Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9 - Op zoek naar de meest innovatieve robotstofzuiger?

13/05/2022 - Actualizado: 02/05/2022

Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9

Als we aan een robotstofzuiger denken, denken we onvermijdelijk aan de Roomba. Het door iRobot gepatenteerde robotmerk is een paradigma geworden voor dit soort apparaten, zozeer zelfs dat we de naam zelf gebruiken als een algemeen zelfstandig naamwoord. Hoeveel gebruikers hebben het niet meteen over "een Roomba gaan kopen"? Als u een van hen bent en een van zijn modellen wilt uitproberen, is het belangrijk dat u alle modellen in zijn catalogus kent. In dit artikel vergelijken we vier van de meest complete: Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9.

inhoudsopgave

Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9: Een robot voor elk type klant

We zullen nu in detail uitleggen hoe elk van de hoofdrolspelers van ons overzicht presteert op verschillende aspecten die belangrijk zijn bij het evalueren van de prestaties van een robot:

Roomba j7

Veelzijdigheid: stofzuigen en dweilen

We beginnen met een van de duidelijke verbeterpunten die iRobot kan doorvoeren: dweilen. Geen van de Roomba-robots heeft een eigen schrobfunctie, waardoor ze mogelijk minder concurrerend zijn op de markt.

Het komt zelfs steeds vaker voor dat robots van verschillende merken beide functies in hetzelfde apparaat integreren. Het bedrijf streeft naar integratie tussen zijn eigen toestellen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV Ultra vs. Roborock S7+Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+ - De grote revolutie op het gebied van robotstofzuigers

Met andere woorden, Roomba-robots kunnen worden gesynchroniseerd met de Braava-vloerreiniger, ook van iRobot, via de Imprint-coördinatietechnologie. Het resultaat is zeer bevredigend, dat zullen we niet ontkennen, maar je moet twee verschillende toestellen combineren. En dus dubbele kosten.

Winnaar: Gelijkspel

Zelfledigende basis

Wanneer u de robot gaat kopen, kan het zijn dat u een dubbele versie krijgt, de standaard en de plus.

U moet weten dat de vier robots waar we het over hebben een Plus-versie hebben (j7+, i7+, i3+ en s9+), waarin naast de robotstofzuiger ook een zelfledigende basis is opgenomen. Dankzij dit accessoire leegt de robot zichzelf in deze basis aan het einde van elke reiniging. De zelfledigende basis heeft dus een capaciteit van ongeveer 30 tanks, wat neerkomt op ongeveer 60 dagen zonder te legen.

Let op: de prijs van robots met een zelfledigende basis is hoger, dus u kunt er ook voor kiezen alleen de robot te kopen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyseConga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse

Winnaar: Gelijkspel

Prestaties zuigkracht

We hebben meestal geen moeite om deze informatie te zien, maar de Roomba geeft ze meestal niet duidelijk weer. Om u een idee te geven, bedrijven drukken zuigkracht meestal uit in AirWatts of Pascals. Volgens het merk zelf heeft het echter 40 keer meer vermogen in vergelijking met het AeroVac-systeem uit de Roomba® 600-serie. Ondertussen is het vermogen van de Roomba j7, i7 en i3 10 keer zo hoog.

Zoals u ziet, weten we dat de Roomba s9 meer kracht heeft dan zijn rivalen, maar we weten niet precies hoeveel beter hij is dan andere concurrerende robots. Dit gebrek aan informatie kan sommige gebruikers op hun hoede brengen.

Winnaar: Roomba s9

Soort reis

De navigatietechnologie bepaalt hoe de robot zich zal oriënteren en bewegen. Zij is dus nauw verbonden met de intelligentie die zij toepast bij het vaststellen van de reinigingsroutes.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van DreameDreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van Dreame

Als we ons richten op onze hoofdrolspelers, verschilt het enigszins tussen de vier. De Roomba i3 beweegt door gyroscopische navigatie te combineren met de RCOM-sensor, waardoor hij in rechte lijnen en op een geordende manier kan bewegen. De navigatie is echter minder nauwkeurig dan bij de drie concurrerende modellen.

Ten tweede is de Roomba i7 uitgerust met het intelligente iAdapt 3.0-navigatiesysteem in combinatie met vSLAM-technologie, waarbij het belangrijkste wapen een camera is waarmee hij nauwkeuriger visuele referenties kan maken dan de i3.

De Roomba s9 maakt ook gebruik van iAdapt 3.0-navigatie en vSLAM, maar voegt een nieuwe 3D-sensor toe die objecten bij hogere snelheden kan herkennen.

Tot slot maakt de Roomba j7 gebruik van PrecisionVision-navigatietechnologie, gebaseerd op een zeer nauwkeurige camera aan de voorkant.

Winnaar: Roomba s9

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

Automatische stofdetectiesensoren

Alle onderzochte robots zijn uitgerust met Dirt Detect-sensoren, een systeem dat de robot in staat stelt gebieden te identificeren waar vuil zich ophoopt en daar intensiever tegen op te treden.

Bovendien hebben alle robots een functie die de zuigkracht automatisch aanpast wanneer ze detecteren dat ze zich op een tapijt bevinden.

Winnaar: Gelijkspel

Real-time, interactieve kaarten

Voor het geval u niet vertrouwd bent met de werking van robots, kunnen wij u vertellen dat de robots die zich met lasers of camera's voortbewegen in staat zijn kaarten van de ruimte te maken door deze in real time te identificeren. Van daaruit tekenen ze niet allemaal even nauwkeurige kaarten, en hebben ze ook niet noodzakelijk de capaciteit om ze op te slaan.

De i3 maakt onmiddellijk kaarten op basis van de visuele herkenningspunten die hij detecteert, maar deze kaarten zijn niet interactief en worden achteraf niet opgeslagen. De Roomba i7, j7 en s9 zijn daarentegen uitgerust met Imprint Smart Mapping, een technologie waarmee interactieve plattegronden kunnen worden gemaakt met de optie om de reiniging per kamer te regelen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV UltraRoborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

Winnaars: Roomba i7, j7 en s9

Opladen en terugsturen" functie

Voor de context willen we eerst verduidelijken dat alle toestellen die we analyseren een "Opladen en hervatten"-functie hebben, wat het belang van hun batterijlevensduur afzwakt.

De reden hiervoor is dat de robot er altijd voor zal zorgen dat hij klaar is met schoonmaken, zelfs als de batterij leeg raakt. Maar als we deze optie negeren, zien we dat de Roomba j7, i7 en i3 ongeveer 75 minuten kunnen draaien.

Deze tijd loopt op tot 120 minuten in het geval van de Roomba s9, hoewel het waar is dat Roomba niet het merk is dat zijn robots de langste autonomie biedt. Daarom roepen we de s9 uit tot winnaar.

Winnaar: Roomba s9

Roomba j7 Vs I3 Vs I7 Vs S9_2

Bediening op afstand

Wij durven te wedden dat een van de belangrijkste redenen waarom gebruikers voor een robotstofzuiger kiezen, de onafhankelijkheid is die ze hebben en dus het gemak dat ze bieden.

In die zin kunnen de vier protagonisten van onze review op afstand worden bediend, via een mobiele app of door synchronisatie met de virtuele assistenten Alexa en Google Home om gesproken instructies te geven.

Bovendien kunnen ze allemaal rechtstreeks vanaf uw smartphone worden geconfigureerd met de iRobot Home-app. Daar kunt u het reinigingsschema instellen, de batterij of de kaarten controleren, en de geschiedenis van vorige reinigingsbeurten bekijken.

Winnaar: Gelijkspel

Anticiperen op obstakels

Een andere onmisbare eigenschap van de Roomba is dat hij beschikt over een set sensoren waarmee hij oneffenheden door treden kan detecteren en zo kan voorkomen dat hij beschadigd raakt door een val naar beneden.

Ook bevatten ze een reeks sensoren die obstakels, zoals sofa's of meubilair, kunnen herkennen en zich zo kunnen oriënteren dat ze eronderdoor reinigen, waarbij ze in rechte lijnen sturen. En, in dit opzicht, is het een technische gelijkspel.

Winnaar: Gelijkspel

Werking van de hoofdkop

Robotstofzuigers worden meestal niet geleverd met zoveel accessoires als bezemstofzuigers, maar in dit geval willen we er één uitlichten.

Onder de accessoires die beschikbaar zijn op de Roomba j7, i7, i3 en s9 zijn de twee rubberen borstels voor meerdere oppervlakken die samenwerken om de reinigingsefficiëntie te verhogen.

De werking is eenvoudig: de ene borstel ontkalkt het vuil, terwijl de andere het naar de vuilnisbak leidt.

En als u huisdieren in huis hebt, zult u het interessant vinden om te weten dat ze zijn ontworpen met anti-klit technologie om te voorkomen dat ze ineffectief worden of dat dierenharen de borstel verstoppen.

Winnaar: Gelijkspel

Verkoopprijs

Het laatste aspect dat we vergelijken is, niet verrassend, de prijs-prestatieverhouding van de vier hoofdrolspelers. De Roomba wordt door de consument waarschijnlijk niet gezien als een goedkoop merk. Het is echter een van de merken die een bredere prijsklasse biedt.

De s9 is het duurste model, gevolgd door de j7 en de robots uit de i-serie. De prijs kan variëren afhankelijk van de beschikbare aanbiedingen, maar het verschil tussen de vier varieert van 450 euro voor de i3 tot 1.200 euro voor de s9.

Winnaar: Roomba j7

Aanbevelingen voor het kopen van de beste Roomba

U weet al dat niet alle robots hetzelfde zijn, en dat ook niet alle merken dezelfde procedures volgen. In feite is de Roomba een van de merken met de meeste persoonlijkheid op de markt. Dankzij hun goede positionering en goede reputatie hebben zij een aantal aspecten kunnen ontwikkelen die hun robots uniek maken. Hier volgen enkele aanbevelingen, zodat u ze goed kunt vergelijken:

 • Samenwerken met andere iRobot-apparaten: een van de bijzonderheden van iRobot is dat het verschillende soorten apparaten zo ontwerpt dat ze onderling gecoördineerd kunnen werken. Geen van de Roomba-robots kan bijvoorbeeld stofzuigen of dweilen, maar ze kunnen wel worden aangesloten op de Braava-vloerreinigers van iRobot.
 • Automatische itemherkenning: Ondanks alle verbeterpunten is het niveau van innovatie en technologie van de Roomba een van de hoogste op de markt. U kunt het zien aan het bewegingssysteem, de reeks sensoren voor obstakeldetectie, de automatisering bij het regelen van het vermogen of de gedetailleerdheid van de kaarten die het maakt.
 • Gebruiksautonomie: de meeste Roomba-robots zijn uitgerust met de functie "Opladen en hervatten", wat in dit geval zeer interessant is, aangezien het geen merk is dat wordt gekenmerkt door de langdurige autonomie van zijn robots.
 • Informatie over de zuigkracht: we geven toe dat dit het zwakste aspect is dat we bij dit merk hebben aangetroffen, en de manier waarop het de zuigkracht communiceert, overtuigt ons niet. In plaats van informatie te geven over airWatts of Pascal, zoals de meeste bedrijven doen, beperkt de Roomba zich tot het vergelijken van hoeveel de zuigcapaciteit verbetert ten opzichte van Roomba's uit andere assortimenten. U moet hier dus rekening mee houden bij de evaluatie van de verschillende opties.

Roomba j7 Vs I3 Vs I7 Vs S9_3

Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs i9: wat is onze conclusie?

Elk van de vier biedt uitstekende prestaties, hoewel de keuze vooral zal afhangen van uw behoeften en uw budget. Over het geheel genomen zouden we zeggen dat de Roomba j7 (en de Plus-versie) de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, die in bijna alle functies overeenkomt met de s9, en dat voor een lagere prijs. De robots van de j-serie zijn zelfs geavanceerder dan die van de i-serie.

Als u liever kiest voor de robot met de hoogste graad van innovatie, ook al is deze duurder, raden wij u aan te kiezen voor de Roomba s9. Aan de andere kant van het spectrum staan de i3 en i7, die geschikt zijn voor gebruikers die prijs belangrijker vinden dan meer geavanceerde functies.

Zoals we in het begin al zeiden, is er voor elke gebruiker een Roomba. Het belangrijkste is te weten wat u nodig hebt, wat uw beperkingen zijn en van daaruit te beslissen welke het best daarbij past. Wat we wel kunnen garanderen is dat elk van hen de juiste keuze zal zijn, aangezien het allemaal Roomba's zijn.

Top 5: best verkochte Roomba-robots op Amazon

U weet al dat Amazon momenteel het meest verspreide distributienetwerk voor producten ter wereld is, en wat daar gebeurt is in toenemende mate een afspiegeling van de werkelijkheid. Als u twijfelt tussen twee robots en niet weet welke u moet kiezen, kan het u helpen om te weten welke van de twee het best verkoopt op Amazon:

Robotstofzuiger, Lefant Robot Stofzuiger 1800Pa Sterke Zuigkracht, Geavanceerde 6D-Botsingssensor, Compatibel met Alexa & Google Home & App, Reinigt Huisdierenhaar, Harde Vloer tot Laagpolig Tapijt
 • Unieke gepatenteerde FreeMove-technologie: de robotstofzuiger beschikt over verbeterde 6D infrarood anti-botsingssensoren die de robotstofzuiger helpen waarschijnlijk vastzittende gebieden te herkennen en het reinigingspad automatisch aan te passen. Anti-valsensoren voorkomen dat de robot van de trap valt.
 • Klein ontwerp van de behuizing met grote stofbak van 500 ml: de robotstofzuiger is slechts 28 cm breed en 7,6 cm hoog en kan onder of rond het bed, de bank en andere meubels werken om een grondige reiniging met hoge afdekking en een extreem lage uitvalsnelheid te bereiken.
 • Stil en geschikt voor dierenharen: de door een sterke digitale motor aangedreven zuigrobot zorgt voor een sterke zuigkracht. De unieke borstelloze zuigstructuur zorgt ervoor dat dierenharen en vuil gemakkelijk in de vuilnisemmer terechtkomen, wat de M210 robotstofzuiger ideaal maakt voor dierenbezitters.
 • 💪【Langere batterij en automatisch opladen】: de Lefant M210 robotstofzuiger keert automatisch terug naar het laadstation als de reinigingscyclus is voltooid of de batterij zwak wordt. De robotstofzuiger is uitgerust met lithium-ijzerfosfaatbatterijen om de robotstofzuiger een lange batterijduur te geven en een looptijd van maximaal 100 minuten te bereiken.
 • 4 reinigingsmodi voor je behoeften: de robotstofzuiger biedt 4 reinigingsmodi, inclusief reiniging van de auto, randen en zigzag reinigen. Schakel via de Lefant-app naar wens tussen verschillende modi en vermogensniveaus.
Lefant Robot Stofzuiger en Dweil 2-in-1 4000 Pa, LiDAR Navigatie, Multi-level Mapping, Virtuele Zones, Alexa/APP/WiFi Connectie, Ideaal voor Huisdierenharen, Tapijten en Harde Vloeren, M1 Grijs
 • 【LDS-navigatie en SLAM-algoritme】De nauwkeurige cartografie met LiDAR-navigatietechnologie creëert kaarten met een precisie van 99,99%. Via de app kunt u in realtime het zuiggebied van de robot en de route die door de robot op de kaart is schoongemaakt bekijken. De robot maakt gebruik van AI-technologie om efficiënt de schoonmaakroute te plannen en de reiniging nauwkeurig te programmeren.
 • 【4000Pa zuigkracht】De M1 robotstofzuiger is uitgerust met een drukregulerende drijvende borstel om zich aan te passen aan oneffen vloeren. Twee zijborstels verzamelen stof, dierenhaar en vuil dat wordt opgezogen door een motor met een zuigkracht van 4000 Pa voor een uitstekend reinigingseffect.
 • 【2-in-1 zuigen en dweilen】De M1 is uitgerust met een watertank van 160 ml en een stofbak van 520 ml, waardoor u tegelijkertijd kunt vegen en dweilen. Er kunnen 3 niveaus van water worden aangepast. De peristaltische pomp kan het water gelijkmatig verdelen om waterophoping te voorkomen.
 • 【Meerdere reinigingsmodi】Er zijn verschillende reinigingsmodi beschikbaar, zoals de tijdmodus, de zone-modus, de vaste punt-modus, de virtuele vrije zone-modus, de automatische modus, langs de muur, enz. U kunt gemakkelijk de gebieden selecteren om schoon te maken met uw telefoon op de kaart voor een super eenvoudige reiniging!
 • 【FreeMove 3.0-technologie】Ingebouwde 6D anti-botsingsinfraroodsensor, in plaats van mechanische botsingen, omnidirectionele detectie van de omgeving op 720 graden. Terwijl de grootte van het lichaam wordt verminderd, kan het gemakkelijker obstakels vermijden en storingen veroorzaakt door gemakkelijke slijtage, vervorming, stofophoping, enz. Verminderen. In staat om trappen te detecteren om vallen te voorkomen en gemakkelijk op tapijten te klimmen.
Roborock S8 Robotstofzuiger met Dweilfunctie, Dubbele Borstel&6000Pa Zuigkracht&3D Gestructureerd Licht, Stofzuiger Robot met WiFi/Alexa/APP (Upgrade voor Roborock S7)(Zwart)
 • 【6000Pa Zuigkracht】Huishoudelijke robotstofzuigers S8 heeft meer zuigkracht dan elke vorige roborock robotstofzuiger, met een maximum van 6000 Pa. Dat is meer dan het dubbele van de roborock S7. Hij zuigt snel vuil, haar, stof en meer op van harde vloeren en tapijten.
 • 【DuoRoller borstel】Roborock S8 reinigingsrobot heeft Dual Rubber Main Brush die effectief vuil en kleine stofdeeltjes kan verwijderen, haarklitten kan verminderen en kan vegen. Verschillende reinigingsmodi laat uw huis schoner zijn dan ooit tevoren.
 • 【Upgrade Dweilsysteem 】 S8 robotstofzuigers met sonisch dweilen dat tot 3.000 keer per minuut schrobt en de mop optilt tot 5 mm om opgedroogde vlekken dieper te verplaatsen.
 • 【Hoge intelligentie】 Uitgerust met 3D Structured Light obstacle sensing, een proces dat gebruik maakt van een patroon geprojecteerd op een scène en patroon vervorming gebruikt om obstakels nauwkeurig te herkennen om S8 robotstofzuiger slimmer te laten denken, en sneller te laten werken, gemakkelijker dan ooit.
 • 【Precisie Navigatie Systeem】Precisie Navigatie Systeem maakt gedetailleerde kaarten om een optimale route te vinden voor een snellere reiniging. De S8 Zelfopladende robotstofzuiger kan automatisch gemakkelijk vast te raken plaatsen detecteren en tekent onzichtbare muren in de Roborock app om no-go zones in te stellen.
roborock Q Revo Robotstofzuiger en dweil, automatische functies voor het legen van het apparaat, wassen, drogen, reinigen van de basis en zelfvullen, 3D-mapping, zuigvermogen 5500 Pa stofzuiger robot
 • Het roborock RockDock all-in-one laadstation en de meest geavanceerde reinigingstechnologieën. Vergeet het schoonmaken, echt. De roborock Q Revo robotstofzuiger en vloerwisser heeft de functie van automatische lediging, automatisch wassen, automatisch drogen, automatische reiniging van de basis en zelf vullen. Met het roborock all-in-one docking-systeem biedt de Robororobotstofzuiger roborock Q Revo alles wat je nodig hebt om je handen vrij te houden en je tijd verstandig te gebruiken.
 • Dubbele draaibare dweil, extreem zuigvermogen van 5500 Pa. roborock Q Revo robotstofzuiger 5500 Pa, zodat de robotstofzuiger dieper kan reinigen en vuil en stof van harde vloeren en tapijten kan opnemen. Met een toerental van 200 rpm en een constante druk naar beneden verwijdert het effectief vlekken.
 • roborock Q Revo robotstofzuiger scan snel het huis en maak gedetailleerde kaarten om de beste reinigingsroutes te identificeren. Inmiddels Q Revo stofzuigers verbeteren de nieuwe rubberen borstels de zuigkracht door effectief vuil te verwijderen met minder klitten en 30% meer dierenharen te verwijderen.
 • roborock Q Revo stofzuiger. Creëer je huis virtueel met details zoals meubels, maak een nauwkeurige kaart en zorg voor de best mogelijke netheid. De roborock Q Revo reinigingsrobot herkent automatisch de verschillende niveaus van je huis, zodat je de robot eenvoudig op de gewenste verdieping moet zetten. Identificeert maximaal vier etages.
 • Obstakelvermijding Reactive Tech, roborock Q Revo robotstofzuiger. Voorkom mogelijke risico's door het reinigen eenvoudiger dan ooit te maken. Tips voor beperkingszones, Q Revo robotstofzuiger detecteert trappen en plaatsen waar het gemakkelijk kan blijven steken en slaat blokkerende zones. 2,4 GHz wifi is vereist.
roborock Q5 Pro stofzuigrobot met DuoRoller-borstel, 5500Pa zuigkracht, 770 ml stofcontainer, 180 ml watertank, stofzuiger robotmop PreciSense LiDAR navigatietapijten dierenhaar App/Alexa, zwart
 • roborock DuoRoller borstelstofzuiger en dweilrobot met extreme zuigkracht van 5500 Pa. De dubbele rubberen borstels verbeteren de haaropname aanzienlijk en verwijderen vuil van tapijten en diverse vloeren. roborock Q5 Pro robot met 5500 Pa extreme zuigkracht verwijdert gemakkelijk vuil en stof van een grote verscheidenheid aan vloeren.
 • Extra grote stofbak en moeiteloos dweilen Q5 Pro-robot. Stofreservoir van 770 ml. Efficiënte omgang met lang dierenhaar voor nog meer gemak bij uw schoonmaakroutine. De robotstofzuiger veegt en verwijdert gemakkelijk vlekken dankzij het waterreservoir van 180 ml. Ook verkrijgbaar als afneembare versie.
 • PreciSense-LiDAR-navigatie en robotstofzuigers met 3D-mapping. Voert scans uit en maakt gedetailleerde kaarten om de optimale route te vinden om uw huis schoon te maken, zodat vuil geen kans krijgt. Robotstofzuiger maakt een virtueel model van uw huis om dankzij een bijzonder gedetailleerde kaart uw huis optimaal te kunnen schoonmaken.
 • Aangepaste schoonmaakroutines en stembediening. roborock Q5 Pro stelt tijden in waarop de robotstofzuiger moet reinigen met door de gebruiker gedefinieerde reinigingsschema's. U kunt ook schoonmaakroutines instellen voor specifieke delen van het huis. roborock robotstofzuiger is perfect compatibel met Alexa-, Google Home- en Siri-snelkoppelingen, reageert op spraakopdrachten en past naadloos in het connected huis.
 • Dweilrobot met slimme suggesties voor beperkte zones en sneller in kaart brengen en schoonmaken. Detecteert automatisch trappen en plekken waar hij vast kan komen te zitten en stelt deze voor als uitsluitingszones. Robotstofzuiger Creëert tot 6 keer sneller een kaart vóór de eerste taak, voor snelle en effectieve reiniging. 2,4 GHz WiFi vereist.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9 - Op zoek naar de meest innovatieve robotstofzuiger? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir