Xiaomi Robot Vacuum Mop X, S en E: wat is er nieuw aan de robotstofzuigers van het Aziatische merk?

30/05/2023 - Actualizado: 28/05/2023

Xiaomi Robot Vacuum Mop

De introductie van de Mop X, S en E-serie betekent een belangrijke stap voorwaarts voor Xiaomi in de concurrerende markt voor robotstofzuigers. Het Aziatische merk heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht om opties in het midden- tot hoge segment aan te bieden, waarmee het zich aanpast aan de normen van zijn dochtermerk Roborock. Als u zich afvraagt of deze nieuwe robotstofzuigers van Xiaomi het overwegen waard zijn, zal deze uitgebreide vergelijking ingaan op hun overeenkomsten en verschillen en u helpen bepalen welk model de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt voor uw investering. Lees verder om de details te ontdekken.

Specifiek hebben we het over de volgende modellen: Xiaomi Robot Vacuum Mop S12, Mop E12, Mop X10 en Mop S10+. Nu is het tijd om samen te vatten wat de kenmerken van elk zijn en welke verschillen we tussen hen vinden.

inhoudsopgave

Xiaomi Robot Vacuum Mop S12

We beginnen met de S12, een robotstofzuiger met een zeer efficiënte lasersensor die preciezere metingen mogelijk maakt om de positionering van de verschillende objecten in je huis te bepalen. Deze lasernavigatietechnologie wordt versterkt door de reeks ingebouwde sensoren, waardoor hij meer verschillende objecten kan herkennen.

Anderzijds combineert hij de functies stofzuigen en schrobben, dankzij het waterreservoir dat het benodigde debiet aanpast tussen de 3 beschikbare instellingen. De batterij van de Mop S12 gaat tot 130 minuten mee op laag vermogen, waardoor hij overal in huis goed werkt.

Ik mag niet vergeten om de kracht van 4000 Pascals te benadrukken, waarmee Xiaomi heeft aangetoond dat het duidelijk van plan is om Roborock, zijn belangrijkste concurrent, te evenaren. Een merkwaardige zaak, gezien het feit dat de technologie van Roborock afkomstig is van Xiaomi.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba e5 vs 692 vs 671 vs 605Roomba e5 vs. 692 vs. 671 vs. 605: Welke van de goedkope is de beste?
15% korting
Xiaomi Robot Stofzuiger S12 EU
 • OB03468
 • Gewicht van het artikel: 2,2 lbs
 • Model nummer: 47502

Xiaomi Robot Vacuum S10+

De volgende robot die we reviewen is ook uit de S-serie, maar in dit geval de 10+ versie. Hoewel het nummer lager is, laat je niet misleiden, want hij heeft meer functies dan de S12. Hij heeft bijvoorbeeld een grotere tank, 450 ml tegenover de 300 ml van de vorige. Het heeft ook 3D-technologie die de S12 mist, waardoor het een groter aantal verschillende objecten kan herkennen.

Hij heeft ook een vermogensniveau meer om uit te kiezen, hoewel de maximale zuigkracht 4000 Pascal is, hetzelfde als de vorige. De batterij heeft ondertussen een capaciteit van 5200 mAh, terwijl die van de S12 3200 mAh is. Dit betekent dat de levensduur van de batterij ook langer is, hoewel het zal afhangen van hoe je het gebruik ervan optimaliseert door het vermogen aan te passen.

De rest van de functies zijn hetzelfde als die van de S12: hij heeft lasernavigatie, combineert stofzuigen met slim dweilen en heeft een uitgebreide set sensoren die de robot helpen om preciezer te bewegen.

5% korting
Xiaomi S10+ robotstofzuiger Zakloos Wit
 • Het verhoogde zuigvermogen van de ventilator maakt een efficiënte reiniging van je huis mogelijk. Dankzij de krachtige 4000 Pa zuigventilator kun je probleemloos aan je dagelijkse reinigingsbehoeften voldoen; 4 zuigkrachtinstellingen maken het mogelijk om stof, haren en grote deeltjes in één keer te verwijderen
 • Batterijduur tot 2 uur met een capaciteit van 5200 mAh; de robot kan oppervlakken tot 200 vierkante meter in de standaardmodus reinigen, voldoende voor grote omgevingen
 • De simulatiemodus van handmatige reiniging: de dubbele doekjes draaien met hoge snelheid om het effect van handmatige drukreiniging te simuleren, waardoor de reinigingsprestaties aanzienlijk worden geoptimaliseerd en vochtige, droge en andere vlekken optimaal worden verwijderd. Bovendien maken de dubbellaagse composiet-vloerdoeken een sterke wateropname en een optimale verwijdering van vlekken mogelijk
 • Het waterreservoir met intelligente elektronische besturing en een inhoud van 200 ml geeft het water gelijkmatig af zonder lekkage; reiniging bij constante luchtvochtigheid tot 80 minuten, genoeg om in één keer aan de behoeften van de vloerreiniging van een woning van 150 vierkante meter te voldoen
 • Lasernavigatie en 3D-obstakeldetectiesysteem voorkomt de robot nauwkeurige obstakels en beschermt gelakte meubeloppervlakken, waardoor het risico op vastklemmen en obstakels ook in omgevingen met weinig verlichting aanzienlijk wordt verminderd; als de robot in de reinigingsmodus werkt, vermijdt hij automatisch tapijten, zodat ze niet door de doekjes nat worden

Xiaomi Robot Vacuum E12

We komen bij de goedkoopste robotstofzuiger onder de vier, hoewel dit economische verschil een verklaring heeft. Het is namelijk de enige van de vier die geen lasernavigatie heeft, maar beweegt door middel van een gyroscopisch systeem. Daardoor kan hij weliswaar bepaalde routes plannen, maar heeft hij niet dezelfde precisie en onafhankelijkheid als de andere drie robots.

U kunt ook kiezen of u alleen wilt dweilen, alleen wilt stofzuigen of beide wilt combineren, waardoor hij enorm veelzijdig is. Wat het dweilen betreft, is er ook een systeem om het debiet op drie niveaus in te stellen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba i7 vs. i7+ vs. i3 vs. i3+ | Welke Roomba wordt het meest aanbevolen?

Een ander belangrijk verschil is dat de Mop E12 geen aanpasbare kaarten kan opslaan, waardoor intelligent ruimtebeheer niet mogelijk is. De eerste mapping die hij bij elke inschakeling uitvoert is echter vrij goed. En, in tegenstelling tot zijn rivalen, kan hij het schoonmaken zelf niet hervatten als de batterij leeg is, waardoor zijn capaciteit ook beperkt is tot 2600 mAh.

Xiaomi Robot Stofzuiger E12 EU
 • Robot Stofzuiger E12 EU
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Goede kwaliteit met prestaties

Xiaomi Robot Vacuum X10

Tot slot gaan we van de goedkoopste robotstofzuiger over naar degene met het hoogste prijskaartje, de X10. Ten eerste, omdat het de enige is die een zelfreinigende basis bevat met de capaciteit om het vuil van ongeveer 60 toepassingen te verzamelen. Bovendien bevat hij een dubbel dweilsysteem, zodat hij schrobben tot 80 minuten kan combineren met stofzuigen tot 180 minuten. Bovendien kan hij tijdens het stofzuigen het water verdelen en alleen dweilen met het benodigde debiet.

De zuigkracht bedraagt eveneens 4000 Pascal, en het navigatiesysteem is laser. In dit geval vinden we niet de 3D-technologie die alleen in de S10+ te vinden is, maar de waarheid is dat het een zeer goede prestatie heeft in termen van obstakelherkenning.

Daarom kunnen we in dit geval de kaarten aanpassen en bewerken, de volgorde van kamers kiezen waarin we willen dat het schoonmaakt, of de robot programmeren om op een bepaald tijdstip schoon te maken. Allemaal via de app natuurlijk.

Xiaomi robots: wat hebben ze gemeen?

