Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: vergelijking tussen de nieuwe smartwatches van Samsung

18/05/2023 - Actualizado: 22/05/2023

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro

Het technologiebedrijf bij uitstek heeft zijn nieuwe smartwatches al op de markt gebracht, en wij hebben ze al getest! In feite wisten we al enkele details van de nieuwe reeks smartwatches van Samsung, maar het was pas nu dat we alle innovaties die het presenteert ten opzichte van andere reeksen hebben bevestigd.

Laten we echter beginnen met het analyseren van de verschillen tussen de twee versies van de smartwatch: Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro. We hebben je al verteld dat, hoewel er veel overeenkomsten zijn, er ook verschillen zijn die doorslaggevend kunnen zijn bij de keuze. Ontdek ze!

inhoudsopgave

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: laten we beginnen met het ontwerp

Het eerste wat opvalt, bij elke smartwatch, is het ontwerp, dus dat is het eerste deel van deze review. Opmerkelijk is dat er al een eerste verschil is tussen de twee versies. De Samsung Galaxy Watch 5 is verkrijgbaar in twee maten: 40 en 44 mm. De Galaxy Watch 5 Pro daarentegen is alleen verkrijgbaar in een formaat van 45 mm.

Zoals je ziet is hij groter dan de twee standaardversies en, nog belangrijker, zwaarder. Het gewicht van de Galaxy Watch 5 Pro is 46,5 gram, terwijl de zwaardere Galaxy Watch 5 33 gram weegt. Daarnaast is het design van de Samsung Galaxy Watch 5 sportiever dan dat van het Pro-model, dat meer lijkt op een traditioneel horloge met een bandje en een traditioneler ontwerp van de minutenwijzer.

Wat betreft het scherm is het vermeldenswaard dat het scherm van de Samsung Galaxy Watch 5 hetzelfde is als dat van de grotere Galaxy Watch 5. Dat wil zeggen, het heeft AMOLED-technologie, een grootte van 1,4 inch en een resolutie van 450 x 450 pixels. Het heeft ook een always-on display functie en saffierglas, dat resistenter is dan Corning Glass.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Galaxy Watch 5 vs 4Samsung Galaxy Watch 5 vs 4: wat is er nieuw aan de smartwatch van Samsung?

samsung galaxy watch 5 vs 5 pro_2

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: Dezelfde processor en besturingssysteem

Precies hetzelfde in beide modellen. In feite is de processor in alle horloges uit de 5-serie dezelfde als in de 4-serie, de Exynos W920. Daarom hebben ze ook dezelfde opslagcapaciteit (1,5 GB RAM en 16 GB intern), en hetzelfde besturingssysteem, Wear OS 3.5. In die zin heeft Samsung er de voorkeur aan gegeven om een zeer continuistische lijn aan te houden.

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: De batterij, een belangrijk verschil

Een van de grote nieuwigheden van de Samsung Galaxy Watch 5 Pro ten opzichte van de standaard versie is de batterijduur en -capaciteit. Als we kijken naar het 44 mm model van de grotere Samsung Galaxy Watch 5, dan heeft deze een 410 mAh batterijcapaciteit.

De batterij van de 5 Pro daarentegen is 590 mAh, een verschil dat erg merkbaar is in de batterijduur. In principe betekent dit dat je een paar dagen meer batterijduur kunt krijgen in vergelijking met het 5-model, een zeer belangrijk voordeel dat het prijsverschil tussen de twee rechtvaardigt. Uiteraard beschikken beide smartwatches over snel opladen.

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: Gezondheidsfuncties

We analyseren nu de verschillende gezondheidsgerelateerde sensoren die onze protagonisten hebben, en de waarheid is dat ze in dit aspect aan elkaar gewaagd zijn. Beide hebben de BioActive-sensor van Samsung, die ook is opgewaardeerd ten opzichte van het model 4, en die hartslag, elektrische bio-impedantie en het elektrische signaal van het hart kan meten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Ticwatch Pro 5 vs Samsung Galaxy Watch 5 Pro: vergelijking tussen twee high-end smartwatchesTicwatch Pro 5 vs Samsung Galaxy Watch 5 Pro: vergelijking tussen twee high-end smartwatches

Er is ook een lichaamstemperatuursensor, versnellingsmeter, magnetische sensor, gyroscoop en lichtsensor. En als het gaat om de slaapcyclus, zijn beide in staat om een echt uitgebreid rapport te geven, de beste slaaproutine te plannen op basis van uw gegevens en gepersonaliseerde suggesties te geven om u te helpen uw slaap te verbeteren.

samsung galaxy watch 5 vs 5 pro 3

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: analyse en sportmonitoring

Over het algemeen zijn de smartwatches die we analyseren behoorlijk vergelijkbaar, hoewel we het Pro-model in dit opzicht een licht voordeel moeten geven. Voornamelijk omdat het drie nieuwe functies heeft die belangrijk kunnen zijn. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro heeft een routetrainingsfunctie waarmee je je trainingsroutes in GPX-formaat van je mobiele telefoon naar de smartwatch kunt importeren en je routelijst kunt synchroniseren.

Er is ook turn-by-turn navigatie, die het moeilijker maakt om te verdwalen, en Track Back, een functie waarmee je je stappen kunt herleiden als je niet weet waar je heen gaat.

En niet onbelangrijk: beide smartwatches hebben een IP68-classificatie en een waterdichtheid van 5 ATM, wat neerkomt op ongeveer 50 meter. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is daarom een ideale smartwatch voor outdoor activiteiten met betrekking tot bergbeklimmen, wandelen, klimmen, zwemmen, fietsen, etc.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Huawei Watch 4 vs 3: Wat is er nieuw in de smartwatchreeks van Huawei?Huawei Watch 4 vs 3: Wat is er nieuw in de smartwatchreeks van Huawei?

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: Technologische kenmerken

Als we kijken naar de technologische en connectiviteitsfunctionaliteiten, vinden we weinig verschillen. Beide smartwatches zijn compatibel met Bluetooth versie 5.2 en met GPS, Glonass, Beidou en Galileo locatie systemen. Daarnaast kunnen ze worden gesynchroniseerd met je smartphone en worden ze ook gesynchroniseerd met een spraakassistent.

En als je gewend bent aan contactloze betalingen, kun je met beide smartwatches de NFC-technologie activeren, waarmee je contactloze betalingen kunt doen.

Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: wat is mijn conclusie?

Nu ik de verschillen en overeenkomsten tussen de twee smartwatches uit de Galaxy Watch 5-reeks heb geanalyseerd, moet ik zeggen dat ik meer verschillen had verwacht dan er in werkelijkheid zijn. Hoewel, om eerlijk te zijn, was ik eerst verbaasd dat het prijsverschil (geen rekening houdend met eventuele kortingen) zo laag was, omdat Samsung meestal wel meer veranderingen introduceert tussen de Pro-modellen en de standaardversies.

Dus op de vraag welke van de twee een interessantere smartwatch is, zou mijn antwoord zijn dat het afhangt van waar je hem voor gebruikt. Wat ik het leukst vind aan de Samsung Galaxy Watch 5 Pro is de wegtrainingsfunctie, die ik wel belangrijk vind als je aan buitensport doet, omdat die voordelen heeft die de Samsung Galaxy Watch 5 niet heeft.

Daarnaast is ook het verschil in batterijduur en capaciteit belangrijk, en voor sommige gebruikers een doorslaggevend aspect. In dit opzicht is het verrassend dat er meer verschil merkbaar is tussen de Samsung Galaxy Watch 5 en de 5 Pro, dan bij de Samsung Galaxy Watch 4.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Fossil Gen 5 Vs 5eFossil Gen 5 Vs 5e - Twee smartwatches die design en functionaliteit combineren

Daarom, rekening houdend met het feit dat de economische variatie niet zo groot is dat de beslissing duidelijk is, kun je het beste bedenken hoe je de smartwatch grotendeels gaat gebruiken en op basis daarvan beslissen. In het bijzonder ga ik voor de Samsung Galaxy Watch 5 Pro vanwege de verbeterde batterijduur, en omdat het voor mij financieel niet veel meer een investering is. Maar alleen jij hebt het laatste woord.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Samsung Galaxy Watch 5 vs 5 Pro: vergelijking tussen de nieuwe smartwatches van Samsung je kunt de categorie bezoeken smartwatch.

gerelateerde berichten

Subir