Saltar al contenido

Samsung Galaxy S23 vs S22: Wat is er nieuw aan de nieuwste smartphone van Samsung?

Samsung Galaxy S23 vs S22

Dit is de vraag die Samsung fans zich stellen na het zien van de nieuwe Samsung Galaxy S23, die enkele weken geleden werd gelanceerd. Om daarachter te komen, tonen we je een analyse en vergelijking van de Samsung Galaxy S23 vs S22, het model dat er vlak voor stond. Daarin vertellen wij u welke de nieuwe aspecten zijn die het merk heeft geïntroduceerd en waarin geen grote verschillen zijn. Bent u klaar om dat uit te zoeken? Laten we daarheen gaan!

Samsung Galaxy S23 vs S22: Wat zijn de verschillen?

We beginnen met het bespreken van de meest relevante verschillen tussen de twee smartphones, zodat u kunt nagaan welke beter bij uw behoeften past:

Batterij: capaciteit en levensduur

De levensduur van de batterij is een van de belangrijkste aspecten voor gebruikers, en het is een van de verschillen tussen de Samsung Galaxy die we analyseren. De S23 heeft een batterij van 3900 mAh, iets meer dan de 3700 mAh van de S22. In de praktijk betekent dit dat de levensduur van de batterij iets langer kan zijn, hoewel dit afhangt van de toepassingen die tegelijkertijd worden gebruikt, de gebruikstijd, enz.

Processor

Een van de belangrijkste veranderingen in de strategie van Samsung is ongetwijfeld de processor in beide modellen. De Samsung Galaxy S22 heeft de Exynos 2200 processor, maar in de S23 heeft Samsung ervoor gekozen om uit te wijken naar andere chips dan de eigen.

Zo heeft de Samsung Galaxy S23 de Snapdragon 8 Gen 2 processor. Deze is ook 8-core, maar de rekenkracht is sneller, wat zich vertaalt in betere prestaties, vooral bij het afspelen van video’s.

Een kleine vermelding verdient ook het besturingssysteem, dat in beide gevallen Android 13 is. De Samsung Galaxy S22 heeft echter Android 13 dankzij updates, maar op de Samsung Galaxy S23 is het al standaard ingebouwd. Dit doet vermoeden dat de S23 langer zal meegaan dan de S22, hoewel dit moeilijk te voorspellen is.

Beschikbare kleuren

We beginnen met het ontwerp, en een van de kenmerken die tussen de twee Samsung-modellen verandert, is de kleur waarin je het toestel kunt kopen. De Samsung Galaxy S23 is verkrijgbaar in lavendel, roomwit, zwart en grijsgroen. De Samsung Galaxy S22 is verkrijgbaar in paars, wit, groen, roze en zwart.

Maximale helderheid

Een van de dingen die ons is opgevallen is dat, hoewel het scherm identiek is in grootte en resolutie, de maximale helderheid anders is. De Samsung Galaxy S23 heeft een helderheid van 1200 nits, met een piek van 1750, terwijl de Samsung Galaxy S22 blijft steken op 1000 nits met een piek van 1300 nits.

Camera vooraan

In werkelijkheid zijn de verschillen in termen van camera’s minimaal, maar ze zijn het vermelden waard. Het meest relevante heeft te maken met de frontcamera, de selfiecamera, die op de Samsung Galaxy S23 is verbeterd tot 12 MP, vergeleken met 10 MP op de S22. Bovendien maakt de S23 betere nachtopnamen, wat ook merkbaar is in vergelijking met zijn kleinere broer.

Samsung Galaxy S23 vs S22_5
Samsung Galaxy S23 vs S22: Wat hebben ze gemeen?

Dit is wat ze gemeen hebben:

Schermgrootte

Qua schermgrootte is er geen verschil tussen de twee modellen, met beide 6,1-inch Gorilla Glass Victus. In beide modellen zien we een AMOLED display met Full HD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels.

Camera’s achteraan

Net zoals de selfiecamera verandert tussen de twee modellen, heeft Samsung geen verbeteringen aangebracht aan de achtercamera’s. Dat wil zeggen, het behoudt de 12 MP ultra-groothoek, de 50 MP groothoek en de 10 MP telecamera.

Normale, plus en ultra versie

Zoals Samsung meestal doet bij de meeste van zijn smartphones, behoudt ook de S23 zijn twee gebruikelijke versies, de standaard en de plus, net als de S22. Tussen hen zijn er verschillen zoals schermgrootte en batterijduur.

Daarnaast hebben zowel de Samsung Galaxy S23 als de S22 een derde versie: het Ultra model. Dit heeft wel wat meer verschillen in termen van interne capaciteit en geheugen, schermresolutie en camera’s. Het is echter het duurdere model.

Water tolerantie

Als u uw smartphone meeneemt naar het strand of het zwembad, zult u geïnteresseerd zijn om te weten dat zowel de Samsung Galaxy S23 als de S22 IP68 waterdicht zijn. Met andere woorden, ze zijn goed bestand tegen zowel waterspetters als stofdeeltjes die op de telefoon achterblijven.

Interne opslag

Een andere overeenkomst tussen de twee Samsung Galaxy’s is de opslagcapaciteit. In beide modellen kunnen we kiezen voor een maximale capaciteit van 128 GB of 256 GB, hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Samsung Galaxy S23 ook beschikbaar is in een versie met maximaal 512 GB. Het interne geheugen is in beide gevallen 8 GB.

Snel opladen

Hoewel de batterijcapaciteit van de S23 iets hoger is, hebben beide smartphones dezelfde 25W snellaadfunctie, dus je zult geen vermindering van de laadtijd merken.

Samsung Galaxy S23 vs S22_1

Amazon: de populairste Samsung smartphones

Als je nog steeds twijfelt over welk model je moet kopen, tonen we je de ranglijst van de best verkochte Samsung smartphones op Amazon:

Samsung Galaxy A33 5G SM-A336B 16.3 cm (6.4") Hybrid Dual SIM Android 12 USB Type-C 6 GB 128 GB 5000 mAh Black
  • Geniet van onberispelijke details en maximale scherpte op het 6,4 inch Infinity-U-display van je Galaxy A33 5G smartphone. De FHD+ technologie van het Super AMOLED-scherm laat elke inhoud realistisch en levendig lijken, precies zoals het er in je ogen uitziet.
Smartphone Samsung 64GB
  • Origineel merkproduct.
  • Twee jaar garantie op fabrieksfouten.
Samsung Galaxy A53 5G Android Smartphone Infinity-O FHD+ Super AMOLED 6,5 inch-scherm, 6 GB RAM en 128 GB uitbreidbaar intern geheugen, batterij 5000 mAh, blauw (Awesome Blue) [Italiaanse versie].
  • Beleef een grenzeloze ervaring met uw 5G-smartphone. Dankzij het 6,5 inch FHD+ Super AMOLED Infinity-O-scherm en 800 nits helderheid van de Galaxy A53 5G geniet je van een zeer vloeiende content en een uitstekende zichtbaarheid met Eye Comfort Shield, ook buiten.

Samsung Galaxy S23 vs S22: Welke conclusies trekken we?

Nu we weten wat de overeenkomsten en verschillen tussen de twee smartphones zijn, is het tijd om te kiezen welke we gaan kopen. Zoals u kunt zien, introduceert de Samsung Galaxy S23 enkele verbeteringen ten opzichte van de S22, maar volgt een zeer vergelijkbare lijn. De belangrijkste verandering is misschien wel de overstap naar een niet-Samsung processor, hoewel we moeten afwachten of die in toekomstige versies hetzelfde blijft.

Wat de functionaliteiten betreft, zijn er geen grote veranderingen, hoewel er enkele kleine verbeteringen zijn. Voornamelijk in de resolutie en kwaliteit van beelden op de selfiecamera, een kleine verbetering van de batterijduur en een beetje meer helderheidsbereik. Maar over het algemeen zijn de prestaties van beide smartphones zeer vergelijkbaar.

Wat de prijs betreft, is het duidelijk dat de Samsung Galaxy S23 een hoger prijskaartje heeft omdat het een nieuwe release is. Wij zijn echter geneigd te denken dat zij over enkele maanden zeer vergelijkbare prijzen zullen hebben.

De meest relevante vraag is wellicht of u kiest voor het standaardmodel of voor een van de Plus- of Ultra-versies. In werkelijkheid blijven de belangrijkste verschillen beperkt tot de Ultra-versie, die de meest geavanceerde en ook de duurste is.

Daarom is onze conclusie dat de Samsung Galaxy S23 een optie is die we aanraden als je nog niet in het bezit bent van de Samsung Galaxy S22. Als je dit model al bezit, kun je misschien beter upgraden naar de Samsung Galaxy S23 Ultra versie, dan naar de standaard versie. In ieder geval is het laatste woord aan u.