Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 Lite | Hier komen de verschillen

13/08/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 Lite

Heb je een nieuwe Smartphone nodig? Twijfel je tussen de Xiaomi Redmi Note 10 Pro én de Xiaomi Mi 11 Lite?

Geen probleem, in deze vergelijking gaan we het makkelijk voor je maken door de verschillen verder te analyseren en je andere wetenwaardigheden te vertellen die van belang zijn om te weten welk van beide smartphones beter bij je past. Laten we snel beginnen!

inhoudsopgave

Hoe zit het met het ontwerp?

Wat de afmetingen betreft is de Xiaomi Redmi Note 10 Pro groter met 164 x 76.5 x 8.1 mm , terwijl de Xiaomi Mi 11 Lite 75.7 x 160.5 x 6.8 mm bedraagt. hetzelfde geldt voor het gewicht. Eerstgenoemde is zwaarder en weegt 193gr. en de Mi 11 weegt 157gr. Met andere woorden, de Xiaomi Mi Lite 11 is minder volumineus, fijner en het gewicht is een stuk lichter.

Beide exemplaren hebben een verzorgd uiterlijk, een handzaam formaat en strakke lijnen.

Technische kant | Xiaomi redmi Note 10 pro vs. Xiaomi Mi 11 Lite

De verschillende technische toepassingen geven vaak ook de verschillen aan tussen de ene en de andere smartphones. Dit is ook de reden dat we hierna dieper in zullen gaan op deze technische verschillen.

Welke prestaties biedt elk van beide: processor, werkgeheugen en intern geheugen

Beide smartphones werken met processors die ontwikkeld zijn door een van de meest bekende bedrijven in deze sector, de Amerikaanse onderneming Qualcomm. Om die reden delen ze ook dezelfde versie van de processor, te weten de Snapdragon 732G.

Het besturingssysteem wordt eveneens gedeeld, namelijk Android 11.

Wat het werkgeheugen betreft hebben we hier een gelijkspel met 6GB (voor de meest gebruikelijke versies), maar de Xiaomi Redmi Note 10 Pro beschikt overigens ook over een versie die de 8 GB aan geheugen bereikt.

Wat de interne opslag betreft, is de balans enigszins verdeeld aangezien beide exemplaren twee prototypen met zowel 64 als 128GB . Tevens zijn ze beiden voorzien van een plek  voor een Micro SD geheugenkaart, waardoor je de opslag kan uitbreiden tot 512GB.

Hoe zit het met de kwaliteit van het beeldscherm?

Een ander kenmerk waarmee beide smartphones dezelfde kwaliteit bieden is de toegepaste technologie van het beeedscherm. Beiden zijn voorzien van een AMOLED DotDisplay. Echter, de ververssnelheid van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro is 120Hz. Anderzijds heeft de Mi 11 Lite slechts een bereik van 90Hz.

Beide toestellen zijn bekleed met Corning Gorilla Glass 5 voor een betere bescherming tegen krassen en barsten.

De camera hebben we ook nog 

Op de achterkant van de Xiaomi Redmi Note 10 zitten vier camera´s met een 108Mp hoofdcamera, een 2 megapixel-dieptesensor, een 5 megapixel macrocamera en een groothoek van 8MP. Daarentegen is de Xiaomi Mi 11 Lite voorzien van slechts drie camera´s (hoofdcamera met 64MP, een groothoek van 8MP en een 5 megapixel macrocamera).

Het moge duidelijk zijn dat de cameraprestaties van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro superieur zijn.

Beide toestellen beschikken overigens over een 16 megapixel frontale camera.

Hoelang gaat de batterij mee?

Een van de grote pluspunten van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro is de capaciteit van de batterij, de accuduur. De 5020 mAh-batterij maakt opladen met een 33W oplader mogelijk. En toch is de accuduur van de Xiaomi Mi 11 Lite ook helemaal niet slecht met haar 4250 mAh en een 33W oplader.

Hoeveel zijn we kwijt?

Beide smartphones zitten in dezelfde prijsklasse, die doorgaans rond de Euro 300,- zit. Hoewel het ook soms kan verschillen afhankelijk van tijdelijke aanbiedingen die gelanceerd worden door het merk zelf of de diverse distributiekanalen.

Conclusie: Welke smartphone is beter? De Xiaomi Redmi Note 10 Pro of gaan we toch voor de Xiaomi Mi 11 Lite?

Nu we de twee exemplaren van het middensegment van het merk hebben geanalyseerd komen we tot de conclusie dat de Xiaomi Redmi Note 10 Pro bepaalde premium toepassingen biedt. Dit maakt dat we de voorkeur geven aan dit exemplaar boven de Xiaomi Mi 11 Lite. Aan de andere kant is het ook weer zo dat de kwaliteit van de Mi serie -normaal gesproken- beter is dan die van de Redmi.

Bepaalde basis toepassingen zien we terug bij beide exemplaren, zoals het RAM geheugen van de meest gebruikelijke modellen, het intern geheugen, de Snapdragon processor met 732G of de AMOLED beeldscherm technologie.

De Xiaomi Redmi Note 10 Pro wint het duidelijk wat de cameratoepassingen betreft, vooral dankzij de resolutie van de hoofdcamera die maar liefst 108MP bereikt.

Zo is de Xiaomi Redmi Note 10 Pro ook voorzien van een krachtigere 5020 mAh batterij.

Kortom, je zult goed moeten nadenken over welk exemplaar het beste past bij wat je zoekt c.q. wilt. Voor ons is het duidelijk dat indien we van dezelfde prijs uitgaan, de keuze op de Xiaomi Redmi Note 10 Pro valt.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 Lite | Hier komen de verschillen je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir