Saltar al contenido

Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul – Twee topklasse koffiemachines

Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul

Koffieliefhebbers zijn niet tevreden met zomaar een koffiezetapparaat. Zij zijn steeds vaker op zoek naar professionele modellen waarmee ze net zo goed, of beter, koffie kunnen zetten dan in een gespecialiseerde koffiezaak. En zoals in de meeste huiselijke omgevingen zijn er verschillende reeksen superautomatische koffiemachines, sommige geavanceerder en andere eenvoudiger. Vandaag willen wij u helpen een van de meest complete op de markt te kiezen, en daartoe vergelijken wij twee opties: Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul. Daar gaan we!

Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul: Gemeenschappelijke elementen

Laten we eerst eens kijken welke elementen de twee protagonisten van onze recensie gemeen hebben:

Drukpomp

In andere koffiemachines heeft u waarschijnlijk pompen gezien met een druk van 15 bar, wat meestal de norm is. Zowel de Siemens EQ9 Plus als de De’Longhi Perfetto Primadonna Soul gaan echter nog een stap verder en bereiken een druk van 19 bar. Zo komt uw koffie eruit alsof hij door uw favoriete barista is bereid.

Koffie stijlen

Zoals elke professionele koffiemachine herkennen zowel de Siemens EQ9 Plus als de De’Longhi Perfetto Primadonna Soul verschillende soorten koffie: macchiatto, cappuccino, flat white, espresso, Americano, caffelatte, chocolade, enz.

Tankinhoud

De capaciteit van de afneembare waterreservoirs in beide koffiemachines is praktisch gelijk: 2,2 liter in de De’Longhi en 2,3 liter in de Siemens. Aangezien dit een minimaal verschil is, hebben wij dit aspect als een overeenkomst beschouwd, aangezien het aantal kopjes koffie dat u met beide kunt zetten hetzelfde is.

Kleurenscherm

Bij beide koffiemachines kunt u de drank van uw keuze selecteren op het TFT-touchscreen, dat in beide gevallen in kleur is. Zo bieden beide een veel meer technologische en moderne uitstraling.

Compatibele mobiele app

Met de twee koffiemachines die we analyseren kunt u het volledige potentieel van de beschikbare technologie benutten, en daarvoor kunnen ze worden gesynchroniseerd met een mobiele app:

 • Siemens EQ9 Plus: in dit geval biedt de Home Connect app interessante opties zoals het opslaan van een Coffee Playlist (een lijst van uw favoriete koffiesoorten), het opslaan van maximaal 10 gebruikersprofielen, het activeren van meldingen, het controleren van maximaal 15 extra recepten en variëteiten en zelfs het contact opnemen met de technische dienst om een eventuele storing te diagnosticeren.
 • De’Longhi Perfetto Primadonna Soul: de tweede koffiemachine wordt bediend via de Coffee Link app. De belangrijkste opties die u ermee kunt uitvoeren zijn het bekijken van recepten, het configureren van de koffie zoals u die lekker vindt, het wijzigen van enkele parameters van de koffiemachine, enz.

Er is een verschil in het aantal profielen dat je vanuit de app kunt activeren. In het geval van de Siemens koffiemachine gaat het om maximaal 10 verschillende profielen, terwijl de De’Longhi het beperkt tot 3 profielen plus een gast.

Twee koffie tegelijk

Een andere overeenkomst die ze delen is de mogelijkheid om twee koffies tegelijkertijd te bereiden, dankzij de dubbele uitlaat die ze hebben. Dit zijn echter meestal espresso’s, omdat langere koffie wordt bereid met de twee tuiten. In beide gevallen vindt u ook een automatisch verwarmingssysteem voor kopjes.

Koffie met melk?

Beide koffiemachines hebben een geïntegreerde melkkan voor het maken van koffies zoals cappuccino’s of caffe lattes. In het geval van het De’Longhi model beschikt het over het eigen Lattecrema systeem van het merk, waarvan de kwaliteit uitzonderlijk is. Het Siemens-model daarentegen beschikt over de AutoMilk Clean-technologie, die de melkkanalen na elke bereiding automatisch reinigt.

Siemens EQ.9 Plus Vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul_4

Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul: Wat zijn de verschillen?

Nu u weet wat de gemeenschappelijke elementen zijn, is het tijd om na te gaan wat de belangrijkste verschillen zijn:

Maximaal vermogen

Opgemerkt zij dat het verschil in vermogen zeer klein is. De Siemens machine heeft een vermogen van 1500 watt, terwijl de De’Longhi machine een vermogen heeft van 1450 watt.

Totaal aantal drankjes

Er is ook enige variatie als het gaat om het aantal vooraf ingestelde drankjes dat elke koffiemachine heeft, ongeacht welke je in de app vindt. Op de Siemens EQ9 Plus kunt u kiezen uit 22 dranken, tegenover 18 op de De’Longhi.

Grinder

De Siemens EQ9 Plus vertrouwt op een zware keramische molen, terwijl de De’Longhi Perfetto Primadonna Soul een conische roestvrijstalen molen heeft. Het is niet dat het ene beter is dan het andere, ze zijn gewoon verschillend.

Volume bonencompartiment

Met superautomatische koffiezetapparaten kunt u reeds gemalen koffie zetten of direct malen. Daarvoor hebben ze een reservoir waarin je de koffiebonen kunt gieten, maar de capaciteit verschilt bij onze twee modellen. De Siemens koffiemachine heeft een capaciteit van 290 gram, tegenover 500 gram voor de De’Longhi.

Eigen technologie

Zoals u mag verwachten, is elke koffiemachine uitgerust met de eigen technologie van het merk. In de Siemens EQ9 Plus vinden we de iAroma technologie, dankzij welke hij een optimaal zetproces bereikt met een «double shot» aroma functie, waardoor de smaak en beleving nog intenser worden.

De De’Longhi Perfetto Primadonna Soul beschikt over Bean Adapt technologie. Hierdoor herkent het apparaat het type koffie dat u gebruikt en past het zijn zetparameters aan om het meest bevredigende resultaat te verkrijgen, afhankelijk van het aroma, de smaak of de intensiteit.

Verkoopprijs

Tot slot kijken we naar de prijs van beide koffiezetapparaten, die weliswaar in beide gevallen hoog is, maar waarin toch variaties bestaan. Er zij op gewezen dat de prijs van elk van beide kan variëren afhankelijk van de economische aanbiedingen die op een bepaald moment van kracht zijn. Als we echter rekening houden met de oorspronkelijke prijs, is de Siemens koffiemachine ongeveer 30% duurder.

Siemens EQ.9 Plus Vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul

Siemens EQ9 Plus vs De’Longhi Perfetto Primadonna Soul: onze aanbeveling

Nadat we de voor- en nadelen van elke machine hebben vergeleken, moeten we beslissen welke we gaan kiezen. De waarheid is dat het een moeilijke beslissing is, want elk van de twee is een zeer hoogwaardige en professionele koffiemachine. Wij zouden echter kiezen voor de De’Longhi.

De capaciteit van het bonenreservoir is groter, en we zijn een grote fan van zijn Lattecrema-technologie, die cappuccino’s maakt die de beste Italiaanse koffiewinkel waardig zijn. Hij is ook voordeliger geprijsd, waardoor de prijs-prestatieverhouding interessanter wordt. Het is waar dat Siemens meer opties biedt op het gebied van technologie, vooral als het gaat om het optimaliseren van de app, maar wij houden het bij de voorbereidingen van De’Longhi.

Kiest u echter voor de Siemens koffiemachine, dan weet u zeker dat het resultaat uitzonderlijk zal zijn en dat het zeker geen verkeerde aankoop zal zijn.

Top 5: best verkochte superautomatische koffiemachines

Amazon is het grootste platform voor de verkoop en distributie van producten, dus het is de moeite waard om te kijken naar de best verkochte modellen op Amazon:

8% korting
Ufesa Supreme Barista, Superautomatische koffiemachine met ingebouwde koffiemolen, voor Koffiebonen of Gemalen koffie, Touch paneel, 20 Bar druk, 1550W Vermogen, 300g Koffie bonen reservoir
 • Superautomatische Koffiemachine voor gemalen koffie of koffie bonenElegante machine voor espresso, cappuccino en infusies waarmee je de echte authentieke italiaanse aroma kan proeven. Met geïntegreerde roestvrijstalen maal molen en de mogelijkheid om de hoogte van de tuit aan te passen van 85 mm tot 145 mm. Je kan het ook vullen met gemalen koffie dankzij de kleine opslag in de koffie molen
 • Hoogwaardige prestaties 20 Bar druk, 1550W vermogen, 2 liter waterreservoir en 300 gram opslag voor koffiebonen met aroma besparende deksel. Thermoblock-waterverwarmingssysteem waardoor alleen het water verwarmt dat nodig is. Een kopje koffie in slechts 20 a 30 seconden. Super snel en energiesparend. Automatische uitschakeling systeem
 • Pas je koffie aan Met de Supreme Barista Espressomachine kun je de koffie bereiden zoals jij dat wilt, precies aangepast aan jou smaak. Stel de fijnheid van de gemalen koffie, de intensiteit van het aroma, de hoeveelheid water in elke koffie, de temperatuur en zuiverheid van water
 • Gebruiksvriendelijke en intuïtieve technologie Eenvoudig te gebruiken via de Touch-paneel. Intuitief digitaal LED-scherm waarmee je alle functies van de machine met een druk op de knop kunt gebruiken. Meerdere koffievariaties; Espresso of Long coffee voor een of twee, meer of minder sterk van smaak, stoom, heet water, reinigen en ontkalken etc. Dit allemaal door de intuïtieve knoppen op het bedieningspaneel aan te raken
 • Innovatieve reinigingssysteem Dankzij het innovatieve systeem is de afneembare zet groep eenvoudig te reinigen, hierdoor gaat de koffiemachine veel langer mee. Bovendien reinigt het geïntegreerde zelfreinigende systeem altijd bij het gebruik na het in- en uitschakelen. Tot 14 kopjes en een lekbak van 1 liter
Superautomatische koffiemachine EQ700 Home Connect
 • 13 speciale programma's voor de bereiding van de koffiespecialiteit die je altijd wenst
 • Eenvoudig en intuïtief display: je hebt maar één vinger nodig
 • Keramische molens waarmee je perfect maalt
 • Met één druk op de knop kun je een cappuccino, flat white, latte macchiato of een vlekkenmelk bereiden
 • De accessoires voor het melkschuim zijn vaatwasmachinebestendig
Solac - CA4810 Automatische koffiemachine, superautomatische koffiemachine, 19 bar, 1470 W, compact design 18 cm, koffie in 40 seconden, cappuccino, zelfwasbaar, espresso, zacht en voorkeur, zwart
 • Compacte volautomatische koffie; breedte 18 cm; koffiebeker 160 g; afneembaar waterreservoir van 1,2 l; touch-display-schakelaar voor eenvoudige bediening
 • Ultrasnel systeem; koffie in 40 seconden. 3 modi: eco, snel en vooraf ingesteld, snelle en gelijkmatige waterverwarming door thermoblock; prefusiesysteem: intensiveert de essentie en het aroma van de koffie
 • Personaliseerbare koffie; mycoffee systeem maakt de individuele aanpassing van de koffie mogelijk na lange en favoriete espresso (optie bestcoffe); instelbaar aroma: instelling van de maalgraad van de koffie
 • Instelbare koffieuitgang en opschuimer, instelbare koffieuitgang voor grote kopjes tot 160 mm, stoom voor het opschuimen en/of opwarmen van melk, warmwaterdispenser voor infusie
 • Eenvoudige reiniging en onderhouds; zelfreinigende optie, koffiegroep, opvangbak en gemakkelijk afneembare frame-lade; onderhoudsindicator met led; energiebesparing: automatische uitschakeling en programmering; inclusief borstel, doek en ontkalkingszak
BKWJ Koffiemachines, Super-automatische espressomachines, Coffeeapparaatcombinaties met koffiezetsysteem voor thuiskantoor, 1300W
 • ESPRESSO MACHINES HIGH CAPPACITEITEN - Afvalresten van de grote capaciteit Afvalstoffen Afvalwaterinsluitingsbasis, kunnen continu 100 kopjes zonder druk zetten, waardoor de moeite van het gieten van afvalwaterresiduen wordt vermeden.
 • Grootte: 45 * 27 * 35cm / 17.7 × 10.6 × 13.7 inch. Nominale spanning: 110-24 0V-, 1300W, 50 Hz.
 • Koffie Making One-button: koffievolume, temperatuur, slijpvolume, maal bonendikte, melkschuimtijd is instelbaar.
 • Automatische watervoorziening: ondersteuning voor automatische watertoevoer, optionele directe verbinding met gebotteld water, het elimineren van de noodzaak van frequente handmatige watering.
 • Anti-druppelfunctie: 19bar ITALIË geïmporteerde pomp, hogere pompdruk 25 seconden Snelle extractie-extractie completer, vol, alcohol positief.
Koffiemachine Melk Buis - 2 M Melk Buis Siliconen Pijp Automatische Koffiemachine, Melkbuis Zuig Met Reinigingsborstel Van toepassing op 3 Mm Superautomatische Espresso Koffiemachine
 • ✩【Hoogwaardig materiaal】 De 2 m melkbuis is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en hoogwaardige PP-materialen. Het is veilig en kan worden hergebruikt, wat een zeer hoogwaardige standaard heeft.
 • ✩【Handig te reinigen】Melkslangen zijn gemakkelijk schoon te maken, wat de vorming van hechting kan voorkomen en de vettige dingen kunnen blijven stromen. U kunt het dus gemakkelijk schoonmaken.
 • ✩【Segmenteerbare melkslangen】 Deze melkslang is gemakkelijk in lengte te snijden om aan uw verschillende behoeften te voldoen. Met een binnendiameter van 3 mm/0.11 inch en een diameter van 6 mm/0.23 Inchoter is het geschikt voor de meeste koffiemachines.
 • ✩【Koffiezetapparaat moet hebben】(zoals of Easy Fine Foam Cappuccino) compatibel, 2m Milk Tube Zuig met Impressa Ena Giga en andere apparaten met schuimend mondstuk is de perfecte accessoirepartner voor uw volautomatische koffiemachine.
 • ✩【Op grote schaal gebruik】 Alle systemen met 3 mm siliconen slang binnendiameter. Espressomachine melkbuis 2m melkslang voor volautomatische koffiemachine met reinigingsborstel