Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro - Welke draadloze hoofdtelefoon moeten we kiezen?

08/04/2022 - Actualizado: 29/03/2022

Als u een van die mensen bent die sporten zonder ooit uw draadloze hoofdtelefoon te vergeten en die zichzelf motiveren met muziek, dan zult u geïnteresseerd zijn in dit artikel. Daarin analyseren wij de prestaties van twee modellen die de garantie hebben van een van de meest gerenommeerde technologiebedrijven, Samsung. Meer specifiek analyseren we de Samsung Galaxy Buds 2 Vs Galaxy Buds Pro. Als u wilt weten welke van de twee de betere prijs en functies heeft, mag u onze review niet missen!

inhoudsopgave

Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro: hoogtepunten van de Buds Pro

Nu u de voordelen van de Buds 2 kent, is het tijd om de sterke punten van de Buds Pro te bekijken.

ANC of actieve ruisonderdrukking

Laten we beginnen met een van de aspecten die de technologische innovatie van draadloze hoofdtelefoons het beste illustreren. Zowel de Galaxy Buds 2 als de Galaxy Buds Pro hebben een functie die bekend staat als ANC (Active Noise Cancelling).

Op de Samsung Galaxy Buds 2 kun je het aan- of uitzetten, maar de Buds Pro gaat nog een stap verder. U kunt er niet alleen het volume mee regelen, maar ook dat van het geluid van buitenaf. Deze verstelbaarheid geeft u dat extra beetje technologie dat de gebruikerservaring verbetert.

Ook hebben beide hoofdtelefoons een omgevingsmodus, maar de Buds 2 registreert geluiden tot maximaal 9 decibel, vergeleken met 20 decibel voor de Buds Pro.

Samsung Galaxy Buds 2 Vs Samsung Galaxy Buds Pro_2

Waterdicht vermogen

Om u te helpen het verschil te begrijpen: de water- en stofbestendigheid van elektronische toestellen wordt gemeten met de IP-waarde, gevolgd door twee cijfers. Het eerste cijfer meet de mate van stofbestendigheid van 1 tot 9 en het tweede cijfer de mate van waterbestendigheid.

Om terug te komen op onze review: de Galaxy Buds 2 heeft een IPX2-rating, terwijl de Buds Pro deze verhoogt naar IPX7. Met andere woorden, terwijl de Buds 2 slechts tegen een paar druppels water bestand is, kunnen zijn rivalen tot 1 meter onderdompeling weerstaan. Dus als je ze in water laat vallen, zal de Buds Pro beter standhouden.

Geluidstechnologie en geluidskwaliteit

Na de vorige paragrafen rest ons nog de audiokwaliteit van de Samsung Galaxy Buds Pro. Toch moeten we erkennen dat het in beide gevallen uitstekend is, aangezien ze hetzelfde aantal interne en externe microfoons en dezelfde geluidsdrivers hebben.

Anderzijds zijn ze niet gelijk als het op de luidsprekers aankomt. U weet dat, in het geval van de twee-weg, het verschil 4 millimeter is. Maar daarnaast zijn de Galaxy Buds Pro uitgerust met nog een 6,5 millimeter luidspreker voor hoge tonen. Hierdoor kunnen lage en hoge tonen duidelijker worden geprojecteerd.

Bovendien zijn ze voorzien van de Audio 360-functie op basis van Dolby Head Tracking-technologie. Dankzij een intelligente bewegingssensor detecteert hij in welke richting het geluid moet worden geprojecteerd wanneer u uw hoofd beweegt, waardoor de geluidsbeleving veel meeslepender wordt, ongeacht de richting waarin u kijkt.

Uiterlijk, vorm en design

U weet al dat de Galaxy Buds Pro zijn omhuld met een mix van kunststof en aluminium, waardoor ze een slanker, metaalachtig uiterlijk hebben dat meer doet denken aan luxe en hoogwaardige toestellen. Plus, natuurlijk, ze zijn duurzamer.

Wat de kleuren betreft, is de Buds Pro verkrijgbaar in zwart, zilver en paars, terwijl de Buds 2 verkrijgbaar is in wit, zwart, groen en paars. Merk op dat de prijs varieert naargelang de kleur die u kiest. In dit geval houden we het bij de metallic look van de Buds Pro.

Luidsprekergrootte

Zowel de Samsung Galaxy Buds 2 als de Galaxy Buds Pro zijn voorzien van een tweewegluidspreker om je stem efficiënter op te pikken. De luidspreker op de Buds 2 is echter 7 millimeter, terwijl die op de Buds Pro 11 millimeter is. Dit verschil is in de praktijk niet erg merkbaar, maar het verbetert wel de kwaliteit van telefoongesprekken.

Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro: punten in het voordeel van de Buds 2

Hieronder belichten we de factoren die de Samsung Galaxy Buds 2 de overwinning geven en de redenen waarom:

Connectiviteit en synchronisatie

Beide Samsung-modellen kunnen verbinding maken via Bluetooth, maar de Buds 2 ondersteunt versie 5.2, terwijl de Buds Pro op 5.0 blijft. Aan de andere kant is het interessant om te weten over de Auto Switch-functie van de Galaxy Buds 2, waarmee u de hoofdtelefoon kunt verbinden met andere compatibele Galaxy-apparaten.

In het geval van de Buds Pro kunt u met de optie Buds Together twee paar Galaxy Buds Pro tegelijkertijd met uw telefoon synchroniseren. Zo kun je samen met een vriend naar dezelfde afspeellijst luisteren.

Comfort

We gaan niet ontkennen dat we verrast zijn door wat er met deze twee koptelefoons gebeurt. In termen van puur esthetisch ontwerp zijn de materialen van de Galaxy Buds Pro van betere kwaliteit. De combinatie van kunststof en aluminium maakt ze duurzamer, en ze zien er slanker uit.

Het probleem is dat ze niet zo comfortabel zijn als de Galaxy Buds 2, die veel beter geschikt zijn voor de in-ear vorm. Ze zijn ook lichter, wat ook bijdraagt tot het comfort. Voor alle duidelijkheid: zogenaamde in-ear-hoofdtelefoons zitten in de gehoorgang, in tegenstelling tot oordopjes, die buiten de gehoorgang zitten, en daarom minder indringend aanvoelen in het oor.

In-ear hoofdtelefoons, zoals de twee in onze review, verbeteren de geluidservaring, maar ze moeten zeer comfortabel zijn, zodat ze niet oncomfortabel zijn. Daarom geven wij de Buds 2 de overwinning in deze zaak.

Batterij en oplaadkoffer

Voor het geval u het nog niet wist, draadloze hoofdtelefoons zijn meestal uitgerust met een hoesje, en in sommige gevallen doet het hoesje zelf dienst als batterijlader. Het is vermeldenswaard dat de batterijduur van beide hoofdtelefoons zonder oplaadetui met ruisonderdrukking gelijk is: 5 uur.

Als we echter rekening houden met de oplaadhoes, gaat de Samsung Galaxy Buds 2 tot 20 uur mee, tegen 18 uur voor de Buds Pro. Als de ruisonderdrukking is uitgeschakeld, is dat nog maar één uur. OK, het verschil is niet groot, maar het is genoeg om in geval van twijfel voor een van de twee te kiezen.Samsung Galaxy Buds 2 Vs Samsung Galaxy Buds Pro_2

Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro: gemeenschappelijke elementen

Nu u weet wat de verschillen zijn, is het tijd om te zien hoe de twee hoofdrolspelers van ons overzicht op elkaar lijken:

Geavanceerde functies

Naast alle bovengenoemde functies hebben beide headsets een aantal functies gemeen: audio-equalisatie, ruisonderdrukking, synchronisatie met de virtuele assistent Bixby, waarschuwingen bij meldingen, onmiddellijke locatiebepaling in geval van verlies, enzovoort. Deze kunnen allemaal worden bekeken in de Samsung Galaxy Wearable-app.

We geven de Buds Pro misschien een beetje een voordeel vanwege de sensor die de muziek stopt als je de hoofdtelefoon afzet en weer afspeelt als je hem weer op zet. Over het geheel genomen zijn ze echter redelijk aan elkaar gewaagd als het gaat om toegevoegde functionaliteit.

Verkoopprijs

In tegenstelling tot wat je op het eerste gezicht zou denken, verschilt de prijs niet veel tussen deze twee draadloze Samsung-hoofdtelefoons. In feite hangt het meer af van de kleur die je kiest dan van het model.

Om u een idee te geven, de Samsung Galaxy Buds 2 zijn geprijsd tussen 95 en 120 euro. De Samsung Galaxy Buds Pro, daarentegen, wordt verkocht voor 110 tot 120 euro.

Verstelbare oorkussens

In beide gevallen kunt u kiezen uit drie maten oordopjes - klein, middelgroot en groot - om te zien welke het beste bij de vorm van uw oor past.

Samsung Galaxy Buds 2 of Galaxy Buds Pro: ons oordeel

Na een analyse van de verschillen en overeenkomsten van elke headset, is het tijd om te beslissen welke het beste bij uw behoeften past.

Bij andere vergelijkingen is de prijs meestal een van de belangrijkste bepalende factoren. In dit geval is er echter vrijwel geen verschil, zodat u zich moet concentreren op andere criteria die u kunnen helpen beslissen.

Als u bijvoorbeeld buiten gaat sporten en ondertussen graag naar muziek luistert, zijn de Samsung Galaxy Buds Pro een betere keuze, omdat ze beter bestand zijn tegen water en zweet. U zult er ook voor kiezen als u meer telefoongesprekken voert, want de aanwezigheid van de twee luidsprekers en het grotere formaat van de tweewegluidspreker verbeteren de geluidskwaliteit van gesprekken.

Het kan zijn dat voor u het gebruikscomfort het belangrijkste is, in welk geval de Samsung Galaxuy Buds 2 comfortabeler zal zijn. Vergeet ook niet dat ze ook actieve ruisonderdrukking hebben, hoewel het niveau niet kan worden aangepast, en dat ze nog een versie van Bluetooth ondersteunen. Zoals u ziet, moet u beslissen wat de belangrijkste factor is waarop u uw keuze moet baseren, aangezien zij op prijs gebonden zijn.

Over het geheel genomen zijn de Samsung Galaxy Buds 2 comfortabeler en lichter, terwijl de Galaxy Buds Pro een hoger technologieniveau biedt. Dus, de keuze is alleen aan jou.

Wat zijn de best verkochte Samsung headsets op Amazon?

Wij tonen u de top 5 van populairste Samsung hoofdtelefoons op het grootste retail- en distributieplatform. Deze informatie kan u helpen bij uw keuze in geval van twijfel:

Samsung Galaxy Buds+ Draadloze Hoofdtelefoon, Drie Microfoons, Touch-Bediening, Draadloos Opladen, Wit
 • Compleet draadloze hoofdtelefoon met intuïtieve functiebesturing
 • Uitstekende klank met rijke bassen en kristalheldere hoge tonen
 • Tot 10 uur ononderbroken afspelen
 • Hoge spraakkwaliteit door drie microfoons
 • Compact, ook met oplaadstation
Samsung Galaxy Buds2 Bluetooth hoofdtelefoon, True Wireless, actieve ruisonderdrukking, oplaadhoes, uitgebalanceerde audio, IPx2, ergonomisch gewicht 5 g/hoofdtelefoon, zwart, 2021 [Italiaanse versie]
 • Duidelijke oproepen: drie microfoons en de spraakherkenningsfunctie maken het mogelijk om duidelijkere oproepen te voeren, terwijl een algoritme op de machine de ongewenste tonen op de achtergrond filtert
 • Actieve ruisonderdrukking: twee microfoons registreren omgevingsgeluiden en het Active Noise Cancelling System blokkeren storende geluiden
 • Comfortabele pasvorm: met elk 5 gram kun je ook onderweg muziek beluisteren. Dankzij de drie uiteinden met zachte en flexibele siliconen kun je de individuele ergonomie voor de beste ervaring vinden
 • Verkrijgbaar in 4 kleuren: klassiek grafiet. Onberispelijke witte ontspannende olijven geraffineerde lavander. Elke hoofdtelefoon heeft een modieus design en een hoes die bij je unieke stijl past
 • Indrukwekkend geluid: geniet van krachtige bassen en kristalheldere hoge tonen met dynamische 2-weg luidsprekers.
Samsung Galaxy Buds Pro draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, zilverkleurig
 • Draadloze professionele hoofdtelefoontechnologie die je onderdompelt in het geluid. Dankzij de dynamische 2-kanaals luidspreker wekt elke passer met rijkere bassen, uitstekende details en meer balans tot leven
 • De intelligente actieve geluidsregeling maakt het mogelijk om naadloos te schakelen tussen ruisonderdrukkende hoofdtelefoon en volledig instelbare omgevingsgeluiden. Zo kun je naar muziek luisteren of voor jezelf genieten
 • De duurzame batterij van de Galaxy Buds Pro Bluetooth-hoofdtelefoon biedt je tot 18 uur afspeeltijd. Dit betekent 5 uur ononderbroken uur met 13 uur bij gebruik van de laadbox
 • De automatische verbinding van je Galaxy Buds Pro sporthoofdtelefoon herkent het belangrijke en verandert direct je verbinding met het apparaat. Zie je een compilatie op je tablet en bel een vriend? Eenvoudig te pauzeren en te reageren
 • De draadloze Galaxy Buds Pro hoofdtelefoon beschikt over drie microfoons voor kristalheldere gesprekken. Twee externe microfoons blokkeren buitengeluiden, zodat het enige geluid dat de andere microfoon ontvangt, je stem is.
Draadloze hoofdtelefoon Bluetooth-headset over het oor, P9 draadloze headset stereo muziek-oortelefoon met microfoon Gaming-headset voor iPhone/Samsung/iPad/PC (Wit)
 • 1. Oplaadpoort: USB.
 • 2. Transmissieafstand: 10 m.
 • 3. Nummer wisselen: Ondersteuning (druk kort op de functietoets), Volumeaanpassing: Ondersteuning (druk lang op de functietoets).
 • 4. Beantwoord de oproep / hang op: Ondersteuning (druk kort op de functietoets).
 • 5. Inhoud van de verpakking: 1 x Bluetooth-hoofdtelefoon, 1 x oplaadkabel, 1 x handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).
Samsung Galaxy Buds Sm-R170Nzkadbt I Draadloze Hoofdtelefoon Zwart Met Bluetooth
 • Draadloos via Bluetooth: met de Galaxy Buds met geïntegreerde microfoon luister je niet alleen naar muziek vrij van kabels, je kunt ook met bewegingsvrijheid telefoneren
 • Naadloze netwerkverbinding en hoge compatibiliteit: de Galaxy Buds kunnen met andere Samsung-producten met elkaar verbonden worden en zijn compatibel met alle Android-apparaten
 • Perfecte geluidskwaliteit: door de uitrusting met akg-sound en de noise-cancelling functie beleef je grote geluidsvariëteit ook in een luide omgeving
 • Duurzame batterij: de Samsung Earbuds maken met slechts één lading een geluidsweergave van 6 uur mogelijk en kunnen onderweg eenvoudig en snel via de Samsung Wireless PowerShare worden opgeladen
 • Perfect voor sporten: door een gewicht van slechts 6 gram en een perfecte pasvorm bieden de hoofdtelefoon een sterke grip tijdens het sporten

Tips voor het kopen van de beste draadloze hoofdtelefoon

Wij zijn ons ervan bewust dat het vergelijken van dit soort toestellen ingewikkeld kan zijn als u niet weet welke technische aspecten belangrijk zijn, of aan welke elementen u meer aandacht moet besteden. Dit zijn er enkele van, hoewel het belang dat u aan elk ervan hecht, afhangt van uw kenmerken en behoeften:

 • Levensduur van de batterij: zoals bij alle draadloze apparaten hebben ook hoofdtelefoons een beperkte levensduur van de batterij. Ons advies is om niet alleen te kijken naar de levensduur van de batterij, maar ook of er een oplaadetui bij zit of niet.
 • Actieve ruisonderdrukking: Deze functie is in steeds meer modellen aanwezig, meestal in het midden- tot topsegment. Het doel ervan is het geluid van buitenaf te isoleren, zodat u uw aandacht alleen kunt richten op datgene waarnaar u luistert. Voor zover mogelijk wordt dit aanbevolen om het meeste uit de ervaring te halen.
 • Luidsprekers: Het aantal luidsprekers kan variëren, evenals het soort luidsprekers. Zo hebben onze hoofdrolspelers tweewegluidsprekers van verschillende afmetingen, maar er zijn ook andere modellen waarbij de luidspreker eenvoudiger is. Hetzelfde geldt voor de microfoon, die vooral voor u van belang zal zijn als u veel telefoneert.
 • Vorm van de hoofdtelefoon: Wij hebben u reeds gezegd dat hoofdtelefoons worden ingedeeld naar hun aard. Sommige zijn over-ear, die over het hoofd worden gedragen en grotere oorschelpen hebben. Er zijn ook on-ears, die gewoon op de oorschelp rusten, maar niet in het oor gaan. Tenslotte zijn er de in-ear, dat zijn hoofdtelefoons voor in het oor die wel in de gehoorgang gaan.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Samsung Galaxy Buds 2 vs Galaxy Buds Pro - Welke draadloze hoofdtelefoon moeten we kiezen? je kunt de categorie bezoeken hoofdtelefoon.

gerelateerde berichten

Subir