Roomba i7 vs. i7+ vs. i3 vs. i3+ | Welke Roomba wordt het meest aanbevolen?

23/05/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Steeds meer huishoudens kiezen voor een robotstofzuiger om hun woning schoon te maken. Voordeel: de schoonmaak wordt volledig automatisch gedaan waardoor je meer vrije tijd overhoudt. De i3 en i7 Roomba modellen van iRobot zijn de twee nieuwste aanwinsten van het merk en worden hierna vergeleken.

Deze twee modellen onderscheiden zich van andere exemplaren doordat ze voorzien zijn van een automatische vuilafvoer, Clean Base™ genaamd. Behalve het in kaart brengen van je huis en het schoonmaken van de aangewezen kamers, leegt deze slimme plus+ variant robotstofzuiger dus ook zelf de stofbak. 

inhoudsopgave

Wat zijn de verschillen tussen de Roomba i3 en de Roomba i3+ ? En de Roomba i7 e i7+?

Bij de standaard exemplaren (i3 en i7) wordt slechts de stofzuigerrobot geleverd. Bij de plus+ exemplaren wordt tevens het Clean Base™ laadstation, de automatische vuilafvoer meegeleverd. 

Het Clean Base-laadstation kan meerdere opvangbakken vol vuil opslaan, waardoor je wekenlang niet over stofzuigen hoeft na te denken. Al is dit is uiteraard afhankelijk van het gebruik en de hoeveelheid aanwezige vuil.

De vergelijking in het vervolg is alleen tussen de Roomba i3 en de Roomba i7. Allereerst bespreken we een drietal belangrijkste verschillen tussen beide modellen.

1) vSLAM navigatiemethode 

De Roomba i7 maakt gebruik van de vSLAM-navigatietechnologie. De robot bevat een camera met een onzichtbare laserstraal die virtuele datapunten verzamelt. Daarmee wordt een nauwkeurige en interactieve kaart van je woning in kaart gebracht. De camera herkent en houdt rekening met alles wat hij in de woning tegenkomt, van muren tot meubels.

Daardoor beweegt deze Roomba met de nodige precisie door je woning. De Roomba i3 komt daarentegen met de RCON sensor, die slechts de grenzen van de ruimte aangeeft. Een aantal rondjes zijn nodig om zo het huis te leren kennen. roomba i3 vs i3+ vs i7 vs i7+ Om deze reden is de Roomba i7 een veel slimmere en nauwkeurigere robot. 

2) Interactieve Clean Map™ en de opslag van Rapporten

De Roomba i3 maakt ook rapporten, maar die worden na de reiniging ook net zo snel weer verwijderd. De Roomba i7 daarentegen kan tot 10 rapporten in de App opslaan.

Daarnaast zijn deze volledig interactief en kan je op voorhand de hele indeling regelen aan de hand van de slimme Kaart-opties, waarover we hierna meer vertellen.

3) Slimme Kaart-opties

Dankzij de Kaart-optie in de app kan je navigeren naar 'Kamerscheidingen' en kan je verschillende scheidingslijnen toevoegen om een verdieping in te delen in kamers.  Andere slimme functie zijn 'Vermijdzones', bepaalde meubels afbakenen en zelfs een kamer overslaan.

Ook zijn er 'Schoonmaakzones', dit is een virtuele markering van een bepaald gebied, waar je Roomba juist naartoe moet gaan. Met behulp van 'Kamerlabels' kun je de ruimtes een naam geven, maar ook de schoonmaak-volgorde bepalen. De Roomba i3 heeft deze slimme opties niet.

4) Het stofreservoir van robotstofzuigers is over het algemeen klein. 

Als de de robotstofzuiger juist hebt ingesteld is de opvangbak het enige waar je nog naar moet omkijken. Bij de Roomba i3 is de volumeopvang (500 ml) en bij de Roomba i7 20% minder, namelijk 400 ml

5) In dit geval is er een logisch prijsverschil

De Roomba i3 is te verkrijgen tegen een iets vriendelijker prijskaartje.

Behalve verschillen zijn er natuurlijk ook de nodige overeenkomsten tussen deze twee slimme modellen Roomba i3 en de Roomba i7. Hierna bespreken we de 9 belangrijkste. Daarna sluiten we af met de redenen om voor één van beide modellen te kiezen.

1) De hoge zuigkracht van beide modellen is aanzienlijk

Het zuigvermogen is wel 10 keer krachtiger dan bijvoorbeeld de Roomba's van de 600-serie. 

2) Compatibel met de automatische vuilafvoer Clean Base™

Beide modellen zijn verenigbaar met dit basisstation, die het vuil uit de opvangbak van de stofzuiger zuigt. Je kan deze in de plusvariant i3+ en de i7+ verkrijgen inclusief het station, ofwel afzonderlijk. Het Automatic Dirt Disposal basisstation wordt dan apart verkocht.

3) Ook met Braava zijn deze robotstofzuigers verenigbaar

irobot roomba i3 vs i7 vs i7 + vs i3+Dankzij de krachtige processor die beide modellen bevatten is er voldoende ruimte om gecoördineerd samen te werken met de Imprint Link technologie van bepaalde Braava modellen. Braava is de dweilrobot lijn van iRobot, die zelfstandig vloeren schrobt en dweilt. 

4) Drie fasen Aeroforce systeem

Dankzij een tweetal multi-borstels en het zuigvermogen worden zelfs de meest vuile oppervlakten op de meest efficiënte wijze aangepakt.

5)  De Dirt Detect™ technologie beschikt over een echo waar vuil mee gedetecteerd wordt.

De Roomba beschikt over een aantal sensoren die de vloer scannen om vuil op te sporen. Op de vieze plekken maakt de robot dan een extra rondje en gaan ze daar extra langs

6) Maximale zuigoppervlakte bij volle acculading

Beide modellen kunnen tot 75 minuten doorgaan met stofzuigen met een volle accu

7) Opladen en Hervatten

Zodra de accu van de robotstofzuiger bijna leeg is, keert de Roomba zelf terug naar het oplaadstation. De Roomba i7 laadt tweemaal zo snel op als de i3-variant.

8) Besturing via de Roomba App en WiFi verbinding 

Het meest gemakkelijk is het om deze stofzuigers te besturen via de iRobot Home Smartphone App met gebruik van een WiFi-verbinding. Met behulp van deze applicatie kan je vanaf elke locatie, op elk tijdstip de apparaten aan het werk zetten, een tijdschema instellen, historische overzichten maken of een bepaalde schoonmaak-route vastleggen.  

9) Spraakbediening via virtuele assistent

Beide modellen krijgen ondersteuning voor spraakbediening in de vorm van de Google Assistent en Amazon Alexa, waarbij je eigen spraakcommando's kan configureren om de Roomba met je eigen woorden aan te sturen

Kortom, Roomba i3 óf toch de Roomba i7?  Welke past beter bij jou?

Hoewel beide modellen vergelijkbare schoonmaak prestaties leveren, is de Roomba i7 een stuk slimmer. De twee robotstofzuigers delen veel technieken en de verschillen op dit gebied zijn dan ook minimaal. Als je van nieuwe snufjes houdt, en op zoek bent naar het nieuwste van nieuwste op het gebied van technologie en kunstmatige intelligentie, is de i7 jouw Roomba. Als je echter op zoek bent naar een mooie prijs gecombineerd met hele goede prestaties, waarbij navigatie en technologie minder doorslaggevend zijn, kan de i3 zijn wat je zoekt.

En vergeet vooral niet de keuze te maken tussen wel of geen automatische vuilafvoer, oftewel de Clean Base™, en deze mee te nemen in je beslissing.

Geïnteresseerd in deze Roomba's… Bekijk hier de nieuwste aanbiedingen van Amazon!

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roomba i7 vs. i7+ vs. i3 vs. i3+ | Welke Roomba wordt het meest aanbevolen? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir