Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Samsung Galaxy A72 - De verschillen

12/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

samsung galaxy a72 vs xiaomi redmi note 10 pro

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Twijfel je tussen de Xiaomi Redmi Note 10 Pro en de Samsung Galaxy A72? Geen probleem, in deze vergelijking krijg je van ons alle informatie die jij nodig hebt om achter de verschillen te komen. Wij helpen je verder op weg om een keuze te kunnen maken tussen de ene of de andere smartphone. Laten we snel beginnen!

inhoudsopgave

Het eerste gezicht - Ontwerp van je smartphone

Het gaat hier om een tweetal smartphones met best een groot formaat. De  Xiaomi Redmi Note Pro is 164 x 76,5 x 8,1mm en de Samsung Galaxy A72 165,0 x 77,4 x 8,4mm. En toch is er wel een verschil in gewicht, respectievelijk 193gr. en 204gr. Zoals je al hebt kunnen begrijpen, vallen beide toestellen wat afmeting en gewicht betreft in dezelfde categorie.

Beide smartphones zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Bovendien proberen ze het maximale uit het beelscherm aan de voorzijde te halen door zoveel mogelijk de randen te elimineren, relatief kleine randen dus. Verder bieden ze ondanks de grootte en het gewicht, het nodige gebruiksgemak. Mede dankzij de rondingen en de afgeronde hoeken hebben deze toestellen een premium uitstraling.

Technische specificaties - Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Samsung Galaxy A72

De technische kanten laten de kernverschillen zien tussen het ene en het ander model. Dit is ook de reden dat we deze hierna verder uitgebreid gaan analyseren.

Welke processor wordt er gebruikt en welke is het meest efficiënt?

In beide smartphones zijn processors ingebouwd afkomstig van de meest toonaangevende bedrijven in deze sector, Qualcomm. De Xiaomi Redmi Note 10 Pro beschikt over een actuelere versie met de Snapdragon 732G tegenover de Snapdragon 720G van de Samsung Galaxy A72. Beide toestellen behoren tot het middensegment, maar de processor van de Xiaomi is efficiënter te noemen. Zo maken ze ook beiden gebruik van hetzelfde besturingssysteem Android 11 en draaien ze op de 4G standaard.

Welk exemplaar heeft meer werkgeheugen? en hoe zit het met het intern geheugen?

Met betrekking tot het werkgeheugen beschikken beide exemplaren over twee versies, eentje met 6Mb en de ander met 8Mb  werkgeheugen. Een gelijkspel op dit punt. Echter, de Redmi beschikt over een meer geactualiseerde processor. Dit zorgt er op haar beurt ook weer voor dat het werkgeheugen beter functioneert.

Ten aanzien van het intern geheugen doet de Samsung Galaxy A72 het weer beter. Er zijn twee versies, eentje met 128Gb en één met een dubbel geheugen van 256Gb. Op har beurt wordt de Xiaomi geleverd in een 64Gb of een 128Gb versie. Bovendien kan je dankzij de micro SD geheugenkaart het geheugen uitbreiden tot 1Tb en met de Xiaomi tot 512Gb.

Hoe zit het met de kwaliteit van het scherm en het beeld?

Het Xiaomi Redmi Note 10 Pro beeldscherm beschikt over een 6,67 inch AMOLED scherm dat onderbroken wordt door een punch-hole, een ververssnelheid van 120Hz en een resolutie van 2400 x 1080 pixels. De Samsung Galaxy A72 biedt daarentegen een AMOLED scherm van 6,7 inch, met een resolutie van 2400 x 1080 pixels en een ververssnelheid van 90Hz.

Wat we kunnen zien is dat beide beeldschermen min of meer hetzelfde zijn, met uitzondering van de ververssnelheid. De Redmi Note 10 Pro doet het wat dat betreft beter en biedt een grotere refreshrate aan van het beeld.

Hoewel het frame van plastic is, zijn de voor- en achterkant van beide beeldschermen vervaardigd met Gorilla Glass 5.

Mooie foto´s bij goed licht

Met betrekking tot de camera kunnen we melden dat de Xiaomi Redmi Note 10 Pro vier camera´s heeft waarvan de hoofdcamera voorzien is met 108Mp, een 8 megapixel groothoeklens, een 5 megapixel macrocamera en een zoomlens van 2 megapixel. De Samsung is op haar beurt voorzien van een Quad Cam met 4 camera´s achterop: een 64 megapixel-hoofdcamera, 12  megapixel-groothoeklens, 5 megapixel macrocamera en een 8 megapixel zoomlens.

De hoofdcamera van de Xiaomi biedt veel meer resolutie. De Samsung Galaxy A72 daarentegen biedt veel betere lenzen, waarvan de zoomlens onderscheidend mag worden genoemd vanwege de mooie portret foto´s. Ook kan je er prachtige panorama foto´s mee maken. Anderzijds biedt de camera aan de voorzijde van de Samsung Galaxy A72 een dubbel zo grote resolutie van 32Mp aan met meer helderheid tot gevolg dan de Xiaomi met 16Mp.

Monsteraccu

Eén van de pluspunten van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro is te vinden in de accu met 5020mAh die opvalt door haar autonomie, waardoor deze heel lang meegaat op een volleding opgeladen batterij. De accu van de Samsung is praktisch hetzelfde als die van Xiaomi met 5000mAh. Beiden hebben een snelle oplader met respectievelijk 33W en 25W.

Laten we het over de prijs hebben

De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is voordeliger met een prijs van onder de Euro 300,-. De Samsung Galaxy A72 heeft daarentegen een duurder prijskaartje nu we te maken hebben met een vollediger exemplaar. Afhankelijk van de versie die je wilt hebben, is deze verkrijgbaar voor ca. Euro 400,/500,-.

Conclusie: Welke smartphone is beter? De Xiaomi Redmi Note 10 Pro of de Samsung Galaxy A72?

Nadat we de diverse prestaties van beide toestellen verregaand hebben geanalyseerd, komen we uiteindelijk tot de conclusie dat elk exemplaar het op andere punten wint van de ander. Er zijn echter ook kenmerken waar elk van beide even goed in scoren, zoals het werkgeheugen en het prachtige AMOLED-scherm.

Aan de ene kant is de Xiaomi een goedkoop, maar erg handig model die gekenmerkt wordt door een goede prijs-kwaliteit verhouding. In vergelijking met de Galaxy A72 behaalt de hoofdcamera maar liefst 108Mp, beschikt deze over een meer actuele processor en is ook de refreshrate beter. Kortom, de meestbepalende toepassingen vinden we terug in een grote snelheid. Ook de accuduur en de autonomie zijn echte pluspunten en kunnen niet onopgemerkt blijven.

Aan de andere kant biedt ook de Samsung een behoorlijk goede prestaties, de snelheid is indrukwekkend. En toch wint de Redmi Note 10 Pro het dankzij een groter werkgeheugen en de betere cameralenzen (groothoeklens, zoomlens en camera aan de voorzijde).

Samengevat: als je een toestel zoekt met een hele mooie prijs-kwaliteit verhouding dan is de Xiaomi Redmi Note 10 het beste wat je op dit moment kan vinden en naar onze mening een betere optie dan de Galaxy A72.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Samsung Galaxy A72 - De verschillen je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir