Samsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TV

01/11/2022 - Actualizado: 04/11/2022

Samsung Crystal UHD TV 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B

We moeten toegeven dat elke Smart TV van Samsung al interessant is. Maar kunt u zeggen welke de beste is? Het is een lastige beslissing, want het bedrijf geeft zeer goede prestaties aan al zijn modellen. Om u te helpen verschillende opties te evalueren, richten we ons in deze vergelijking op twee van zijn best verkopende modellen: Samsung TV Crystal UHD 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B. Wilt u weten welke van de twee meer geschikt is om aan uw behoeften te voldoen? Laten we daarheen gaan!

inhoudsopgave

Samsung TV Crystal UHD vs Samsung QLED 4K 2022: Koopgids

Hieronder zetten we de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de twee Samsung-tv's uiteen, zodat je kunt nagaan welke tv beter bij je past:

Scherm: grootte en resolutie

Laten we beginnen met het eerste wat opvalt, namelijk het ontwerp. In werkelijkheid zijn er niet echt grote esthetische verschillen tussen de twee modellen, die dezelfde zakelijke visuele lijn volgen.

Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende schermformaten, van 43 tot 85 inch. In dit geval hebben wij echter gekozen voor twee modellen met dezelfde afmetingen, 55 inch, een zeer standaardformaat voor bijna elke huiskamer.

Qua schermresolutie bieden beide een 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels), dus de beeldkwaliteit is op beide tv's uitzonderlijk. Er is echter een fundamenteel verschil dat de beslissing sterk zal beïnvloeden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K MaxFire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max - Drie controllers om een Smart TV te krijgen

Beeldtechnologie

Wij verwijzen naar het type hoofdtechnologie van elk model. Een van hen heeft Crystal UHD-technologie, terwijl de andere QLED is.

Het belangrijkste verschil is dat Crystal UHD TV's LED-technologie gebruiken zonder kwantumdots, terwijl QLED's juist daarop gebaseerd zijn. Het is een evolutie van LED-schermen die pixels in quantumdots activeren, meer precies.

Vernieuwingssnelheid

Nee, en we zullen uitleggen waarom. Hoewel de twee protagonisten van onze review dezelfde schermresolutie hebben, verschillen ze in de verversingssnelheid. De verversingssnelheid is het concept van het aantal beelden dat per seconde wordt uitgezonden.

Bij de Crystal UHD is dat 50 Hz en bij de QLED 100 Hz. Daarom zorgt de QLED-technologie voor meer scherpte. De technologie die op de kleur wordt toegepast verandert ook, namelijk Dynamic Crystal Color in het eerste model en Quantum dot in het tweede. Opmerkelijk is dat beide modellen compatibel zijn met HDR 10+.

Samsung TV Crystal UHD 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B_4

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:LG C3 vs C2LG C3 vs C2 - Welke LG Smart TV is de moeite waard?

Welke processor hebben ze?

Allereerst willen we erop wijzen dat elk model een andere processor heeft. Terwijl het Crystal UHD-model de Crystal Processor 4K heeft, heeft zijn rivaal de Quantum Processor 4K.

Dit verschil vloeit ook voort uit de beeldtechnologie die ieder heeft, en beïnvloedt de PQI. Dit concept verwijst naar Samsung's eigen index voor het meten van de beeldkwaliteit in termen van helderheid, frequentie, kleur en contrast. In het geval van onze protagonisten heeft het eerste model een PQI van 2200, tegen 3400 voor het tweede.

Er gebeurt iets merkwaardigs in deze vergelijking, en dat is dat hoewel de twee televisies verschillende processoren hebben, ze gebaseerd zijn op hetzelfde besturingssysteem: Tizen.

Geïntegreerd audiosysteem

Het is niet ongewoon dat gebruikers een fout maken bij het afwegen van verschillende Smart TV alternatieven, en dat is om alleen naar het beeld te kijken. Maar kun je een film kijken zonder geluid?

In dit opzicht is er niet veel verschil tussen de twee modellen, die beschikken over Dolby Atmos en Dolby Digital Plus. Ook hebben beide Smart TV's een geluidsweergave van 20 W en beschikken ze over Adaptive Sound.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7: Twee goedkope maar functionele Smart TV's

Toegepaste technologieën om het beeld te verbeteren

Slimme tv's hebben meestal geïntegreerde technologieën om parameters als scherpte, helderheid, contrast en beeldvloeiendheid te verbeteren.

En in dit opzicht steekt de Samsung QLED er weer bovenuit. Het bevat technologieën zoals Ultimate UHD Dimming, Real Depth Enhancer en Motion Xcelerator Turbo+.

De Samsung Crystal UHD beschikt over dezelfde technologieën, maar op een lager niveau. Dat wil zeggen, het heeft Motion Xcelerator Turbo (zonder de plus versie) of UHD Dimming.

Connectiviteit met andere apparaten

Zoals u weet, is connectiviteit een andere belangrijke factor bij een Smart TV, omdat het belangrijk is te weten met welke apparaten we hem kunnen synchroniseren en hoe we dat moeten doen. Beide modellen ondersteunen Bluetooth versie 5.2 en WiFi versie 5.

Beide hebben ook HDMI-ingangen, 3 in het geval van de Crystal UHD en 4 op de QLED. Ze hebben ook een USB-C poort, RF ingang en digitale audio uitgang.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Cecotec vs Samsung: twee verschillende, maar interessante Smart TV'sCecotec vs Samsung: twee verschillende, maar interessante Smart TV's

En als je thuis virtuele assistenten hebt, moet je weten dat beide modellen compatibel zijn met spraakassistenten (Bixby, Google Assistant, Alexa). Je kunt ze ook verbinden met de SmartThings App, van waaruit je meer informatie over de technologie van elke smart tv kunt opvragen.

Samsung TV Crystal UHD 55BU8000 vs Samsung QLED 4K 2022 55Q75B_1

Energie-efficiëntie

U zult het met ons eens zijn dat het streven naar efficiëntie een factor is die steeds zwaarder weegt bij de keuze van elektronische apparaten.

In dit geval is het belangrijk te wijzen op een klein verschil. Het Crystal UHD-model heeft een maximaal stroomverbruik van 160 W, oplopend tot 205 W voor het QLED-model. In ieder geval beschikken beide over de Eco-sensor, die het energieverbruik maximaal optimaliseert.

Waar voor je geld

Om dit deel in context te plaatsen, moet u er rekening mee houden dat de prijs kan variëren afhankelijk van de huidige economische aanbiedingen. Aangezien het echter om twee smart-tv's met verschillende technologieën gaat, is het logisch dat er een prijsverschil is.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:LG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LGLG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LG

Wat zijn de best verkochte Samsung Smart TV's?

We kunnen niet eindigen zonder u de lijst van de best verkochte Samsung Smart TV's op Amazon te laten zien. U zult ook kunnen zien welke koopervaringen andere gebruikers met hen hebben gehad:

Universele afstandsbediening voor Samsung Smart TV BN59-01175N AA59-00603A AA59-00741A AA59-00786A AA59-00602A BN59-01247A AA59-00743A Compatibel met alle Samsung afstandsbediening
  • Compatibel met alle afstandsbedieningen voor Samsung LCD LED HDTV 3D Smart TV's.
  • Compatibele modellen: vervangende tv-afstandsbediening voor Samsung BN59-01175N BN59-01199F AA59-00741A AA59-00786A AA59-00602A BN59-01247A AA59-00743A BN59-01175B AA5B AA59-00000818A AA59-00603A BN59-01199G AA59-00622A AA59-00496A AA59-01180A BN59-01268D AA59-00666A AA59-01289A AA59-00600A
  • Verdere overdrachtsafstand, stabiele prestaties. Vervangt uw of oude schade en dekt alle functies van de originele afstandsbediening.
  • Door het geringe en compacte formaat is deze afstandsbediening gemakkelijk vast te pakken en gemakkelijk te glijden. Eenvoudig te bedienen, geen programmering of installatie nodig.
  • Gratis snelle verzending, 60 dagen garantie, batterijen en instructies zijn niet inbegrepen.Controleer voor levering, het zal werken na het plaatsen van 2 AAA-batterijen, functies zijn hetzelfde als het origineel.

Wat is de beste Samsung Smart TV?

Nu u weet hoe ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn tussen de twee modellen die in de review aan bod komen, is het tijd om na te denken over welke van de twee het beste aan uw behoeften voldoet. Hoewel het in dit geval ook belangrijk is rekening te houden met het maximale budget.

U hebt al gezien dat het QLED-model aanzienlijk duurder is dan de Crystal UHD, hoewel de kwaliteit ervan ook beter is. Het verschil is merkbaarder voor mensen die de Smart TV gebruiken als monitor voor het spelen van videogames, omdat de vloeiendheid en scherpte van de beelden groter is en meer opvalt dan bij het kijken naar een serie of een film.

Toch is de Samsung Crystal UHD een zeer interessant alternatief, omdat zijn prijs-prestatieverhouding echt aantrekkelijk is. Daarom, als u dat geld niet kunt uitgeven of u denkt niet het maximale uit de QLED te halen, is het Crystal UHD-model een zeer goed alternatief.

Vergeet in ieder geval niet dat beide modellen van Samsung zijn, wat op zich al een garantie voor kwaliteit is.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Samsung Crystal UHD TV vs Samsung QLED 4K 2022 - Op zoek naar de meest interessante Smart TV je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir