Roomba Vs Conga - Wat is de beste robotstofzuiger op de markt?

03/03/2022 - Actualizado: 24/02/2022

Roomba Vs Conga

De verscheidenheid aan robotstofzuigermodellen die vandaag bestaan is echt groot, en het ziet er niet naar uit dat de merken zullen stoppen met het innoveren en verbeteren van hun productlijnen. In dit artikel vergelijken we een aantal voorbeelden van twee van de krachtigste merken op de huidige markt: Roomba vs Conga. Roomba is misschien wel het vlaggenschip van het robotmerk, en is eigendom van het bedrijf iRobot. Conga daarentegen is het gamma robots van Cecotec, een Spaans bedrijf dat de laatste jaren een onstuitbare groei heeft gekend. In deze vergelijking richten we ons op de belangrijkste sterke punten van elk. Blijf kijken!

inhoudsopgave

Roomba vs. Conga: wat zijn de sterke punten van de Roomba?

Voordat we in de analyse duiken, willen we u vertellen dat we ons hebben gericht op de i7-, e6-, 981- en 692-modellen van Roomba, en de 2290, 1790, 3890 en 9090 van Conga. Gezien de grote verscheidenheid aan modellen waaruit kan worden gekozen, hebben wij de selectie beperkt tot een breder gamma, met inbegrip van meer basis- en meer complete robots. We beginnen met een overzicht van de punten waarop de Roomba beter presteert dan zijn rivalen:

Zelfledigend station: tot 60 dagen autonomie

Niet alle hierboven besproken robots hebben een zelfledigende basis. In feite zijn alleen de Roomba i7 Plus-versie en de Conga 2290 Ultra Home ermee uitgerust. Er zijn echter andere Conga-modellen, zoals de 9090, die compatibel zijn met de basis, hoewel deze niet wordt meegeleverd. De prestaties van beide zijn vergelijkbaar, maar we geven de Roomba een licht voordeel omdat deze ongeveer 60 dagen kan werken zonder het voetstuk te hoeven legen. In het geval van de Conga 2290 Ultra Home bedraagt de zakinhoud ongeveer 4 liter.

Interactieve kaarten: Roomba heeft meer opslagcapaciteit

Met de meer geavanceerde modellen (Roomba i7 en Conga 9090) kunt u interactieve plattegronden maken waarop u zones kunt instellen waar u niet mag komen, kamers een andere naam geven of de schoonmaak per kamer beheren via uw mobiele telefoon. De Roomba-app kan echter tot 10 kaarten opslaan, vergeleken met 5 voor de Cecotec-app.
Ook moet worden opgemerkt dat de eenvoudigere robots (Roomba 692 en 981 of de Conga 1790 en 2290) in realtime kaarten maken terwijl ze werken, maar geen interactieve kaarten maken of deze achteraf opslaan.

Sensoren: de uitmuntendheid van de Roomba

Zoals u zich kunt voorstellen, is de sensorsuite essentieel voor het optimaliseren van de navigatie en het vermijden van stoten en vallen, en voor het ontwijken van alle obstakels die de robot tegenkomt. In die zin hebben beide merken anti-crash- en anti-valsensoren, hoewel de Roomba is uitgerust met DirtDetect-sensoren. Dit zijn sensoren die grote concentraties vuil detecteren, zodat de robot op dat moment automatisch het vermogen intensiveert, een voordeel waardoor de Roomba ook de levensduur van de batterij kan optimaliseren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga 1990 Connected Vs 1090 Connected Vs 999 Vital - Drie veelzijdige en voordelige robots om aan uw schoonmaakbehoeften te voldoenConga 1990 Connected Vs 1090 Connected Vs 999 Vital - Drie veelzijdige en voordelige robots om aan uw schoonmaakbehoeften te voldoen

Roomba Vs Conga_1

Roomba vs Conga: Waar blinkt de Conga uit?

Laten we eens kijken naar de belangrijkste sterke punten waar Conga in deze krappe strijd de bovenhand haalt:

Macht: verkeerde informatie benadeelt Roomba

We zullen niet ontkennen dat de kracht van de Roomba-robots zeer groot is, misschien zelfs vergelijkbaar met die van de Conga-modellen. Er is echter weinig technische informatie van de Roomba, die zich beperkt tot het vergelijken van het vermogen aan de hand van het aantal keren dat het dat van de eigen 600-serie overschrijdt. Dit maakt het moeilijk om de prestaties tussen de twee te vergelijken, omdat de meeste merken de neiging hebben deze gegevens te verstrekken op basis van de Pascals die ze bereiken.

Zo bereikt de Conga 1790 een vermogen van 2100 Pascals, dat oploopt tot 10.000 Pascals in de Conga 9090, een van hun meest recente aanwinsten. Als we bedenken dat het gemiddelde vermogen van een robotstofzuiger kan variëren van 1500 tot 3000 Pascal, onderscheidt Cecotec zich duidelijk in dit opzicht.

Batterijlevensduur: meer dan twee keer zo lang

Een ander groot voordeel van de Cecotec robots is de goede levensduur van de batterij. Dit varieert van 150 minuten tot 240 minuten op de meest geavanceerde modellen, een heel verschil met de 75 minuten die de Roomba kan werken op een enkele lading. Om eerlijk te zijn, alle modellen hebben een "opladen en terugbrengen" optie, hoewel de prestaties van de Conga superieur zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9 - Op zoek naar de meest innovatieve robotstofzuiger?

Lasernavigatie: uitgebreider dan camera's

Bijna alle Roomba-robots navigeren dankzij hun ingebouwde camera aan de voorkant, die foto's van de ruimte neemt die de robot gebruikt om zijn eigen kaarten te maken. In het geval van Conga zijn de eenvoudigere robots uitgerust met een gyroscopisch navigatiesysteem, terwijl de meer geavanceerde robots zoals de Conga 9090 zich voortbewegen met behulp van laser, een preciezere en intelligentere vorm van navigatie. Toch is het vermeldenswaard dat de Roomba in sommige modellen, zoals de 7090, camera's combineert met een lasersensor, maar dit is niet het geval voor de modellen waarop deze beoordeling is gebaseerd.

Hoofdborstels: nog een grote inzet van Cecotec

De zuigkracht moet in overeenstemming zijn met de doeltreffendheid van de hoofdborstels van elke robot en de prestaties die zij bieden bij het opzuigen van vuil. Zowel de Roomba- als de Conga-robot heeft een centrale borstel die geschikt is voor harde vloeren en tapijten. Deze worden op hun beurt aangevuld met zijborstels om de actie te intensiveren. Cecotec heeft echter zijn eigen Jalisco- en BestFriend Care-borstels gepatenteerd, die iets beter presteren. De combinatie van een bi-materiaalborstel met een anti-klit siliconenborstel levert betere resultaten op dan de rubberen borstels van de Roomba.

Dweilfunctie: alleen beschikbaar op Conga

iRobot ontwerpt zijn huishoudelijke apparaten zo dat ze elkaar aanvullen, om zo loyaliteit bij de gebruiker op te bouwen. Daarom heeft de Roomba alleen een zuigfunctie, hoewel hij wordt aangevuld door de Braava vloermoppen van hetzelfde merk. Met andere woorden, u hebt beide apparaten nodig om beide acties uit te voeren, terwijl Cecotec het vereenvoudigt. Alle Conga modellen omvatten een tank en een mop om de veelzijdigheid van het gebruik van hetzelfde model te verveelvoudigen, wat ook geld bespaart.

Prijs: een belangrijk verschil

Zoals wij reeds hebben vermeld, heeft Rooma zich gepositioneerd als een merk dat nauw verbonden is met kwaliteit en exclusiviteit, iets wat tot uiting komt in de prijzen. Het gamma van robots varieert van 300 euro tot 1200 euro voor het meest complexe model. Cecotec daarentegen biedt zuinigere modellen aan, variërend van 200 tot 800 euro, zodat de prijs-kwaliteitverhouding evenwichtiger is.

Roomba Vs Conga: gemeenschappelijke grond

Ondanks het feit dat er in de meeste opzichten een merk is dat het beter doet dan zijn rivaal, zijn er enkele overeenkomsten tussen de twee waarbij wij niet voor een bepaald merk kiezen, maar wij menen dat er een technische band is:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV Ultra vs. Roborock S7+Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+ - De grote revolutie op het gebied van robotstofzuigers

App- en spraakbediening

De mogelijkheid om de status van de robot te controleren of een parameter aan te passen via een smartphone is aanwezig in zowel de Roomba als de Conga. Beide series zijn compatibel met een mobiele app die beschikbaar is op iOS en Android, van waaruit u de schoonmaak kunt plannen, de verschillende kamers kunt beheren of gewoon kunt controleren waar de robot op dat moment actief is. Ze zijn ook compatibel met Alexa en Google Assistant.

Herladen en hervatten

Eerder vermeldden we al dat robots met de functie "Opladen en hervatten" de reiniging kunnen voltooien, zelfs als de batterij leeg is. Wanneer ze merken dat de batterij bijna leeg is, gaan ze uit zichzelf naar het oplaadstation en hervatten het proces waar het werd onderbroken.Roomba Vs Conga_3

Roomba vs Conga: ons oordeel

Over het algemeen durven we te stellen dat de Conga-robots meer waar voor hun geld bieden. Ze hebben superfuncties die vergelijkbaar zijn met die van de Roomba, in veel gevallen beter dan de Roomba, en ze zijn zuiniger. Bovendien is de klantenservice van Cecotec echt goed, iets wat twijfels zou kunnen oproepen bij gebruikers die geen eerdere referenties naar het merk hebben.

Aan de andere kant heeft de Roomba het voordeel dat hij al langer op de markt is en een uitstekende reputatie heeft in verschillende landen. Bovendien zijn de robots beter uitgerust op het gebied van sensoren en genereren zij meer gedetailleerde interactieve kaarten. De financiële kosten zijn hoger, maar het is een veilige beslissing.

Kortom, laat u leiden door uw persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het model dat het beste bij uw behoeften past. Wat wij wel aanraden, is om op te letten voor de beste aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyseConga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse

Topverkopers: best verkochte Roomba-robots op Amazon

Hier zijn de populairste Roomba-robots op Amazon, zodat u kunt zien welke opties populair zijn bij Roomba-getrouwen.

4% korting
iRobot® Roomba® i7 (i7156) - Leert uw woning kennen. Past perfect in uw leven.
 • Ruim 30 jaar expertise en continue innovatie op het gebied van robotica
 • Met Imprint Smart Mapping kunt u bepalen welke kamers worden schoongemaakt en wanneer, zodat wordt gestofzuigd wanneer u dat het best uitkomt. U kunt ook instellen dat de robot weg moet blijven uit bepaalde ruimten of van bepaalde voorwerpen met aanpasbare vermijdzones.
 • De i7 kan specifieke knoeipartijen direct schoonmaken zodra ze zich voordoen. Als u dus de deur uit rent en kruimels onder de keukentafel ziet, kunt u de iRobot HOME-app of uw Google- of Alexa-spraakassistent gebruiken om tegen de i7 te zeggen die plek onmiddellijk schoon te maken. Meer hoeft u niet te doen. Alexa en alle bijbehorende logo's zijn handelsmerken van Amazon.com of haar gelieerde ondernemingen. Google is een handelsmerk van Google LLC
 • Geniet van een uitgebreide schoonmaak dankzij dubbele (rubber) borstels voor alle vloertypen en een krachtig zuigsysteem met 10x hoger zuigvermogen*, zodat vuil, stofdeeltjes en haren van huisdieren worden verwijderd, waar deze zich ook bevinden. Het borsteltje voor randen en hoeken zorgt voor alle vergeten hoeken. *vergeleken met een schoonmaaksysteem uit de Roomba 600-serie
 • De Roomba i7-robotstofzuiger analyseert uw schoonmaakroutines om aangepaste schema's voor te stellen en dankzij de compatibiliteit met Google Assistent en Alexa kunt u de schoonmaak eenvoudig starten met behulp van uw stem. Hij kan zelfs een extra schoonmaak voorstellen wanneer er veel pollen in de lucht zijn in uw regio of wanneer uw huisdier in de rui is. *Alexa en alle bijbehorende logo's zijn handelsmerken van Amazon.com of haar gelieerde ondernemingen. Google is een handelsmerk van Google LLC
Borstelvervangingsonderdelen voor Roomba E & I Series E5 E6 i7 i7+ i3 i3+ i4 i4+ i6 i6+ j7 j7+ i8 i8+, 2 Sets Rubberen Borstels, 6 Filters, 6 Zijborstels, Vervanging Robot Stofzuiger Accessoires voor Roomba
 • 【Hoge kwaliteit verpakking】Rubberen borstel X2 set, HEPA filter X6, zijborstel X6, filter reinigingsgereedschap X1, schroevendraaier X1.
 • 【Perfecte compatibiliteit】 voor Roomba E & I-serie, i6 (6550) i6+ i3 (i3152) i3+ (i3552) i4 i4+ (4552) i7 (i7156) i7+ (i7556) i8 i8+ (8550) j7 J7+ (7550) Plus E5 (e5154) E6 ( e6192).
 • 【Krachtige onderdelen】De hoofdborstel is uitgerust met een duurzaam rubberprofiel dat vuil en afval van elk type vloer opneemt en versnippert, en de zijborstels kunnen tot diep in hoeken en randen reiken.
 • 【Makkelijk te reinigen en te vervangen】Was met warm water en hergebruik na volledig drogen aan de lucht. Regelmatig reinigen van de vervangende onderdelen zal de reinigingsprestaties verbeteren en de levensduur van uw stofzuiger verlengen. Voor de beste resultaten vervangt u de zijborstel en het filter elke 2 tot 3 maanden en de rubberen borstel elke 6 maanden.
 • 【Kwaliteitsgarantie】Vervangende onderdelen voor Roomba E & I-serie zijn gemaakt van hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen, als u na aankoop op kwaliteits- of andere problemen stuit, neem dan contact met ons op en wij lossen ze binnen 24 uur voor u op.
29% korting
iRobot Roomba 692 Robotstofzuiger - Wi-Fi-verbonden - Gepersonaliseerde suggesties - Werkt met Alexa/Spraakasistent - Geschikt voor harde vloeren, tapijten en huisdierharen
 • SMART SCHOONMAKEN - Slank, premium ontwerp vormt een aanvulling op jouw interieur. De Roomba 692 is een geweldige manier om je woning slimmer schoon te maken. Plan de robot eenvoudig in om dagelijks vuil en stof op te ruimen met de iRobot HOME-app of je spraakassistent. Gebruiksduur: 90 minuten
 • VUILOPNAME - Het 3-staps schoonmaaksysteem en de dubbele rubberen borstels voor alle vloertypen verwijderen vuil van tapijten en harde vloeren en een hoekborsteltje zorgt voor hoeken en randen.
 • LEERT VAN JOU EN LUISTERT NAAR JE STEM - Leert je schoonmaakgewoonten kennen om gepersonaliseerde schema's aan te bieden, terwijl je met Google Assistant en Alexa kunt beginnen met schoonmaken met alleen het geluid van je stem.
 • ADAPTIEVE NAVIGATIE - Dankzij een uitgebreide reeks geavanceerde sensoren kan Roomba onder en rond meubels en langs randen navigeren. Cliff Detect zorgt ervoor dat hij niet van de trap valt.
 • HERKENT EN ELIMINEERT VUIL - Dirt Detect-sensoren waarschuwen uw robot voor vuile delen van uw huis, zoals plekken met veel verkeer, en maken deze grondiger schoon.

Wat zijn de meest populaire Conga robots?

Om u volledig op de hoogte te brengen, is het tijd om te zien welke robots het best verkocht worden door kopers die voor Cecotec kiezen.

Accessoires Kit Voor Cecotec Conga 3490 3290 3390 3590 3690 3790 Robot Stofzuiger Vervangend Deel 2 Hoofdborstel 4 Hepa Filter 6 Zijborstel 3 Mop Doeken 1 Wiel
 • Fit model:
  Voor Cecotec Conga 3490 3290 3390 3590 3690 3790 Robot Stofzuiger

 • De accessoires van de Conga stofzuiger zijn van hoge kwaliteit. Het is gemaakt van zeer sterke en milieuvriendelijke materialen.

 • De Conga stofzuigeraccessoires zijn eenvoudig om effectief vuil, stof en vuil van hoeken en randen te verwijderen. Vooral je haar en dat van je huisdier.

 • De Conga -onderdelen zijn duurzaam en eenvoudig te installeren, waardoor uw Conga schoner en langer wordt.
 • 【Fabrieksgarantie】:
  Er is een garantie van 60 dagen na levering. Koop met vertrouwen.
Vervangende Onderdelen Accessoires Compatibel met Cecotec Voor Conga 990 Vital Robot Stofzuiger Mop Pads Filter, Inclusief Hepa Filters Mops Borstels
 • Compatibel model: de reserveonderdelenset is alleen compatibel met Cecotec Voor Conga 990 Vital Robotstofzuiger.
 • Multifunctionele accessoires: Ture HEPA-filter kan meer fijn stof verzamelen en huishoudelijke geuren absorberen. De sterke dweilpads kunnen hardnekkige vlekken effectief verwijderen en de vloer schoon en helder houden.
 • Vervangingsherinnering: om het reinigende effect van de machine te garanderen, wordt aanbevolen om het onderdeel tijdig schoon te maken en te vervangen.
 • Hoge prestaties: Verleng de levensduur van uw robotstofzuiger, houd uw robotstofzuiger efficiënt door de vervangingskit voor verbruiksartikelen elke 2-3 maanden te vervangen, afhankelijk van hoe vaak u hem gebruikt.
 • Vervangende onderdelen: Mian-borstel, dweilpads, zijborstel, filters, hoofdborstelhoes.
Cecotec Robot Stofzuiger Conga 5290 Ultra
 • Cecotec Robot Stofzuiger Conga 5290 Ultra

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roomba Vs Conga - Wat is de beste robotstofzuiger op de markt? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir