Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Poco X3 Pro | Wat is het verschil?

30/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

inhoudsopgave

Inleiding

Twijfel je of je de Xiaomi Redmi Note 10 Pro moet kopen of juist de Poco X3 Pro? Geen probleem hoor! In deze vergelijking kom je alles te weten, helpen wij je op weg, zodat je een goed onderscheid kunt maken tussen beiden en voor de één of juist voor de andere moet kiezen. Laten we snel beginnen!

Op het eerste gezicht - Het ontwerp?

De Redmi Note 10 Pro en de Poco X3 Pro hebben met uitzondering van de dikte, soortgelijke afmetingen. De eerste is 164 x 76,5 x 8.1 mm en het tweede toestel is 165,3 x 76,8 x 9,4 mm. het verschil in dikte heeft uiteraard ook zijn weerslag op het gewicht. Ze wegen dan ook respectievelijk 193 en 215 gram. ben je een liefhebber van grote smartphones, dan zit je hier met beide exemplaren goed. Echter, als je een lichter en fijner exemplaar wenst, dan is de Redmi Note 10 Pro totaal geen verkeerde optie.

Beide toestellen kenmerken zijn door het gebruiksgemak, handzaamheid en voorzien van een lichtgewicht formaat en bovendien beschikbaar in verschillende kleuren.

Technische kenmerken van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro en de Poco X3 Pro

In het vervolg gaan we verder in op de technische specificaties van beide toestellen. Aan de hand van de technische specificaties zullen ook de voornaamste verschillen tussen beide toestellen aan het licht komen.

Welke processor wordt gebruikt? En besturingssysteem?

De Xiaomi Redmi Note 10 Pro werkt met Qualcomm Snapdragon 732G tegenover de Poco X3 Pro die de Qualcomm Snapdragon 860 gebruikt. Qualcomm produceert sommige van de krachtigste processors ter wereld en de Poco X3 Pro wint het op haar beurt weer door gebruikt te maken van de meest actuele chip met als gevolg dat deze verzekerd is van meer snelheid en een hoger rendement oplevert.

Beide toestellen komen overigens met Android 11 en de laatste versie van de MIUI.

Hoe groot is het werkgeheugen? En het intern geheugen?

Zowel de Redmi als de Poco hebben een werkgeheugen van 6GB in al haar gebruikelijke modellen. Er is trouwens ook een geavanceerd exemplaar beschikbaar met een werkgeheugen van  8GB. En toch is de Redmi Note 10 Pro door de processor iets minder krachtig, aangezien het werkgeheugen van de Xiaomi Poco  beter functioneert.

Wat het geheugen betreft, is de Poco X3 Pro beschikbaar met 128 danwel 256B geheugen. De Redmi Note 10 Pro daarentegen is slechts beschikbaar met 64GB of 128GB. Hier hebben we een groot pluspunt van de Poco X3 Pro te pakken wat het intern geheugen aangaat.

Resolutie beeldscherm ook belangrijk

Met betrekking tot de beeldkwaliteit kunnen we melden dat de Redmi Note 10 Pro voorzien is van een 6.67 inch beeldscherm, gefabriceerd met de AMOLED technologie. De maten van het beeldscherm van de Poco X3 zijn identiek, maar dan met een ingebouwd IPS scherm. De AMOLED schermen zijn gebruikelijk iets beter dan de IPS schermen. Dit levert dan ook een beter contrast op, beeldkwaliteit is ook superieur, en ook bestaat de mogelijkheid om voor een volledige zwartwaarde te kiezen.

Om deze reden zijn wij van mening dat het scherm maar ook de toegepaste visuele technologie van de Xiaomi Redmi Note 10 het wint van het Poco toestel.

Fotografie kwaliteit

Met betrekking tot de camera´s achterop is de Xiaomi Redmi Note 10 Pro ons inziens ook beter. Met 4 ingebouwde camera´s waarvan de hoofdcamera 108MP heeft, een groothoeklens van 8MP, een 5 megapixel macrocamera en niet te vergeten een 2 megapixel zoomlens maak je mooie foto´s. Bovendien is dit systeem ook gefabriceerd door Samsung met de ISOCEL technologie.

Aan de andere kant hebben we de Poco x3 Pro die werkt met de Sony IMX 582, die slechts de 48 megapixel bereikt. Ook hier hebben we naast de hoofdcamera een drietal camera’s, waarvan de groothoeklens 8 megapixel heeft, een 2 megapixel macrocamera en een zoomlens van 2 megapixel.

En toch wint de Poco x3 Pro het met camera aan de voorzijde die geleverd wordt met een 20 megapixel-flitser vergeleken met de 16 megapixel van de Redmi Note 10 Pro.

Accuduur

Een van de grote pluspunten die beide exemplaren hebben is de accuduur. Ze gaan relatief lang mee op een volledig opgeladen batterij. Net zoals alle voorgangers van de Redmi´s beschikt de Redmi Note 10 Pro over een 5020mAh batterij met een 33W snelle oplader. Daartegenover hebben we de Poco X3 Pro met een 5160mAh batterij capaciteit en eveneens een 33W snelle oplader. De Poco X3 Pro wint het op het nippertje van de Redmi, al moet gezegd worden dat het AMOLED scherm ook efficiënter is wat het energiegebruik betreft.

Laten we naar de prijs kijken ... hoeveel kosten ze?

Voor de Redmi Note 10 Pro ben je iets meer kwijt. De prijs ligt rond de Euro 300,-. De Poco X3 kan je daarentegen vinden voor Euro 250,- . De prijs is vaak ook afhankelijk van tijdelijke aanbiedingen die door Xiaomi zelf of de distributiebedrijven worden aangeboden. Ook dan zie je overigens geen groot prijsverschil.

Conclusie: Welke toestel is beter? De Xiaomi Redmi Note 10 Pro of gaan we toch voor de Poco X3 Pro?

Nu we twee exemplaren uit het middensegment met elkaar hebben vergeleken afkomstig uit één van de meest machtige en toonaangevende bedrijven uit China, kunnen we alleen maar zeggen dat jij uiteindelijk de beslissing moet nemen. Beide toestellen zijn gericht aan een ander publiek en bevredigt andere behoeften.

Desalniettemin zijn we toch van mening dat de Redmi Note 10 Pro het iets beter doet, dankzij de haar geavanceerde toepassingen, scherm- en fotokwaliteit.

Gelet op de snelheid en de werking overtreft de Poco X3 Pro de Redmi dankzij de ingebouwde krachtige processor, de opslagcapaciteit, een iets betere accu en tot slot ook een efficiëntere werking van het werkgeheugen. Het is bovendien een goede optie als je vaak werkt met je smartphone.

Anderzijds is de Xiaomi Redmi Note 10 Pro een geweldige optie voor de fotografie liefhebbers. Voor een middensegment toestel is de scherpte erg goed. Bovendien is het toestel voorzien van een hoofdcamera met 108 megapixel. Ook als je van films en videospellen houdt, ben je met de Redmi Note 10 Pro aan het goede adres. Dankzij de hoge resolutie en het AMOLED scherm heb je een veel beter beeld.

Met andere woorden, je zult echt zelf moeten afwegen welk toestel het beste bij je past rekening houdende met je persoonlijke omstandigheden, verwachtingen en budget.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Poco X3 Pro | Wat is het verschil? je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir