Saltar al contenido

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro – Wat is de beste Xiaomi smartphone?

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro

We overdrijven niet als we zeggen dat Xiaomi een van de merken is met de grootste zakelijke diversificatie van het moment. Het is niet alleen aanwezig in een veelheid van gebieden die verband houden met consumentenelektronica, huis en technologie, maar het diversifieert ook tussen dezelfde producten. Een voorbeeld zijn smartphones. Voor het geval u het nog niet wist, er zijn verschillende series smartphones in het Xiaomi-universum. Vandaag willen we er twee vergelijken: Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro. Verlies geen details!

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro: dit zijn hun verschillen

Allereerst willen we u vertellen dat u twee versies van de Redmi Note 11 Pro zult vinden, een 5G en een standaard. Rekening houdend met het feit dat de Poco X4 Pro altijd 5G is, hebben we dezelfde versie voor de Redmi als referentie genomen. Laten we beginnen met het analyseren van de belangrijkste verschillen tussen de twee smartphones:

Beschikbare kleuren

Op het eerste gezicht zien we dat hun ontwerpen vrij gelijkaardig zijn, behalve de kleuren waaruit u kunt kiezen. De Xiaomi Redmi Note 11 Pro is verkrijgbaar in de kleuren grafietgrijs, polarwit en Atlantisch blauw. De Poco X4 Pro is verkrijgbaar in bedrijfsgeel, neonblauw of neonzwart. Zoals u kunt zien, is de esthetiek van Poco jeugdiger en agressiever dan die van Redmi, en wij vinden het origineler.

Maximale opslagcapaciteit

Een ander kenmerk waarop de twee modellen verschillen is de maximale opslagcapaciteit. U weet dat u normaliter kunt kiezen tussen goedkopere versies met minder geheugen en andere die meer capaciteit hebben. De Redmi Note 11 Pro heeft echter een maximale capaciteit van 128 GB, in tegenstelling tot de 256 GB die de Poco X4 Pro kan bereiken.

Gezichtsontgrendeling

Een functie die alleen aanwezig is op de Xiaomi Redmi Note 11 Pro is gezichtsontgrendeling via kunstmatige intelligentie, naast de vingerafdruksensor.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro_3

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro: en deze, hun gelijkenissen

Hieronder analyseren wij de overeenkomsten tussen de twee modellen:

Processor

Voor het geval u het nog niet wist, de processor is de hoofdverantwoordelijke voor de prestaties van de smartphone, en in dit geval is hij in beide modellen verschillend. In dit geval hebben beide een Snapdragon 695, ook met 8 kernen. De prestaties van de twee zijn dus zeer vergelijkbaar wat de processor betreft.

Scherm

Als we naar het scherm van beide smartphones kijken, is het waar dat er geen grote verschillen zijn tussen de Redmi en de Poco. In feite lijken ze veel op elkaar. Ze hebben allebei een 6,67-inch Full HD+ AMOLED-scherm, met een resolutie van 2400 x 1080 pixels en dezelfde contrastverhouding. Ze hebben ook dezelfde maximale helderheid van 1200 nits. Zoals u kunt zien, is het vrijwel hetzelfde scherm.

Batterij

Een andere van de meest opvallende overeenkomsten heeft te maken met de batterij, die in beide gevallen 5000 mAh bedraagt. Bovendien hebben beide telefoons de mogelijkheid om snel op te laden dankzij de 67 watt turbolader waarmee ze zijn uitgerust. In slechts 40 minuten bent u dus in beide gevallen voor 100% opgeladen.

Liquid Cool technologie

Zowel de Xiaomi Redmi Note 11 Pro als de Poco X4 Pro hebben Liquid Cool-technologie geïntegreerd, die bestaat uit een thermische geleider en verschillende vellen grafiet om oververhitting als gevolg van gebruik te voorkomen. Bovendien omvatten zij een verdamper, een condensator, een oplaadkamer en vloeistofbuizen.

Chambers

Een van de belangrijkste aspecten waar gebruikers op letten bij het kiezen van een smartphone is de cameraset. Beide telefoons hebben een 108 MP hoofdcamera, een 8 MP ultra-groothoekcamera en een 2 MP macrocamera, naast de 16 MP frontcamera.

Contactloze betalingen

Als u gewend bent contactloze betalingen te doen, kunt u dat met beide telefoons doen, aangezien ze beide zijn uitgerust met NFC (Near Field Communication).

Sensoren

Als we kijken naar de sensoren, benadrukken we dat zowel de Redmi Note 11 Pro als de Poco X4 Pro dezelfde hebben: vingerafdruksensor, nabijheidssensor, omgevingslichtsensor, versnellingsmeter, gyroscoop, elektronisch kompas en infrarood emitter.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro_4

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Vs Poco X4 Pro: onze conclusie

Na beide smartphones te hebben geanalyseerd, zijn wij tot de conclusie gekomen dat zij in alles vrijwel identiek zijn, afgezien van kleine nuances die structureel niet relevant zijn. Dit is het geval bij gezichtsontgrendeling met AI of het feit dat de Poco X4 Pro iets meer opslagruimte heeft. Maar wat de echt belangrijke functies betreft, zijn ze identiek.

Dit betekent dat het esthetische criterium ons helpt de balans te bepalen, want ook de prijs is in dit geval niet verhelderend. In feite is het ontwerp misschien wel het belangrijkste verschil. Het merk Poco kiest voor levendigere en intensere kleuren, minder gebruikelijk dan wat wij gewend zijn, en daarom vinden wij het bijzonder mooi.

Kies dus gerust een van de twee, want ze zijn gelijk in praktisch alle belangrijke functionele kenmerken. Dus, hoewel het niet is wat we gewoonlijk zeggen, hangt de beslissing, in dit geval, af van uw chromatische smaak.

Wat zijn de best verkochte Xiaomi smartphones?

Om u de kans te geven na te gaan welke telefoons het populairst zijn bij Amazon-gebruikers, tonen wij u de rangschikking van de best verkochte Xiaomi smartphones bij Amazon-shoppers:

8% korting
Xiaomi Redmi Note 11 Smartphone 128 GB, 4 GB RAM, Dual SIM, blauw (Twilight Blue)
 • Beeldscherm: 6,43 inch (16,3 cm), 1080 x 2400 pixels
 • Processor: Snapdragon 680 2,4 GHz
 • Camera: viervoudig, 50 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
 • Batterij: 5000 mAh
 • Camerabeschrijving: voorkant 2 megapixels
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Smartphone 128 GB, 8 GB RAM, Dual SIM, Graphite Grey
 • Beeldscherm: 6,67 inch, 1080 x 2400 pixels
 • Processor: Mediatek Helio G96 2,05 GHz
 • Camera: viervoudig, 108MP+8MP +2MP+2MP
 • Batterij: 5000 mAh
 • Camera-beschrijving: voorzijde
27% korting
Xiaomi Redmi Note 11S Smartphone (6GB + 128GB); grijs
 • Uitgerust met vier camera's aan de achterkant biedt de Redmi Note 11S een buitengewone fotobeleving zonder compromissen. De hoofdcamera met 108 MP neemt verbazingwekkende foto's en video's met levendige kleuren en hoge resolutie op. Een 8 MP ultra-groothoekcamera vergroot je perspectief met een kijkhoek van 118 graden; een 2 MP macrocamera met hoge nabijheid registreert fijne details en een 2 MP dieptesensor voor natuurlijkere portretten
 • Een 6,43 inch groot AMOLED FHD+ display met een groot kleurenspectrum DCI-P3 levert levendige kleuren en details en bereikt 1000 nits voor optimale scherpte, ook bij vol daglicht. Bovendien biedt de Redmi Note 11S met de twee lineaire luidsprekers aan de boven- en onderkant van de telefoon een meeslepend stereogeluid voor het spelen en bekijken van video's.
 • Uitgerust met een display-upgradefrequentie van 90 Hz en een aanraakbemonsteringssnelheid van maximaal 180 Hz verbetert de Redmi Note 11S de ervaring met vloeiendere animaties en vertragingsovergangen, waardoor elke aanraking direct wordt opgenomen
 • De Redmi Note 11S wordt aangedreven door een grote batterij met 5000 mAh en is uitgerust met één lading. Dankzij het snel opladen van 33 W kun je je accu in 58 minuten van 0 tot 100 A opladen
Xiaomi Redmi Note 11 Smartphone 128 GB, 4 GB RAM, Dual SIM, Graphite Grey
 • Beeldscherm: 6,43 inch (16,3 cm), 1080 x 2400 pixels
 • Processor: Snapdragon 680 2,4 GHz
 • Camera: viervoudig, 50 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
 • Batterij: 5000 mAh
 • Camerabeschrijving: voorkant 2 megapixels