Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense - Wat is de betere smartwatch?

05/08/2022 - Actualizado: 04/08/2022

Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit Sense

Sporthorloges zijn een onmisbaar accessoire geworden voor wie houdt van avonturen en fysieke activiteiten. Daarom innoveren de merken voortdurend en brengen zij nieuwe, veelzijdigere en completere modellen op de markt, wat het soms moeilijk maakt een keuze te maken uit zo'n grote verscheidenheid. Maar maak je geen zorgen, we zijn gekomen om je te helpen. In dit artikel gaan we twee van de best verkochte smartwatches van dit moment vergelijken: Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense. Wil je weten welke meer de moeite waard is? Laten we dat dan eens uitzoeken!

inhoudsopgave

Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense: Koopgids

Samsung en Fitbit zijn twee merken met een uitstekende staat van dienst en reputatie op de markt, en een grote betrouwbaarheid van gebruikers. Hier volgen de belangrijkste verschillen en overeenkomsten:

Ontwerp en verscheidenheid van modellen: Hoeveel versies zijn er van elk?

Het eerste wat wij doen bij de aankoop van een product is nagaan of er verschillende versies van elk model zijn, en zo ja, de verschillen analyseren. Welnu, het meest opvallende in dit opzicht is dat de Samsung Galaxy Watch 4 verkrijgbaar is in een standaardversie en een Classic-versie.

Het fundamentele verschil is het design: het standaardmodel heeft een sportievere look, terwijl de Classic traditioneler is. Het heeft een wijzerplaat die niet digitaal is, maar analoog, en de klassieke ingekeepte lunette. In deze vergelijking concentreren wij ons echter op het standaardmodel. In het geval van Fitbit is er geen tweede versie, maar dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zijn:

 • Samsung Galaxy Watch 4: u kunt kiezen uit twee wijzerplaatmaten (40 en 44 mm) en vier kleuren (zwart, wit, roze en groen), hoewel niet alle wijzerplaten in beide maten beschikbaar zijn. U kunt ook kiezen tussen de LTE- of Bluetooth-versie.
 • Fitbit Sense: in dit geval is de enige keuze die u hoeft te maken de kleur, want de smartwatch wordt verkocht in houtskoolzwart, ivoorwit en groengrijs. De afmetingen zijn echter voor alle modellen gelijk.Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense_3

Waarin verschillen de BT- en LTE-modellen?

Terug naar de Samsung Galaxy Watch 4 voor een korte opmerking. Zoals u hebt gezien, zijn er twee opties: BT en LTE. Bluetooth-horloges (BT) synchroniseren, zoals de naam al zegt, met uw smartphone via Bluetooth-technologie, waardoor u oproepen kunt aannemen en ontvangen, voor zover ze via uw mobiele telefoon worden gedaan.

Dit is waar het grootste verschil ligt. De LTE-versie, die ook ingebouwde Bluetooth heeft, is uitgerust met een eSIM, wat betekent dat je je telefoon niet hoeft te gebruiken om te bellen en gebeld te worden, maar dat je dat kunt doen vanaf het horloge zelf. Bovendien kunt u berichten lezen en Google Maps gebruiken zonder uw telefoon te gebruiken, terwijl u bij het BT-model uw mobiele telefoon bij de hand moet hebben.

Beeldscherm: grootte en resolutie

Zonder het visuele aspect terzijde te laten, is het belangrijk na te gaan welke verschillen er zijn tussen de twee smartwatches. Beide horloges hebben AMOLED-technologie, maar het scherm van de Fitbit Sense is groter. Het bereikt 1,58 inch, terwijl het scherm van de Samsung Galaxy Watch 4 1,36 inch kan zijn voor het 44mm model of 1,19 inch voor het kleinere model.

En de resolutie? Verrassend genoeg zijn de rollen hier omgedraaid. De Fitbit Sense heeft een resolutie van 336 x 336 pixels, die wordt overtroffen door de 450 x 450 pixels van de 44 mm Samsung en de 396 x 396 pixels van het kleinere model.

Levensduur van de batterij: afhankelijk van het meerderheidsgebruik

U weet al dat de maximale levensduur van de batterij relatief en indicatief is, aangezien er meerdere factoren zijn die de variabiliteit beïnvloeden:

 • De samsung Galaxy Watch 4 kan maximaal 40 uur werken, maar dat kan minder worden, afhankelijk van de apps en hoe vaak je hem gebruikt.
 • Fitbit Sense: Batterij gaat tot 6 dagen mee. Maar als u GPS permanent activeert, zal het slechts 12 uur duren. Hij heeft echter een snellaadoptie om het horloge in 12 minuten weer 24 uur te laten meegaan.

Toezicht en opsporing

Wanneer we het hebben over de veelzijdigheid van smartwatches op het gebied van monitoring en het scala aan sensoren en mogelijkheden dat ze bieden, moeten we onderscheid maken tussen lichaamsbeweging en gezondheid.

Oefening volgen

Als je wilt dat de smartwatch je sporttraining bijhoudt, presteert een van de twee goed. Misschien heeft de Samsung Galaxy Watch 4 een licht voordeel, met 90 sportmodi tegenover 20 op zijn rivaal.

Maar de Fitbit Sense daarentegen heeft een sensor die je laat weten wanneer je je streefhartslag hebt bereikt. En om er zeker van te zijn dat u geen enkel detail mist, geven beide modellen u een volledig rapport aan het einde van uw training.

Gezondheidsmonitoring

Laten we het nu hebben over gezondheidsmonitoring, waar er meer verschillen zijn. We zeggen niet dat de ene superieur is aan de andere, alleen dat ze verschillende functies hebben. De Samsung Galaxy Watch 4 is uitgerust met de BioActive bio-elektrische impedantiesensor van Samsung. De belangrijkste functie is het meten van de hoeveelheid vet, spier en water in uw lichaam, d.w.z. het analyseren van de samenstelling ervan, om te zien welke parameters u moet aanpassen. Deze sensor meet ook uw ECG en bloeddruk in real time. Dit is essentieel om afwijkingen van de hartfunctie op te sporen zodra deze zich voordoen.

Laten we eens kijken welke sensoren de Fitbit Sense bevat. De EDA, een elektrodermale activiteitsscanner die u laat weten hoe uw lichaam op stress reageert, springt eruit. Het heeft ook een sensor die uw lichaamstemperatuur 's nachts meet, om te analyseren hoeveel deze afwijkt van uw temperatuur overdag. En, net als de Samsung, heeft het een ECG-sensor. Daarnaast heeft het SPo2-sensoren, om de zuurstofverzadiging in het bloed te meten, en PurePulse 2.0, dat de hartslag meet.

Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense_4

Connectiviteit en compatibiliteit

Een van de voordelen van dit type toestel is dat u het kunt combineren met andere toestellen om de prestaties te verbeteren en de mogelijkheden te verveelvoudigen. In die zin zijn zowel de Samsung als de Fitbit compatibel met WiFi, Bluetooth en NFC, de technologie die contactloze betalingen mogelijk maakt. Vergeet niet dat de Samsung ook een model heeft met LTE-connectiviteit, in tegenstelling tot de Fitbit.

Maar als je een iPhone hebt is het een ander verhaal. Alleen de Fitbit Sense is compatibel met dit besturingssysteem, terwijl de Samsung Galaxy Watch 4 meer geschikt is voor Android-omgevingen.

Prijs

Ten slotte kijken we naar de prijs, waarvan we weten dat die een van de belangrijkste aspecten is. En in dit verband is het belangrijk te bedenken dat het verschil niet hetzelfde is als er goedkope aanbiedingen zijn als wanneer er geen zijn. Dat wil zeggen, als we naar de oorspronkelijke prijs kijken, is het verschil zeer residueel, aangezien de Samsung Galaxy Watch 4 rond de 320 euro ligt en de Fitbit Sense rond de 330 euro.

Het is echter mogelijk dat de beschikbare aanbiedingen niet hetzelfde zijn. Op Amazon bijvoorbeeld kan het Samsung-model worden gekocht voor maximaal 185 euro, terwijl de Fitbit verkrijgbaar is voor 250 euro. Dit kan echter veranderen, dus u moet van tijd tot tijd opnieuw controleren.

Conclusie: Wat is de beste smartwatch?

Dit is de ultieme vraag, waarop geen eenduidig antwoord bestaat. Om eerlijk te zijn, zou onze aanbeveling zijn om te kiezen voor de Fitbit Sense, omdat die is uitgerust met meer sensoren dan zijn rivaal. Bovendien is het scherm groter en zijn de sportprestaties vergelijkbaar met die van Samsung. En alsof dat nog niet genoeg is, is het de enige die compatibel is met zowel iOS als Android.

Maar betekent dat dat de Samsung Galaxy Watch 4 een slechte keuze is? Verre van dat. In feite, als je een goede deal kunt krijgen, is het de beste aankoop die je kunt doen. Hij mist een paar sensoren in vergelijking met de Fitbit, maar hij bevat de belangrijkste voor bevredigende gezondheidsprestaties.

Bovendien kunt u kiezen tussen een meer vintage, klassiek ontwerp en een sportiever, modern ontwerp. Niet te vergeten dat het een Samsung is, een merk waarvan de reputatie meer dan gegarandeerd is.

Analyseer dus wat uw prioriteiten zijn en neem op basis daarvan een beslissing. Maak je geen zorgen, wat het ook is, je zult het goed doen.

Welke smartwatches zijn de best verkochte?

Om u te helpen al uw vragen te beantwoorden, zijn hier de best verkochte smartwatches van elk merk op Amazon. Hier kunt u ook de beoordelingen van andere kopers bekijken:

Top verkopers Samsung

Samsung Galaxy Watch4, ronde Bluetooth-smartwatch, Wear OS, fitnesshorloge, fitnesstracker, 40 mm, rosegoud, incl. 36 maanden fabrieksgarantie [exclusief bij Amazon]
 • Voor zorgeloos gebruik: Gratis garantieverlenging tot 3 jaar - geldig voor klanten die in Duitsland woonachtig zijn¹
 • Leer je lichaam kennen – volg je fitnessvoortgang met onze eerste smartwatch die de lichaamssamenstelling meet.
 • Start de wedstrijd met vrienden en familie en communiceer via het live messagebord. Challenges worden beloond met badges en in een puntensysteem beoordeeld, zodat beweging leuk en sociaal is.
 • Fitnesstracker – volg je activiteiten en fitnessresultaten op horloge en smartphone. Stappen tellen, calorieën controleren en je weg vinden met gps.
 • Bloeddruk en ECG – de Samsung Health Monitor-app kan een ECG maken en de bloeddruk bepalen. Na de eerste kalibratie controleren de sensoren van de smartwatch de bloeddruk.
Samsung Galaxy Watch4 Zwart - 40MM
 • Check your health in an instant - Quick checks and the best fitness coach
 • Endless Apps, Endless Possibilities - Wear OS Powered by Samsung for Galaxy Watch4 | Watch4 Classic
 • Stronger, Smoother, More Accurate - A Powerhouse on Your Wrist
 • Check je gezondheid in een handomdraai - Snelle checks en de beste fitnesscoach
 • Eindeloze apps, eindeloze mogelijkheden - Wear OS powered by Samsung voor de Galaxy Watch4 | Watch4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic (46mm) Bluetooth - Smartwatch Black
 • Een klassieker die niet uit de mode raakt
 • Een roterend frame dat de aandacht trekt
 • Zet hem vast en begin te bewegen

Fitbit rangschikking

Fitbit Versa 4 Fitness Smartwatch met ingebouwde GPS en batterijduur tot 6 dagen - compatibel met iOS 15 of hoger en Android OS 9.0 of hoger, zwart/grafiet aluminium
 • Batterij van meer dan 6 dagen en waterbestendig tot 50 meter
 • Compatibel met iOS 13 of hoger en Android OS 8.0 of hoger
 • Ontwikkeld voor betere fitnessresultaten, dagelijkse gereedheidsscore, ingebouwde GPS en trainingsintensiteitskaart, actieve zonemutes, activiteitsregistratie gedurende de hele dag en 24/7 hartslag, meer dan 40 trainingsmodi en automatische trainingsregistratie
 • Hulpmiddelen om de slaapkwaliteit te meten en te verbeteren: gepersonaliseerd slaapprofiel, dagelijkse slaapfasen en slaapscore, slim wekalarm en modus Niet storen
 • Een gezond lichaam en geest behouden, dagelijkse stressmanagementscore, reflectielogging, SpO2, dashboard met gezondheidsstatistieken, begeleide ademhalingssessies, monitoring van de menstruatiegezondheid en mindfulness-inhoud
Fitbit Sense 2 Health and Fitness Smartwatch met ingebouwde GPS, geavanceerde gezondheidsfuncties, batterijduur tot 6 dagen - compatibel met Android en iOS. Kleur Shadow Grey/Grafiet Aluminium
 • Batterij van meer dan 6 dagen en waterbestendig tot 50 meter
 • Compatibel met iOS 13 of hoger en Android OS 8.0 of hoger
 • Gezonder leven: stressdetectie de hele dag door met CeDA en dagelijkse stressmanagementscore, ECG-app voor beoordeling van atriumfibrillatie, meldingen van onregelmatige hartritmestoornissen, SpO2, dashboard met gezondheidsstatistieken, monitoring van menstruatiegezondheid en mindfulness-inhoud
 • Meet en verbeter de slaapkwaliteit: gepersonaliseerd slaapprofiel, dagelijkse slaapfasen en slaapscore, slim wekalarm en modus Niet storen
 • Activiteit verbeteren: 24/7 hartslagmeting, ingebouwde GPS en trainingsintensiteitskaart, dagelijkse gereedheidsscore, actieve zoneminuten, activiteitsregistratie gedurende de hele dag, meer dan 40 trainingsmodi en automatische trainingsregistratie
Fitbit Charge 5 Activity Tracker with 6-months Premium Membership Included, up to 7 days battery life and Daily Readiness Score,Graphite/Black
 • Batterijduur van 7 dagen en waterdicht tot 50 meter
 • Compatibel met iOS 13 en Android 8.0
 • Train slimmer: ingebouwde gps, dagelijkse herstelscore, bewegingsprikkels, continue hartslagmeting, automatische activiteitsregistratie, 20 trainingsmodi, kaart trainingsintensiteit
 • Ontdek meer en bereik meer met Fitbit Premium: Inclusief 6 maanden Premium-lidmaatschap
 • Slimme functies: Meldingen, Always-on displaymodus, Google Fast Pair, Fitbit Pay
Fitbit Luxe Health & Fitness Tracker with 6-Month Fitbit Premium Membership Included, Stress Management Tools and up to 5 Days Battery, Black
 • BATTERIJDUUR VAN 5 DAGEN
 • COMPATIBEL MET iOS EN ANDROID
 • Zie er goed uit en voel je goed met Fitbit Luxe. De tracker heeft een fraaie afwerking waar je uitstekend mee voor de dag kunt komen en het bandje zit comfortabel om je pols.
 • Ontdek hoe je lichaam op stress reageert met een stressbeheersingsscore van 1 tot 100 in de app. Een hoge score betekent dat je lichaam weinig tekenen van stress vertoont.
 • Bekijk hoe lang je in lichte, diepe en remslaap bent en ontvang tips in de Fitbit app die je helpen om de kwaliteit van je nachtrust te verhogen.
Fitbit Versa 4 - Sportieve smartwatch met ingebouwde gps en een batterijduur tot 6 dagen. Compatibel met Android en iOS.
 • Batterijduur van 6+ dagen en waterdicht tot 50 meter
 • Compatibel met iOS 13 of hoger en Android 8.0 of hoger
 • Gericht op een gezondere levensstijl: Continue hartslagmeting, Ingebouwde gps, Kaart trainingsintensiteit, Minuten in actieve zones, Registratie dagelijkse activiteit, Meer dan 40 trainingsmodi
 • Tools om je slaap te meten en te verbeteren: Slaapprofiel, Slaapfasen en slaapscore, Slimme wekker, Modus 'niet storen'
 • Houd je lichaam en geest gezond: Stressbeheersingsscore, een hartritmestoornis, SpO2, Overzicht gezondheidsstatistieken, Mindfulnessoefeningen

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Samsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense - Wat is de betere smartwatch? je kunt de categorie bezoeken smartwatch.

gerelateerde berichten

Subir