Sony WF-C700N vs AirPods: twee high-end draadloze hoofdtelefoons

27/06/2023

Sony WF-C700N vs AirPods

Wanneer een van de grote techbedrijven een nieuw product lanceert, zijn we altijd op zoek naar wat er nieuw is. En in dit geval hebben we nieuws over de draadloze hoofdtelefoons van Sony. Om te zien of ze de moeite waard zijn in vergelijking met de onverslaanbare AirPods, hebben we deze vergelijking opgesteld waarin we de verschillen en overeenkomsten tussen de Sony WF-C700N en de 3e generatie AirPods analyseren. Ben je klaar om te zien welke beter is? Hier gaan we.

inhoudsopgave

Sony WF-C700N vs AirPods: Verschillen

Laten we beginnen met de verschillen tussen de twee draadloze hoofdtelefoons:

Lijken ze fysiek op elkaar?

Apple blijft compromisloos als het gaat om het ontwerp van de hoofdtelefoons en houdt de AirPods met de karakteristieke Apple witte kleur. Ze hebben ook een kleinere bol dan de Sony AirPods, met langere slapen die volgens Apple voor meer stabiliteit in het oor zorgen.

De Sony WF-C700N is verkrijgbaar in wit, lavendel, groen en zwart. In dit geval hebben ze een ontwerp zonder pinnen en knoppen, waarbij de hele headset eindigt met het oorkussentje dat in het oor wordt gestoken, maar zonder de kenmerkende oordopjes van de AirPods.

Maximale levensduur van de batterij

De batterijduur van de draadloze hoofdtelefoons is een van de duidelijkste verschillen. De Sony kan 7,5 uur muziek afspelen met de ANC-functie geactiveerd, terwijl de AirPods terugvallen tot ongeveer 6 uur, 5 uur als we ook de aangepaste ruimtelijke audiofunctie toevoegen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro - Welke draadloze hoofdtelefoon moeten we kiezen?

Als je de ruisonderdrukkende functie uitschakelt, neemt de batterijduur van de Sony hoofdtelefoon toe tot 10 uur. Daarnaast kun je nog eens 10 uur extra krijgen door de batterij op te laden in het hoesje zelf. In het geval van de AirPods zorgt het hoesje voor ongeveer 15 uur extra opladen.

Verbinding met meerdere apparaten

Een van de kenmerken van de apparaten van Apple is dat ze erg waterdicht zijn, en de AirPods zijn hier een goede weerspiegeling van. In feite kunnen ze niet synchroniseren met apparaten die niet van Apple zijn, terwijl de Sony AirPods in dit opzicht meer veelzijdigheid bieden.

Bluetooth-versie

Een ander verschil, zij het meer theoretisch dan praktisch, is de Bluetooth-compatibiliteit van de draadloze hoofdtelefoons. De Sony WF-C700N's ondersteunen Bluetooth versie 5.2, terwijl de AirPods 3 Bluetooth versie 5.0 ondersteunen. In de praktijk is dit verschil nauwelijks merkbaar. Het enige wat enigszins merkbaar is, is dat het Bluetooth bereik iets groter is op de Sony, maar het is een onduidelijk verschil.

Sony WF-C700N vs Airpods 3

Sony WF-C700N vs AirPods: Gelijksoortige aspecten

Hier zijn de belangrijkste overeenkomsten:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Beats Solo 3 Vs Solo Pro_3Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3 - Zelfde merk draadloze hoofdtelefoon, verschillende functies

Ruisonderdrukkende functie

Beide modellen in deze review hebben de ruisonderdrukkende functie, waarmee je jezelf kunt isoleren van geluiden van buitenaf zodat je ongestoord naar je muziek kunt luisteren. Niet alleen dat, maar zowel de Sony als de AirPods hebben een transparantiemodus of omgevingsmodus, waarmee je ook kunt instellen of je wat achtergrondgeluid wilt behouden of niet.

In dit opzicht heeft Sony de audiotechnologie verbeterd dankzij de actieve microfoons die het heeft, waardoor je het geluid in totaal in 20 niveaus kunt aanpassen. Op deze manier komt het veel dichter bij de ruisonderdrukkende kwaliteit die de AirPods hebben.

Hetzelfde geldt voor de adaptieve geluidsregeling, waarmee we het gewenste niveau van ruisonderdrukking in verschillende omgevingen kunnen aanpassen, zodat de hoofdtelefoon het onthoudt.

Geavanceerde technologie

De technologie die in beide hoofdtelefoons wordt gebruikt, bewijst dat we te maken hebben met twee van de belangrijkste technologiebedrijven van dit moment. De Sony hoofdtelefoon gebruikt de Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) en Sony-exclusieve drivers om een authentieke audio-ervaring te leveren, met heldere zang en krachtige bas.

De AirPods, aan de andere kant, integreren tal van componenten die de geluidskwaliteit buitengewoon maken, zoals de versterker met hoog dynamisch bereik, de transducer met hoge excursie of de twee microfoons met straalvormingstechnologie, naast andere onderdelen. Het resultaat is in beide gevallen geluid van topkwaliteit.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Sony WH1000XM5 Vs Bose 700Sony WH1000XM5 vs Bose 700 - Twee van de meest complete draadloze hoofdtelefoons van het moment

Synchronisatie met een app

Elk van de twee draadloze hoofdtelefoons waar we het over hebben kan worden verbonden met een app. In het geval van de Sony kan de configuratie worden gedaan via de Sony Headphones app, van waaruit we de audioparameters kunnen aanpassen. De AirPods synchroniseren daarentegen onmiddellijk met de iPhone.

Waterbestendigheid

Een van de kwaliteiten die de draadloze hoofdtelefoons die we hebben geanalyseerd gemeen hebben, is dat ze allebei dezelfde mate van waterbestendigheid bieden: IPX4. Dat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen spatwater, maar niet tegen stof. Je kunt ze dus dragen als het niet te hard regent, maar je kunt ze beter niet op het strand gebruiken, bijvoorbeeld.

Sony vs airpods 1

Sony WF-C700N vs AirPods: welk model kiezen we?

Nu is het tijd om uit te zoeken welke draadloze hoofdtelefoon interessanter is, hoewel dit grotendeels zal afhangen van de zoekvoorkeuren die we hebben. Het is interessant om eerst de prijs te vergelijken, omdat dit meestal een indicatie is van de praktische verschillen die ons zullen helpen bij het maken van de beslissing. In dit geval, als we alleen naar de prijs kijken, zijn de AirPods 3 duurder, maar houd in gedachten dat Apple geen merk is dat concurreert op prijs.

In feite hebben de Sony WF-C700N ons zeer positief verrast, omdat ze dezelfde technologie hebben als de Sony WF-1000XM4, alleen lichter en goedkoper. De geluidskwaliteit en vooral de ruisonderdrukking zijn zeer geavanceerde functies die, hoewel ze niet de perfectie van de AirPods bereiken, er dicht bij in de buurt komen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Jabra Elite 75t Vs Elite Active 75tJabra Elite 75t Vs Elite Active 75t - Twee zeer vergelijkbare draadloze oordopjes met kleine verschillen

De beslissing hangt dus vooral af van hoe perfect je ze wilt hebben. Als je een high-end draadloze headset wilt en je hebt een budget, dan zijn de AirPods 3 een stap vooruit in termen van effectiviteit en kwaliteit. Aan de andere kant, als je liever kiest voor een goedkoper model, hebben de Sony WF-C700N een geweldige balans tussen kwaliteit, prestaties en prijs.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Sony WF-C700N vs AirPods: twee high-end draadloze hoofdtelefoons je kunt de categorie bezoeken hoofdtelefoon.

gerelateerde berichten

Subir