Roomba Vs Conga - Wat is de beste robotstofzuiger op de markt?

03/03/2022 - Actualizado: 24/02/2022

Roomba Vs Conga

De verscheidenheid aan robotstofzuigermodellen die vandaag bestaan is echt groot, en het ziet er niet naar uit dat de merken zullen stoppen met het innoveren en verbeteren van hun productlijnen. In dit artikel vergelijken we een aantal voorbeelden van twee van de krachtigste merken op de huidige markt: Roomba vs Conga. Roomba is misschien wel het vlaggenschip van het robotmerk, en is eigendom van het bedrijf iRobot. Conga daarentegen is het gamma robots van Cecotec, een Spaans bedrijf dat de laatste jaren een onstuitbare groei heeft gekend. In deze vergelijking richten we ons op de belangrijkste sterke punten van elk. Blijf kijken!

inhoudsopgave

Roomba vs. Conga: wat zijn de sterke punten van de Roomba?

Voordat we in de analyse duiken, willen we u vertellen dat we ons hebben gericht op de i7-, e6-, 981- en 692-modellen van Roomba, en de 2290, 1790, 3890 en 9090 van Conga. Gezien de grote verscheidenheid aan modellen waaruit kan worden gekozen, hebben wij de selectie beperkt tot een breder gamma, met inbegrip van meer basis- en meer complete robots. We beginnen met een overzicht van de punten waarop de Roomba beter presteert dan zijn rivalen:

Zelfledigend station: tot 60 dagen autonomie

Niet alle hierboven besproken robots hebben een zelfledigende basis. In feite zijn alleen de Roomba i7 Plus-versie en de Conga 2290 Ultra Home ermee uitgerust. Er zijn echter andere Conga-modellen, zoals de 9090, die compatibel zijn met de basis, hoewel deze niet wordt meegeleverd. De prestaties van beide zijn vergelijkbaar, maar we geven de Roomba een licht voordeel omdat deze ongeveer 60 dagen kan werken zonder het voetstuk te hoeven legen. In het geval van de Conga 2290 Ultra Home bedraagt de zakinhoud ongeveer 4 liter.

Interactieve kaarten: Roomba heeft meer opslagcapaciteit

Met de meer geavanceerde modellen (Roomba i7 en Conga 9090) kunt u interactieve plattegronden maken waarop u zones kunt instellen waar u niet mag komen, kamers een andere naam geven of de schoonmaak per kamer beheren via uw mobiele telefoon. De Roomba-app kan echter tot 10 kaarten opslaan, vergeleken met 5 voor de Cecotec-app.
Ook moet worden opgemerkt dat de eenvoudigere robots (Roomba 692 en 981 of de Conga 1790 en 2290) in realtime kaarten maken terwijl ze werken, maar geen interactieve kaarten maken of deze achteraf opslaan.

Sensoren: de uitmuntendheid van de Roomba

Zoals u zich kunt voorstellen, is de sensorsuite essentieel voor het optimaliseren van de navigatie en het vermijden van stoten en vallen, en voor het ontwijken van alle obstakels die de robot tegenkomt. In die zin hebben beide merken anti-crash- en anti-valsensoren, hoewel de Roomba is uitgerust met DirtDetect-sensoren. Dit zijn sensoren die grote concentraties vuil detecteren, zodat de robot op dat moment automatisch het vermogen intensiveert, een voordeel waardoor de Roomba ook de levensduur van de batterij kan optimaliseren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga 1990 Connected Vs 1090 Connected Vs 999 Vital - Drie veelzijdige en voordelige robots om aan uw schoonmaakbehoeften te voldoenConga 1990 Connected Vs 1090 Connected Vs 999 Vital - Drie veelzijdige en voordelige robots om aan uw schoonmaakbehoeften te voldoen

Roomba Vs Conga_1

Roomba vs Conga: Waar blinkt de Conga uit?

Laten we eens kijken naar de belangrijkste sterke punten waar Conga in deze krappe strijd de bovenhand haalt:

Macht: verkeerde informatie benadeelt Roomba

We zullen niet ontkennen dat de kracht van de Roomba-robots zeer groot is, misschien zelfs vergelijkbaar met die van de Conga-modellen. Er is echter weinig technische informatie van de Roomba, die zich beperkt tot het vergelijken van het vermogen aan de hand van het aantal keren dat het dat van de eigen 600-serie overschrijdt. Dit maakt het moeilijk om de prestaties tussen de twee te vergelijken, omdat de meeste merken de neiging hebben deze gegevens te verstrekken op basis van de Pascals die ze bereiken.

Zo bereikt de Conga 1790 een vermogen van 2100 Pascals, dat oploopt tot 10.000 Pascals in de Conga 9090, een van hun meest recente aanwinsten. Als we bedenken dat het gemiddelde vermogen van een robotstofzuiger kan variëren van 1500 tot 3000 Pascal, onderscheidt Cecotec zich duidelijk in dit opzicht.

Batterijlevensduur: meer dan twee keer zo lang

Een ander groot voordeel van de Cecotec robots is de goede levensduur van de batterij. Dit varieert van 150 minuten tot 240 minuten op de meest geavanceerde modellen, een heel verschil met de 75 minuten die de Roomba kan werken op een enkele lading. Om eerlijk te zijn, alle modellen hebben een "opladen en terugbrengen" optie, hoewel de prestaties van de Conga superieur zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9 - Op zoek naar de meest innovatieve robotstofzuiger?

Lasernavigatie: uitgebreider dan camera's

Bijna alle Roomba-robots navigeren dankzij hun ingebouwde camera aan de voorkant, die foto's van de ruimte neemt die de robot gebruikt om zijn eigen kaarten te maken. In het geval van Conga zijn de eenvoudigere robots uitgerust met een gyroscopisch navigatiesysteem, terwijl de meer geavanceerde robots zoals de Conga 9090 zich voortbewegen met behulp van laser, een preciezere en intelligentere vorm van navigatie. Toch is het vermeldenswaard dat de Roomba in sommige modellen, zoals de 7090, camera's combineert met een lasersensor, maar dit is niet het geval voor de modellen waarop deze beoordeling is gebaseerd.

Hoofdborstels: nog een grote inzet van Cecotec

De zuigkracht moet in overeenstemming zijn met de doeltreffendheid van de hoofdborstels van elke robot en de prestaties die zij bieden bij het opzuigen van vuil. Zowel de Roomba- als de Conga-robot heeft een centrale borstel die geschikt is voor harde vloeren en tapijten. Deze worden op hun beurt aangevuld met zijborstels om de actie te intensiveren. Cecotec heeft echter zijn eigen Jalisco- en BestFriend Care-borstels gepatenteerd, die iets beter presteren. De combinatie van een bi-materiaalborstel met een anti-klit siliconenborstel levert betere resultaten op dan de rubberen borstels van de Roomba.

Dweilfunctie: alleen beschikbaar op Conga

iRobot ontwerpt zijn huishoudelijke apparaten zo dat ze elkaar aanvullen, om zo loyaliteit bij de gebruiker op te bouwen. Daarom heeft de Roomba alleen een zuigfunctie, hoewel hij wordt aangevuld door de Braava vloermoppen van hetzelfde merk. Met andere woorden, u hebt beide apparaten nodig om beide acties uit te voeren, terwijl Cecotec het vereenvoudigt. Alle Conga modellen omvatten een tank en een mop om de veelzijdigheid van het gebruik van hetzelfde model te verveelvoudigen, wat ook geld bespaart.

Prijs: een belangrijk verschil

Zoals wij reeds hebben vermeld, heeft Rooma zich gepositioneerd als een merk dat nauw verbonden is met kwaliteit en exclusiviteit, iets wat tot uiting komt in de prijzen. Het gamma van robots varieert van 300 euro tot 1200 euro voor het meest complexe model. Cecotec daarentegen biedt zuinigere modellen aan, variërend van 200 tot 800 euro, zodat de prijs-kwaliteitverhouding evenwichtiger is.

Roomba Vs Conga: gemeenschappelijke grond

Ondanks het feit dat er in de meeste opzichten een merk is dat het beter doet dan zijn rivaal, zijn er enkele overeenkomsten tussen de twee waarbij wij niet voor een bepaald merk kiezen, maar wij menen dat er een technische band is:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV Ultra vs. Roborock S7+Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+ - De grote revolutie op het gebied van robotstofzuigers

App- en spraakbediening

De mogelijkheid om de status van de robot te controleren of een parameter aan te passen via een smartphone is aanwezig in zowel de Roomba als de Conga. Beide series zijn compatibel met een mobiele app die beschikbaar is op iOS en Android, van waaruit u de schoonmaak kunt plannen, de verschillende kamers kunt beheren of gewoon kunt controleren waar de robot op dat moment actief is. Ze zijn ook compatibel met Alexa en Google Assistant.

Herladen en hervatten

Eerder vermeldden we al dat robots met de functie "Opladen en hervatten" de reiniging kunnen voltooien, zelfs als de batterij leeg is. Wanneer ze merken dat de batterij bijna leeg is, gaan ze uit zichzelf naar het oplaadstation en hervatten het proces waar het werd onderbroken.Roomba Vs Conga_3

Roomba vs Conga: ons oordeel

Over het algemeen durven we te stellen dat de Conga-robots meer waar voor hun geld bieden. Ze hebben superfuncties die vergelijkbaar zijn met die van de Roomba, in veel gevallen beter dan de Roomba, en ze zijn zuiniger. Bovendien is de klantenservice van Cecotec echt goed, iets wat twijfels zou kunnen oproepen bij gebruikers die geen eerdere referenties naar het merk hebben.

Aan de andere kant heeft de Roomba het voordeel dat hij al langer op de markt is en een uitstekende reputatie heeft in verschillende landen. Bovendien zijn de robots beter uitgerust op het gebied van sensoren en genereren zij meer gedetailleerde interactieve kaarten. De financiële kosten zijn hoger, maar het is een veilige beslissing.

Kortom, laat u leiden door uw persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het model dat het beste bij uw behoeften past. Wat wij wel aanraden, is om op te letten voor de beste aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyseConga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse

Topverkopers: best verkochte Roomba-robots op Amazon

Hier zijn de populairste Roomba-robots op Amazon, zodat u kunt zien welke opties populair zijn bij Roomba-getrouwen.

23% korting
iRobot Roomba 692 Robotstofzuiger - Wi-Fi-verbonden - Gepersonaliseerde suggesties - Werkt met Alexa/Spraakasistent - Geschikt voor harde vloeren, tapijten en huisdierharen
 • SMART SCHOONMAKEN - Slank, premium ontwerp vormt een aanvulling op jouw interieur. De Roomba 692 is een geweldige manier om je woning slimmer schoon te maken. Plan de robot eenvoudig in om dagelijks vuil en stof op te ruimen met de iRobot HOME-app of je spraakassistent. Gebruiksduur: 90 minuten
 • VUILOPNAME - Het 3-staps schoonmaaksysteem en de dubbele rubberen borstels voor alle vloertypen verwijderen vuil van tapijten en harde vloeren en een hoekborsteltje zorgt voor hoeken en randen.
 • LEERT VAN JOU EN LUISTERT NAAR JE STEM - Leert je schoonmaakgewoonten kennen om gepersonaliseerde schema's aan te bieden, terwijl je met Google Assistant en Alexa kunt beginnen met schoonmaken met alleen het geluid van je stem.
 • ADAPTIEVE NAVIGATIE - Dankzij een uitgebreide reeks geavanceerde sensoren kan Roomba onder en rond meubels en langs randen navigeren. Cliff Detect zorgt ervoor dat hij niet van de trap valt.
 • HERKENT EN ELIMINEERT VUIL - Dirt Detect-sensoren waarschuwen uw robot voor vuile delen van uw huis, zoals plekken met veel verkeer, en maken deze grondiger schoon.
Reserveonderdelen voor iRobot Roomba i/e/j serie, i7 i7+ i3 i3+ i4 i4+ i6 i6+ j7 j7+E5 E6 E7, vervangende accessoires borstel voor roomba, 1 hoofdborstels, 4 filters, 6 zijborstels
 • 【Perfect compatibel】De reserveonderdelenset compatibel met iRobot Roomba i6(6550) i6+ i3(i3152) i3+(i3552) i4 i4+(4552) i7(i7156) i7+(i7556) i8 i8+(8550) j7 j7 j7 + (7555) 0) Plus E5 (e5154) E6 (e6192) Hoover compatibel, perfecte vervanging voor originele accessoires. Controleer het model van je iRobot voordat je bestelt.
 • 【Krachtige accessoires】De rubberen borstels zijn ontworpen met een duurzaam rubberen profiel dat vuil en vuil van elk type vloer aantrekt en afbreekt, de vervangende zijborstel voor iRobot Roomba bereikt diep hoeken en randen om te vegen, en het filter blokkeert 99,97% van pollen, vuil, stof, dierenharen en andere kleine deeltjes.
 • 【Eenvoudig te reinigen en te vervangen】Handwas in lauw water en voor gebruik volledig drogen. Regelmatige reiniging en vervanging van onderdelen verbetert de reinigingsprestaties en verlengt de levensduur van de stofzuiger. Zijborstels en filters moeten elke 2 tot 3 maanden worden vervangen en rubberen borstels elke 6 maanden.
 • 【Waardeset】1 rubberen borstel, HEPA-filter X4, zijborstel X6, filterreinigingsgereedschap X1, schroevendraaier X1.
 • 【Hoogwaardig materiaal】Deze reserveonderdelen voor de iRobot Roomba serie E I J zijn gemaakt van hoogwaardige milieuvriendelijke materialen, ideaal om je huis schoon en netjes te houden. Als je na aankoop kwaliteitsproblemen of andere problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij zullen het probleem binnen 24 uur oplossen.
Borstelvervangingsonderdelen voor Roomba E & I Series E5 E6 i7 i7+ i3 i3+ i4 i4+ i6 i6+ j7 j7+ i8 i8+, 2 Sets Rubberen Borstels, 6 Filters, 6 Zijborstels, Vervanging Robot Stofzuiger Accessoires voor Roomba
 • 【Hoge kwaliteit verpakking】Rubberen borstel X2 set, HEPA filter X6, zijborstel X6, filter reinigingsgereedschap X1, schroevendraaier X1.
 • 【Perfecte compatibiliteit】 voor Roomba E & I-serie, i6 (6550) i6+ i3 (i3152) i3+ (i3552) i4 i4+ (4552) i7 (i7156) i7+ (i7556) i8 i8+ (8550) j7 J7+ (7550) Plus E5 (e5154) E6 ( e6192).
 • 【Krachtige onderdelen】De hoofdborstel is uitgerust met een duurzaam rubberprofiel dat vuil en afval van elk type vloer opneemt en versnippert, en de zijborstels kunnen tot diep in hoeken en randen reiken.
 • 【Makkelijk te reinigen en te vervangen】Was met warm water en hergebruik na volledig drogen aan de lucht. Regelmatig reinigen van de vervangende onderdelen zal de reinigingsprestaties verbeteren en de levensduur van uw stofzuiger verlengen. Voor de beste resultaten vervangt u de zijborstel en het filter elke 2 tot 3 maanden en de rubberen borstel elke 6 maanden.
 • 【Kwaliteitsgarantie】Vervangende onderdelen voor Roomba E & I-serie zijn gemaakt van hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen, als u na aankoop op kwaliteits- of andere problemen stuit, neem dan contact met ons op en wij lossen ze binnen 24 uur voor u op.

Wat zijn de meest populaire Conga robots?

Om u volledig op de hoogte te brengen, is het tijd om te zien welke robots het best verkocht worden door kopers die voor Cecotec kiezen.

Cecotec Robot Stofzuiger met zelfreinigende basis en Draaiende Moppen Conga 11090 Spin Revolution Home&Wash T. Laser Technologie, 5000Pa Zuigmotor, Multifunctionele Borstel, Zijborstel, App
 • Robotstofzuiger en vloerreiniger met lasertechnologie en zelflegende basis voor stof en vuil water en reiniging en drogen van mopshonden. Het is noodzakelijk om de tank met schoon water te vullen voor het eerste gebruik van het product. Anders wordt er een rood licht weergegeven en kan de reiniging niet worden uitgevoerd.
 • Beschikt over een zelflegende stofzak (2 liter capaciteit); vuilwatertank (2,4 liter capaciteit) en een schoon waterreservoir (2,8 liter capaciteit); multifunctionele borstel en 2 roterende dweiloppen; een zuigvermogen van 5000 Pa en 140 minuten batterijduur dankzij 3200 mAh accu.
 • Total Surface: wanneer het detecteert dat het zwak is, keert hij terug naar de basis om het opladen te starten en keert hij terug naar het punt om de reiniging te voltooien. Wateroppervlak: als ze droog zijn tijdens het reinigen, keert u terug naar de basis om ze weer nat te maken en door te gaan met schoonmaken.
 • Je hoeft alleen de tanks te legen of te vullen zonder stof of water aan te raken. De basis beschikt over een automatische detectie die detecteert wanneer de zak niet zit of vol is; een boei die waarschuwt wanneer de vuilwatertank vol is, en een extra boei die meldt wanneer het schone waterreservoir leeg is.
 • Nieuwe CECOTEC APP OS App System 3.0 voor meer controle. Meer reinigings- en reinigingsmodi (badkamer schrobben, keuken reinigen, kamer schoonmaken...). Stel de reiniging van de dweilen en de frequentie van het zelf legen van de robot na een reiniging in, twee of drie. Ondersteunt 2,4 GHz netwerk.
Cecotec 05734 Stofzuiger Robot Conga 2290 Ultra T. 2100 Pa, 4-in-1 technologie, App Control, Virtual Map, 3 reinigingsmodi, borstel voor dieren, Alexa en Google Assistant, zwart
 • Ervaar een comfortabelere en slimmere reiniging met Conga 2290 Ultra. 4-in-1 technologie, veegt, zuigt, schrobt en wast en is in staat om tegelijkertijd te vegen, zuigen en schrobben dankzij de All in One-technologie.
 • Het ForceClean-systeem met een krachtige turbine maximaliseert het hoge zuigvermogen tot 2100 Pa met 3 reinigingskrachten. Het verzamelt alle soorten vuil om een altijd schone vloer te garanderen. U kunt kiezen uit 8 reinigingsmodi: Auto, Random, Random, Intensief schuren, Kamer, Spiraal, Handmatig en Terug naar de receptie.
 • Vanuit de smartphone-app kun je de kaart van je huis bekijken en in realtime met de robot communiceren. Bedien de reiniging, programmeer het, selecteer modi, pas het zuig- of schuurvermogen aan en bekijk de geschiedenis. Bovendien spraakbesturing Alexa en Google Assistant.
 • De robot wrijft voor je! Het Wash4You-systeem maakt het mogelijk om de tank eenvoudig te plaatsen, de mop te laten lopen en te wrijven. Intelligente reiniging dankzij het pompsysteem dat de benodigde waterstroom voor elke situatie verdeelt en een effectief resultaat bereikt in maximaal mogelijke meters.
 • Dankzij de afstandsbediening met lcd-display kun je de robot eenvoudig en intuïtief bedienen. Deze robot is ontworpen met een 14,4 V 2600 mAh Li-Ion batterij. Profiteer van een looptijd van 160 minuten – onder optimale reinigingsomstandigheden.
Accessoires Kit Voor Cecotec Conga 3490 3290 3390 3590 3690 3790 Robot Stofzuiger Vervangend Deel 2 Hoofdborstel 4 Hepa Filter 6 Zijborstel 3 Mop Doeken 1 Wiel
 • Fit model:
  Voor Cecotec Conga 3490 3290 3390 3590 3690 3790 Robot Stofzuiger

 • De accessoires van de Conga stofzuiger zijn van hoge kwaliteit. Het is gemaakt van zeer sterke en milieuvriendelijke materialen.

 • De Conga stofzuigeraccessoires zijn eenvoudig om effectief vuil, stof en vuil van hoeken en randen te verwijderen. Vooral je haar en dat van je huisdier.

 • De Conga -onderdelen zijn duurzaam en eenvoudig te installeren, waardoor uw Conga schoner en langer wordt.
 • 【Fabrieksgarantie】:
  Er is een garantie van 60 dagen na levering. Koop met vertrouwen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roomba Vs Conga - Wat is de beste robotstofzuiger op de markt? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir