Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5 - Welke draadloze hoofdtelefoon van Sony raden wij aan?

28/11/2022 - Actualizado: 01/12/2022

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5

Als u vastbesloten bent hoogwaardige en innovatieve draadloze hoofdtelefoons te kopen en u weet niet welke u moet kiezen, dan bent u op de juiste website! In dit artikel vergelijken we de prestaties van de twee meest geavanceerde hoofdtelefoons van een van de toonaangevende merken: Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5. We hebben u al verteld dat Sony in het nieuwe model enkele belangrijke nieuwe functies heeft geïmplementeerd op het gebied van ontwerp en ruisonderdrukking. Maar om ze allemaal te ontdekken, lees verder!

inhoudsopgave

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Alles wat ze gemeen hebben

In het eerste deel tonen wij u alle opmerkelijke overeenkomsten tussen de twee hoofdtelefoons:

360° ruimtelijke audio

Vervolgens vertellen we u dat beide hoofdtelefoons de 360 spatial audio-functie behouden, dankzij welke ze het geluid aanpassen aan de vorm van uw oor, zodat u altijd hetzelfde geluidsbereik hebt, zelfs als u uw hoofd beweegt.

Adaptieve geluidsbeheersing

Een andere overeenkomst tussen de twee hoofdtelefoons is de functie Adaptive Sound Control, waarmee de hoofdtelefoon de omgeving waarin je je bevindt kan identificeren en het volume van het omgevingsgeluid dienovereenkomstig kan aanpassen.

Circumaural ontwerp

Qua ontwerp heeft Sony eigenlijk besloten om hetzelfde type oorkussen te behouden. In feite zijn ze allebei circumaural van vorm, en de afmetingen van de hoofdtelefoons zijn vergelijkbaar. Er is een esthetisch verschil in de hoofdband, dat we later zullen zien.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Sony WF-C700N vs AirPods: twee high-end draadloze hoofdtelefoonsSony WF-C700N vs AirPods: twee high-end draadloze hoofdtelefoons

Compatibiliteit met spraakassistenten

Als u een frequente gebruiker van virtuele assistenten bent, zult u geïnteresseerd zijn om te weten dat beide hoofdtelefoons kunnen worden gesynchroniseerd met Google en Alexa, zodat u direct vanaf daar opdrachten kunt uitvoeren. De bediening is aanraakgevoelig.

Ze kunnen ook met twee apparaten tegelijk worden gekoppeld, een zeer interessante functie voor professioneel gebruik.

Welke audioformaten worden ondersteund?

De twee protagonisten van onze review kunnen verbinding maken via Bluetooth met een bereik van ongeveer 10 meter. Het is waar dat de WH1000XM5 versie 5.2 ondersteunt in vergelijking met 5.0 van zijn concurrenten, maar dit is een klein verschil dat in de praktijk niet merkbaar is. Bovendien ondersteunen beide modellen SBC-, AAC- en LDAC-audioformaten.

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5_3
Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Dit zijn hun belangrijkste verschillen

Laten we ons nu concentreren op de onderscheidende aspecten, die u het meest zullen helpen bij uw beslissing:

Kwaliteit en diepte van de ruisonderdrukking

Beide modellen hebben ruisonderdrukking, maar het bedrijf is vastbesloten dit aspect met de nieuwe hoofdtelefoons te verbeteren. Ze behouden de QN1-processor die ook de WH1000XM4 deelt, maar voegen de V1 toe, een andere geïntegreerde processor die de ruisonderdrukkingstechnologie verbetert.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro - Welke draadloze hoofdtelefoon moeten we kiezen?

Het merk zelf beweert zelfs dat het nieuwe model de ruisonderdrukking in hoge frequenties tot 50% verbetert. Daartoe verdubbelt hij het aantal analysemicrofoons van 4 naar 8. Bovendien maakt de nieuwe hoofdtelefoon gebruik van kunstmatige intelligentie in de Precise Voice Pickup-functie, om ruisonderdrukking en stemisolatie via een algoritme te verbeteren.

Levensduur van de batterij

Toegegeven, het verschil in dit opzicht is minimaal, maar er is een verschil. De Sony WH1000XM4 kan 38 uur werken (zonder de noise-cancelling modus te activeren), die van de WH1000XM5 tot 40 uur. Het duurt wel een half uur langer voordat ze volledig zijn opgeladen.

Hoofdband ontwerp

Hoewel beide hoofdtelefoons, zoals hierboven vermeld, een circumaurale vorm hebben, is het ontwerp verschillend. De Sony WH1000XM5 heeft een slanker hoofdbandontwerp dan de WH1000XM4. Hij wordt ook nog dunner op het kruispunt met de oorschelpen, waardoor twee dunnere slapen ontstaan die bij het vorige model ontbraken. Voor de rest lijken ze erg op elkaar.

Prijs

Ten slotte is het onvermijdelijk te verwijzen naar het economische verschil tussen beide modellen. Om eerlijk te zijn zijn de WH1000XM5's nieuwer, en dat drijft de prijs altijd op. Maar de geluidskwaliteit en vooral de ruisonderdrukking is een van de beste innovaties die Sony ooit heeft gedaan. Het lijkt ons dus een gerechtvaardigd verschil.

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5_1

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Beats Solo 3 Vs Solo Pro_3Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3 - Zelfde merk draadloze hoofdtelefoon, verschillende functies

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Wat is onze aanbeveling?

Nu we de overeenkomsten en verschillen hebben vergeleken, is het tijd om te beslissen voor welk van de twee modellen we gaan. Afgezien van het economische aspect is onze aanbeveling om te kiezen voor de Sony WH1000XM5, die een betere geluidskwaliteit heeft, minder EQ en adapterwerk vereist, en de ruisonderdrukking bijna perfect is.

Sony heeft in deze hoofdtelefoon een nieuwe processor geïntegreerd, die vooral bij de weergave van hoge frequenties goed tot zijn recht komt. Ook de esthetische verandering waarvoor Sony heeft gekozen, bevalt ons zeer. Hierdoor heeft de WH1000XM5 een slanker en verfijnder ontwerp dan zijn rivalen, die meer lijken op de vorige modellen in de reeks.

Het nadeel is dat het prijsverschil berucht is, en een beperking kan zijn als u zich zo'n hoog prijskaartje niet kunt veroorloven. Dus, het laatste woord is aan jou. Maar als u kwaliteit en technologie belangrijker vindt dan de prijs, is onze aanbeveling in dit geval het nieuwe model, de Sony WH1000XM5.

In ieder geval worden beide geleverd met de Sony garantie, en dat is een hele geruststelling.

Dit zijn Sony's meest succesvolle draadloze hoofdtelefoons

Tot slot tonen we je de ranglijst van de best verkochte draadloze hoofdtelefoons van Sony op Amazon, zodat je de meningen van andere gebruikers kunt vergelijken:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Sony WH1000XM5 Vs Bose 700Sony WH1000XM5 vs Bose 700 - Twee van de meest complete draadloze hoofdtelefoons van het moment
42% korting
Sony WH-CH720N ruisonderdrukkende draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon - batterijduur tot 35 uur en snel opladen - zwart
 • In beide oorschelpen van de WH-CH720N zitten twee microfoons die omgevingsgeluid opvangen en met de V1-processor die ook in de 1000X-serie gebruikt is, wordt omgevingsgeluid geblokkeerd. In de Sony Headphones Connect-app kan je de mate van Noise Cancelling in 20 stappen aanpassen. Zo kan je niet alleen het omgevingsgeluid wegfilteren, maar er ook voor kiezen om het omgevingsgeluid juist toe te laten.
 • De WH-CH720N heeft een batterijduur tot maar liefst 35 uur met Noise Cancelling aan! Zonder Noise Cancelling aan is zelfs 50 uur haalbaar. En als de batterij toch leeg raakt, is deze na 3 minuten snelladen weer 1 uur te gebruiken. Door de verstelbare hoofdband, zachte oorkussens en een lichtgewicht ontwerp, is deze koptelefoon lange tijd comfortabel te dragen.
 • De WH-CH720N ondersteunt Multipoint Connection, waardoor je de koptelefoon tegelijkertijd met je telefoon en laptop kan verbinden en geruisloos kan overschakelen. En met Swift Pair en Fast Pair is de koptelefoon ook nog eens heel makkelijk en snel te verbinden. De bediening verloopt via eenvoudige knopbediening op de oorschelp, maar kan ook via spraak bediend worden.
 • Telefoongesprekken zijn eenvoudig aan te nemen door één druk op de knop op de oorschelp. De koptelefoon is uitgevoerd met Precise Voice Pickup technologie (bekend van LinkBuds (S)), waardoor stemgeluid duidelijker en nauwkeuriger wordt opgevangen. Ook nieuw is de Windruisreductie technologie in de WH-CH720N die achtergrondruis en windgeluid vermindert, zodat gesprekken en muziek helderder overkomen.
 • Deze koptelefoon is uitgevoerd met DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) waarmee muziek digitaal geüpgraded wordt naar een uitvoering die dichter bij de opnamekwaliteit komt. Hierdoor klinkt muziek die je bijvoorbeeld streamt vanaf Spotify hoogwaardiger. Het geluid kan je verder naar eigen smaak inregelen in de Sony Headphones connect app. Deze koptelefoon ondersteunt ook het 360 Reality Audio format.
43% korting
Sony WH-CH520 Draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon, tot 50 uur batterijduur met snellaadfunctie, on-ear model, blauw
 • De Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) herstelt je muziek met geluid voor hoge frequenties en geleidelijke fade-out voor een authentiekere uitvoering. Je kunt je zelfs aanpassen aan je eigen smaak met EQ-instellingen op de Sony | Headphones Connect-app, voor een gepersonaliseerde luisterervaring. 360 Reality Audio Certified - optimaliseer uw ervaring door uw individuele oorvorm te analyseren op de Sony | Headphones Connect-app, en geniet van de ultieme meeslepende muziekervaring.
 • Met een batterijduur tot 50 uur kan je naar je favoriete muziek luisteren zonder dat je zich zorgen hoeft te maken dat de batterij leeg raakt. En als de batterij van de koptelefoon bijna leeg is, kan je met een snellaadbeurt van 3 minuten 1,5 uur luisteren. Met een verstelbare hoofdband, zachte oorkussens en een lichtgewicht ontwerp kan je de perfecte pasvorm vinden en langer comfortabel blijven met deze on ear hoofdtelefoons.
 • Neem eenvoudig gesprekken aan met één klik op de knop op de oorschelpen, zodat je de telefoon niet uit je zak hoeft te halen. Met een hoogwaardige ingebouwde microfoon en ruisonderdrukkingsverwerking vangt de WH-CH520 geluid op en vermindert het omgevingsgeluid tijdens gesprekken, zodat je zelfs in een rumoerige omgeving heldere gesprekken kunt voeren.
 • De WH-CH520 heeft Multipoint Connection, eenvoudige knopbediening en kan zelfs met uw stem worden bediend. En omdat verbinding maken eenvoudig is met Swift Pair en Fast pair, is deze Sony-hoofdtelefoon ideaal voor dagelijks gebruik.
Sony Draadloze WI-C100 in-ear hoofdtelefoon (tot 25 uur batterijduur, geoptimaliseerd voor spraakassistenten, geïntegreerde microfoon voor telefoongesprekken, Bluetooth), wit, klein
 • Tot 25 uur batterijduur
 • DSEE herstelt frequenties die verloren zijn gegaan tijdens compressie om geluid van hoge kwaliteit te produceren dat trouwer is aan de originele opname.
 • Verfijn je geluid met de Sony | Hoofdtelefoon aansluiten
 • Zweet- en spatbestendig met een IPX4-classificatie
43% korting
Sony WF-C500 True Wireless Headphones (tot 20 uur batterijduur met oplaadcase - compatibel met spraakassistent, ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken, Bluetooth) zwart
 • Kleine, lichte oordopjes met optimale pasvorm
 • DSEE-technologie en individueel geluid met de equalizer voor een nog aangenamere luisterervaring met je volledig draadloze oordopjes van Sony
 • Stabiele, betrouwbare bluetooth-verbinding
 • Tot 20 uur batterijduur en snellaadfunctie
 • Spatwaterdicht conform IPX4
Sony WH1000XM4 draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking (Bluetooth, adaptief geluid, DSEE Extreme processor, Alexa en Google Assistant, 30 h accu) - Blauw
 • Exclusieve persoonlijke ruisonderdrukking en automatische luchtdrukoptimalisatie
 • Ongelooflijke geluidskwaliteit: DSEE Extreme processor
 • Speak-to-chat-functie: bij het spreken stoppen stoppen de koptelefoon de muziek en activeren de sfeer-sound-modus, zodat je met je gesprekspartner kunt spreken zonder de hoofdtelefoon te moeten verwijderen
 • Gebruikersherkenning: als je de hoofdtelefoon verwijdert, wordt de muziek automatisch afgespeeld en afgespeeld als je ze weer aanbrengt
 • Draadloze vrijheid met bluetooth en NFC-technologie

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5 - Welke draadloze hoofdtelefoon van Sony raden wij aan? je kunt de categorie bezoeken hoofdtelefoon.

gerelateerde berichten

Subir