Na elk model in detail te hebben geanalyseerd, vatten we de belangrijkste overeenkomsten samen die alle vier delen:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba e5 vs. Roomba 960 - Welke is de beste qua prijs-kwaliteit?Roomba e5 vs. Roomba 960 - Welke is de beste qua prijs-kwaliteit?
 • Dezelfde esthetische lijn: We kunnen niet ontkennen dat de vier robotstofzuigers waar we het over hebben van Xiaomi zijn. Ze hebben allemaal hetzelfde design dat het merk gewoonlijk aan zijn producten geeft: de kleur wit overheerst met enkele bijna onmerkbare oranje details.
 • Ze stofzuigen en schrobben: een gemeenschappelijk kenmerk van alle vier de robots is dat ze naast stofzuigen ook schrobben. Hoewel ze niet precies hetzelfde mechanisme volgen, want de X10 heeft een dubbele mop, is het resultaat zeer vergelijkbaar, en als u op zoek bent naar een veelzijdige robot die beide opties combineert, is elk van de vier geldig.
 • Zuigkracht: tegen alle verwachtingen in behoudt Xiaomi in alle vier de series dezelfde zuigcapaciteit, die een maximum van 4000 Pascal bereikt. Bovendien kan het in allemaal worden geregeld, zodat we alleen de nodige energie gebruiken op basis van de hoeveelheid vuil die aanwezig is.
 • App- en spraakbesturing: in elk van de nieuwe series kunnen we de parameters aanpassen via de smartphone, dankzij de mobiele app, of met de stem, want ze zijn allemaal gesynchroniseerd met Google Assistant.

Xiaomi Robot Vacuum Mop S, X y E 1

Hoe verschillen ze van elkaar?

Nu we kort de overeenkomsten hebben geschetst, is het tijd om te kijken hoe ze verschillen:

 • Zelflozende basis: dit accessoire is exclusief voor de Mop X10, en is de belangrijkste reden voor de iets hogere prijs. Dit station betekent dat, hoewel de interne tank dezelfde capaciteit heeft als de andere vier, we meer dagen en weken kunnen gaan zonder hem te legen, omdat hij het afval van maximaal 60 keer gebruik kan vasthouden.
 • Navigatie: De Mop E12 maakt gebruik van gyroscopische technologie, terwijl de S10+, S12 en X10 gebruik maken van lasertechnologie. Bijgevolg kunnen alleen deze drie de kaarten die ze bij de eerste scan maken opslaan en vervolgens intelligent, gepersonaliseerd ruimtebeheer uitvoeren.
 • Batterijcapaciteit: hoewel de totale autonomie afhangt van het op een bepaald moment gekozen energieniveau, beschikken de vier robots over batterijen met verschillende capaciteiten. De S10+ en X10 hebben de krachtigste batterij, gevolgd door de S12 en de E12 als laatste. Bovendien heeft de E12 geen hervattingsfunctie na het opladen.
 • 3D-technologie: Hoewel we ook dachten dat de X10 het zou bevatten, is de driedimensionale objectherkenningstechnologie alleen beschikbaar in de S10+. Hierdoor is het de meest nauwkeurige robotstofzuiger wat betreft het identificeren van meer verschillende objecten. We kunnen echter niet zeggen dat de andere drie robots in dit opzicht slecht presteren, hoewel het niet helemaal perfect is.

Xiaomi Robot Vacuum Mop S, X y E 2

Wat is onze beslissing?

Na alle kwaliteiten van Xiaomi's nieuwe serie robotstofzuigers te hebben geanalyseerd, moet ik zeggen dat ik een duidelijke favoriet heb. In dit geval kan de beslissing variëren afhankelijk van wat uw voorkeuren zijn. In het bijzonder zou ik gaan voor de Xiaomi Robot Vacuum X10. Het feit dat hij een zelflozende basis heeft, garandeert me een gemak dat ik bij de anderen niet heb. Alleen al de gedachte dat ik het legen van de robot 60 dagen lang kan vergeten, is meer dan genoeg reden om een grotere investering te doen.

Als je echter niet zo'n hoog bedrag kunt uitgeven, is de Mop S10 een zeer interessante robot, omdat hij een aantal meer geavanceerde functies heeft voor een lagere prijs. Hij beschikt bijvoorbeeld over lasernavigatietechnologie, hoewel hij geen driedimensionale objecten kan herkennen en ook geen zelfreinigend systeem heeft. Maar verder is het een optie met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba i7 vs. i7+ vs. 981 vs. 980 - Welke Roomba is de beste?Roomba i7 vs. i7+ vs. 981 vs. 980 - Welke Roomba is de beste?

Bedenk welke aspecten voor u het belangrijkst zijn, dan wordt het gemakkelijker om een beslissing te nemen. Xiaomi heeft zijn robotstofzuigers zo ontworpen dat er een is die bij u past. Het enige wat u hoeft te doen is de uwe vinden.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Xiaomi Robot Vacuum Mop X, S en E: wat is er nieuw aan de robotstofzuigers van het Aziatische merk? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir