Tepro vs Kesser: welke barbecue past bij jou?

26/05/2023 - Actualizado: 28/05/2023

Tepro vs Kesser

Als je een fan bent van barbecues met familie of vrienden, zul je zeker geïnteresseerd zijn om te weten welke eigenschappen de populairste en meest gevraagde barbecues op Amazon hebben. In dit artikel vertellen we je wat de belangrijkste kenmerken en de verschillen zijn tussen Tepro vs Kesser, twee barbecues van Duitse oorsprong maar met kleine aanpassingen die je zullen helpen beslissen welke je moet kiezen.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn er meerdere modellen beschikbaar van beide merken. In deze vergelijking laat ik je zien welke ik het mooist vind, en wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Natuurlijk is het belangrijk dat je weet wat je voorkeuren zijn, want alleen dan kun je nagaan welke daar beter aan voldoet. Laten we beginnen!

inhoudsopgave

Oorsprong en geschiedenis van elk merk

Het eerste wat we gaan doen is een overzicht geven van de twee barbecuemerken waar we het hieronder over gaan hebben. En op het eerste gezicht zijn we verrast door het hermetische karakter van een van hen.

Tepro is een Duits bedrijf gespecialiseerd in de fabricage van diverse outdoorproducten zoals barbecues, grills, smokers, vuurkorven en aanverwante accessoires. Het bedrijf bestaat al tientallen jaren en heeft zich gevestigd als een toonaangevend merk op de Europese markt.

De barbecueproducten van Tepro staan bekend om hun bouwkwaliteit, functionaliteit en innovatieve functies. Ze bieden een breed scala aan barbecues, zoals houtskoolgrills, gasgrills, elektrische grills en pelletgrills, die passen bij verschillende voorkeuren en kookstijlen. De barbecues van Tepro zijn ontworpen om zowel amateurs als ervaren grillers een plezierige buitenkookervaring te bieden.

Kesser daarentegen is een veel hermetischer merk. Toch biedt het een verscheidenheid aan barbecueproducten, waaronder grills, smokers en aanverwante accessoires. Specifieke informatie over de oorsprong en de geschiedenis van Kesser is echter beperkt. Het weinige dat we weten is dat het in 2002 met zijn activiteiten is begonnen, ook in Duitsland, en dat het heeft gekozen voor een strategie van weinig expansie, maar een veel meer gelokaliseerde markt.

Tepro vs kesser 3

Tepro vs. Kesser: waarin verschillen ze van elkaar?

Nu je een meer algemeen idee hebt over de oorsprong en de geschiedenis van elk merk, is het tijd om te analyseren wat de verschillen zijn. Aangezien het assortiment barbecues dat ze hebben zeer breed is, gaan we ons richten op twee van de meest gevraagde modellen vandaag op Amazon, met vergelijkbare kenmerken tussen hen. We hebben het over Tepro Toronto Click vs Kesser Grill. Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

Aantal roosters

De Tepro Toronto Click heeft twee geëmailleerde grillroosters, terwijl de Kesser Grill er maar één heeft. In de praktijk betekent dit dat u op de Tepro meer verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden, omdat hij verschillende oppervlakken heeft zodat ze niet door elkaar raken. Bijvoorbeeld erg handig als u groenten en vlees tegelijk wilt bereiden.

Grilloppervlak

Dit verschil in de roosters heeft indirect nog een ander gevolg, en dat is dat de beschikbare ruimte op de grill niet hetzelfde is. Eigenlijk wel, want ze hebben dezelfde afmetingen, maar ze worden anders gebruikt.

De Tepro Toronto Click heeft een grilloppervlak van 41,5 x 27,5 cm, maar dan dubbel. Met andere woorden, dit is de grootte van elk van de twee roosters. De Kesser Grill daarentegen heeft een grilloppervlak van 56 x 41,5 cm, omdat hij maar één rooster heeft.

Prijs

In elke andere vergelijking zou het prijsverschil tussen de Tepro Toronto Click en de Kesser Grill als een overeenkomst worden beschouwd. Maar aangezien het in dit geval om twee vrijwel identieke grills gaat, is elk verschil, hoe klein ook, het vermelden waard.

En in dit geval, als we de economische aanbiedingen buiten beschouwing laten, is de Kesser goedkoper dan de Tepro. Maar, zoals gezegd, het is geen verschil dat echt relevant is voor de aankoopbeslissing.

Tepro vs Kesser 1

Tepro vs Kesser: wat ze gemeen hebben

In dit deel analyseren we alle overeenkomsten tussen de twee barbecues die we hebben geselecteerd:

Design en esthetiek

We moeten toegeven dat het op het eerste gezicht moeilijk was om het verschil te zien tussen de twee barbecues, aangezien ze een zeer gelijkaardige lijn volgen. In feite hebben ze dezelfde hoogte en breedte, het enige dat verandert is de diepte.

Bovendien hebben de twee modellen dezelfde indeling: een centrale barbecue met een zijtafel en een lagere steun. En alsof dat nog niet genoeg is, is ook het ontwerp van het deksel van de barbecue zelf praktisch hetzelfde.

Tot slot is het vermeldenswaard dat beide barbecues een deksel hebben, zodat je de warmte veel meer kunt condenseren en voorkomen dat er rook ontsnapt als je dat wilt.

Geïntegreerde thermometer

Op beide barbecues zien we in het centrale deel van het deksel een rondje, dat niets anders is dan een ingebouwde thermometer. Met dit accessoire kunnen we steeds nagaan op welke temperatuur de binnenkant van de barbecue blijft, en kunnen we nagaan of we het deksel moeten openen om te voorkomen dat het eten aanbrandt, of dat het goed is zoals het is.

Bijzettafel

Zoals we al vermeldden, hebben beide barbecues een opklapbaar zijtafeltje, dat erg handig is voor het plaatsen van het keukengerei en de ingrediënten die je gaat gebruiken. Bij dit accessoire zitten enkele haken waarop je bijvoorbeeld een want kunt plaatsen.

Als u niet genoeg ruimte hebt, is het de moeite waard eraan te herinneren dat ze allebei ook een dienblad aan de onderkant hebben, dat erg handig is om bijvoorbeeld borden op te zetten.

Geïntegreerde flesopener

Toegegeven, een van de dingen die ons het meest beviel is dat beide barbecues een ingebouwde flesopener hebben, zodat we van een lekker biertje kunnen genieten terwijl we wachten tot het eten gaar is.

Dezelfde houtskoolcapaciteit

Een andere overeenkomst die beide barbecues delen is dat ze een houtskoolcompartiment van 1,35 kg hebben, dus dezelfde capaciteit. Niet verwonderlijk, aangezien de afmetingen praktisch hetzelfde zijn. Je kunt echter ook hout gebruiken in plaats van houtskool.

Tepro vs Kesser: welke barbecue lijkt me interessanter?

We hebben alle kenmerken, verschillen en overeenkomsten tussen Tepro en Kesser al bekeken, dus het is tijd om een beslissing te nemen. Opgemerkt moet worden dat dit zal afhangen van uw voorkeuren, dus ik ga u mijn persoonlijke mening geven, maar het is belangrijk dat u duidelijk bent over uw prioriteiten.

Vanuit mijn oogpunt heeft de Tepro Toronto Click een voordeel waardoor ik ervoor kies, namelijk dat ik het prettiger en veelzijdiger vind om met twee grills te koken dan met één. Ik heb het gevoel dat de ruimte beter wordt benut en dat we verschillende producten tegelijk kunnen combineren en bereiden, iets wat met de Kesser Grill moeilijker is.

U ziet echter dat we het praktisch over dezelfde barbecue hebben, want in al het andere hebben we geen relevante verschillen kunnen ontdekken. Daarom zal de beslissing welke van de twee interessanter is, neerkomen op de vraag of u liever één of twee grills heeft. Aan de andere kant kunt u er zeker van zijn dat, omdat ze zo op elkaar lijken, de prestaties in beide gevallen zeer vergelijkbaar zullen zijn.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Tepro vs Kesser: welke barbecue past bij jou? je kunt de categorie bezoeken barbecue.

Subir