Saltar al contenido

Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense – Wat is de betere smartwatch?

Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit Sense

Sporthorloges zijn een onmisbaar accessoire geworden voor wie houdt van avonturen en fysieke activiteiten. Daarom innoveren de merken voortdurend en brengen zij nieuwe, veelzijdigere en completere modellen op de markt, wat het soms moeilijk maakt een keuze te maken uit zo’n grote verscheidenheid. Maar maak je geen zorgen, we zijn gekomen om je te helpen. In dit artikel gaan we twee van de best verkochte smartwatches van dit moment vergelijken: Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense. Wil je weten welke meer de moeite waard is? Laten we dat dan eens uitzoeken!

Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense: Koopgids

Samsung en Fitbit zijn twee merken met een uitstekende staat van dienst en reputatie op de markt, en een grote betrouwbaarheid van gebruikers. Hier volgen de belangrijkste verschillen en overeenkomsten:

Ontwerp en verscheidenheid van modellen: Hoeveel versies zijn er van elk?

Het eerste wat wij doen bij de aankoop van een product is nagaan of er verschillende versies van elk model zijn, en zo ja, de verschillen analyseren. Welnu, het meest opvallende in dit opzicht is dat de Samsung Galaxy Watch 4 verkrijgbaar is in een standaardversie en een Classic-versie.

Het fundamentele verschil is het design: het standaardmodel heeft een sportievere look, terwijl de Classic traditioneler is. Het heeft een wijzerplaat die niet digitaal is, maar analoog, en de klassieke ingekeepte lunette. In deze vergelijking concentreren wij ons echter op het standaardmodel. In het geval van Fitbit is er geen tweede versie, maar dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zijn:

 • Samsung Galaxy Watch 4: u kunt kiezen uit twee wijzerplaatmaten (40 en 44 mm) en vier kleuren (zwart, wit, roze en groen), hoewel niet alle wijzerplaten in beide maten beschikbaar zijn. U kunt ook kiezen tussen de LTE- of Bluetooth-versie.
 • Fitbit Sense: in dit geval is de enige keuze die u hoeft te maken de kleur, want de smartwatch wordt verkocht in houtskoolzwart, ivoorwit en groengrijs. De afmetingen zijn echter voor alle modellen gelijk.Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense_3

Waarin verschillen de BT- en LTE-modellen?

Terug naar de Samsung Galaxy Watch 4 voor een korte opmerking. Zoals u hebt gezien, zijn er twee opties: BT en LTE. Bluetooth-horloges (BT) synchroniseren, zoals de naam al zegt, met uw smartphone via Bluetooth-technologie, waardoor u oproepen kunt aannemen en ontvangen, voor zover ze via uw mobiele telefoon worden gedaan.

Dit is waar het grootste verschil ligt. De LTE-versie, die ook ingebouwde Bluetooth heeft, is uitgerust met een eSIM, wat betekent dat je je telefoon niet hoeft te gebruiken om te bellen en gebeld te worden, maar dat je dat kunt doen vanaf het horloge zelf. Bovendien kunt u berichten lezen en Google Maps gebruiken zonder uw telefoon te gebruiken, terwijl u bij het BT-model uw mobiele telefoon bij de hand moet hebben.

Beeldscherm: grootte en resolutie

Zonder het visuele aspect terzijde te laten, is het belangrijk na te gaan welke verschillen er zijn tussen de twee smartwatches. Beide horloges hebben AMOLED-technologie, maar het scherm van de Fitbit Sense is groter. Het bereikt 1,58 inch, terwijl het scherm van de Samsung Galaxy Watch 4 1,36 inch kan zijn voor het 44mm model of 1,19 inch voor het kleinere model.

En de resolutie? Verrassend genoeg zijn de rollen hier omgedraaid. De Fitbit Sense heeft een resolutie van 336 x 336 pixels, die wordt overtroffen door de 450 x 450 pixels van de 44 mm Samsung en de 396 x 396 pixels van het kleinere model.

Levensduur van de batterij: afhankelijk van het meerderheidsgebruik

U weet al dat de maximale levensduur van de batterij relatief en indicatief is, aangezien er meerdere factoren zijn die de variabiliteit beïnvloeden:

 • De samsung Galaxy Watch 4 kan maximaal 40 uur werken, maar dat kan minder worden, afhankelijk van de apps en hoe vaak je hem gebruikt.
 • Fitbit Sense: Batterij gaat tot 6 dagen mee. Maar als u GPS permanent activeert, zal het slechts 12 uur duren. Hij heeft echter een snellaadoptie om het horloge in 12 minuten weer 24 uur te laten meegaan.

Toezicht en opsporing

Wanneer we het hebben over de veelzijdigheid van smartwatches op het gebied van monitoring en het scala aan sensoren en mogelijkheden dat ze bieden, moeten we onderscheid maken tussen lichaamsbeweging en gezondheid.

Oefening volgen

Als je wilt dat de smartwatch je sporttraining bijhoudt, presteert een van de twee goed. Misschien heeft de Samsung Galaxy Watch 4 een licht voordeel, met 90 sportmodi tegenover 20 op zijn rivaal.

Maar de Fitbit Sense daarentegen heeft een sensor die je laat weten wanneer je je streefhartslag hebt bereikt. En om er zeker van te zijn dat u geen enkel detail mist, geven beide modellen u een volledig rapport aan het einde van uw training.

Gezondheidsmonitoring

Laten we het nu hebben over gezondheidsmonitoring, waar er meer verschillen zijn. We zeggen niet dat de ene superieur is aan de andere, alleen dat ze verschillende functies hebben. De Samsung Galaxy Watch 4 is uitgerust met de BioActive bio-elektrische impedantiesensor van Samsung. De belangrijkste functie is het meten van de hoeveelheid vet, spier en water in uw lichaam, d.w.z. het analyseren van de samenstelling ervan, om te zien welke parameters u moet aanpassen. Deze sensor meet ook uw ECG en bloeddruk in real time. Dit is essentieel om afwijkingen van de hartfunctie op te sporen zodra deze zich voordoen.

Laten we eens kijken welke sensoren de Fitbit Sense bevat. De EDA, een elektrodermale activiteitsscanner die u laat weten hoe uw lichaam op stress reageert, springt eruit. Het heeft ook een sensor die uw lichaamstemperatuur ‘s nachts meet, om te analyseren hoeveel deze afwijkt van uw temperatuur overdag. En, net als de Samsung, heeft het een ECG-sensor. Daarnaast heeft het SPo2-sensoren, om de zuurstofverzadiging in het bloed te meten, en PurePulse 2.0, dat de hartslag meet.

Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense_4

Connectiviteit en compatibiliteit

Een van de voordelen van dit type toestel is dat u het kunt combineren met andere toestellen om de prestaties te verbeteren en de mogelijkheden te verveelvoudigen. In die zin zijn zowel de Samsung als de Fitbit compatibel met WiFi, Bluetooth en NFC, de technologie die contactloze betalingen mogelijk maakt. Vergeet niet dat de Samsung ook een model heeft met LTE-connectiviteit, in tegenstelling tot de Fitbit.

Maar als je een iPhone hebt is het een ander verhaal. Alleen de Fitbit Sense is compatibel met dit besturingssysteem, terwijl de Samsung Galaxy Watch 4 meer geschikt is voor Android-omgevingen.

Prijs

Ten slotte kijken we naar de prijs, waarvan we weten dat die een van de belangrijkste aspecten is. En in dit verband is het belangrijk te bedenken dat het verschil niet hetzelfde is als er goedkope aanbiedingen zijn als wanneer er geen zijn. Dat wil zeggen, als we naar de oorspronkelijke prijs kijken, is het verschil zeer residueel, aangezien de Samsung Galaxy Watch 4 rond de 320 euro ligt en de Fitbit Sense rond de 330 euro.

Het is echter mogelijk dat de beschikbare aanbiedingen niet hetzelfde zijn. Op Amazon bijvoorbeeld kan het Samsung-model worden gekocht voor maximaal 185 euro, terwijl de Fitbit verkrijgbaar is voor 250 euro. Dit kan echter veranderen, dus u moet van tijd tot tijd opnieuw controleren.

Conclusie: Wat is de beste smartwatch?

Dit is de ultieme vraag, waarop geen eenduidig antwoord bestaat. Om eerlijk te zijn, zou onze aanbeveling zijn om te kiezen voor de Fitbit Sense, omdat die is uitgerust met meer sensoren dan zijn rivaal. Bovendien is het scherm groter en zijn de sportprestaties vergelijkbaar met die van Samsung. En alsof dat nog niet genoeg is, is het de enige die compatibel is met zowel iOS als Android.

Maar betekent dat dat de Samsung Galaxy Watch 4 een slechte keuze is? Verre van dat. In feite, als je een goede deal kunt krijgen, is het de beste aankoop die je kunt doen. Hij mist een paar sensoren in vergelijking met de Fitbit, maar hij bevat de belangrijkste voor bevredigende gezondheidsprestaties.

Bovendien kunt u kiezen tussen een meer vintage, klassiek ontwerp en een sportiever, modern ontwerp. Niet te vergeten dat het een Samsung is, een merk waarvan de reputatie meer dan gegarandeerd is.

Analyseer dus wat uw prioriteiten zijn en neem op basis daarvan een beslissing. Maak je geen zorgen, wat het ook is, je zult het goed doen.

Welke smartwatches zijn de best verkochte?

Om u te helpen al uw vragen te beantwoorden, zijn hier de best verkochte smartwatches van elk merk op Amazon. Hier kunt u ook de beoordelingen van andere kopers bekijken:

Top verkopers Samsung

Smartwatch Dames Heren Waterdicht Sport Smartwatch met hartslag Temperatuurmeter Slaaptracking Stappenteller Berichtmelding Slimme polsband voor Samsung Xiaomi iPhone
 • ⌚〖DAMES MODE & UNIEK NUMMER WIJZERPLAAT〗Met een ultradunne horlogekast heeft het slimme horloge van CyberDyer een modieus ogend, perfect cadeau voor vrouwen, meisjes. De unieke wijzerplaat wordt automatisch gewijzigd in een verwante nummerweergave wanneer de huidige tijd precies op het exacte nummer uur aankomt. Bijv.: De wijzerplaat springt automatisch in NEE. "7" wanneer de tijd net om 7 uur aankomt.
 • ⌚〖GEZONDHEIDSMONITOR & TEMPERATUURWAARSCHUWING〗Ondersteunt niet alleen realtime hartslagmeting, slaapregistratie, maar ook een unieke herinneringsfunctie van de menstruatiecyclus en lichaamstemperatuur. Een plotselinge stijging van de lichaamstemperatuur veroorzaakt paniek? Hier gaat CyberDyer smart watch voor het in realtime bewaken van uw temperatuur. GEEN ZORGEN MEER.
 • ⌚〖24 SPORTMODI & IP68 WATERDICHT〗De sportmodi van CyberDyer-dameshorloge zijn maximaal 24. Naast de dagelijkse sporten, voegt onze fitnesstracker ook nieuw dansen, gymnastiek, springjack, enz. toe. IP68 waterdicht (30 m onder water), je kunt dragen het tijdens het wassen van uw handen, joggen in de regen en zwemmen. Dankzij de geavanceerde oleofpische coating op het scherm verwijder je vingerafdrukken en watervlekken.
 • ⌚〖INTELLIGENTE HERINNERINGEN & LANGDURIG〗Na verbinding met de telefoon, ontvang realtime herinnering aan inkomende oproepen, sms en SNS (Facebook, WhatsApp, LinkedIn, Instagram, Snapchat, Skype, Line enz.). Mis nooit meer belangrijke berichten als u niet gemakkelijk toegang heeft tot uw smartphone. Het CyberDyer-fitnesshorloge gaat ongeveer 2 weken mee op één keer opladen, het duurt slechts 2 uur om volledig op te laden!
 • ⌚〖MEER FUNCTIES & SLIMME ASSISANT〗Adopteer 1,28 inch HD full-touchscreen, voor een betere visuele ervaring. Selecteer de horloge-achtergrond via de telefoon en laat uw persoonlijke stijl zien. CyberDyer smartwatch biedt u ook meer praktische functies zoals weersvoorspelling, wekker, stopwatch, muziekcontroller, cameracontroller en andere functies om aan uw dagelijkse behoeften te voldoen.
Samsung Galaxy Watch4, ronde Bluetooth smartwatch, Wear OS, fitnesshorloge, fitnesstracker, 40 mm, zwart (Duitse versie)
 • Leer je lichaam kennen – volg je fitnessvooruitgang met onze eerste smartwatch die de lichaamssamenstelling meet.
 • Begin de wedstrijd met vrienden en familie en communiceer via het live berichtbord. Challenges worden beloond met badges en op een puntensysteem gewaardeerd, zodat beweging plezier en sociaal is.
 • fitnesstracker – volg je activiteiten en fitnessresultaten op horloge en smartphone. Stappen tellen, calorieën controleren en je met GPS op de weg vinden.
 • Bloeddruk en ECG: de Samsung Health Monitor app kan een ECG creëren en de bloeddruk bepalen. Na de eerste kalibratie controleren de sensoren van de smartwatch de bloeddruk.
 • Slaaptracker – herkent en analyseert je slaapfasen en meet de zuurstofverzadiging (spO) terwijl je slaapt.
Samsung Galaxy Watch4 Zwart - 44MM
 • Check je gezondheid in een handomdraai - Snelle checks en de beste fitnesscoach
 • Eindeloze apps, eindeloze mogelijkheden - Wear OS powered by Samsung voor de Galaxy Watch4 | Watch4 Classic
 • Sterker, soepeler, nauwkeuriger - Een krachtpatser om je pols
5% korting
Samsung Galaxy Fit2 fitnesstracker de Fitness met écran Couleur AMOLED 1.1" - Confortable - Étanche - Jusqu'à 21 Jours d'autonomie - Analyse du Sommeil - Noir
 • Brengt je in beweging: de 11,1 mm slanke Galaxy Fit2 in elegant design kun je de hele dag lang comfortabel dragen, terwijl je op het grote 1,1-inch AMOLED-kleurendisplay alle belangrijke informatie in het oog houdt.
 • Houdt goed wat uit: de robuuste en waterdichte fitnesstracker is beschermd tegen het binnendringen van water (5 ATM), zodat je zelfs bij weer en wind geen workout-sessies hoeft uit te laten.
 • Een echte continue loop: met een batterijduur van maximaal 21 dagen kun je je met het sporthorloge op je workouts concentreren en van eens eens meer kracht geven.
 • Slimme functies: de fitnessarmband van Samsung kan je slaapgewoonten registreren, je stressniveau meten en je tips geven waarmee je je welzijn kunt verbeteren.
 • Goed verbonden: verbind de Samsung Galaxy Fit2 met je Galaxy smartphone, zodat je meldingen direct op het fitnesshorloge kunt lezen en vooraf ingestelde antwoorden kunt verzenden.
Samsung Galaxy Watch4 Classic Zilver - 42MM
 • Check je gezondheid in een handomdraai - Snelle checks en de beste fitnesscoach
 • Eindeloze apps, eindeloze mogelijkheden - Wear OS powered by Samsung voor de Galaxy Watch4 | Watch4 Classic
 • Sterker, soepeler, nauwkeuriger - Een krachtpatser om je pols

Fitbit rangschikking

26% korting
Fitbit Versa 3 - Smartwatch voor een actieve levensstijl met ingebouwde gps, minuten in actieve zones, spraakbediening en tot 6+ dagen batterijduur
 • BATTERIJDUUR: Batterijduur van meer dan 6 dagen en snel opladen
 • Compatibel met iOS en Android
 • INGEBOUWDE GPS: Gebruik ingebouwde gps om je tempo en afstand te zien wanneer je buiten gaat hardlopen, hiken of fietsen en bekijk na afloop de route van je activiteit in de Fitbit app.
 • CONTINUE HARTSLAGMETING: Gebruik continue hartslagmeting om verbrande calorieën nauwkeuriger te meten, work-outs te optimaliseren en het verloop van je gezondheid te volgen en laat je inspireren om je sportieve en gezondheidsdoelen te bereiken.
 • Muziek opslaan en afspelen: Sla je favoriete nummers en podcasts op en speel ze af. Bovendien heb je Spotify Connect & Control en Deezer afspeellijsten altijd binnen handbereik. Abonnementen vereist voor gebruik van muziekdiensten, deze zijn niet beschikbaar in alle landen.
29% korting
Fitbit Sense - Geavanceerde smartwatch functies voor een gezond hart, stressbeheersing, huidtemperatuur en meer.
 • BATTERIJDUUR: Batterijduur van meer dan 6 dagen en snel opladen
 • Compatibel met iOS en Android
 • EDA-scan en stressbeheersing: De EDA Scan-app voor Sense detecteert elektrodermale activiteit, wat erop kan wijzen dat het lichaam stress ervaart. Zo kun je stress beter leren herkennen en beheersen.
 • Meldingen bij hoge en lage hartslag: Een ongewoon hoge of lage hartslag kan wijzen op gezondheidsproblemen. Fitbit Sense informeert je direct als je hartslag in rust buiten het normale bereik ligt.
 • Huidtemperatuursensor: Fitbit Sense meet elke nacht je huidtemperatuur en registreert het normale verloop zodat je afwijkingen kunt herkennen.
26% korting
Ga voor een gezond en actief leven met Fitbit Versa 2, de premium smartwatch met spraakbediening, slaapscore, fitnessfuncties, apps en meer.
 • Gebruik spraakbediening voor je smartwatch met Amazon Alexa en bekijk snel en eenvoudig nieuws en weer, stel herinneringen en alarmen in, bedien slimme apparaten in huis en meer.
 • Een slaapscore op basis van hartslag, slaapduur, rusteloosheid en ademhaling geeft meer inzicht in de kwaliteit van je nachtrust.
 • Dankzij continue hartslagmeting kun je verbrande calorieën beter registreren, je work-outs optimaliseren en je conditieniveau en het verloop van je hartslag in rust bekijken in de Fitbit App.
 • Bedien Spotify, voeg Deezer-afspeellijsten toe en geniet van meer dan 300 opgeslagen nummers. Abonnementen vereist.
 • Ontvang meldingen van oproepen, berichten, agendagebeurtenissen en apps zoals Gmail en Facebook. Daarnaast kun je snelle antwoorden sturen. Werkt wanneer je telefoon dichtbij is; berichten beantwoorden met je stem en snelle antwoorden zijn alleen beschikbaar voor Android.
30% korting
Fitbit Inspire 2 fitnesstracker met gratis jaarabonnement op Fitbit Premium, continue hartslagmeting, activiteitsregistratie en slaapherkenning, tot 10 dagen batterijduur
 • BATTERIJDUUR: Tot 10
 • Compatibel met iOS en Android
 • GRATIS JAARABONNEMENT OP FITBIT PREMIUM: Met Fitbit Inspire 2 krijg je een jaar lang gratis toegang tot Fitbit Premium, zodat je kunt profiteren van speciaal op jou afgestemde fitness- en voedingsprogramma's, persoonlijk advies en motivatie, slaaptools en meer
 • MINUTEN IN ACTIEVE ZONES: Deze functie geeft aan in welke hartslagzone je bent, zodat je weet of je goed op weg bent om je doelen te bereiken
 • CONTINUE HARTSLAGMETING: Gebruik continue hartslagmeting om verbrande calorieën nauwkeuriger te meten, work-outs te optimaliseren en het verloop van je gezondheid te volgen en laat je inspireren om je sportieve en gezondheidsdoelen te bereiken
29% korting
Fitbit Versa 3 - Smartwatch voor een actieve levensstijl met ingebouwde gps, minuten in actieve zones, spraakbediening en tot 6+ dagen batterijduur
 • BATTERIJDUUR: Batterijduur van meer dan 6 dagen en snel opladen
 • Compatibel met iOS en Android
 • INGEBOUWDE GPS: Gebruik ingebouwde gps om je tempo en afstand te zien wanneer je buiten gaat hardlopen, hiken of fietsen en bekijk na afloop de route van je activiteit in de Fitbit app.
 • CONTINUE HARTSLAGMETING: Gebruik continue hartslagmeting om verbrande calorieën nauwkeuriger te meten, work-outs te optimaliseren en het verloop van je gezondheid te volgen en laat je inspireren om je sportieve en gezondheidsdoelen te bereiken.
 • Muziek opslaan en afspelen: Sla je favoriete nummers en podcasts op en speel ze af. Bovendien heb je Spotify Connect & Control en Deezer afspeellijsten altijd binnen handbereik. Abonnementen vereist voor gebruik van muziekdiensten, deze zijn niet beschikbaar in alle landen.