Saltar al contenido

Samsung vs Xiaomi – De meest uitgebreide gids voor het kiezen van de beste smartphone

Samsung Vs Xiaomi

Zoals u zich kunt voorstellen, is de verscheidenheid aan modellen die u kunt vinden in een van onze aanbevolen merken enorm. Een verscheidenheid die, als u geen duidelijk idee hebt van wat voor telefoon u wilt, zeer overweldigend kan zijn. Om u te helpen, vergelijken wij de algemene prestaties van beide merken in de verschillende aspecten die bepalend kunnen zijn voor uw beslissing. Houd er echter rekening mee dat dit een algemene vergelijking is, aangezien er functies zijn die sterk afhangen van welk model u kiest. Wilt u de grote verschillen tussen Samsung vs Xiaomi weten? Hier gaan we!

Samsung Vs Xiaomi: verschillende aspecten

Gezien de enorme verscheidenheid aan modellen van elk van de door ons voorgestelde merken, hebben wij ons geconcentreerd op een algemene vergelijking van hun prestaties wat betreft de verschillende kenmerken en functies die gewoonlijk van invloed zijn op de aankoopbeslissing.

1) Camera’s: resolutie en kwaliteit

Smartphonecamera’s zijn voor veel gebruikers een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, accessoires geworden. Audiovisuele inhoud is alomtegenwoordig in de digitale wereld, en daarom is het gebruikelijk om verschillende soorten camera’s in hetzelfde toestel te vinden.

Samsung-camera’s zijn over het algemeen van hogere kwaliteit dan Xiaomi-camera’s, zowel voor het maken van foto’s als het opnemen van video’s.

2) Batterij: levensduur van de batterij en oplaadtijd

De levensduur van de batterij is een ander criterium dat van invloed kan zijn op de aankoopbeslissing. In dit opzicht heeft Samsung een voorsprong op Xiaomi, omdat zijn telefoons over het algemeen een langere batterijduur hebben en bovendien sneller kunnen worden opgeladen. Toch kan worden gezegd dat Xiaomi veel heeft verbeterd in zijn nieuwste modellen.

3) Ontwerp: vormen en trends

Wat het ontwerp betreft, zijn zowel Samsung als Xiaomi erin geslaagd zich aan te passen aan de wensen van de gebruiker.

De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat Samsung altijd een stap voor is geweest bij het lanceren van telefoons met innovatieve vormen, zoals opvouwbare telefoons, maar Xiaomi is niet achtergebleven.

In het algemeen zetten beide merken in op grote mobiele telefoons die een hogere schermkwaliteit mogelijk maken, slanke ontwerpen met levendige en elegante kleuren, met veel metallic en glanzende tinten.

4) Capaciteit: RAM en ROM

De opslagcapaciteit van elke smartphone is van belang, vooral voor gebruikers die geneigd zijn de mobiele telefoon te gebruiken als opslagplaats voor documenten, foto’s, video’s, enz.

Momenteel hebben mobiele telefoons doorgaans zo’n 6-8 GB RAM. Hoewel sommige van de beste Samsung-modellen tot 12 GB RAM hebben, hebben andere modellen in het basis- of instapsegment slechts 3 of 4 GB.

Wat het ROM-geheugen betreft, variëren de meest gangbare smartphones van 64 GB tot 256 GB, hoewel het meestal mogelijk is dit uit te breiden door een SD-kaart in te bouwen.

samsung vs xiaomi 3

5) Bijwerkingen: periodiciteit

Xiaomi biedt vaker updates aan dan Samsung, dat slechts af en toe updates uitbrengt. Voor sommige gebruikers is dit een voordeel, omdat zij het gevoel hebben dat hun telefoon beter aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen in hun besturingssysteem. Voor andere gebruikers is het echter vervelend om zo nu en dan te moeten updaten.

6) Connectiviteit: 5G

Wat connectiviteit betreft, zijn er in werkelijkheid geen grote verschillen tussen beide. In feite hebben beide merken 5G al in hun telefoons verwerkt en lopen ze voorop bij nieuwe ontwikkelingen.

Prijs: wat is hun prijsklasse?

Een van de belangrijkste verschillen tussen Samsung en Xiaomi is dat ze niet in dezelfde prijsklasse concurreren. In feite worden Xiaomi-mobielen gekenmerkt door hun lagere prijs en de mindere kwaliteit van de onderdelen, maar met voldoende functies om concurrerend te zijn.

Samsung daarentegen geeft in zijn functionaliteiten voorrang aan kwaliteit en technologie boven de prijs. Daarom zijn de smartphones van Samsung, vooral de nieuwe lanceringen, niet bepaald goedkoop.

samsung vs xiaomi

Welke gamma’s vind je in elk merk?

Hieronder vertellen wij u uit welke productreeksen u kunt kiezen. Dit is een van de eerste filters die u kunt definiëren om uw zoekopdracht te verfijnen.

Low-end

Smartphones die als low-end worden beschouwd, zijn economisch gezien het meest betaalbaar, maar hebben ook de minste functies. Kenmerkend voor deze mobiele telefoons is dat ze over voldoende functies beschikken om te kunnen genieten van inhoud op sociale netwerken, toepassingen en weinig veeleisende spelletjes.

In het geval van Samsung is het gamma waarin we de meest eenvoudige en goedkope mobieltjes vinden de Samsung Galaxy M. Anderzijds heeft Xiaomi geen gamma’s die zo gedifferentieerd zijn door het niveau van innovatie, maar heeft het low-end Redmi (zoals de Redmi 9A) en POCO (zoals de M4) mobieltjes.

Middenklasse

Dit is misschien wel het meest uitgebreide gamma, omdat beide merken meestal het meeste waar voor hun geld bieden. Met middenklasse bedoelen we smartphones die weliswaar niet over de meest innovatieve functies beschikken, maar wel zijn uitgerust met functies die meer typisch zijn voor oudere high-end modellen, en bijgevolg ook een meer gematigde prijs hebben.

De Galaxy A-telefoons van Samsung zouden het best aan deze definitie van Samsung voldoen, terwijl Xiaomi meer gevarieerde middenklasse-telefoons heeft, zoals de POCO F3 of de Mi 11 Lite.

High-end

We komen bij de smartphones die technologisch geavanceerder zijn, maar bijgevolg ook duurder. Over het algemeen zijn dit de meest recente modellen van elk merk, aangezien zowel Samsung als Xiaomi gewoonlijk technologische innovaties in hun nieuwe mobiele telefoons verwerken.

In het geval van Samsung zouden we het hebben over de Samsung Galaxy S of Galaxy Z series, terwijl het in het geval van Xiaomi zou gaan om bijna alle mobiele telefoons in de MI reeks.

Let op bereik

Tenslotte richten we ons op het NOTE-assortiment, verkrijgbaar bij beide merken. Ze worden gekenmerkt door een iets groter scherm en zijn soms voorzien van een pen of potlood om een notitieblok te simuleren. Deze serie is oorspronkelijk ontworpen door Samsung, maar andere merken hebben ze overgenomen.

Samsung vs Xiaomi: ons oordeel

Dit is een van die vergelijkingen waarbij we niet tot een exacte conclusie kunnen komen, omdat er veel factoren zijn die uw beslissing kunnen beïnvloeden. Wat zijn allereerst de behoeften die u met uw smartphone wilt dekken, om te zien welk van de twee merken daar beter aan voldoet.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een telefoon met een zeer hoge graad van technologische innovatie, zult u waarschijnlijk voor Samsung kiezen. Maar als je niet zoveel technologie nodig hebt, ben je misschien beter af met een Xiaomi.

Betrouwbaarheid van het merk is ook belangrijk, en hoewel Xiaomi er nog niet zo lang is, bestaat het al lang genoeg om gebruikers te laten weten waar ze aan toe zijn. De prijs is een andere factor die in overweging moet worden genomen. Als je een krap budget hebt, vind je meer opties bij Xiaomi. Maar verwacht niet de geavanceerde functies die Samsung heeft.

Zoals u ziet, zijn er verschillende elementen die de beslissing in elk specifiek geval kunnen bepalen. Daarom kunt u het beste nadenken over uw beperkingen en uw behoeften en op basis daarvan het merk kiezen dat het beste bij u past.

Wat zijn de best verkochte Samsung en Xiaomi modellen?

Als je nog twijfels hebt, wat normaal is, maak je dan geen zorgen. Wij tonen u de lijst van de best verkochte smartphones onder Amazon gebruikers, zodat u, uit de eerste hand, hun ervaringen kunt controleren.

Samsung

Samsung Galaxy A53 5G Android Smartphone Infinity-O FHD+ Super AMOLED 6,5 inch-scherm, 6 GB RAM en 128 GB uitbreidbaar intern geheugen, batterij 5000 mAh, blauw (Awesome Blue) [Italiaanse versie].
 • Beleef een grenzeloze ervaring met uw 5G-smartphone. Dankzij het 6,5 inch FHD+ Super AMOLED Infinity-O-scherm en 800 nits helderheid van de Galaxy A53 5G geniet je van een zeer vloeiende content en een uitstekende zichtbaarheid met Eye Comfort Shield, ook buiten.
Samsung Galaxy A33 5G SM-A336B 16.3 cm (6.4") Hybrid Dual SIM Android 12 USB Type-C 6 GB 128 GB 5000 mAh Black
 • Geniet van onberispelijke details en maximale scherpte op het 6,4 inch Infinity-U-display van je Galaxy A33 5G smartphone. De FHD+ technologie van het Super AMOLED-scherm laat elke inhoud realistisch en levendig lijken, precies zoals het er in je ogen uitziet.

Xiaomi

8% korting
Xiaomi Redmi Note 11 Smartphone 128 GB, 4 GB RAM, Dual SIM, blauw (Twilight Blue)
 • Beeldscherm: 6,43 inch (16,3 cm), 1080 x 2400 pixels
 • Processor: Snapdragon 680 2,4 GHz
 • Camera: viervoudig, 50 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
 • Batterij: 5000 mAh
 • Camerabeschrijving: voorkant 2 megapixels
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Smartphone 128 GB, 8 GB RAM, Dual SIM, Graphite Grey
 • Beeldscherm: 6,67 inch, 1080 x 2400 pixels
 • Processor: Mediatek Helio G96 2,05 GHz
 • Camera: viervoudig, 108MP+8MP +2MP+2MP
 • Batterij: 5000 mAh
 • Camera-beschrijving: voorzijde
27% korting
Xiaomi Redmi Note 11S Smartphone (6GB + 128GB); grijs
 • Uitgerust met vier camera's aan de achterkant biedt de Redmi Note 11S een buitengewone fotobeleving zonder compromissen. De hoofdcamera met 108 MP neemt verbazingwekkende foto's en video's met levendige kleuren en hoge resolutie op. Een 8 MP ultra-groothoekcamera vergroot je perspectief met een kijkhoek van 118 graden; een 2 MP macrocamera met hoge nabijheid registreert fijne details en een 2 MP dieptesensor voor natuurlijkere portretten
 • Een 6,43 inch groot AMOLED FHD+ display met een groot kleurenspectrum DCI-P3 levert levendige kleuren en details en bereikt 1000 nits voor optimale scherpte, ook bij vol daglicht. Bovendien biedt de Redmi Note 11S met de twee lineaire luidsprekers aan de boven- en onderkant van de telefoon een meeslepend stereogeluid voor het spelen en bekijken van video's.
 • Uitgerust met een display-upgradefrequentie van 90 Hz en een aanraakbemonsteringssnelheid van maximaal 180 Hz verbetert de Redmi Note 11S de ervaring met vloeiendere animaties en vertragingsovergangen, waardoor elke aanraking direct wordt opgenomen
 • De Redmi Note 11S wordt aangedreven door een grote batterij met 5000 mAh en is uitgerust met één lading. Dankzij het snel opladen van 33 W kun je je accu in 58 minuten van 0 tot 100 A opladen
Xiaomi Redmi Note 11 Smartphone 128 GB, 4 GB RAM, Dual SIM, Graphite Grey
 • Beeldscherm: 6,43 inch (16,3 cm), 1080 x 2400 pixels
 • Processor: Snapdragon 680 2,4 GHz
 • Camera: viervoudig, 50 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
 • Batterij: 5000 mAh
 • Camerabeschrijving: voorkant 2 megapixels