Saltar al contenido

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5 – Welke draadloze hoofdtelefoon van Sony raden wij aan?

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5

Als u vastbesloten bent hoogwaardige en innovatieve draadloze hoofdtelefoons te kopen en u weet niet welke u moet kiezen, dan bent u op de juiste website! In dit artikel vergelijken we de prestaties van de twee meest geavanceerde hoofdtelefoons van een van de toonaangevende merken: Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5. We hebben u al verteld dat Sony in het nieuwe model enkele belangrijke nieuwe functies heeft geïmplementeerd op het gebied van ontwerp en ruisonderdrukking. Maar om ze allemaal te ontdekken, lees verder!

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Alles wat ze gemeen hebben

In het eerste deel tonen wij u alle opmerkelijke overeenkomsten tussen de twee hoofdtelefoons:

360° ruimtelijke audio

Vervolgens vertellen we u dat beide hoofdtelefoons de 360 spatial audio-functie behouden, dankzij welke ze het geluid aanpassen aan de vorm van uw oor, zodat u altijd hetzelfde geluidsbereik hebt, zelfs als u uw hoofd beweegt.

Adaptieve geluidsbeheersing

Een andere overeenkomst tussen de twee hoofdtelefoons is de functie Adaptive Sound Control, waarmee de hoofdtelefoon de omgeving waarin je je bevindt kan identificeren en het volume van het omgevingsgeluid dienovereenkomstig kan aanpassen.

Circumaural ontwerp

Qua ontwerp heeft Sony eigenlijk besloten om hetzelfde type oorkussen te behouden. In feite zijn ze allebei circumaural van vorm, en de afmetingen van de hoofdtelefoons zijn vergelijkbaar. Er is een esthetisch verschil in de hoofdband, dat we later zullen zien.

Compatibiliteit met spraakassistenten

Als u een frequente gebruiker van virtuele assistenten bent, zult u geïnteresseerd zijn om te weten dat beide hoofdtelefoons kunnen worden gesynchroniseerd met Google en Alexa, zodat u direct vanaf daar opdrachten kunt uitvoeren. De bediening is aanraakgevoelig.

Ze kunnen ook met twee apparaten tegelijk worden gekoppeld, een zeer interessante functie voor professioneel gebruik.

Welke audioformaten worden ondersteund?

De twee protagonisten van onze review kunnen verbinding maken via Bluetooth met een bereik van ongeveer 10 meter. Het is waar dat de WH1000XM5 versie 5.2 ondersteunt in vergelijking met 5.0 van zijn concurrenten, maar dit is een klein verschil dat in de praktijk niet merkbaar is. Bovendien ondersteunen beide modellen SBC-, AAC- en LDAC-audioformaten.

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5_3
Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Dit zijn hun belangrijkste verschillen

Laten we ons nu concentreren op de onderscheidende aspecten, die u het meest zullen helpen bij uw beslissing:

Kwaliteit en diepte van de ruisonderdrukking

Beide modellen hebben ruisonderdrukking, maar het bedrijf is vastbesloten dit aspect met de nieuwe hoofdtelefoons te verbeteren. Ze behouden de QN1-processor die ook de WH1000XM4 deelt, maar voegen de V1 toe, een andere geïntegreerde processor die de ruisonderdrukkingstechnologie verbetert.

Het merk zelf beweert zelfs dat het nieuwe model de ruisonderdrukking in hoge frequenties tot 50% verbetert. Daartoe verdubbelt hij het aantal analysemicrofoons van 4 naar 8. Bovendien maakt de nieuwe hoofdtelefoon gebruik van kunstmatige intelligentie in de Precise Voice Pickup-functie, om ruisonderdrukking en stemisolatie via een algoritme te verbeteren.

Levensduur van de batterij

Toegegeven, het verschil in dit opzicht is minimaal, maar er is een verschil. De Sony WH1000XM4 kan 38 uur werken (zonder de noise-cancelling modus te activeren), die van de WH1000XM5 tot 40 uur. Het duurt wel een half uur langer voordat ze volledig zijn opgeladen.

Hoofdband ontwerp

Hoewel beide hoofdtelefoons, zoals hierboven vermeld, een circumaurale vorm hebben, is het ontwerp verschillend. De Sony WH1000XM5 heeft een slanker hoofdbandontwerp dan de WH1000XM4. Hij wordt ook nog dunner op het kruispunt met de oorschelpen, waardoor twee dunnere slapen ontstaan die bij het vorige model ontbraken. Voor de rest lijken ze erg op elkaar.

Prijs

Ten slotte is het onvermijdelijk te verwijzen naar het economische verschil tussen beide modellen. Om eerlijk te zijn zijn de WH1000XM5’s nieuwer, en dat drijft de prijs altijd op. Maar de geluidskwaliteit en vooral de ruisonderdrukking is een van de beste innovaties die Sony ooit heeft gedaan. Het lijkt ons dus een gerechtvaardigd verschil.

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5_1

Sony WH1000XM4 vs Sony WH1000XM5: Wat is onze aanbeveling?

Nu we de overeenkomsten en verschillen hebben vergeleken, is het tijd om te beslissen voor welk van de twee modellen we gaan. Afgezien van het economische aspect is onze aanbeveling om te kiezen voor de Sony WH1000XM5, die een betere geluidskwaliteit heeft, minder EQ en adapterwerk vereist, en de ruisonderdrukking bijna perfect is.

Sony heeft in deze hoofdtelefoon een nieuwe processor geïntegreerd, die vooral bij de weergave van hoge frequenties goed tot zijn recht komt. Ook de esthetische verandering waarvoor Sony heeft gekozen, bevalt ons zeer. Hierdoor heeft de WH1000XM5 een slanker en verfijnder ontwerp dan zijn rivalen, die meer lijken op de vorige modellen in de reeks.

Het nadeel is dat het prijsverschil berucht is, en een beperking kan zijn als u zich zo’n hoog prijskaartje niet kunt veroorloven. Dus, het laatste woord is aan jou. Maar als u kwaliteit en technologie belangrijker vindt dan de prijs, is onze aanbeveling in dit geval het nieuwe model, de Sony WH1000XM5.

In ieder geval worden beide geleverd met de Sony garantie, en dat is een hele geruststelling.

Dit zijn Sony’s meest succesvolle draadloze hoofdtelefoons

Tot slot tonen we je de ranglijst van de best verkochte draadloze hoofdtelefoons van Sony op Amazon, zodat je de meningen van andere gebruikers kunt vergelijken:

14% korting
Sony WH-1000XM5 Noise Cancelling draadloze hoofdtelefoon - 30 uur batterijduur - Over-ear - Geoptimaliseerd voor Alexa en Google Assistent - met ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken - Zwart
 • De nieuwe Integrated Processor V1 ontgrendeld het volledige potentieel van onze HD Noise Cancelling Processor QN1 en levert zo de grootste stap voorwaarts in onze (nu al!) toonaangevende ruisonderdrukking* technologie
 • Met precisie ontworpen voor uitzonderlijke audio met hoge resolutie en toonaangevende gesprekskwaliteit**. Onze Precise Voice Pickup-technologie met nieuw ontwikkelde windruisonderdrukking zorgt ervoor dat u duidelijk kunt horen en gehoord kunt worden wanneer u gesprekken voert op deze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking
 • Slim, intuïtief en intelligent. Adaptive Sound Control past automatisch de geluidsinstellingen aan op basis van uw omgeving en activiteit, en Speak-to-Chat pauzeert automatisch de muziek wanneer u een gesprek wilt voeren, zonder dat u de over-ear hoofdtelefoon hoeft af te zetten
 • Voor het ultieme gemak kan deze Bluetooth-hoofdtelefoon met twee apparaten tegelijk gekoppeld worden. Fast Pair helpt u de WH-1000XM5 te lokaliseren als u hem niet kunt vinden en Swift Pair maakt het koppelen met uw pc of tablet eenvoudig
 • Met een batterijlevensduur van maar liefst 30 uur hebt u genoeg energie, zelfs voor lange reizen! Bij deze Sony-hoofdtelefoon wordt een opvouwbaar etui geleverd voor eenvoudig opbergen en meenemen
22% korting
Sony WH-1000XM5 Noise Cancelling draadloze hoofdtelefoon - 30 uur batterijduur - Over-ear - Geoptimaliseerd voor Alexa en Google Assistent - met ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken – Zilver
 • De nieuwe Integrated Processor V1 ontgrendeld het volledige potentieel van onze HD Noise Cancelling Processor QN1 en levert zo de grootste stap voorwaarts in onze (nu al!) toonaangevende ruisonderdrukking* technologie. (Disclaimer in beschrijving)
 • Met precisie ontworpen voor uitzonderlijke audio met hoge resolutie en toonaangevende gesprekskwaliteit**. Onze Precise Voice Pickup-technologie met nieuw ontwikkelde windruisonderdrukking zorgt ervoor dat u duidelijk kunt horen en gehoord kunt worden wanneer u gesprekken voert op deze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. (Disclaimer in beschrijving)
 • Slim, intuïtief en intelligent. Adaptive Sound Control past automatisch de geluidsinstellingen aan op basis van uw omgeving en activiteit, en Speak-to-Chat pauzeert automatisch de muziek wanneer u een gesprek wilt voeren, zonder dat u de over-ear hoofdtelefoon hoeft af te zetten!
 • Voor het ultieme gemak kan deze Bluetooth-hoofdtelefoon met twee apparaten tegelijk gekoppeld worden. Fast Pair helpt u de WH-1000XM5 te lokaliseren als u hem niet kunt vinden en Swift Pair maakt het koppelen met uw pc of tablet eenvoudig.
 • Met een batterijlevensduur van maar liefst 30 uur hebt u genoeg energie, zelfs voor lange reizen! Bij deze Sony-hoofdtelefoon wordt een opvouwbaar etui geleverd voor eenvoudig opbergen en meenemen.
30% korting
Sony WI-C310 draadloze Bluetooth in-ear hoofdtelefoon (15 uur batterijduur, voice assistent, magnetische oordopjes, ontwerp achter-the-neck, geïntegreerde headset-functie, headset met microfoon) blauw
 • Snelle toegang via spraak tot je favoriete nummers en geen gemiste berichten meer dankzij ingebouwde Google/Siri Assistant
 • Geïntegreerde headset-functie voor handsfree telefoneren
 • Batterijduur tot 15 uur afhankelijk van de gekozen modus
 • Innovatief design: de nekband is licht en comfortabel om te dragen
 • Draadloze audio-overdracht met bluetooth-technologie
29% korting
Sony WH1000XM4 draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking (Bluetooth, adaptief geluid, DSEE Extreme processor, Alexa en Google Assistant, 30 h accu) zilver
 • Exclusieve persoonlijke ruisonderdrukking en automatische luchtdrukoptimalisatie
 • Ongelooflijke geluidskwaliteit: DSEE Extreme processor
 • Speak-to-chat-functie: bij het spreken stoppen stoppen de koptelefoon de muziek en activeren de sfeer-sound-modus, zodat je met je gesprekspartner kunt spreken zonder de hoofdtelefoon te moeten verwijderen
 • Gebruikersherkenning: als je de hoofdtelefoon verwijdert, wordt de muziek automatisch afgespeeld en afgespeeld als je ze weer aanbrengt
 • Draadloze vrijheid met bluetooth en NFC-technologie
Sony MDR-RF895RK draadloze hoofdtelefoon (tot 100 meter bereik, ruisonderdrukkingssysteem, automatische frequentiezoeken)
 • Draadloze hoofdtelefoon voor thuis met een bereik van 100 meter
 • Ruisonderdrukkingssysteem voor helderder geluid, 40 mm drivers zorgen voor een groot frequentiebereik
 • Automatische frequentiezoeker voor hoogwaardige overdracht. Frequentiebereik: 10 Hz tot 22.000 Hz
 • Oplaadtijd: ca. 7 uur (volledig opladen) voor maximaal 20 uur batterijduur
 • Inhoud: draadloze stereo hoofdtelefoon, HF-stereo stereo stereo stereo stereo stereo kabel 1,5 m, nikkel-metaal-hybride accu