Saltar al contenido

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro

Na vele jaren, en nadat het zag hoe zijn concurrenten terrein wonnen, heeft iRobot de sprong gewaagd en zijn eerste Roomba gelanceerd die tegelijkertijd stofzuigt en schrobt. En zodat u kunt zien of het de moeite waard is of niet, vergelijken we hem met een andere van de best verkochte veelzijdige robots van dit moment: Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro. In het overzicht tonen wij u al hun verschillen en overeenkomsten, alsmede de aspecten die uw aankoopbeslissing het meest kunnen beïnvloeden. Bent u er klaar voor? Laten we beginnen!

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Analyse en beoordelingen

In dit artikel zullen we de belangrijkste elementen van beide modellen uiteenzetten om u te helpen het model te kiezen dat het beste bij uw zoekprofiel past. Daarvoor is het belangrijk dat u duidelijk bent over uw voorkeuren:

Stofzuigen en dweilen

Zoals wij reeds hebben vermeld, is dit de belangrijkste nieuwigheid bij de Roomba. Tot nu toe had iRobot nog geen robot op de markt gebracht die niet alleen stofzuigt maar ook dweilt. In plaats daarvan koos het ervoor zijn meest geavanceerde modellen uit te rusten met de Imprint Link-coördinatietechnologie, waardoor ze kunnen samenwerken met de Braava-vloermoppen, eveneens van iRobot.

De Roomba Combo j7 is echter de eerste Roomba-robotstofzuiger die ook schrobt, waardoor hij op één lijn staat met de Dreame L10 Pro. Daartoe hebben beide een geïntegreerde tank voor gemengde vloeistoffen en vaste stoffen.

Intrekbare mop

In aansluiting op het vorige punt is er een belangrijk verschil tussen de twee, en dat is dat de Roomba een intrekbare mop heeft, zodat hij automatisch omhoog gaat om te voorkomen dat tapijten nat worden wanneer hij merkt dat hij er een nadert. De Dreame L10 Pro mist deze functie.

Compatibele modellen met zelflozende bodem

Beide robots hebben een versie die wordt verkocht met een zelflozende basis, hoewel de prijs in beide gevallen hoger is. In het geval van de Roomba is het model Roomba Combo j7+ het model dat dit accessoire bevat.

Aan de andere kant, als je het op de Dreame robot wilt, moet je kiezen voor de Dreame L10s Ultra. Onze twee protagonisten hebben dus weliswaar geen basis, maar wel een specifieke versie daarvoor.

Roomba combo j7 vs dreame l10 pro_3

Zuigkracht

Hoewel we niet precies weten welke maximale zuigkracht de Roomba haalt, omdat het bedrijf geen precieze informatie geeft, weten we wel dat hij niet de 4000 Pascal haalt die de Dreame L10 Pro haalt.

De Roomba Combo j7 heeft 10 keer het vermogen van de 600-serie van het merk, wat grofweg neerkomt op ongeveer 2000 Pascal. De Dreame komt dus als winnaar uit de bus.

Batterijcapaciteit

Een ander van de meest relevante verschillen is de levensduur van de batterij, en we moeten zeggen dat dit de belangrijkste handicap van de Roomba is, nu deze al een robot heeft uitgebracht die ook schrobt. De Roomba Combo j7 heeft een accuduur van ongeveer 75 minuten, de helft van de 150 minuten van de Dreame L10 Pro.

Beide modellen hebben echter de mogelijkheid om de accu zo nodig op te laden en de reiniging te hervatten, waardoor het verschil in looptijd minder groot is. Over het algemeen is de Dreame L10 Pro echter sneller klaar met schoonmaken, want 150 minuten werktijd is meestal genoeg om de ruimte van een huis van standaardgrootte te bestrijken, terwijl 75 minuten misschien niet genoeg is.

Type navigatie

De twee protagonisten van ons overzicht zijn beide intelligente robots, maar het navigatiesysteem is verschillend. De Roomba Combo j7 wordt aangedreven door Precision Vision, een technologie gebaseerd op een frontcamera en versterkt door een set sensoren.

De Dreame L10 Pro daarentegen beweegt dankzij het LiDAR-lasersysteem, waardoor hij iets preciezer is in de oriëntatie. Toch moeten we toegeven dat de prestaties van de Roomba ook in dit opzicht uitstekend zijn, want hij is in staat om meerdere obstakels te herkennen.

Ingebouwde sensoren

Het lijdt geen twijfel dat de Roomba altijd een pionier is geweest in termen van technologie en intelligentieniveau, en het bewijs daarvan zijn de prestaties van de ingebouwde sensoren. Allereerst wijzen wij op de Dirt Detect sensoren, een eigen technologie waarmee het grote vuilconcentraties kan identificeren en direct intensiever kan ingrijpen.

Bovendien heeft het Combo j7-model een sensor in de watertank die aangeeft of deze vol is of, als dat niet het geval is, u waarschuwt wanneer deze moet worden gevuld.

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro_2

Kartering en ruimtebeheer

Beide robots kunnen kaarten maken van de ruimte in uw huis waar u kunt bepalen welke gebieden beperkt zijn, welke kamers in kamers zijn verdeeld en in welke kamer u wilt dat hij aan het werk gaat. De Roomba gaat echter een stap verder in termen van verfijning en detailniveau. U kunt zelfs de hoeveelheid product kiezen die u de robot wilt laten gebruiken, of aangeven welke zones u extra wilt laten doorlopen.

Accessoireset

Laten we eens kijken naar de uitrusting van elke robotstofzuiger. Hoewel ze behoorlijk op elkaar lijken, zijn er een paar details die de Roomba Combo j7 een zeker voordeel geven. Dit model is uitgerust met 2 moppen, terwijl de Dreame L10 Pro er maar één heeft. Bovendien wordt het geleverd met een monster van ELKO schoonmaakproduct.

App en spraakbesturing

In beide gevallen kun je de bijbehorende app downloaden waarmee je elke robot vanaf je smartphone kunt bedienen.

Een andere overeenkomst tussen de twee modellen is dat ze allebei door virtuele assistenten kunnen worden bediend. Hoewel, om eerlijk te zijn, is het de moeite waard om op te merken dat de Roomba compatibel is met Alexa en Google Home, maar de Dreame L10 Pro kan alleen verbinding maken met Alexa.

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is onze keuze?

Nu we de verschillen en overeenkomsten hebben vergeleken, is het tijd om een keuze te maken. Tot nu toe hebben we altijd gezegd dat een van de zwakke punten van de Roomba de weigering was om robots te ontwerpen die niet alleen stofzuigen maar ook dweilen. De Roomba Combo j7 verandert de situatie, en we moeten zeggen dat het een echt bevredigend model is.

Het nadeel is, zoals u zich kunt voorstellen, dat de prijs ook vrij hoog is, in overeenstemming met de commerciële strategie van Roomba. Maar de waarheid is dat het een interessant model is vanwege de kleine details die de gebruikerservaring zeer bevredigend maken.

Dit is het geval met de zeer nauwkeurige sensoren die het heeft om vuil te detecteren of om te weten of de tank met water moet worden gevuld, of de efficiëntie van de hoofdborstel. Het heeft ook het Roomba kwaliteitszegel.

Over Dreame gesproken, we vinden een robot met een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft ook meer vermogen en meer autonomie dan de Roomba Combo j7. De keuze is in dit geval dus zeer complex en zal meer afhangen van subjectieve vragen, zoals de betrouwbaarheid van het merk of het ontwerp.

Beide zijn goede robotstofzuigers, dus u kunt vertrouwen hebben in uw beslissing. Ga je voor waar voor je geld, dan kies je voor de Dreame L10 Pro. Als u daarentegen liever op veilig speelt en kiest voor het meest erkende merk in deze sector, is uw optie de Roomba Combo j7.

De best verkochte robotstofzuigers op Amazon

Zodat u kunt zien voor welke merken en modellen andere Amazon-gebruikers kiezen, tonen wij u de rangorde van de verkopen als het gaat om stofzuig- en dweilrobots:

31% korting
Ultenic D5s Pro Robotstofzuiger met dweilfunctie, 3000Pa zuigkracht, WLAN Robotstofzuiger met laadstation, 3-in-1, Alexa & Google Home & app, ideaal voor tapijten en harde vloeren
 • 【Krachtige zuigkracht van 3000 Pa】Met 3 instelbare reinigingssnelheden kun je de zuigkracht tussen 3 snelheden aanpassen aan je behoeften. De maximale zuigkracht kan oplopen tot 2500 Pa, wat gemakkelijk fijnstof, kruimels, vuil, haren van huisdieren, enz. Kan opzuigen.
 • 【Grote vuilnisbak en watertank】Ultenic D5s Pro robotstofzuiger met een afvalbak van 500 ml kan meer vuil opnemen in één reinigingsproces, zodat je de prullenbak niet vaak hoeft schoon te maken. De D5s Pro ondersteunt de dweilfunctie met de 2-in-1 elektronisch gestuurde watertank (300 ml) en opvangbak (200 ml), wat betekent dat de D5s Pro tegelijkertijd kan vegen en dweilen.
 • 【Efficiënte, systematische en stille reiniging】Slimme robotstofzuiger met verbeterde sensoren creëert een zeer efficiënte reinigingspad voor elke kamer. Reinigt grondig met 3 selectieve reinigingsmodi - randreiniging, vlekreiniging, automatische reiniging kan aan uw verschillende vacuümbehoeften voldoen.
 • 【No-Go-zones】U kunt een aangewezen gebied met randstroken instellen om uitsluitend daar te reinigen en te voorkomen dat de robot het gebied schoonmaakt dat u niet wilt reinigen (de robotstofzuiger zal tijdens het reinigen de ingestelde limieten niet overschrijden).
 • 【WIFI & spraakbediening】Uitgerust met afstandsbediening, kan ook worden aangesloten op App (Ultenic) om de robotstofzuiger te bedienen, zoals het plannen van een reinigingsplan, het aanpassen van het zuigniveau, het wijzigen van de reinigingsmodus, enz. Compatibel met Alexa en Google Home , die de robotstofzuiger met spraakcommando's kan bedienen.
53% korting
iRobot® Roomba® i3552 (i3+) robotstofzuiger op basis van kaarttechnologie met wifi-verbinding en met automatische vuilafvoer - Met dubbele rubber borstels voor alle vloertypen - Voor huisdieren
 • iRobot biedt ruim 30 jaar expertise en innovatie op het gebied van robotica en heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen huishoudrobots verkocht. Of u nu kiest voor een Roomba, Braava of beide robots, uw vloeren krijgen de speciale zorg die ze nodig hebben.
 • Slimme navigatie krijgt het werk gedaan Intelligente, navigatie in een rechte lijn maakt gebruik van vloer-volgsensoren voor doelgerichte, logische reiniging in nette patronen. Wanneer de i3/i3+ moet worden opgeladen, gaat hij verder vanaf het punt waar hij was gestopt totdat alles helemaal schoon is.
 • U hoeft maandenlang niet aan stofzuigen te denken. De robotstofzuiger maakt zichzelf schoon, door zijn opvangbak te legen in een AllergenLock stofzak, die vuil van maar liefst 60 dagen kan bevatten, waardoor u twee hele maanden geen omkijken heeft naar het stofzuigen.
 • Kleine stofdeeltjes? Groter vuil? Geen probleem. Geniet van een uitgebreide schoonmaak dankzij dubbele (rubber) borstels voor alle vloertypen en een krachtig zuigsysteem met 10x hoger zuigvermogen*, zodat vuil, stofdeeltjes en haren van huisdieren worden verwijderd, waar deze zich ook bevinden. Het borsteltje voor randen en hoeken zorgt voor alle vergeten hoeken.
 • Hij leert hoe u leeft. Luistert naar uw stem. De Roomba i3+-robotstofzuiger analyseert uw schoonmaakroutines om persoonlijke schema's voor te stellen en dankzij de compatibiliteit met Google Assistent en Alexa kunt u de schoonmaak eenvoudig starten met behulp van uw stem. Roomba kan zelfs een extra schoonmaak voorstellen wanneer er veel pollen in de lucht zijn in uw regio of wanneer uw huisdier in de rui is.
Ecovacs robotstofzuiger DEEBOT N8+, robotstofzuiger met automatische lediging, LDS-lasernavigatie, multilevel mapping, APP & Alexa-bediening, huisdierhaarreiniging
 • ➤【Expertise met robots & 2 jaar garantie】Ecovacs zet meer dan 23 jaar expertise en innovatie in het onderzoek van robots. Meer dan 20 miljoen gezinnen over de hele wereld hebben al Ecovacs stofzuigerrobots. ECOVACS missie is: een robot voor elk gezin. (Elke Deebot wordt geleverd met 2 jaar garantie en lokale hotline ondersteuning).
 • ➤【Automatische afzuiging van 2,5 liter】Het grote volume van 2,5 l kan stof en haren gedurende 4 weken lang opnemen, waardoor de noodzaak om de afvalcontainer vaak te reinigen drastisch wordt verminderd, zodat de huisreiniging wekenlang met gemak en rust kan worden genoten.
 • ➤【Nauwkeurige laser-cartering en navigatie】TrueMapping combineert precisie-lasertechnologie en geavanceerde dTOF-sensoren. Dit helpt je om je huis 4 keer sneller te karteren, met een dubbele toename van het detectiebereik en het vermogen om objecten tot 2 mm nauwkeurig te herkennen. Met de gedetailleerde interactieve kaart die wordt gemaakt, zijn nieuwe niveaus van reinigingsefficiëntie en aanpassing met de ECOVACS Home-app mogelijk.
 • ➤ 【Zuigen en dweilen tegelijkertijd】Met een innovatieve elektronische waterpomp en een watertank veeg en zuigt je robot tegelijkertijd op en laat je vloer perfect schoon. Door het gebruik van de nauwkeurige microbesturing van de waterpomp ondersteunt de robotstofzuiger 4 niveaus van de waterdoorlaatinstelling (ultrahoog/hoog/middel/laag), perfect voor verschillende behoeften en vloeren.
 • ➤ 【Max+-modus met verbeterd zuigvermogen van 2300 Pa】Met het geoptimaliseerde zuigkanaalmateriaal en -design optimaliseert het revolutionaire drukhoudersysteem de energie-efficiëntie en zorgt het voor een hoge vacuümdruk bij een verrassend laag geluidsniveau. Het zuigvermogen is verhoogd tot 2300Pa, wat overeenkomt met een toename van 53%* * (*Vergeleken met de serie DEEBOT OZMO 950)
13% korting
eufy by Anker robotstofzuiger RoboVac 11S (Slim) met BoostIQ, superslanke, sterke zuigkracht van 1300 Pa, geluidsarme werking, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren en halfhoge tapijten
 • De hele nieuwe robovac: reconstrueert tot het laagste* (slechts 72 mm hoge) RoboVac en tegelijkertijd met versterkte 1300Pa zuigkracht en geluidsarme functie. Volgens digitale trends de beste robotstofzuiger van het jaar 2018".
 • BoostiQTM-technologie: verhoogt automatisch de zuigkracht op zeer vervuilde of moeilijk te reinigen plaatsen.
 • Krachtige li-ion-batterij: de fantastische capaciteit garandeert enorme prestaties tot 100 minuten** lang non-stop reiniging.
 • Premium functies: dit omvat het anti-krasoppervlak van gehard glas, een infraroodsensor voor effectieve obstakelherkenning en de ultramoderne hoogteovereenkomst ter voorkoming van vallen. Opladen wordt automatisch uitgevoerd. Daardoor is RoboVac altijd klaar voor gebruik.
 • Wat je krijgt: een RoboVac 11S, een afstandsbediening (2 AAA-batterijen worden meegeleverd), een laadstation, een AC-oplader, een reinigingsgereedschap, een extra filterset, 4 zijborstels, 5 kabelbinders, een handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).
31% korting
eufy by Anker zuigrobot RoboVac 15C MAX, robotstofzuiger met BoostIQ technologie, 2000Pa zuigkracht met WLAN-connectiviteit, extreem slank, geluidsarm, voor harde vloeren tot middelhoge tapijten
 • De hele nieuwe roboval: reconstrueert met slechts 72 mm hoogte en tegelijkertijd met versterkte 2000 Pa zuigkracht.
 • Wifi-functie: dankzij de Eufyhome app, Alexa en Google Assistant werkt de schoonmaak vanaf nu heel eenvoudig met spraakcommando.
 • Boostiq technologie: verhoogt automatisch de zuigkracht binnen 1,5 seconden op zeer vervuilde of moeilijk te reinigen plaatsen.
 • Muisstil: zo stil als een magnetron en een batterijduur van maximaal 100 minuten*.
 • Met inbegrepen: een RoboVac 15C MAX, een afstandsbediening (2 AAA-batterijen inbegrepen), een laadstation, een AC-voeding, een reinigingsgereedschap, een wasbaar Unibody-filter, 4 zijborstels, 5 kabelbinders, een handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).