Sony WH1000XM5 vs Bose 700 - Twee van de meest complete draadloze hoofdtelefoons van het moment

31/05/2022 - Actualizado: 23/05/2022

Sony WH1000XM5 Vs Bose 700

De technologische reus Sony heeft zojuist de lancering aangekondigd van het nieuwe model WH1000XM5, dat een voortzetting is van de vorige versie WH1000XM4. Een update waarbij Sony van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om enkele aspecten waarin het achterbleef bij Bose te verbeteren. In dit artikel gaan we na of ze dit echt hebben bereikt, en daartoe vergelijken we de twee hoofdtelefoons en hun kenmerken. Wil je weten hoe de Sony WH1000XM5 vs. Bose 700 van elkaar verschillen? Mis het dan niet!

inhoudsopgave

Bose 700: tot 11 niveaus van ruisonderdrukking

Voor we beginnen met de vergelijking, belichten we enkele van de belangrijkste kwaliteiten van beide modellen, en we beginnen met de Bose 700. Dit is een draadloze hoofdtelefoon met geïntegreerde Bluetooth en een totaal van 11 niveaus van ruisonderdrukking. Als we kijken naar de batterijduur, die bedraagt tot 20 uur muziek op een enkele lading.

Vanuit esthetisch oogpunt hebben ze schuin geplaatste oorschelpen die de meest geschikte pasvorm voor de vorm van uw hoofd bevorderen. De roestvrij stalen hoofdband is zeer comfortabel, zodat u ze urenlang kunt dragen zonder ongemak. En als kleur belangrijk is, kunt u kiezen tussen zwart, wit en zilver.

De geluidskwaliteit is zeer natuurlijk, met heldere, duidelijke details en een diepe, rijke bas. Het heeft een ingebouwd vier-microfoon systeem voor duidelijkere gesprekken. Hij vangt uw stem ook heel goed op, isoleert hem van lawaai van buitenaf en past zich aan lawaaiigere omgevingen aan.

Qua bediening zijn er intuïtieve, handsfree aanraaktoetsen zodat u belangrijke functies kunt activeren, waaronder spraakbediening via Alexa en Google Assistant.Sony Vs Bose

Sony WH1000XM5: nieuwe processor om ruisonderdrukking te optimaliseren

Aan het begin van het artikel wezen we erop dat Sony die aspecten heeft verbeterd waar het achterliep op zijn rivaal, zoals de geluidskwaliteit of de ruisonderdrukking zelf. Dit is vooral te danken aan de nieuwe geïntegreerde V1-processor, die de hoofdtelefoon krachtiger maakt op het gebied van ruisonderdrukkingstechnologie.

De geluidskwaliteit is ook verbeterd door de toevoeging van in totaal 8 microfoons die uw stem kunnen opvangen en deze duidelijker en helderder van de buitenwereld kunnen isoleren. Bovendien kunt u met de adaptieve geluidsregeling de geluidsinstellingen aanpassen en variëren op basis van de kenmerken van uw omgeving.

Qua ontwerp heeft Sony gekozen voor een andere lijn. De Sony WH1000XM5 heeft een volumineuzer en dikker ontwerp dan het vorige model, om de technologische verbeteringen op het gebied van geluidskwaliteit beter te ondersteunen.

Opvallend is dat terwijl de WH1000XM4 kon worden ingeklapt, het nieuwe model deze optie ontbeert. Wat de beschikbare kleuren betreft, kunt u kiezen tussen zwart en zilver.

De levensduur van de batterij is een van de sterke punten van Sony, en dat is duidelijk terug te zien in de WH1000XM5. Deze hoofdtelefoon kan 30 uur muziek afspelen als u de ANC-optie inschakelt, en 40 uur als u deze uitschakelt. Als u ze gaat gebruiken voor gesprekken, zou de batterijduur teruglopen tot respectievelijk 24 en 32 uur.

Tot slot behoudt hij functies die geërfd zijn van de WH1000XM4, zoals Precise Voice PickUp, Speak-to-Chat, Fast Pair en Swift Pair-technologie.

Sony WH-1000XM4 Vs Bose 700_4

Sony WH1000XM5 vs. Bose 700: de verschillen

Ons doel met deze vergelijking is om u een duidelijker idee te geven van de voor- en nadelen van elk, we wijzen op de meest opvallende verschillen tussen de twee headsets:

Bluetooth-verbinding

De WH1000XM5 ondersteunt Bluetooth versie 5.2, in tegenstelling tot de Bose 700, die op versie 5.0 blijft. Bovendien ondersteunt de Bose-hoofdtelefoon alleen de Bluetooth-codecs SBC en AAC. De enige codec van hoge kwaliteit is AAC, dat een betrouwbare audiokwaliteit biedt voor iPhone-gebruikers. De hoofdtelefoons van Sony ondersteunen daarentegen iets betere codec-opties, zoals SBC, AAC en LDAC.

Visuele line-up

Esthetiek is waar we het eerst naar kijken als we twee toestellen vergelijken, en tussen deze twee zijn de verschillen duidelijk. De Bose 700 heeft een rondere, dikkere oorschelp, en de hoofdband is iets smaller dan de Sony headset. Voor sommige mensen kan dit de druk op de headset wat opvoeren.

In het geval van de Sony hoofdtelefoon is een ontwerpwijziging ten opzichte van het vorige model, de WH1000XM4, duidelijk. In dit geval heeft de WH1000XM5 een volumineuzer uiterlijk, met dikkere oorkussens, maar met een meer langwerpige vorm dan de Bose 700.

Levensduur batterij

De levensduur van de batterij is ook een verschil tussen de twee modellen. De Bose 700 kan ongeveer 20 uur zonder onderbreking werken, terwijl de Sony WH1000XM5 tot 30 uur muziek kan afspelen met ANC, wat teruggebracht wordt tot 24 uur als hij gebruikt wordt voor gesprekken in plaats van muziek. Door de ruisonderdrukking uit te schakelen, kan de batterijduur worden verlengd tot respectievelijk 40 en 32 uur. Sony ligt in dit opzicht dus voor op Bose.

Geluidskwaliteit

De Bose hoofdtelefoon biedt een zeer hoge geluidskwaliteit, hoewel Sony iets beter is als het gaat om de balans tussen lage, midden en hoge tonen. Het is vermeldenswaard dat het twee processoren heeft, wat de prestaties in dit opzicht ook verbetert.

Het beschikt ook over DSEE Extreme, dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om frequenties te herstellen die verloren gaan bij de conversie van digitale audiobestanden, wat resulteert in een helderdere kwaliteit.

Knoppen

Wat betreft het besturingssysteem dat beide hoofdtelefoons bieden, zijn er enkele verschillen. De Sony WH1000XM5 heeft aanraaktoetsen voor alle instellingen, terwijl de Bose 700 een aantal aanraaktoetsen combineert met traditionele toetsen. Op dit model zijn de aanraakknoppen gereserveerd voor het wijzigen van het volume, het nummer, het beantwoorden van oproepen en een aanpasbare snelkoppeling.

Prijs

In dit verband moet worden opgemerkt dat de Bose-hoofdtelefoon een paar jaar geleden op de markt is gebracht, terwijl de Sony WH1000XM5 een recente toevoeging aan de markt is. Dit is een belangrijke factor in de prijs, aangezien nieuwe modellen altijd duurder zijn. Het prijsverschil tussen de twee is dus vrij uitgesproken, hoewel de praktische verschillen minder groot zijn.

Sony WH-1000XM4 Vs Bose 700_3

Sony WH1000XM5 vs Bose 700: dit zijn de overeenkomsten

In dit deel bekijken we de aspecten waarin er geen of zeer kleine verschillen zijn tussen de twee hoofdrolspelers van ons onderzoek:

Ingebouwde microfoons

Beide hoofdtelefoons hebben in totaal 8 microfoons. De Sony WH1000XM5 heeft vier multidirectionele microfoons in elk oorstuk, die niet alleen het externe geluid kunnen regelen maar ook uw stem kunnen kalibreren om de beste gesprekskwaliteit te bieden.

De Bose 700 heeft ook acht microfoons. Daarvan zijn er zes gewijd aan actieve ruisonderdrukking. Aan de andere kant zijn vier microfoons ontworpen om uw stem op te pikken, waarvan er twee ook zijn gecombineerd met ruisonderdrukking. Zoals u kunt zien, zijn ze in dit opzicht aan elkaar gewaagd.

Actieve ruisonderdrukking

Dit is een van de meest ingewikkelde aspecten om te analyseren. Een van de sterkste punten van Bose is precies hoe goed zijn actieve ruisonderdrukking is, iets waar Sony tot nu toe niet aan kon tippen. Met de WH1000XM5 is het bedrijf er zelfs in geslaagd de Bose te evenaren dankzij de geoptimaliseerde Noise Cancelling HD QN1 processor die in deze functionaliteit is verwerkt.

Bovendien maken beide modellen gebruik van een adaptief regelsysteem, zodat het ruisonderdrukkingsniveau wordt aangepast aan het akoestische niveau buiten, en zichzelf regelt om de beste geluidservaring te bieden.

Niet-vouwbare hoofdband

Geen van de twee draadloze hoofdtelefoons die we hebben bekeken kan worden ingeklapt, iets wat opvallend is in het geval van Sony, aangezien het vorige model deze functionaliteit wel had. U zult in dit opzicht dus geen verschillen vinden. In feite is hun gewicht hetzelfde, ongeveer 250 gram.

Snel opladen

Een andere gemeenschappelijke factor tussen de twee draadloze hoofdtelefoons is de optie voor snel opladen, die erg handig is als u haast hebt en geen tijd hebt om het apparaat volledig op te laden.

In het geval van Bose gaat de batterij tot 3,5 uur mee na slechts 15 minuten opladen. Sony daarentegen kan de batterij in slechts 3 minuten opladen tot 3 uur, maar dan moet u wel de optionele USB-compatibele adapter hebben.

Mobiele app

Zowel de Bose- als de Sony-hoofdtelefoon kunnen worden gesynchroniseerd met de bijbehorende app, die beide beschikbaar zijn voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.

Synchronisatie met meerdere apparaten

Als u uw draadloze hoofdtelefoon met een ander apparaat wilt synchroniseren, kunt u dat op beide modellen doen.

Spraakbesturing

De mogelijkheid om de hoofdtelefoon te verbinden met de spraakassistenten Alexa, Google Assistant en Siri is aanwezig bij beide protagonisten van onze review. U kunt dus elke functie rechtstreeks met uw stem bedienen.

Sony WH-1000XM4 Vs Bose 700_1

Sony WH1000XM5 vs Bose 700: onze conclusie

De eerste hypothese wordt bevestigd: Sony heeft een lange weg afgelegd op het gebied van geluidskwaliteit. Sony heeft ten opzichte van het vorige model een aanzienlijke evolutie doorgemaakt op sommige punten waar Bose zich duidelijker onderscheidde, zoals de actieve ruisonderdrukking of de geluidstechnologie zelf. Dit maakt de keuze tussen de twee hoofdrolspelers van de recensie erg moeilijk.

Het is waar dat Sony een lichte voorsprong heeft op Bose wat de levensduur van de batterij betreft, en ook wat de volledige aanwezigheid van aanraakbediening betreft. En hoewel de geluidskwaliteit van Bose echt goed is, zorgt de DSEE Extreme-functie van Sony ervoor dat geconverteerde digitale bestanden duidelijker worden afgespeeld. Anderzijds past de hoofdband van de Sony-hoofdtelefoon zich beter aan de vorm van het hoofd aan dan die van de Bose-hoofdtelefoon.

Het nadeel is dat ze aanzienlijk duurder zijn. De prijs zal echter mettertijd waarschijnlijk dalen, aangezien de Sony WH1000XM5 zeer nieuw is, terwijl de Bose 700 al enige tijd op de markt is.

Als u andere toestellen uit de Sony-reeks hebt, raden wij u aan dit model te proberen, dat ook een verbetering belooft te zijn ten opzichte van de vorige versie. Als u geen duidelijke voorkeur hebt, is de beslissing ingewikkelder. In ieder geval, je bent er zeker van dat het goed komt.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Sony WH1000XM5 vs Bose 700 - Twee van de meest complete draadloze hoofdtelefoons van het moment je kunt de categorie bezoeken hoofdtelefoon.

gerelateerde berichten

Subir