Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachines

08/11/2022 - Actualizado: 09/11/2022

Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul

Koffieliefhebbers zijn niet tevreden met zomaar een koffiezetapparaat. Zij zijn steeds vaker op zoek naar professionele modellen waarmee ze net zo goed, of beter, koffie kunnen zetten dan in een gespecialiseerde koffiezaak. En zoals in de meeste huiselijke omgevingen zijn er verschillende reeksen superautomatische koffiemachines, sommige geavanceerder en andere eenvoudiger. Vandaag willen wij u helpen een van de meest complete op de markt te kiezen, en daartoe vergelijken wij twee opties: Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul. Daar gaan we!

inhoudsopgave

Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul: Gemeenschappelijke elementen

Laten we eerst eens kijken welke elementen de twee protagonisten van onze recensie gemeen hebben:

Drukpomp

In andere koffiemachines heeft u waarschijnlijk pompen gezien met een druk van 15 bar, wat meestal de norm is. Zowel de Siemens EQ9 Plus als de De'Longhi Perfetto Primadonna Soul gaan echter nog een stap verder en bereiken een druk van 19 bar. Zo komt uw koffie eruit alsof hij door uw favoriete barista is bereid.

Koffie stijlen

Zoals elke professionele koffiemachine herkennen zowel de Siemens EQ9 Plus als de De'Longhi Perfetto Primadonna Soul verschillende soorten koffie: macchiatto, cappuccino, flat white, espresso, Americano, caffelatte, chocolade, enz.

Tankinhoud

De capaciteit van de afneembare waterreservoirs in beide koffiemachines is praktisch gelijk: 2,2 liter in de De'Longhi en 2,3 liter in de Siemens. Aangezien dit een minimaal verschil is, hebben wij dit aspect als een overeenkomst beschouwd, aangezien het aantal kopjes koffie dat u met beide kunt zetten hetzelfde is.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Philips 2200 vs 3200Philips 2200 vs 3200 - Een serie koffieautomaten die steeds beter wordt

Kleurenscherm

Bij beide koffiemachines kunt u de drank van uw keuze selecteren op het TFT-touchscreen, dat in beide gevallen in kleur is. Zo bieden beide een veel meer technologische en moderne uitstraling.

Compatibele mobiele app

Met de twee koffiemachines die we analyseren kunt u het volledige potentieel van de beschikbare technologie benutten, en daarvoor kunnen ze worden gesynchroniseerd met een mobiele app:

 • Siemens EQ9 Plus: in dit geval biedt de Home Connect app interessante opties zoals het opslaan van een Coffee Playlist (een lijst van uw favoriete koffiesoorten), het opslaan van maximaal 10 gebruikersprofielen, het activeren van meldingen, het controleren van maximaal 15 extra recepten en variëteiten en zelfs het contact opnemen met de technische dienst om een eventuele storing te diagnosticeren.
 • De'Longhi Perfetto Primadonna Soul: de tweede koffiemachine wordt bediend via de Coffee Link app. De belangrijkste opties die u ermee kunt uitvoeren zijn het bekijken van recepten, het configureren van de koffie zoals u die lekker vindt, het wijzigen van enkele parameters van de koffiemachine, enz.

Er is een verschil in het aantal profielen dat je vanuit de app kunt activeren. In het geval van de Siemens koffiemachine gaat het om maximaal 10 verschillende profielen, terwijl de De'Longhi het beperkt tot 3 profielen plus een gast.

Twee koffie tegelijk

Een andere overeenkomst die ze delen is de mogelijkheid om twee koffies tegelijkertijd te bereiden, dankzij de dubbele uitlaat die ze hebben. Dit zijn echter meestal espresso's, omdat langere koffie wordt bereid met de twee tuiten. In beide gevallen vindt u ook een automatisch verwarmingssysteem voor kopjes.

Koffie met melk?

Beide koffiemachines hebben een geïntegreerde melkkan voor het maken van koffies zoals cappuccino's of caffe lattes. In het geval van het De'Longhi model beschikt het over het eigen Lattecrema systeem van het merk, waarvan de kwaliteit uitzonderlijk is. Het Siemens-model daarentegen beschikt over de AutoMilk Clean-technologie, die de melkkanalen na elke bereiding automatisch reinigt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: twee zeer veelzijdige superautomatische koffiemachines

Siemens EQ.9 Plus Vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul_4

Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul: Wat zijn de verschillen?

Nu u weet wat de gemeenschappelijke elementen zijn, is het tijd om na te gaan wat de belangrijkste verschillen zijn:

Maximaal vermogen

Opgemerkt zij dat het verschil in vermogen zeer klein is. De Siemens machine heeft een vermogen van 1500 watt, terwijl de De'Longhi machine een vermogen heeft van 1450 watt.

Totaal aantal drankjes

Er is ook enige variatie als het gaat om het aantal vooraf ingestelde drankjes dat elke koffiemachine heeft, ongeacht welke je in de app vindt. Op de Siemens EQ9 Plus kunt u kiezen uit 22 dranken, tegenover 18 op de De'Longhi.

Grinder

De Siemens EQ9 Plus vertrouwt op een zware keramische molen, terwijl de De'Longhi Perfetto Primadonna Soul een conische roestvrijstalen molen heeft. Het is niet dat het ene beter is dan het andere, ze zijn gewoon verschillend.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt ProCreate Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro: Mijn bijzondere analyse

Volume bonencompartiment

Met superautomatische koffiezetapparaten kunt u reeds gemalen koffie zetten of direct malen. Daarvoor hebben ze een reservoir waarin je de koffiebonen kunt gieten, maar de capaciteit verschilt bij onze twee modellen. De Siemens koffiemachine heeft een capaciteit van 290 gram, tegenover 500 gram voor de De'Longhi.

Eigen technologie

Zoals u mag verwachten, is elke koffiemachine uitgerust met de eigen technologie van het merk. In de Siemens EQ9 Plus vinden we de iAroma technologie, dankzij welke hij een optimaal zetproces bereikt met een "double shot" aroma functie, waardoor de smaak en beleving nog intenser worden.

De De'Longhi Perfetto Primadonna Soul beschikt over Bean Adapt technologie. Hierdoor herkent het apparaat het type koffie dat u gebruikt en past het zijn zetparameters aan om het meest bevredigende resultaat te verkrijgen, afhankelijk van het aroma, de smaak of de intensiteit.

Verkoopprijs

Tot slot kijken we naar de prijs van beide koffiezetapparaten, die weliswaar in beide gevallen hoog is, maar waarin toch variaties bestaan. Er zij op gewezen dat de prijs van elk van beide kan variëren afhankelijk van de economische aanbiedingen die op een bepaald moment van kracht zijn. Als we echter rekening houden met de oorspronkelijke prijs, is de Siemens koffiemachine ongeveer 30% duurder.

Siemens EQ.9 Plus Vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteldCreate vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteld

Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul: onze aanbeveling

Nadat we de voor- en nadelen van elke machine hebben vergeleken, moeten we beslissen welke we gaan kiezen. De waarheid is dat het een moeilijke beslissing is, want elk van de twee is een zeer hoogwaardige en professionele koffiemachine. Wij zouden echter kiezen voor de De'Longhi.

De capaciteit van het bonenreservoir is groter, en we zijn een grote fan van zijn Lattecrema-technologie, die cappuccino's maakt die de beste Italiaanse koffiewinkel waardig zijn. Hij is ook voordeliger geprijsd, waardoor de prijs-prestatieverhouding interessanter wordt. Het is waar dat Siemens meer opties biedt op het gebied van technologie, vooral als het gaat om het optimaliseren van de app, maar wij houden het bij de voorbereidingen van De'Longhi.

Kiest u echter voor de Siemens koffiemachine, dan weet u zeker dat het resultaat uitzonderlijk zal zijn en dat het zeker geen verkeerde aankoop zal zijn.

Top 5: best verkochte superautomatische koffiemachines

Amazon is het grootste platform voor de verkoop en distributie van producten, dus het is de moeite waard om te kijken naar de best verkochte modellen op Amazon:

Superautomatische Koffiemachine EQ700 Home Connect
 • Superautomatische koffiemachine EQ700 Home Connect
Krups Compact Cappucino EA8165 superautomatische koffiemachine, 15 bar, LCD-display, 3 intensiteitsniveaus van 20 ml tot 220 ml, geïntegreerde maalwerk, melkkannetje
 • Volautomatische koffiemachine met gemakkelijk leesbaar lcd-display en menu voor het aanpassen van de parameters; maakt de keuze van 3 intensiteitsniveaus en instelbare hoeveelheden koffie van 20 ml tot 220 ml; de geheugenmodus maakt het mogelijk om je dranken optimaal op te bergen
 • Geniet van een goede espresso met heel lichtheid; uitgerust met de beste Krups-technologie, het gepatenteerde thermoblock-systeem, vangt de pure essentie van echte koffie in om je overvolle aroma- en smaakresultaten te bieden
 • Geïntegreerde molen en warmhoudplaat; maalregeling maakt het mogelijk om de optimale consistentie afhankelijk van het gewenste drankje te produceren, van espresso tot lungo-koffie, met onvermijdelijke temperatuurregeling voor optimale resultaten
 • Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma; inclusief reinigingstabletten en ontkalkingen; inclusief stoommondstuk voor het verwarmen van melk en opschuimen als water voor je favoriete infusies
 • Auto-cappuccino-opzetstuk van roestvrij staal, XS6000, bij de levering is de machine voor heerlijke cappuccino en perfect bereide latte macchiato dranken. Eenvoudige reiniging voor optimale hygiëne maakt opwarmen, opschuimen en bewaren in de koelkast mogelijk
Ufesa Supreme Barista, Superautomatische koffiemachine met ingebouwde koffiemolen, voor Koffiebonen of Gemalen koffie, Touch paneel, 20 Bar druk, 1550W Vermogen, 300g Koffie bonen reservoir
 • VOLAUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE VOOR GEMALEN KOFFIE OF KOFFIEBONEN. Vervaardigd in Spanje, deze elegante espressomachine, cappuccinomaker en theemaker laat je genieten van alle aroma's van koffie. Met geïntegreerde conische roestvrijstalen molen en verstelbare hoogte van 85 tot 145 cm. Het bevat ook gepatenteerde technologie waarmee je gemalen koffie kunt gebruiken dankzij het kleine reservoir bovenaan met de exacte dosis voor één kopje koffie. Ideaal voor incidenteel gebruik voor cafeïnevrije koffie of gewoon een ander type koffie dan die in het hoofdreservoir.
 • HOOGWAARDIGE PRESTATIES. 20 bar druk, 1550W vermogen, een waterreservoir van 2 liter en een koffiebonenreservoir van 300 gram met een aroma beschermende deksel. Thermoblock verwarmingssysteem dat het mogelijk maakt om koffie of hete infusies in de kortst mogelijke tijd te bereiden, wat resulteert in koffie binnen 20/30 seconden en energiebesparing oplevert. Het heeft ook een automatische uitschakelfunctie, kan tot 14 koffiekoekjes bevatten en heeft een restwaterbak van 1 liter capaciteit.
 • PAS JE KOFFIE AAN. Met de Supreme Barista kun je koffie maken precies zoals jij het wilt, precies naar jouw smaak aanpassen. Je kunt de koffiedikte aanpassen door de molen aan te passen dankzij de gepatenteerde safe and grind-technologie, evenals de intensiteit van het aroma, de hoeveelheid water in elke koffie, de temperatuur en de waterhardheid om de smaak aan te passen.
 • MAKKELIJK TE GEBRUIKEN EN INTUÏTIEVE TECHNOLOGIE. Eenvoudige bediening via het aanraakgevoelige paneel met intuïtieve pictogrammen, waarmee je met één klik alle functies van de machine kunt gebruiken. Espresso of lungo, sterker of minder sterk, 1 of 2 kopjes koffie, heet water, stoompijpje, reiniging of ontkalking - allemaal met één aanraking.
 • INNOVATIEF REINIGINGSSYSTEEM. Met gepatenteerde vriendelijke clean care-technologie waarmee de infusiegroep eenvoudig volledig kan worden verwijderd, wat grondig reinigen gemakkelijk maakt en een langere levensduur biedt dan gemiddeld. Bovendien zal het geïntegreerde zelfreinigingssysteem de machine altijd automatisch reinigen voor en na gebruik bij het inschakelen en uitschakelen.
Cecotec Koffiemachine Superautomatica Cremmaet Compactccino Black Rose, 19 bar, Melktank, Thermoblock-systeem, 5 maalniveaus, 150 g koffiecontainer
 • Compact superautomatisch koffiezetapparaat, dat espresso en Amerikanen vers gemalen koffiebonen met één druk op de knop bereidt dankzij plug & play.
 • 18 bar drukpomp voor de beste crème en de maximale geur in elke koffie.
 • Het snelverwarmingssysteem van Thermoblock garandeert perfecte koffie in slechts enkele seconden.
 • Geschikt voor elke smaak, je kunt de hoeveelheid en intensiteit van de koffie gemakkelijk aanpassen en opmerken.
 • Koffiereservoir van 150 g koffie met geïntegreerde conische molen met 5 maalniveaus. Uitneembaar waterreservoir van 1,1 L en melkreservoir van 400 ml. Automatische reiniging om het altijd in optimale staat te houden.
Cecotec Koffiemachine Superautomatica Cremmaet Compact. 1350 W, 19 bar, Thermoblock-verwarmingssysteem, Koffiereservoir met molen en 1,1 L, Automatische reiniging
 • Compacte volautomatische koffiemachine die met één druk op de knop espresso's en americanos van vers gemalen koffiebonen bereidt, dankzij het plug&play-systeem.
 • Een 19-bar drukpomp zorgt voor de beste crema en het maximale aroma in elke koffie. Snel opwarmen door het thermoblock-verwarmingssysteem, dat in slechts enkele seconden perfecte koffie garandeert.
 • Past zich aan alle voorkeuren aan, je kunt de hoeveelheid en intensiteit van de koffie eenvoudig aanpassen en opslaan.
 • 150 g koffiebonendepot met geïntegreerde conische molen met 5 maalstanden. Afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1,1 liter. Automatische reiniging om ze altijd in perfecte staat te houden.
 • Espressomachine, espresso, superautomatisch, malen, koffiebonen, gemalen, kopjes, vermogen, bar, liter, capaciteit, opwarmtijd.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create vs MelittaCreate vs Melitta | Welke koffiemachine moet u kiezen?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachines je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir