Xiaomi Roborock S6 vs. S6 Pure vs. S6 MaxV - Welke van deze drie is de beste?

28/05/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Roborock is een Chinese onderneming opgericht in 2014 met de ambitie om te concurreren met de toppers in de sector van de robotstofzuiger.

Sinds Xiaomi ook onderdeel is van dit bedrijf en haar kennis deelt, presenteert Roborock de ene na de andere geavanceerde robotstofzuiger met behoud van een gecontroleerd prijskaartje, een regelrecht succes!

Drie van de meest slimme robotstofzuigers worden hierna vergeleken, model S6 vs. S6 Pure vs. S6 MaxV.

inhoudsopgave

Verderop komen de overeenkomsten aan bod, maar eerst tref je hieronder de verschillen aan tussen de Xiaomi Roborock S6, de S6 Pure en de S6 MaxV

1) Motorkracht is zuigkracht

De Roborock S6 MaxV heeft het grootste zuigvermogen. Met een nieuwere versie van de motor heeft de Roborock S6 MaxV een beter zuigvermogen Uitgedrukt in Pascal-eenheden (Pa) heeft de Roborock S6: 2.000 Pa, de Roborock S6 Pure eveneens 2.000 Pa en de Roborock S6 MaxV2.500 Pa

2) Hoe lang gaat een volle accu mee?

De Roborock S6 MaxV  gaat het langst mee op een volledig opgeladen accu, wel 180 minuten. oftewel drie uur!! Zowel de de Roborock S6 en de S6 Pure doen het ook niet verkeerd met 150 minuten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba (iRobot) vs. Roborock (Xiaomi) - Welk topmerk robotstofzuigers is het beste?

3) Zowel een opvangbak als een watertank aanwezig

Waar veel robotstofzuigers alleen bedoeld zijn om het stof in de kamer op te zuigen, kunnen deze Roborock's ook nog eens dweilen. In de opvangbakken kan net iets minder dan een halve liter vuil opgeslagen worden. Daarna moet je deze wel zelf legen. Alledrie de modellen hebben ook een watertank en dweilen na het stofzuigen je woning ook helemaal schoon.

De capaciteit wordt gemeten in milliliters. De S6 Pure heeft een opvangbak van 460 ml  voor vuil en 180 ml voor water. Voor de Roborock S6 MaxV geldt een opvangbak van 460 ml (vuil) en 297 ml (water). En de Roborock S6 heeft de kleinste watertank met 160ml, maar daarentegen ook de grootste opvangbak voor vuil met maar liefst 480ml.

4) Navigatiemethode op basis van laserstralen

Alledrie de modellen maken gebruik van de  LiDAR laser navigatiemethode met infrarood sensoren. De robot scant de woning en brengt daarmee een nauwkeurige en interactieve kaart van je woning in beeld. Met behulp van de App kan je er vervolgens interactief mee communiceren. 

Model S6 MaxV gaat een stapje verder en voegt een tweetal camera's toe (Reactive AI-ssysteem). Om deze reden is haar navigatie uitgerust met betere algoritmes, waardoor ook slimmer en efficiënter. De robot kan hierdoor zelfs voorwerpen analyseren en onderscheiden van elkaar.

4) Opslag van Rapporten

De Roborock S6 MaxV kan tot vier Rapporten opslaan in de Xiaomi Home App en is daarmee de robotstofzuiger met de grootste hoeveelheid Rapporten-opslag. Zowel de de Roborock S6 en de S6Pure slaan er maximaal drie op.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ - Welke robotstofzuiger wint de strijd?

6) Slimme dweilfunctie 

Alleen de Roborock S6 MaxV beschikt over de functie om van de App de dweilfuntie besturen. Tevens is het mogelijk om de hoeveelheid water te reguleren of bepaalde ruimtes uit te sluiten, zodat deze niet worden gedweild. De overige twee modellen hebben deze optie niet.

7) Prijs

De Roborock S6 MaxV is door haar uitgebreidere toepassingen uiteraard duurder dan de Roborock S6 en S6 Pure.

Je vindt hierna alle overeenkomsten tussen de Roborock S6, S6 Pure en S6 MaxV robotstofzuigers. Onderaan deze pagina staan de redenen om voor één van deze stofzuigers te kiezen.

1) Multifunctionele modellen die vanalles kunnen

Het zijn alledrie multifunctionele modellen die zowel zuigen, vegen, schrobben als dweilen, met andere woorden het leven een stuk makkelijker maken.

2) Aansturing via WiFi-verbinding en de Xiaomi Home App

De robotstofzuigers kan je het handigst besturen met een WiFi verbinding via de smartphone applicatie van Xiaomi. Hiermee kun je, of je nu thuis bent of niet, elk moment de stofzuiger aanzetten of ervoor kiezen om een schema te maken op welke momenten de stofzuigers de schoonmaak ronde moet maken.roborock s6 vs s6 pure vs s6 maxv

3) Genoeg slimme Kaart-opties

Dankzij de slimme Kaart-opties kan je interactief met deze drie Roborock's communiceren vanaf de App. Zo kan je de schoonmaak volgorde bepalen, instructies geven om slechts bepaalde ruimtes schoon te maken of juist te beperken. Deze stofzuigers worden namelijk geleverd met virtuele muur zodat je makkelijk een deel van je woning af kan zetten waar de stofzuiger juist niet mag komen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Proscenic P11 vs P10 Pro vs M8 ProProscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro - De beste stofzuiger van Proscenic

4) Spraakbesturing ook aanwezig

De Roborock's kan je nu ook besturen via de virtuele assistenten Alexa of Google Home. Hierbij  kan je je eigen spraakcommando's configureren.

5) Wat bedoelen we met Opladen en Hervatten?

Alle drie de modellen Roborock keren uit zichzelf terug naar het basisstation om te wachten tot je de stofzuiger leegt in geval de robotstofzuiger vol zit.

Conclusie - Welke van deze drie geavanceerde Roborock robotstofzuigers kiezen we: de  S6, Roborock S6 Pure óf toch de S6 MaxV?

Als je prijs-kwaliteit zoekt, vallen de Roborock S6 en de S6 Pure in dezelfde categorie en worden ze goed beoordeeld. Het beschikt over geavanceerde toepassingen zoals de slimme dweil-functie, de laser navigatiemethode en je kan er interactief mee communiceren.

Als je een slimmere versie zoekt en uiteenlopende prestaties eist, is de Roborock S6 MaxV één van de beste dankzij haar nieuwste technieken. Dankzij het Reactive AI navigatiesysteem is het de meest slimme ter wereld. Daarnaast is deze Roborock ook veel krachtiger dan de andere twee modellen en kan je de dweil-functie bedienen vanuit de App.

Als wij moeten kiezen, kiezen we voor de Roborock S6 MaxV. Ondanks het hogere prijskaartje, maken de nieuwste slimme technieken het één van de beste robotstofzuigers die tegenwoordig te koop wordt aangeboden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba Vs CongaRoomba Vs Conga - Wat is de beste robotstofzuiger op de markt?

Op zoek naar een Xiaomi Roborock S6 MaxV? Bekijk hier de aanbiedingen van Amazon!

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Xiaomi Roborock S6 vs. S6 Pure vs. S6 MaxV - Welke van deze drie is de beste? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir