Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs Realme 8 Pro | De verschillen

12/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

REDMI NOTE 10 PRO VS REALME 8 PRO

REDMI NOTE 10 PRO VS REALME 8 PRO

inhoudsopgave

Inleiding

Ben je op zoek naar een nieuwe mobiel? Ben je aan het twijfelen tussen de Xiaomi Redmi Note 10 Pro en de Realme 8 Pro? Is je antwoord op deze vraag bevestigend, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze vergelijking helpen wij je verder op weg en komen zowel de verschillen als de overeenkomsten aan de orde. Ben je er klaar voor? Laten we snel beginnen!

Eerste indruk - Design is rechttoe-rechtaan

De afmetingen van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro zijn 164 x76.5 x 8.1 mm en weegt 193gram. De Realme 8 Pro daarentegen weegt 176 gram en is 160.6 x 73.9 x 8.1 mm. Wat het formaat betreft is de Xiaomi dus iets groter en zwaarder.

De vormgeving is soortgelijk, aangezien beide exemplaren rondingen hebben, zodat je je toestel beter kan vasthouden en dus ook beter in je hand past. Ze zijn in uiteenlopende kleuren beschikbaar. De Realme 8 Pro heeft bovendien een apart ontwerp doordat op de achterzijde van het toestel een afbeelding van een bliksemschicht is afgebeeld.

No products found.

Technische kenmerken | Xiaomi Redmi Note 10 Pro en de Realme 8 Pro

De verschillende technische toepassingen geven doorgaans ook de verschillen aan tussen de ene danwel de andere smartphones. Dit is ook de reden dat we hierna uitgebreid in zullen gaan op deze technische verschillen. Uiteindelijk maken deze ook echt het verschil!

Welke prestaties biedt elk van beide toestellen: processor en werkgeheugen

Met betrekking tot de processor is de Realme 8 Pro voorzien van de Snapdragon 720G. Beide smartphones werken met processors die ontwikkeld zijn door een van de meest bekende bedrijven in deze sector, de Amerikaanse onderneming Qualcomm. Om die reden delen ze ook dezelfde processor, maar de Redmi Note 10 Pro gaat een stapje verder met de nieuwere versie, te weten de Snapdragon 732G.  Dit zijn processors met een 8 core processor die altijd heel goed draaien.

Het besturingssysteem wordt eveneens gedeeld, namelijk Android 11 en beiden zijn voorzien van de 4G-standaard.

Wat het werkgeheugen betreft hebben we hier een gelijkspel met 6GB (voor de meest gebruikelijke versies), maar beiden beschikken overigens ook over versies die 8 GB aan werkgeheugen bereikt.

Hoeveelheid intern geheugen

Wat het intern geheugen betreft is de Xiaomi voorzien van twee prototypen met zowel 64 als 128GB. De Realme 8 is daarentegen slechts beschikbaar in 128Gb. . Tevens zijn ze beiden voorzien van een plek  voor een Micro SD geheugenkaart, waardoor je de opslag kan uitbreiden tot 512GB in geval van de Redmi en tot 256Gb in geval van de Realme.

Beeldkwaliteit

Wat de beeldkwaliteit betreft is er geen duidelijke winnaar, aangezien beide smartphone exemplaren zijn voorzien van een AMOLED scherm. Er kan echter wel onderscheid worden gemaakt in de ververssnelheid. De Realme 8 Pro komt tot 60Hz en de Redmi Note 10 pro het dubbele, maar liefst 120 Hz. Het beeld van de Redmi Note 10 Pro is bovendien groter met haar 6.67 inch scherm tegenover het 6.4 inch scherm van de Realme 8 Pro.

En hoe zit het met de camera´s?

Aan de achterzijde zijn beide toestellen voorzien van 4 camera´s met evenveel megapixel in de hoofdcamera, maar liefst 108Mp. Daar komt nog een 8Mp groothoeklens bij en een zoomlens van 2 Mp. Het enige verschil zit hem in de macrocamera. De Xiaomi Redmi Note 10 Pro heeft een 5 megapixel macrocamera en de Realme 8 Pro een 2 megapixel.

Met betrekking tot de camera aan de voorzijde is er sprake van een gelijkspel, beiden hebben een 16Mp camera.

Ingebouwde accu

Wat de accu aangaat hebben we een duidelijke winnaar,  de Xiaomi Redmi Note 10 Pro, dankzij de accu met 5020mAh en met een snelle 33W oplader. De Realme 8 Pro heeft daarentegen capaciteit van 4500mAh en staat ook een Super Dart oplader toe met 50W.

Hoe zit het met de prijs?

De Realme 8 Pro is overduidelijk de winnaar met de laagste prijs. Een hele mooie scherpe prijs, eerlijk gezegd! Dan nog kunnen we niet stellen dat de Redmi heel veel duurder is. Deze is dan ook verkrijgbaar voor ca. Euro 300,-.

Conclusie: Welke smartphone is het beste? De Xiaomi Redmi Note 10 Pro of de Realme 8 Pro?

Het zijn twee soortgelijke toestellen die in het middensegment van deze twee Chinese ondernemingen gerangschikt kunnen worden. En toch neigen we meer naar, en zijn we enthousiaster over de Xiaomi Redmi Note 10 Pro, zolang het prijsverschil tussen beiden niet te veel uit de pas gaat lopen.

Allereerst moge het duidelijk zijn dat beide smartphones veel kenmerken delen met elkaar, zoals het werkgeheugen, het besturingssysteem, de AMOLED technologie of de gedeelde resolutie in zo goed als alle exemplaren.

En toch is de Xiaomi beter in een aantal opzichten, zoals de autonomie of in snelheid dankzij een nieuwere versie van de processor en de ververssnelheid. Ook heeft de Xiaomi een macrocamera met een grotere resolutie, en wel van 5 Mp in plaats van de 2 Mp van de Realme.

Het voorgaande neemt niet weg dat de Realme 8 Pro het ook in een paar andere opzichten beter doet dan de Xiaomi, zoals bijvoorbeeld de krachtige 50W oplader.

We kunnen er niet omheen. We hebben hier te maken met twee soortgelijke smartphones die tot het middensegment binnen hun eigen merk behoren. De prijs tussen beide ligt niet ver uiteen. De Xiaomi biedt echter meer geavanceerde toepassingen.

No products found.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs Realme 8 Pro | De verschillen je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir