Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

15/11/2022

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro

Na vele jaren, en nadat het zag hoe zijn concurrenten terrein wonnen, heeft iRobot de sprong gewaagd en zijn eerste Roomba gelanceerd die tegelijkertijd stofzuigt en schrobt. En zodat u kunt zien of het de moeite waard is of niet, vergelijken we hem met een andere van de best verkochte veelzijdige robots van dit moment: Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro. In het overzicht tonen wij u al hun verschillen en overeenkomsten, alsmede de aspecten die uw aankoopbeslissing het meest kunnen beïnvloeden. Bent u er klaar voor? Laten we beginnen!

inhoudsopgave

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Analyse en beoordelingen

In dit artikel zullen we de belangrijkste elementen van beide modellen uiteenzetten om u te helpen het model te kiezen dat het beste bij uw zoekprofiel past. Daarvoor is het belangrijk dat u duidelijk bent over uw voorkeuren:

Stofzuigen en dweilen

Zoals wij reeds hebben vermeld, is dit de belangrijkste nieuwigheid bij de Roomba. Tot nu toe had iRobot nog geen robot op de markt gebracht die niet alleen stofzuigt maar ook dweilt. In plaats daarvan koos het ervoor zijn meest geavanceerde modellen uit te rusten met de Imprint Link-coördinatietechnologie, waardoor ze kunnen samenwerken met de Braava-vloermoppen, eveneens van iRobot.

De Roomba Combo j7 is echter de eerste Roomba-robotstofzuiger die ook schrobt, waardoor hij op één lijn staat met de Dreame L10 Pro. Daartoe hebben beide een geïntegreerde tank voor gemengde vloeistoffen en vaste stoffen.

Intrekbare mop

In aansluiting op het vorige punt is er een belangrijk verschil tussen de twee, en dat is dat de Roomba een intrekbare mop heeft, zodat hij automatisch omhoog gaat om te voorkomen dat tapijten nat worden wanneer hij merkt dat hij er een nadert. De Dreame L10 Pro mist deze functie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV UltraRoborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

Compatibele modellen met zelflozende bodem

Beide robots hebben een versie die wordt verkocht met een zelflozende basis, hoewel de prijs in beide gevallen hoger is. In het geval van de Roomba is het model Roomba Combo j7+ het model dat dit accessoire bevat.

Aan de andere kant, als je het op de Dreame robot wilt, moet je kiezen voor de Dreame L10s Ultra. Onze twee protagonisten hebben dus weliswaar geen basis, maar wel een specifieke versie daarvoor.

Roomba combo j7 vs dreame l10 pro_3

Zuigkracht

Hoewel we niet precies weten welke maximale zuigkracht de Roomba haalt, omdat het bedrijf geen precieze informatie geeft, weten we wel dat hij niet de 4000 Pascal haalt die de Dreame L10 Pro haalt.

De Roomba Combo j7 heeft 10 keer het vermogen van de 600-serie van het merk, wat grofweg neerkomt op ongeveer 2000 Pascal. De Dreame komt dus als winnaar uit de bus.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Kärcher RCV 5 vs RCV 3Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?

Batterijcapaciteit

Een ander van de meest relevante verschillen is de levensduur van de batterij, en we moeten zeggen dat dit de belangrijkste handicap van de Roomba is, nu deze al een robot heeft uitgebracht die ook schrobt. De Roomba Combo j7 heeft een accuduur van ongeveer 75 minuten, de helft van de 150 minuten van de Dreame L10 Pro.

Beide modellen hebben echter de mogelijkheid om de accu zo nodig op te laden en de reiniging te hervatten, waardoor het verschil in looptijd minder groot is. Over het algemeen is de Dreame L10 Pro echter sneller klaar met schoonmaken, want 150 minuten werktijd is meestal genoeg om de ruimte van een huis van standaardgrootte te bestrijken, terwijl 75 minuten misschien niet genoeg is.

Type navigatie

De twee protagonisten van ons overzicht zijn beide intelligente robots, maar het navigatiesysteem is verschillend. De Roomba Combo j7 wordt aangedreven door Precision Vision, een technologie gebaseerd op een frontcamera en versterkt door een set sensoren.

De Dreame L10 Pro daarentegen beweegt dankzij het LiDAR-lasersysteem, waardoor hij iets preciezer is in de oriëntatie. Toch moeten we toegeven dat de prestaties van de Roomba ook in dit opzicht uitstekend zijn, want hij is in staat om meerdere obstakels te herkennen.

Ingebouwde sensoren

Het lijdt geen twijfel dat de Roomba altijd een pionier is geweest in termen van technologie en intelligentieniveau, en het bewijs daarvan zijn de prestaties van de ingebouwde sensoren. Allereerst wijzen wij op de Dirt Detect sensoren, een eigen technologie waarmee het grote vuilconcentraties kan identificeren en direct intensiever kan ingrijpen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:roborock s7 vs s8_1Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan?

Bovendien heeft het Combo j7-model een sensor in de watertank die aangeeft of deze vol is of, als dat niet het geval is, u waarschuwt wanneer deze moet worden gevuld.

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro_2

Kartering en ruimtebeheer

Beide robots kunnen kaarten maken van de ruimte in uw huis waar u kunt bepalen welke gebieden beperkt zijn, welke kamers in kamers zijn verdeeld en in welke kamer u wilt dat hij aan het werk gaat. De Roomba gaat echter een stap verder in termen van verfijning en detailniveau. U kunt zelfs de hoeveelheid product kiezen die u de robot wilt laten gebruiken, of aangeven welke zones u extra wilt laten doorlopen.

Accessoireset

Laten we eens kijken naar de uitrusting van elke robotstofzuiger. Hoewel ze behoorlijk op elkaar lijken, zijn er een paar details die de Roomba Combo j7 een zeker voordeel geven. Dit model is uitgerust met 2 moppen, terwijl de Dreame L10 Pro er maar één heeft. Bovendien wordt het geleverd met een monster van ELKO schoonmaakproduct.

App en spraakbesturing

In beide gevallen kun je de bijbehorende app downloaden waarmee je elke robot vanaf je smartphone kunt bedienen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 vs Roomba i5Roborock S7 vs Roomba i5: Hoe te kiezen tussen twee high-end robotstofzuigers

Een andere overeenkomst tussen de twee modellen is dat ze allebei door virtuele assistenten kunnen worden bediend. Hoewel, om eerlijk te zijn, is het de moeite waard om op te merken dat de Roomba compatibel is met Alexa en Google Home, maar de Dreame L10 Pro kan alleen verbinding maken met Alexa.

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is onze keuze?

Nu we de verschillen en overeenkomsten hebben vergeleken, is het tijd om een keuze te maken. Tot nu toe hebben we altijd gezegd dat een van de zwakke punten van de Roomba de weigering was om robots te ontwerpen die niet alleen stofzuigen maar ook dweilen. De Roomba Combo j7 verandert de situatie, en we moeten zeggen dat het een echt bevredigend model is.

Het nadeel is, zoals u zich kunt voorstellen, dat de prijs ook vrij hoog is, in overeenstemming met de commerciële strategie van Roomba. Maar de waarheid is dat het een interessant model is vanwege de kleine details die de gebruikerservaring zeer bevredigend maken.

Dit is het geval met de zeer nauwkeurige sensoren die het heeft om vuil te detecteren of om te weten of de tank met water moet worden gevuld, of de efficiëntie van de hoofdborstel. Het heeft ook het Roomba kwaliteitszegel.

Over Dreame gesproken, we vinden een robot met een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft ook meer vermogen en meer autonomie dan de Roomba Combo j7. De keuze is in dit geval dus zeer complex en zal meer afhangen van subjectieve vragen, zoals de betrouwbaarheid van het merk of het ontwerp.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock vs LaresarRoborock vs Laresar: innovatieve en veelzijdige robotstofzuigers

Beide zijn goede robotstofzuigers, dus u kunt vertrouwen hebben in uw beslissing. Ga je voor waar voor je geld, dan kies je voor de Dreame L10 Pro. Als u daarentegen liever op veilig speelt en kiest voor het meest erkende merk in deze sector, is uw optie de Roomba Combo j7.

De best verkochte robotstofzuigers op Amazon

Zodat u kunt zien voor welke merken en modellen andere Amazon-gebruikers kiezen, tonen wij u de rangorde van de verkopen als het gaat om stofzuig- en dweilrobots:

41% korting
Robotstofzuigers, Lefant 2-in-1 Robotstofzuiger met Dweilfunctie, 2200pa Krachtige Zuigkracht, Automatische Zelfopladende Intelligente Vacuümrobot, Ideaal voor Dierenhaar/Harde Vloer/Laagpolig Tapijt
 • ❤️ 【Sterke zuigkracht Ultradunne schaal】M213 Robotstofzuigers gebruikt een hoogwaardige motor, zuigkracht tot 2200 Pa, laag geluidsniveau, dierenhaar, zeer stil tijdens het slapen. De stofzuiger is slechts 28 cm breed en slechts 7,8 cm dik.Door het kleinere formaat kan de robot gemakkelijk in kleine ruimtes stofzuigen. Het is perfect voor krappe ruimtes tussen bedden, banken en hoeken.
 • 👍 【FreeMove 2.0-technologie】De ingebouwde 6D anti-collision infraroodsensor helpt Robotstofzuigers de omringende situatie 360 ​​graden te detecteren. De voorkant is uitgerust met 13 elektronische sensoren met een hogere gevoeligheid, die Robotstofzuigers effectief kunnen helpen bij het detecteren van vastzittende gebieden en automatisch het reinigingspad aanpassen.
 • 🎨 【Eenvoudig reinigingsproces met doekjes】M213 Robotstofzuigers wordt geleverd met 5 gratis natte doekjes, u kunt ze installeren om Robotstofzuigers met reinigingsfunctie te krijgen. De doekjes laten geen watervlekken achter na het reinigen van de vloer.
 • 💪【Geen roterende borstelkop】Traditionele robotstofzuigers met roterende borstelkop zijn erg vervelend om het haar dat rond de roterende borstel is gewikkeld schoon te maken. M213 is uitgerust met een geavanceerd borstelloos zuigmondstuk, dat haar en stof direct in een grote prullenbak van 500 ml kan zuigen.Het is uitgerust met twee zijborstels en heeft een sterke zuigkracht van 2200Pa, wat erg handig en effectief is.
 • 🔋【Super Endurance】 Uitgerust met 1800 mAh lithium-ijzerfosfaatbatterij, volledig opgeladen reinigingstijd kan 100 minuten bereiken, opladen en ontladen kan 5000 keer bereiken, lange levensduur, hoge veiligheid, ondersteuning voor automatisch opladen, gebruik op elk moment
LEFANT Robotstofzuiger M1 4000 Pa zuig- en dweilrobot (lasernavigatie, meertraps mapping, met no-Go-zones, Alexa app-besturing), robotstofzuiger voor dierenharen en harde vloeren
 • 👍【Verbeterd reinigingssysteem】De zuigrobot heeft twee zijborstels en een opgeladen drijvende rolborstel verzamelen effectief stof, dierenharen en afval. De ventilator van de robotstofzuiger gebruikt een borstelloze gelijkstroommotor, het zuigvermogen bedraagt tot 4000 Pa en de unieke reinigingswaarde vanaf de grond ligt meer dan 90%, de reinigende werking is uitstekend.
 • Mini-behuizing: de kleinste robotstofzuiger met lasernavigatie, de lichaamslengte bedraagt slechts 32 x 32 x 9,4 cm, hij kan onder het bed, onder de bank worden geboord en het in de dode hoek verborgen stof en dierenharen absorberen. Houd het altijd schoon.
 • 💪【Verbeterde obstakelherkenning】Dankzij de nauwkeurige Laser LDS navigatietechnologie en Freemove 3.0 multisensor fusionalgoritme registreert robotstofzuiger snel plattegronden, creëert en slaat nauwkeurige kaarten op, en daarvan profiteren bijzonder grotere eengezinswoningen.
 • 💦【2-in-1 zuig- en dweilrobot】De robotstofzuiger met dweilfunctie heeft een innovatief peristaltisch pompdesign, nauwkeurige regeling van de waterafvoer, ondersteunt 3-traps waterdebiet (hoog/middel/laag), geschikt voor verschillende behoeften en vloertypes, laat je vloer onberispelijk achter.
 • 👉【Volledig gepersonaliseerde reiniging】: regelmatige reiniging, scheidingswandreiniging, vaste puntreiniging, virtuele vergrendelingszone, automatische reiniging, randreiniging enz. Je kunt het te reinigen gebied en de plaats op de kaart van je telefoon selecteren, de reiniging is super eenvoudig
MEDION Robotstofzuiger E32 SW, Model 2021, dweilfunctie, 120 min. werktijd, 2in1 robotstofzuiger voor vloeren tegels, allergie en dierenhaar geoptimaliseerd, afstandsbediening, laadstation, MD 18503
 • Robotstofzuiger E32 SW: voor het reinigen van stof, haar en pollen, met programmeerfunctie, 120 min. looptijd en automatisch opladen.
 • Vervangt stofzuiger en dweil: je hebt de vrije keuze tussen zuig- en dweilfunctie voor echt schone vloeren.
 • Levensduur van de batterij: Met een werktijd tot 120 minuten per lading is de robot bijzonder efficiënt en reinigt hij zelfs grote oppervlakken zonder te pauzeren om op te laden.
 • Reinigingsmodi: Met de flexibele keuze tussen verschillende reinigingsmodi werkt de robot altijd precies zoals je wilt.
 • Leveringsomvang: MEDION Robotstofzuiger E32 SW (MD 18503), afstandsbediening (incl. batterijen 2 x AAA), laadstation, 2 filters, 2 zijborstels, 2 reservezijborstels, reinigingsborstel, waterreservoir, houder, 2 reinigingsdoeken.
8% korting
eufy by Anker robotstofzuiger RoboVac 11S (Slim) met BoostIQ, superslanke, sterke zuigkracht van 1300 Pa, geluidsarme werking, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren en halfhoge tapijten
 • De hele nieuwe robovac: reconstrueert tot het laagste* (slechts 72 mm hoge) RoboVac en tegelijkertijd met versterkte 1300Pa zuigkracht en geluidsarme functie. Volgens digitale trends de beste robotstofzuiger van het jaar 2018".
 • BoostiQTM-technologie: verhoogt automatisch de zuigkracht op zeer vervuilde of moeilijk te reinigen plaatsen.
 • Krachtige li-ion-batterij: de fantastische capaciteit garandeert enorme prestaties tot 100 minuten** lang non-stop reiniging.
 • Premium functies: dit omvat het anti-krasoppervlak van gehard glas, een infraroodsensor voor effectieve obstakelherkenning en de ultramoderne hoogteovereenkomst ter voorkoming van vallen. Opladen wordt automatisch uitgevoerd. Daardoor is RoboVac altijd klaar voor gebruik.
 • Wat je krijgt: een RoboVac 11S, een afstandsbediening (2 AAA-batterijen worden meegeleverd), een laadstation, een AC-oplader, een reinigingsgereedschap, een extra filterset, 4 zijborstels, 5 kabelbinders, een handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).
13% korting
Dreame D10 Plus Robotstofzuiger en dweil met 2.5L zelflozend station, LiDAR navigatie obstakeldetectie bewerkbare kaart, zuigkracht 4000Pa, 170min bedrijfstijd, WiFi/APP/Alexa, Helder Wit
 • [45 dagen handenvrij] Na elke schoonmaaksessie keert de D10 Plus Robot automatisch terug naar de 2,5 liter opvangbak om het verzamelde stof rustig en nauwkeurig te legen. Het legen van de robot in slechts 10 seconden minimaliseert onderbrekingen en optimaliseert de schoonmaaktijd. DualBoost technologie verzamelt efficiënt stof zonder verstoppingen dankzij twee luchtcirculatiepaden om vuil te verwijderen, geurtjes tegen te houden en verstoppingen te voorkomen. Leeg de opvangbak om de 45 dagen en voorkom zo dagelijks contact met stof en secundaire vervuiling.
 • [Intelligente LiDAR-navigatie laser] De D10 Plus kan het huis nauwkeurig in kaart brengen in slechts 8 minuten (100m²) en obstakels vermijden voor een efficiënte en effectieve reiniging, vooral in kamers met meubels dicht bij elkaar. U kunt binnen een straal van 8 meter en LiDAR-navigatie en een SLAM-algoritme gebruiken voor dynamische kartering en intelligente routeplanning: Nauwkeurige detectie, nauwkeuriger in kaart brengen. Bredere scanradius, sneller in kaart brengen. Betere navigatie, minder hobbels.
 • [Schoonmaakplanning en -aanpassing] Neem de controle via de app om de schoonmaaklocaties en -tijden van de robot in te stellen, evenals welke plekken moeten worden vermeden. Met spraakopdrachten kun je de robot starten, pauzeren of stoppen door Google Assistent of Alexa te integreren, waardoor automatisch schoonmaken nog handiger wordt. Bewerkingen kunnen worden aangepast in de app om schoonmaakmodi te selecteren, gekozen kamers schoon te maken, een virtuele muur in te stellen, gebieden te definiëren die vermeden moeten worden en meer.
 • [Krachtige 4000 Pa zuigkracht] De krachtige, zelfaanpassende zuigkracht dringt diep door in tapijten en reinigt harde oppervlakken grondig om vuil, puin, haar, haren van huisdieren en meer te verwijderen; het is ideaal voor huizen met huisdieren. Dankzij de intelligente tapijtdetectiefunctie kan de zuigdruk worden aangepast tot 4000 Pa, terwijl het rolontwerp van de hoofdborstel een diepe en effectieve reiniging bevordert.
 • [2-in-1 Stofzuigen en wassen] Het waterverbruik voor het reinigen van de vloer naar wens instellen is nog nooit zo handig geweest, kies gewoon uit drie verschillende watervolume-opties om het waterverbruik en de vochtigheid van de vloerreiniger te regelen op basis van het vuil op de vloer, voor een efficiënte en grondige reiniging. De 5.200 mAh batterij met hoge capaciteit levert een hoog vermogen voor continu reinigen op grote schaal, tot 190 minuten zonder onderbreking.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir