Samsung Galaxy Watch 5 vs 4: wat is er nieuw aan de smartwatch van Samsung?

22/05/2023

Samsung Galaxy Watch 5 vs 4

Na lang wachten hebben we eindelijk de nieuwe smartwatch van Samsung kunnen testen en vergelijken met de vorige versie, de 4. In deze situaties rijst altijd dezelfde vraag: is het de moeite waard om te upgraden naar het nieuwe model? Om deze vraag te beantwoorden, hebben we alle verschillen en overeenkomsten tussen de twee smartwatches, Samsung Galaxy Watch 5 vs 4, geanalyseerd en gaan we je vertellen wat onze conclusies zijn om je te helpen kiezen.

Allereerst wil ik je vertellen dat de Samsung Galaxy Watch 5 twee versies heeft, de standaard en de Pro. Op de Samsung Galaxy Watch 4 zijn er ook twee versies, maar dat waren de standaard en de Classic.

In de tussentijd gaan we je laten zien wat de belangrijkste nieuwe functies zijn van de Samsung Galaxy Watch 5 in vergelijking met zijn vorige model, de 4, waarbij we de standaard versies van beide smartwatches als referentie nemen. Laten we daarheen gaan!

inhoudsopgave

Samsung Galaxy Watch 5 vs 4: Hoe verschillen ze?

Laten we beginnen met het bekijken van de belangrijkste verschillen tussen de twee smartwatches, die ons zullen helpen beslissen welke we moeten kiezen.

Verschillend beschermingsmateriaal

Zoals je hieronder zult zien, is er geen verandering qua schermgrootte en afmetingen, maar er is één verschil dat volgens mij belangrijk is. De Samsung Galaxy Watch 4 had Corning Gorilla Glass DX+ beschermend glas, maar de Samsung Galaxy Watch 5 is overgestapt op saffierglas. In theorie is het beter bestand tegen stoten en krassen, hoewel ik moet zeggen dat het glas op het model 4 al stevig genoeg was.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Ticwatch Pro 5 vs Samsung Galaxy Watch 5 Pro: vergelijking tussen twee high-end smartwatchesTicwatch Pro 5 vs Samsung Galaxy Watch 5 Pro: vergelijking tussen twee high-end smartwatches

Batterijprestaties

De batterij verandert tussen de Samsung Galaxy Watch 5 en 4, hoewel dit veranderingen zijn die meer in theorie zijn dan in de praktijk. De Samsung Galaxy Watch 5 heeft namelijk een 410 mAh batterij, terwijl de Samsung Galaxy Watch 4 een 361 mAh batterij heeft. Theoretisch heeft de Samsung Galaxy Watch 5 een batterijduur van ongeveer 50 uur, tegenover 40 uur voor de Galaxy Watch 4.

In de praktijk (of in ieder geval in mijn geval) is de batterijduur echter redelijk vergelijkbaar, al is het wel zo dat de Galaxy Watch 5 een paar uur langer meegaat. Al moeten we eerlijk zijn en zeggen dat dit ook afhangt van andere externe factoren.

Waar ik wel het verschil merk is in het snelladen, want de Galaxy Watch 5 kan het opladen bijna halverwege in slechts een half uur voltooien. De Samsung Galaxy Watch 4 beschikt daarentegen niet over snelladen.

Upgrade van de sensoren

De set sensoren die de twee smartwatches hebben is vrij gelijkaardig, hoewel de Samsung Galaxy Watch 5 een sensor toevoegt die de huidtemperatuur meet, iets dat de Galaxy Watch 4 mist. Deze sensor werkt echt goed dankzij het infrarood dat hij heeft, wat zorgt voor een zeer goede nauwkeurigheid.

Daarnaast is de BioActive 3-sensor, die in de Galaxy Watch 4 zit, in het 5-model verbeterd dankzij een nieuwe versie-update, en die is ook goed merkbaar. Dit, in combinatie met de thermische sensor, maakt de meldingen met betrekking tot je prestaties nauwkeuriger.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Huawei Watch 4 vs 3: Wat is er nieuw in de smartwatchreeks van Huawei?Huawei Watch 4 vs 3: Wat is er nieuw in de smartwatchreeks van Huawei?

Beide smartwatches hebben een sensor om de slaapkwaliteit te meten, maar de Samsung Galaxy Watch 5 biedt geavanceerde slaaptraining. Dat wil zeggen, het is in staat tot een veel gedetailleerdere planning om je te helpen je slaap te optimaliseren, met een nauwkeuriger vermogen dan de Samsung Galaxy Watch 4.

Verder beschikken beide smartwatches over een hartslagsensor voor het meten van de hartslag, het meten van stressniveaus en vrouwelijke menstruatiecycli, en een optische hartslagsensor die ook de bloeddruk controleert.

Bluetooth-connectiviteit

Een ander verschil tussen de twee Samsung smartwatches heeft te maken met de Bluetooth-connectiviteit. Specifiek met de versie van deze technologie waarmee beide compatibel zijn. De Galaxy Watch 5 ondersteunt Bluetooth 5.2, terwijl de Samsung Galaxy Watch 4 Bluetooth 5.0 ondersteunt.

Samsung Galaxy Watch 5 vs 4_3

Samsung Galaxy Watch 5 vs. 4: Belangrijkste overeenkomsten

Laten we ons nu richten op de overeenkomsten die ze delen. Omdat het twee modellen uit dezelfde serie zijn, is het niet verrassend dat er zoveel zijn:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Fossil Gen 5 Vs 5eFossil Gen 5 Vs 5e - Twee smartwatches die design en functionaliteit combineren

Esthetiek: afmetingen en scherm

Het eerste wat je moet weten is dat zowel de Samsung Galaxy Watch 5 als de Samsung Galaxy Watch 4 in twee maten verkrijgbaar zijn: 40 of 44 mm. Afhankelijk van de diameter van uw pols kunt u dus kiezen voor het exemplaar dat er het beste bij past. In dit geval zijn de afmetingen hetzelfde:

  • Het 40 mm model heeft afmetingen van 40,4 x 39,3 x 9,8 mm.
  • De 44 mm versie meet 44,4 x 43,3 x 9,8 mm.

Qua gewicht is het verschil slechts twee gram, dus we kunnen zeggen dat de twee smartwatches esthetisch gezien niet veel verschillen. In feite behouden ze in beide gevallen een zeer vergelijkbaar ontwerp, wat duidelijk maakt dat de esthetiek van Samsung niet een van de dingen is die het merk gaat veranderen in smartwatches.

Als we verder kijken naar details waar weinig verandering merkbaar is, moeten we zeggen dat hetzelfde geldt voor het scherm. De Samsung Galaxy Watch 5 heeft een 1,19 inch Super AMOLED display (in de 40mm versie), terwijl de Samsung Galaxy Watch 4 1,2 inch groot is. De resolutie is in beide gevallen hetzelfde: 396 x 396 pixels. Qua esthetiek, display en design zijn er dus geen grote verschillen.

Besturingssysteem en processor

De waarheid is dat er niet veel verschillen zijn. Zowel de Samsung Galaxy watch 5 als 4 hebben de dual-core Exynos W920 processor met Mali-G68 graphics. Qua opslagcapaciteit hebben ze 1,5 GB RAM en 16 GB interne opslag. Ook het besturingssysteem is in beide gevallen hetzelfde, Wear OS.

Waterbestendigheid

Een ander belangrijk kenmerk bij sportieve smartwatches is hun waterbestendigheid, en in dit geval is die in beide gevallen 5 ATM. Dit betekent dat beide modellen zijn ontworpen voor een weerstand van ongeveer 50 meter. Ze hebben ook een gecertificeerd IP68 weerstandsniveau, waardoor de hoogst mogelijke tolerantie voor water en stof wordt gegarandeerd.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:amazfit GTS 2 vs 2e vs 2miniAmazfit GTS 2 Vs 2e Vs 2 Mini - Welke smartwatch heb je nodig?

Meer dan 90 sportmodi

Veel mensen die besluiten een smartwatch te kopen, doen dat met het doel om hun training en fysieke activiteit bij te houden. In die zin kun je dat met beide doen, want beide hebben meer dan 90 sportmodi en bieden vrijwel dezelfde functionaliteiten.

Samsung Galaxy Watch 5 vs 4_4

Samsung Galaxy Watch 5 vs 4: Stap ik over op de nieuwe smartwatch?

Tot slot rest mij alleen nog te beslissen, op basis van de review, of ik het de moeite waard vind om voor het nieuwe Samsung Galaxy Watch model te gaan ten opzichte van het vorige model. En, na alles wat ik heb verteld, zou ik zeggen dat als je net de Samsung Galaxy Watch 4 hebt gekocht, je kunt wachten met wisselen, omdat er weinig grote vernieuwingen zijn die deze beslissing om zo snel te wisselen rechtvaardigen.

Aan de andere kant, als je er nog geen hebt, zouden we je aanraden om meteen voor de Samsung Galaxy Watch 5 te gaan. Niet alleen vanwege de verbeterde batterijduur en het snelle opladen, maar ook omdat, als we de geruchten mogen geloven, de Samsung Galaxy Watch 4 in de toekomst uit productie zou kunnen worden genomen, waardoor het handiger is om voor het nieuwe model te kiezen.

Maar, zoals we altijd zeggen, het laatste woord is aan jou. Houd er rekening mee dat de prijs van de Samsung Galaxy Watch 5 hoger is, niet alleen omdat hij een paar kleine nieuwe functies heeft, maar ook omdat het een nieuwere release is.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit SenseSamsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense - Wat is de betere smartwatch?

Misschien is het de moeite waard om even te wachten tot de prijs daalt? Het zou kunnen, hoewel we tegen die tijd waarschijnlijk over nieuwe versies zullen praten. Hoe dan ook, de beslissing die je maakt zal in beide gevallen een goede zijn, want beide modellen zijn nog steeds Samsung Galaxy Watches.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Samsung Galaxy Watch 5 vs 4: wat is er nieuw aan de smartwatch van Samsung? je kunt de categorie bezoeken smartwatch.

gerelateerde berichten

Subir