Roomba e5 vs. 692 vs. 671 vs. 605: Welke van de goedkope is de beste?

21/05/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Roomba e5 vs 692 vs 671 vs 605

Tegenwoordig is de iRobot robotstofzuiger als handige hulp niet weg te denken uit de huishoudens. Steeds meer mensen kiezen voor een robotstofzuiger. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze betaalbare Roomba modellen e5, 692, 671 en 605? Waar moet je op letten?

inhoudsopgave

In deze vergelijking kijken we naar de meest opmerkelijke verschillen tussen verschillende Roomba apparaten binnen de goedkope categorie, maar ook naar de overeenkomsten. Een keuze maken tussen deze vier modellen wordt dan wel heel makkelijk.

1. Hoe hoger de zuigkracht, des te meer vuil er wordt opgezogen

Het Roomba e5 model heeft de meeste zuigkracht van de 600-serie. Wel vijf keer zo krachtig als we iRobot mogen geloven. De andere modellen die we hier vergelijken behoren trouwens ook tot deze serie.

2. Met de DirtDetect™ Technology ziet de Roomba zelf waar er nog vuil zit.

Met uitzondering van Roomba 605 bezitten alle modellen de DirtDetect™ Technology. Als de Roomba meer vuil vindt dan gebruikelijk wordt DirtDetect™ geactiveerd en worden deze gebieden intensiever schoongemaakt.

De Roomba gaat vervolgens harder werken om een specifiek gebied schoon te maken. De Roomba gaat hiermee door totdat de sensoren minder deeltjes detecteren.

Roomba e5 Vs 692 Vs 671 Vs 605

3. De borstels kunnen wel degelijk verschil maken

Alleen het e5 model bevat rubberen borstels waarvan de haren niet vastraken. Daardoor is van de vier modellen deze het meest geschikt voor huishoudens met huisdieren. De problemen met katten- en hondenharen zijn hierdoor verleden tijd.

4. Met de handige handgreep neem je je Roomba overal mee naartoe

De modellen e5 en 671 hebben beiden een handgreep waardoor je de Roomba handig en met het grootste gemak kan verplaatsen. De Roomba 605 en 692 bezitten deze optie niet.

5. Volle batterij, langer plezier

De Roomba e5, 692 en 671 kan je bij een volle batterij wel tot 90 minuten lang gebruiken. Model 605 heeft daarentegen een gebruiksduur van slechts 60 minuten.

6. Aansturing via de iRobot HOME App

Dankzij de iRobot HOME App kan je alle modellen met uitzondering van de Roomba 605 via een WiFi verbinding vanop afstand starten, op elk gewenst moment en vanaf elke gewenste plaats. Ook kan je deze eenvoudig op voorhand programmeren en geeft het een historisch gebruiksoverzicht.

Daarnaast geeft de HOME App ook persoonlijke aanbevelingen en suggesties, waarbij rekening wordt gehouden met de volledige unieke context van je woning.

7. Besturing via stembediening

Je Roomba e5, 692 y 671 kan je tegenwoordig bedienen via een smarthome zoals Alexa of Google. Met uitzondering van de 605, kan je deze drie modellen besturen door middel van spraakopdrachten, waarbij je je eigen commando’s configureert.

8. Het verschil zit 'm niet zozeer in de prijs

De Roomba 605 is het goedkoopste model en voor de e5 ben je het meeste kwijt. Toch is het prijsverschil tussen de vier modellen niet aanzienlijk.

Roomba e5 vs. 692 vs. 671 vs. 605 – Behalve verschillen zijn er uiteraard ook overeenkomsten tussen deze vier betaalbare modellen uit de 600-serie. Hierna volgt een opsomming van de 5 belangrijkste.

1. iAdapt 1.0 Navigatie bepaalt hoe de stofzuiger door de kamers navigeert

Roomba e5 vs 692 vs 671 vs 605Deze Roomba 600 modellen gebruiken de iAdapt 1.0 Responsive Navigation. Deze modellen zijn reactief, met andere woorden, ze reinigen naarmate ze obstakels tegenkomen. Een heel scala aan sensoren zorgt ervoor dat je stofzuiger nergens vuil achterlaat. Als je kijkt naar de huidige technologie en modellen is de iAdapt 1.0 navigatie echter vrij eenvoudig.

2. Geen Clean Map™-rapport

Geen van deze modellen maakt rapportages van het reinigingsgebied van je woning en brengt de kamer dus ook niet voor zichzelf in kaart.

3. Beschikken niet over de functie Opladen en Hervatten

 Dit houdt in dat ze een zo groot mogelijk gebied reinigen op 1 opgeladen accu. De modellen die gebruikmaken van de iAdapt 1,0 navigatietechnologie keren terug naar hun oorspronkelijke startlocatie als de accu bijna leeg is.

Eenmaal opgeladen hervatten ze helaas niet de reiniging vanaf het punt waar ze waren gebleven.

4. 3-staps reinigingssysteem: bewegen, borstelen en zuigen

 Dankzij de twee multifunctionele borstels en het krachtige zuigvermogen wordt zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderd.

5. Er zijn meer overeenkomsten

Vergeleken met andere modellen van dit merk ondersteunen geen van deze vier modellen Clean Base™, ofwel de automatische vuilafvoer, bezitten ze geen Power Boost modus  waardoor ze waar nodig een standje harder gaan en zijn ze evenmin geschikt voor Braava (Imprint Link Technology).

Kortom - Roomba e5, 692, 671 of toch de 605? Welke is de beste?

De e5 is het meest geavanceerd van de vier, vooral wat de reinigingsfuncties betreft. Deze heeft het grootste zuigvermogen en is ideaal voor huishoudens met huisdieren dankzij de speciale borstels die haren opzuigen zonder vast te raken. Dan is de e5 een meer dan prima keuze.

Als je een goedkoper model wil met grote prestaties, zoals de DirtDetect™ sensoren, de Roomba applicatie en de WiFi-verbinding,  is de Roomba 671 of de 692 de beste optie.

De 605 bevelen wij daarentegen niet aan. Een verouderd model met prestaties die beduidend minder goed zijn.

Geïnteresseerd in één van deze modellen? Amazon heeft de volgende aanbiedingen!

 

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roomba e5 vs. 692 vs. 671 vs. 605: Welke van de goedkope is de beste? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir