Saltar al contenido

Roomba Vs Conga – Wat is de beste robotstofzuiger op de markt?

Roomba Vs Conga

De verscheidenheid aan robotstofzuigermodellen die vandaag bestaan is echt groot, en het ziet er niet naar uit dat de merken zullen stoppen met het innoveren en verbeteren van hun productlijnen. In dit artikel vergelijken we een aantal voorbeelden van twee van de krachtigste merken op de huidige markt: Roomba vs Conga. Roomba is misschien wel het vlaggenschip van het robotmerk, en is eigendom van het bedrijf iRobot. Conga daarentegen is het gamma robots van Cecotec, een Spaans bedrijf dat de laatste jaren een onstuitbare groei heeft gekend. In deze vergelijking richten we ons op de belangrijkste sterke punten van elk. Blijf kijken!

Roomba vs. Conga: wat zijn de sterke punten van de Roomba?

Voordat we in de analyse duiken, willen we u vertellen dat we ons hebben gericht op de i7-, e6-, 981- en 692-modellen van Roomba, en de 2290, 1790, 3890 en 9090 van Conga. Gezien de grote verscheidenheid aan modellen waaruit kan worden gekozen, hebben wij de selectie beperkt tot een breder gamma, met inbegrip van meer basis- en meer complete robots. We beginnen met een overzicht van de punten waarop de Roomba beter presteert dan zijn rivalen:

Zelfledigend station: tot 60 dagen autonomie

Niet alle hierboven besproken robots hebben een zelfledigende basis. In feite zijn alleen de Roomba i7 Plus-versie en de Conga 2290 Ultra Home ermee uitgerust. Er zijn echter andere Conga-modellen, zoals de 9090, die compatibel zijn met de basis, hoewel deze niet wordt meegeleverd. De prestaties van beide zijn vergelijkbaar, maar we geven de Roomba een licht voordeel omdat deze ongeveer 60 dagen kan werken zonder het voetstuk te hoeven legen. In het geval van de Conga 2290 Ultra Home bedraagt de zakinhoud ongeveer 4 liter.

Interactieve kaarten: Roomba heeft meer opslagcapaciteit

Met de meer geavanceerde modellen (Roomba i7 en Conga 9090) kunt u interactieve plattegronden maken waarop u zones kunt instellen waar u niet mag komen, kamers een andere naam geven of de schoonmaak per kamer beheren via uw mobiele telefoon. De Roomba-app kan echter tot 10 kaarten opslaan, vergeleken met 5 voor de Cecotec-app.
Ook moet worden opgemerkt dat de eenvoudigere robots (Roomba 692 en 981 of de Conga 1790 en 2290) in realtime kaarten maken terwijl ze werken, maar geen interactieve kaarten maken of deze achteraf opslaan.

Sensoren: de uitmuntendheid van de Roomba

Zoals u zich kunt voorstellen, is de sensorsuite essentieel voor het optimaliseren van de navigatie en het vermijden van stoten en vallen, en voor het ontwijken van alle obstakels die de robot tegenkomt. In die zin hebben beide merken anti-crash- en anti-valsensoren, hoewel de Roomba is uitgerust met DirtDetect-sensoren. Dit zijn sensoren die grote concentraties vuil detecteren, zodat de robot op dat moment automatisch het vermogen intensiveert, een voordeel waardoor de Roomba ook de levensduur van de batterij kan optimaliseren.

Roomba Vs Conga_1

Roomba vs Conga: Waar blinkt de Conga uit?

Laten we eens kijken naar de belangrijkste sterke punten waar Conga in deze krappe strijd de bovenhand haalt:

Macht: verkeerde informatie benadeelt Roomba

We zullen niet ontkennen dat de kracht van de Roomba-robots zeer groot is, misschien zelfs vergelijkbaar met die van de Conga-modellen. Er is echter weinig technische informatie van de Roomba, die zich beperkt tot het vergelijken van het vermogen aan de hand van het aantal keren dat het dat van de eigen 600-serie overschrijdt. Dit maakt het moeilijk om de prestaties tussen de twee te vergelijken, omdat de meeste merken de neiging hebben deze gegevens te verstrekken op basis van de Pascals die ze bereiken.

Zo bereikt de Conga 1790 een vermogen van 2100 Pascals, dat oploopt tot 10.000 Pascals in de Conga 9090, een van hun meest recente aanwinsten. Als we bedenken dat het gemiddelde vermogen van een robotstofzuiger kan variëren van 1500 tot 3000 Pascal, onderscheidt Cecotec zich duidelijk in dit opzicht.

Batterijlevensduur: meer dan twee keer zo lang

Een ander groot voordeel van de Cecotec robots is de goede levensduur van de batterij. Dit varieert van 150 minuten tot 240 minuten op de meest geavanceerde modellen, een heel verschil met de 75 minuten die de Roomba kan werken op een enkele lading. Om eerlijk te zijn, alle modellen hebben een «opladen en terugbrengen» optie, hoewel de prestaties van de Conga superieur zijn.

Lasernavigatie: uitgebreider dan camera’s

Bijna alle Roomba-robots navigeren dankzij hun ingebouwde camera aan de voorkant, die foto’s van de ruimte neemt die de robot gebruikt om zijn eigen kaarten te maken. In het geval van Conga zijn de eenvoudigere robots uitgerust met een gyroscopisch navigatiesysteem, terwijl de meer geavanceerde robots zoals de Conga 9090 zich voortbewegen met behulp van laser, een preciezere en intelligentere vorm van navigatie. Toch is het vermeldenswaard dat de Roomba in sommige modellen, zoals de 7090, camera’s combineert met een lasersensor, maar dit is niet het geval voor de modellen waarop deze beoordeling is gebaseerd.

Hoofdborstels: nog een grote inzet van Cecotec

De zuigkracht moet in overeenstemming zijn met de doeltreffendheid van de hoofdborstels van elke robot en de prestaties die zij bieden bij het opzuigen van vuil. Zowel de Roomba- als de Conga-robot heeft een centrale borstel die geschikt is voor harde vloeren en tapijten. Deze worden op hun beurt aangevuld met zijborstels om de actie te intensiveren. Cecotec heeft echter zijn eigen Jalisco- en BestFriend Care-borstels gepatenteerd, die iets beter presteren. De combinatie van een bi-materiaalborstel met een anti-klit siliconenborstel levert betere resultaten op dan de rubberen borstels van de Roomba.

Dweilfunctie: alleen beschikbaar op Conga

iRobot ontwerpt zijn huishoudelijke apparaten zo dat ze elkaar aanvullen, om zo loyaliteit bij de gebruiker op te bouwen. Daarom heeft de Roomba alleen een zuigfunctie, hoewel hij wordt aangevuld door de Braava vloermoppen van hetzelfde merk. Met andere woorden, u hebt beide apparaten nodig om beide acties uit te voeren, terwijl Cecotec het vereenvoudigt. Alle Conga modellen omvatten een tank en een mop om de veelzijdigheid van het gebruik van hetzelfde model te verveelvoudigen, wat ook geld bespaart.

Prijs: een belangrijk verschil

Zoals wij reeds hebben vermeld, heeft Rooma zich gepositioneerd als een merk dat nauw verbonden is met kwaliteit en exclusiviteit, iets wat tot uiting komt in de prijzen. Het gamma van robots varieert van 300 euro tot 1200 euro voor het meest complexe model. Cecotec daarentegen biedt zuinigere modellen aan, variërend van 200 tot 800 euro, zodat de prijs-kwaliteitverhouding evenwichtiger is.

Roomba Vs Conga: gemeenschappelijke grond

Ondanks het feit dat er in de meeste opzichten een merk is dat het beter doet dan zijn rivaal, zijn er enkele overeenkomsten tussen de twee waarbij wij niet voor een bepaald merk kiezen, maar wij menen dat er een technische band is:

App- en spraakbediening

De mogelijkheid om de status van de robot te controleren of een parameter aan te passen via een smartphone is aanwezig in zowel de Roomba als de Conga. Beide series zijn compatibel met een mobiele app die beschikbaar is op iOS en Android, van waaruit u de schoonmaak kunt plannen, de verschillende kamers kunt beheren of gewoon kunt controleren waar de robot op dat moment actief is. Ze zijn ook compatibel met Alexa en Google Assistant.

Herladen en hervatten

Eerder vermeldden we al dat robots met de functie «Opladen en hervatten» de reiniging kunnen voltooien, zelfs als de batterij leeg is. Wanneer ze merken dat de batterij bijna leeg is, gaan ze uit zichzelf naar het oplaadstation en hervatten het proces waar het werd onderbroken.Roomba Vs Conga_3

Roomba vs Conga: ons oordeel

Over het algemeen durven we te stellen dat de Conga-robots meer waar voor hun geld bieden. Ze hebben superfuncties die vergelijkbaar zijn met die van de Roomba, in veel gevallen beter dan de Roomba, en ze zijn zuiniger. Bovendien is de klantenservice van Cecotec echt goed, iets wat twijfels zou kunnen oproepen bij gebruikers die geen eerdere referenties naar het merk hebben.

Aan de andere kant heeft de Roomba het voordeel dat hij al langer op de markt is en een uitstekende reputatie heeft in verschillende landen. Bovendien zijn de robots beter uitgerust op het gebied van sensoren en genereren zij meer gedetailleerde interactieve kaarten. De financiële kosten zijn hoger, maar het is een veilige beslissing.

Kortom, laat u leiden door uw persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het model dat het beste bij uw behoeften past. Wat wij wel aanraden, is om op te letten voor de beste aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn.

Topverkopers: best verkochte Roomba-robots op Amazon

Hier zijn de populairste Roomba-robots op Amazon, zodat u kunt zien welke opties populair zijn bij Roomba-getrouwen.

3% korting
DAHONG Vervangende Onderdelen voor iRobot Roomba i7 i7 + i7 Plus E5 E6 E7 Robot Stofzuiger Accessoires Rubberen Borstels Hepa Filters Vuilniszakken Zijborstels
 • Fit model:
  voor iRobot Roomba i7 i7 + i7 Plus E5 E6 E7 Stofzuiger

 • De accessoires van de irobot roomba stofzuiger zijn van hoge kwaliteit. Het is gemaakt van zeer sterke en milieuvriendelijke materialen.

 • De irobot roomba stofzuigeraccessoires zijn eenvoudig om effectief vuil, stof en vuil van hoeken en randen te verwijderen. Vooral je haar en dat van je huisdier.

 • De irobot roomba-onderdelen zijn duurzaam en eenvoudig te installeren, waardoor uw roomba schoner en langer wordt.
 • 【Fabrieksgarantie】:
  Er is een garantie van 60 dagen na levering. Koop met vertrouwen.
6% korting
ABClife 6 stuks vervangende vuilverwijderingszakken voor iRobot Roomba i7 (7150), i7+/Plus (7550), s9+ (9550) robot stofzuiger
 • ✅ 【Perfect compatibel】 Deze vervangende tassen passen bij de iRobot Roomba i & s serie i7 (7150) i7 + i7Plus (7550) s9 (9150) s9 + s9 Plus (9550, 955020) robotstofzuiger. Compatibel met alle modellen van Clean Base automatische vuilverwijdering.
 • ✅ 【Premium kwaliteit】 ABClife stofzak vervangende kit accessoire gemaakt van superfijne smeltgeblazen vezelfilterplaat en niet-geweven stoffen, vangt 99,97% fijn stof, vuil en afval sterk op en voorkomt dat ze weer in de lucht van je huis terechtkomen.
 • ✅ 【Innovatief ontwerp】 Het handvat van het push-pull ontwerp heeft een sterke afdichtingseigenschappen om ervoor te zorgen dat al het vuil dat wordt opgepakt in de stofzak zit. Elke vacuümzak bevat 30 containers vuil, stof, haar en vuil.
 • ✅ 【WAARDE KIT】 De set bevat in totaal 6 iRobot Roomba i7 + / i7 Plus E5 E6 E7 stofzuigerzakken. Het regelmatig vervangen van vacuümzakken verbetert de algehele prestaties van uw Roomba i7 +.
 • ✅ 【 100% tevredenheidsgarantie】 Wij zijn een professioneel bedrijf voor het maken en verkopen van Roomba vervangende kit accessoires. Als u vragen heeft over de stofzak, neem dan contact met ons op elk gewenst moment, wij bieden een volledige terugbetaling of een nieuwe verpakking.
MTKD® kit borstels vervanging Compatibel met iRobot Roomba Serie 600-10-delige accessoireskit (borstels zijdelingse kerda en etc.), filter, borstel voor stofzuiger robot.
 • ✔ Accessoires compatibel met iRobot Roomba serie 600: 605 610 616 620 625 630 631 632 639 650 651 660 670 671 680 681 691. (Zijborstel niet compatibel met serie 696)
 • ✔ Hoge kwaliteit – de stofzuiger is speciaal ontworpen voor een lange houdbaarheid en test zorgvuldig de compatibiliteit en de lengte van accessoires en het hoogwaardige materiaal weerstand en respect voor het milieu.
 • ✔ Elke verpakking bevat een reeks van 10 delen + 3 schroeven: 3 x filter; 3 x 3-armado zijborstel; 1 x borstel; 1 x borstelborstelborstelborstel; 2 x reinigingsgereedschap.
 • ✔ Om de reinigingsprestaties te maximaliseren, reinig je de onderdelen tweemaal per week. En vervang de accessoires om de 8 weken.
 • ✔ Tevredenheid in totaal: binnen 30 dagen tevreden kunnen zijn om de retourzending zonder kosten te ontvangen en het volledige geld terug te krijgen.

Wat zijn de meest populaire Conga robots?

Om u volledig op de hoogte te brengen, is het tijd om te zien welke robots het best verkocht worden door kopers die voor Cecotec kiezen.

Cecotec Robot Stofzuiger Conga 5290 Ultra
 • Cecotec Robot Stofzuiger Conga 5290 Ultra
MIRTUX Set van 6 Mops voor Conga Excellence 990 Wasbare Doeken voor Robot Cecotec Conga Stofzuiger Onderdelen en Accessoires
 • Reserveonderdelen voor Conga Excellence en Conga Excellence 990. Ook compatibel met Conga Excellence Dry en 990 Dry
 • ✅ Topkwaliteit reserveonderdelen en volledig geschikt voor gebruik in Conga-robots.
 • ✅ Volledig nieuwe en kant-en-klare onderdelen voor de Conga-stofzuiger om er als een nieuwe uit te zien.
 • ✅ MOP KIT bestaande uit 6 dweilen.
 • Niet compatibel met andere Conga-modellen zoals 990 (niet Excellence), 1190 of 1390.
KEEPOW Vervanging Kit voor Ecovacs Deebot N79 N79S Robot Stofzuiger, Hoofdborstel HEPA Filter Zijborstel Accessoire voor Eufy RoboVac 11 Cecotec Conga Excellence 990, Pack van 12
 • 【Compatibiliteit】 - Vervangende onderdelen accessoires kits zijn compatibel met Ecovacs Deebot N79S N79 (DN622) 500 N79SE N79W N79T DN620 DN621 DN622, Yeedi K600 K700, Eufy RoboVac 11 Robotic Stofzuiger serie, Cecotec Conga Excellellell ence 990.
 • Hoogwaardig materiaal: Deebot n79s vervangende onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, professioneel en duurzaam in gebruik, lange levensduur. Zachte borstel en dweilende vodden die de vloer en meubels niet krassen.
 • 【 HOGE PRESTATIE】 - Hebben sterke filtermogelijkheden om kleine deeltjes zoals voedsel, haar, vuil en huidschilfers van huisdieren op te vangen en te voorkomen dat meer dan 0,1 micron klein stof je borstelloze motor binnendringt, waardoor de levensduur van je RoboVac wordt verlengd.
 • Moeiteloos onderhoud: het is beter om de vervangingsonderdelen van Ecovacs n79s gedurende 1-3 maanden te vervangen, zodat je stofzuiger in de beste staat is.
 • 【Zorgeloos winkelen】- Als de Ecovacs Deebot N79S N79, Eufy RoboVac 11 zijborstels gebogen door verzending, herstel ze door simpelweg te weken met warm water (ongeveer 75 ℃) voor een tijdje om te herstellen. Het heeft geen invloed op kwaliteit en prestaties. Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft.