Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: Hoe verandert Samsung zijn opvouwbare telefoon?

29/07/2023 - Actualizado: 30/07/2023

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4

Ik herinner me nog het moment waarop de Samsung Galaxy Z Flip 4 werd gelanceerd en de revolutie die het betekende toen we een smartphone zagen met een opvouwbaar scherm. Vandaag heb ik de gelegenheid gehad om het te vergelijken met de Samsung Galaxy Z Flip 5, het gloednieuwe model, en te controleren wat de belangrijkste innovaties zijn die het met zich meebrengt. Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat het tot nu toe de krachtigste smartphone is die het bedrijf heeft gelanceerd.

We vinden echter ook een aantal belangrijke wijzigingen, zoals die met betrekking tot de buitenkant van het scherm, de processor of de opslagcapaciteit, naast andere relevante aspecten. En zodat je dit zelf kunt bevestigen, presenteren we in deze vergelijking de belangrijkste verschillen tussen de Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4.

inhoudsopgave

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: Belangrijkste verschillen

We beginnen met het aanwijzen van de aspecten waarin de twee smartphones verschillen, zodat je kunt beslissen of de innovaties van het nieuwe model aan jouw behoeften voldoen of niet:

Extern beeldscherm

De verandering die voor mij het meest in het oog springt bij het nieuwe Samsung Galaxy Z Flip model is het externe display, dat bijna twee keer zo groot is als het vorige. Het externe display van de Galaxy Z Flip 4 is Super AMOLED, meet 1,9 inch en heeft een resolutie van 512 x 260 pixels.

De Samsung Galaxy Z Flip 5 heeft daarentegen een extern display dat ook Super AMOLED is, maar is 3,4 inch groot. De resolutie neemt ook toe tot 720 x 748 pixels, waardoor het de duidelijkste keuze van het bedrijf is. Dit betekent dat we op de Samsung Galaxy Z Flip 5 applicaties zoals Google Maps of Whatsapp kunnen zien, terwijl deze op het externe scherm van de Flip 4 niet goed werden weergegeven.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 LiteXiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 Lite | Hier komen de verschillen

Met andere woorden, het toestel volgt een strategie waarmee het zich onderscheidt van andere vergelijkbare smartphones door alle ruimte op de achterkant te benutten, behalve de strook waar de camera's zich bevinden.

Het is ook vermeldenswaard dat de Flip 5 de Infinity Flex-technologie gebruikt, terwijl de Flip 4 LTPO gebruikt. Dit betekent dat de Flip 4 niet volledig opvouwt, waardoor er een kleine opening bij het scharnier overblijft, terwijl de Flip 5 volledig opvouwt, waardoor die kleine holte verdwijnt.

Processor, besturingssysteem en opslagcapaciteit

Een ander nieuw kenmerk van de Samsung Galaxy Z Flip 5 is dat de processor die in de Flip 4 is ingebouwd een update krijgt. We gaan dus van de Snapdragon 8+ Gen 1 naar de Snapdragon 8 Gen 2 in de nieuwe smartphone. Het is eigenlijk maar een kleine update, die de prestaties wat beter maakt, maar andere veranderingen met zich meebrengt om rekening mee te houden.

Zo is de Samsung Galaxy Z Flip 4 gebaseerd op het Android 12L besturingssysteem, terwijl de Samsung Galaxy Z Flip 5 is geüpgraded naar Android 13. Er is ook een kleine verbetering als het gaat om opslagcapaciteit.

In beide smartphones is het RAM-geheugen 8GB. Qua interne opslagcapaciteit hebben beide de keuze uit maximaal 256GB of 512GB, maar bij de Samsung Galaxy Z Flip 5 kun je ook kiezen uit maximaal 128GB, waardoor je meer flexibiliteit en keuze hebt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Poco X3 Pro | Wat is het verschil?Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Poco X3 Pro | Wat is het verschil?

Connectiviteit en Bluetooth

Zoals ik altijd zeg, als je twee opeenvolgende modellen vergelijkt die niet te ver uit elkaar liggen, is elke kleine variatie opmerkelijk. In dit geval ondersteunt de Galaxy Z Flip 4 Bluetooth versie 5.2, terwijl de Flip 5 tot versie 5.3 gaat. Deze smartphone ondersteunt ook WiFi 6, een klein verschil met de Flip 4. Nu, om eerlijk te zijn, zal ik je ook vertellen dat, op praktisch niveau, dit verschil nauwelijks merkbaar is.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4 1

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: Wat ze gemeen hebben

Omdat het twee telefoons uit dezelfde serie zijn, is het niet ongebruikelijk om een aantal overeenkomsten te vinden, zoals de overeenkomsten die in dit gedeelte worden genoemd:

Afmetingen en intern scherm

We hebben je al verteld dat het externe scherm de belangrijkste esthetische verandering is tussen de twee Galaxy Z Flip-modellen, want in alle andere opzichten zijn ze behoorlijk vergelijkbaar. Ze hebben allebei dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht, zowel ingeklapt als uitgeklapt. En wat het interne scherm betreft, hebben ze allebei een scherm van 6,7 inch, een resolutie van 2640 x 1080 pixels en Dynamic AMOLED 2X-technologie.

Camera's

We hebben ook geen grote verschillen opgemerkt wat betreft de camera's, die blijven zoals ze op de Flip 4 waren. Zo vinden we in beide modellen twee achtercamera's van elk 12 MP en een frontcamera van 10 MP.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:REDMI NOTE 10 PRO VS REALME 8 PROXiaomi Redmi Note 10 Pro vs Realme 8 Pro | De verschillen

Batterij

Als we naar de batterij kijken, zien we dat beide Samsung Galaxy Z Flip modellen een batterijcapaciteit van 3.700 mAh hebben en dat deze niet verwijderbaar is, dus in beide gevallen is de batterijduur hetzelfde. Je weet dat dit afhangt van de apps die je open laat staan en hoeveel je je smartphone gebruikt, maar de mogelijkheden zijn in beide gevallen hetzelfde. Aan de andere kant hebben ze 25 watt snelladen, evenals omkeerbaar draadloos opladen met PowerShare.

Waterbestendigheid

Een van de verkoopargumenten die Samsung gebruikte voor de Galaxy Z Flip was de waterbestendigheid, iets dat hetzelfde blijft voor het model 5. Zo bieden beide telefoons een IPX8 bestendigheidsklasse, wat betekent dat ze de hoogst mogelijke tolerantie hebben voor water, maar niet voor stof. Je kunt de Samsung Galaxy Z Flip dus met een gerust hart meenemen naar het zwembad.

Sensoren

Smartphones die vandaag de dag zijn ontworpen zijn uitgerust met een set sensoren die, om eerlijk te zijn, in veel gevallen hetzelfde zijn. Zowel de Samsung Galaxy Z Flip 4 als de Samsung Galaxy Z Flip 5 beschikken onder andere over een vingerafdruklezer aan de zijkant of NFC technologie voor contactloze betalingen.

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4 2

Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: Wat is mijn conclusie?

Tot slot moeten we alleen nog beslissen of we de Samsung Galaxy Z Flip 5 de upgrade waard vinden of niet. Het eerste waar we naar kijken is de prijs, die bij de Flip 5 duidelijk hoger ligt. Niet alleen omdat hij nieuwer is, maar ook omdat hij een aantal belangrijke verbeteringen heeft, zoals het externe beeldscherm of de processor-upgrade.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Samsung Galaxy A72 - De verschillen

Juist vanwege deze verbeteringen is onze aanbeveling dat u, als u geen van beide hebt, moet overwegen meer te investeren in de Flip 5. Vooral omdat het belangrijkste differentiële element, het externe scherm, veel beter wordt gebruikt dan in de Flip 4, waarvan de beperkingen in formaat duidelijker zijn. We vinden het ook leuk dat de kleine opening bij het opvouwen van de telefoon is verdwenen, omdat het nog minder ruimte in beslag neemt.

Maar als je de Samsung Galaxy Z Flip 4 al hebt, is het dan de moeite waard om over te stappen op de Flip 5? Dat hangt er vooral vanaf hoe belangrijk het externe scherm voor je is. Naar mijn mening is het prijsverschil te groot om te overwegen de Flip 5 te kopen kort nadat je de 4 hebt gekocht. Maar, zoals ik altijd zeg, het laatste woord is aan jou.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: Hoe verandert Samsung zijn opvouwbare telefoon? je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir