Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

15/11/2022

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro

Na vele jaren, en nadat het zag hoe zijn concurrenten terrein wonnen, heeft iRobot de sprong gewaagd en zijn eerste Roomba gelanceerd die tegelijkertijd stofzuigt en schrobt. En zodat u kunt zien of het de moeite waard is of niet, vergelijken we hem met een andere van de best verkochte veelzijdige robots van dit moment: Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro. In het overzicht tonen wij u al hun verschillen en overeenkomsten, alsmede de aspecten die uw aankoopbeslissing het meest kunnen beïnvloeden. Bent u er klaar voor? Laten we beginnen!

inhoudsopgave

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Analyse en beoordelingen

In dit artikel zullen we de belangrijkste elementen van beide modellen uiteenzetten om u te helpen het model te kiezen dat het beste bij uw zoekprofiel past. Daarvoor is het belangrijk dat u duidelijk bent over uw voorkeuren:

Stofzuigen en dweilen

Zoals wij reeds hebben vermeld, is dit de belangrijkste nieuwigheid bij de Roomba. Tot nu toe had iRobot nog geen robot op de markt gebracht die niet alleen stofzuigt maar ook dweilt. In plaats daarvan koos het ervoor zijn meest geavanceerde modellen uit te rusten met de Imprint Link-coördinatietechnologie, waardoor ze kunnen samenwerken met de Braava-vloermoppen, eveneens van iRobot.

De Roomba Combo j7 is echter de eerste Roomba-robotstofzuiger die ook schrobt, waardoor hij op één lijn staat met de Dreame L10 Pro. Daartoe hebben beide een geïntegreerde tank voor gemengde vloeistoffen en vaste stoffen.

Intrekbare mop

In aansluiting op het vorige punt is er een belangrijk verschil tussen de twee, en dat is dat de Roomba een intrekbare mop heeft, zodat hij automatisch omhoog gaat om te voorkomen dat tapijten nat worden wanneer hij merkt dat hij er een nadert. De Dreame L10 Pro mist deze functie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV UltraRoborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

Compatibele modellen met zelflozende bodem

Beide robots hebben een versie die wordt verkocht met een zelflozende basis, hoewel de prijs in beide gevallen hoger is. In het geval van de Roomba is het model Roomba Combo j7+ het model dat dit accessoire bevat.

Aan de andere kant, als je het op de Dreame robot wilt, moet je kiezen voor de Dreame L10s Ultra. Onze twee protagonisten hebben dus weliswaar geen basis, maar wel een specifieke versie daarvoor.

Roomba combo j7 vs dreame l10 pro_3

Zuigkracht

Hoewel we niet precies weten welke maximale zuigkracht de Roomba haalt, omdat het bedrijf geen precieze informatie geeft, weten we wel dat hij niet de 4000 Pascal haalt die de Dreame L10 Pro haalt.

De Roomba Combo j7 heeft 10 keer het vermogen van de 600-serie van het merk, wat grofweg neerkomt op ongeveer 2000 Pascal. De Dreame komt dus als winnaar uit de bus.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Kärcher RCV 5 vs RCV 3Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?

Batterijcapaciteit

Een ander van de meest relevante verschillen is de levensduur van de batterij, en we moeten zeggen dat dit de belangrijkste handicap van de Roomba is, nu deze al een robot heeft uitgebracht die ook schrobt. De Roomba Combo j7 heeft een accuduur van ongeveer 75 minuten, de helft van de 150 minuten van de Dreame L10 Pro.

Beide modellen hebben echter de mogelijkheid om de accu zo nodig op te laden en de reiniging te hervatten, waardoor het verschil in looptijd minder groot is. Over het algemeen is de Dreame L10 Pro echter sneller klaar met schoonmaken, want 150 minuten werktijd is meestal genoeg om de ruimte van een huis van standaardgrootte te bestrijken, terwijl 75 minuten misschien niet genoeg is.

Type navigatie

De twee protagonisten van ons overzicht zijn beide intelligente robots, maar het navigatiesysteem is verschillend. De Roomba Combo j7 wordt aangedreven door Precision Vision, een technologie gebaseerd op een frontcamera en versterkt door een set sensoren.

De Dreame L10 Pro daarentegen beweegt dankzij het LiDAR-lasersysteem, waardoor hij iets preciezer is in de oriëntatie. Toch moeten we toegeven dat de prestaties van de Roomba ook in dit opzicht uitstekend zijn, want hij is in staat om meerdere obstakels te herkennen.

Ingebouwde sensoren

Het lijdt geen twijfel dat de Roomba altijd een pionier is geweest in termen van technologie en intelligentieniveau, en het bewijs daarvan zijn de prestaties van de ingebouwde sensoren. Allereerst wijzen wij op de Dirt Detect sensoren, een eigen technologie waarmee het grote vuilconcentraties kan identificeren en direct intensiever kan ingrijpen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:roborock s7 vs s8_1Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan?

Bovendien heeft het Combo j7-model een sensor in de watertank die aangeeft of deze vol is of, als dat niet het geval is, u waarschuwt wanneer deze moet worden gevuld.

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro_2

Kartering en ruimtebeheer

Beide robots kunnen kaarten maken van de ruimte in uw huis waar u kunt bepalen welke gebieden beperkt zijn, welke kamers in kamers zijn verdeeld en in welke kamer u wilt dat hij aan het werk gaat. De Roomba gaat echter een stap verder in termen van verfijning en detailniveau. U kunt zelfs de hoeveelheid product kiezen die u de robot wilt laten gebruiken, of aangeven welke zones u extra wilt laten doorlopen.

Accessoireset

Laten we eens kijken naar de uitrusting van elke robotstofzuiger. Hoewel ze behoorlijk op elkaar lijken, zijn er een paar details die de Roomba Combo j7 een zeker voordeel geven. Dit model is uitgerust met 2 moppen, terwijl de Dreame L10 Pro er maar één heeft. Bovendien wordt het geleverd met een monster van ELKO schoonmaakproduct.

App en spraakbesturing

In beide gevallen kun je de bijbehorende app downloaden waarmee je elke robot vanaf je smartphone kunt bedienen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 vs Roomba i5Roborock S7 vs Roomba i5: Hoe te kiezen tussen twee high-end robotstofzuigers

Een andere overeenkomst tussen de twee modellen is dat ze allebei door virtuele assistenten kunnen worden bediend. Hoewel, om eerlijk te zijn, is het de moeite waard om op te merken dat de Roomba compatibel is met Alexa en Google Home, maar de Dreame L10 Pro kan alleen verbinding maken met Alexa.

Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is onze keuze?

Nu we de verschillen en overeenkomsten hebben vergeleken, is het tijd om een keuze te maken. Tot nu toe hebben we altijd gezegd dat een van de zwakke punten van de Roomba de weigering was om robots te ontwerpen die niet alleen stofzuigen maar ook dweilen. De Roomba Combo j7 verandert de situatie, en we moeten zeggen dat het een echt bevredigend model is.

Het nadeel is, zoals u zich kunt voorstellen, dat de prijs ook vrij hoog is, in overeenstemming met de commerciële strategie van Roomba. Maar de waarheid is dat het een interessant model is vanwege de kleine details die de gebruikerservaring zeer bevredigend maken.

Dit is het geval met de zeer nauwkeurige sensoren die het heeft om vuil te detecteren of om te weten of de tank met water moet worden gevuld, of de efficiëntie van de hoofdborstel. Het heeft ook het Roomba kwaliteitszegel.

Over Dreame gesproken, we vinden een robot met een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft ook meer vermogen en meer autonomie dan de Roomba Combo j7. De keuze is in dit geval dus zeer complex en zal meer afhangen van subjectieve vragen, zoals de betrouwbaarheid van het merk of het ontwerp.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock vs LaresarRoborock vs Laresar: innovatieve en veelzijdige robotstofzuigers

Beide zijn goede robotstofzuigers, dus u kunt vertrouwen hebben in uw beslissing. Ga je voor waar voor je geld, dan kies je voor de Dreame L10 Pro. Als u daarentegen liever op veilig speelt en kiest voor het meest erkende merk in deze sector, is uw optie de Roomba Combo j7.

De best verkochte robotstofzuigers op Amazon

Zodat u kunt zien voor welke merken en modellen andere Amazon-gebruikers kiezen, tonen wij u de rangorde van de verkopen als het gaat om stofzuig- en dweilrobots:

Lubluelu Robotstofzuiger met Dweilfunctie 2-1, 4000Pa Stofzuigerrobot Lasernavigatie met 5 Kaarten, Robot Stofzuiger met APP-Bediening, Ideaal voor Huisdierhaar, Tapijten, Harde Vloeren, Blauw (SL60D)
 • 🌀【2024 Highlight von Saugleistung】: Nach den neuesten Tests der Saugleistung von unserem Produktentwicklungsteam wurde die aktuelle Saugleistungsmessung des in Deutschland verkauften Saugroboters SL60D von bisher 3000 PA auf 4000 PA aktualisiert. Die neueste Saugleistung in Bildern und Titel werden auch später angezeigt!
 • 🔥【LDS 9.0 LiDAR Navigation】: Uitgerust met het baanbrekende SLAM-algoritme en quad-core RK3308 chip, is de kaartnauwkeurigheid van onze stofzuig- en dweilrobot drie keer hoger dan gewone LDS. Met een laserafstand van 8 m kan de SL60D zich aanpassen aan verschillende complexe thuisomgevingen en een nauwkeurigere en efficiëntere routeplanning maken.
 • ⏰【Creëer een gepersonaliseerde en individuele reiniging】: Via de verschillende functies van de Smart Life applicatie kan de robotstofzuiger een dagelijks huishoudelijk reinigingsschema voor je maken, de reinigingsmodus en instellingen binnen een beperkt bereik wijzigen, en de efficiëntie en individualisering van de reiniging naar een nieuw niveau tillen.
 • 🔔【Zuigen en dweilen 2-in-1 + 3 waterniveaus】: De robotstofzuiger integreert stofzuigen en dweilen. De verbeterde versie van de intelligente elektronische waterpomp past automatisch het watervolume in drie standen aan, wat niet alleen voldoet aan de behoeften van het reinigen van harde vloeren, tegels, marmer en andere vloertypes, maar ook het probleem van het doorweekt raken van de vloer volledig oplost.
 • 🚀【Verschillende schoonmaakstanden + 10 beperkte zones】: Automatisch reinigen, reinigen van randen, reinigen van zones, vlekreiniging, dubbele reiniging, afspraakreiniging, Y-vormig dweilen en vele andere standen. De robotstofzuiger kan 10 beperkte gebieden instellen, de veiligheidsbescherming van het tapijt / de ruimte voor huisdieren / de speelruimte voor kinderen instellen en je de slimme schoonmaak geven die je echt wilt.
Robotstofzuigers, Lefant 2-in-1 Robotstofzuiger met Dweilfunctie, 2200pa Krachtige Zuigkracht, Automatische Zelfopladende Intelligente Vacuümrobot, Ideaal voor Dierenhaar/Harde Vloer/Laagpolig Tapijt
 • ❤️ 【Sterke zuigkracht Ultradunne schaal】M213 Robotstofzuigers gebruikt een hoogwaardige motor, zuigkracht tot 2200 Pa, laag geluidsniveau, dierenhaar, zeer stil tijdens het slapen. De stofzuiger is slechts 28 cm breed en slechts 7,8 cm dik.Door het kleinere formaat kan de robot gemakkelijk in kleine ruimtes stofzuigen. Het is perfect voor krappe ruimtes tussen bedden, banken en hoeken.
 • 👍 【FreeMove 2.0-technologie】De ingebouwde 6D anti-collision infraroodsensor helpt Robotstofzuigers de omringende situatie 360 ​​graden te detecteren. De voorkant is uitgerust met 13 elektronische sensoren met een hogere gevoeligheid, die Robotstofzuigers effectief kunnen helpen bij het detecteren van vastzittende gebieden en automatisch het reinigingspad aanpassen.
 • 🎨 【Eenvoudig reinigingsproces met doekjes】M213 Robotstofzuigers wordt geleverd met 5 gratis natte doekjes, u kunt ze installeren om Robotstofzuigers met reinigingsfunctie te krijgen. De doekjes laten geen watervlekken achter na het reinigen van de vloer.
 • 💪【Geen roterende borstelkop】Traditionele robotstofzuigers met roterende borstelkop zijn erg vervelend om het haar dat rond de roterende borstel is gewikkeld schoon te maken. M213 is uitgerust met een geavanceerd borstelloos zuigmondstuk, dat haar en stof direct in een grote prullenbak van 500 ml kan zuigen.Het is uitgerust met twee zijborstels en heeft een sterke zuigkracht van 2200Pa, wat erg handig en effectief is.
 • 🔋【Super Endurance】 Uitgerust met 1800 mAh lithium-ijzerfosfaatbatterij, volledig opgeladen reinigingstijd kan 100 minuten bereiken, opladen en ontladen kan 5000 keer bereiken, lange levensduur, hoge veiligheid, ondersteuning voor automatisch opladen, gebruik op elk moment
roborock Qrevo Robotstofzuiger met dweilfunctie, Dual Spinning Mops, Automatisch Drogen/Moppen Wassen/Mop Optillen, Zelf Bijvullen/Legen, Reactive Tech Obstacle Avoidance, 5500Pa Zuigkracht(Zwart)
 • Multifunctioneel dockingstation - Zeg maar dag tegen vuil werk. roborock Q Revo biedt een dock boordevol functies met Auto Mop Washing zodat handmatig reinigen niet nodig is, evenals Hot Air Drying na elke schoonmaakbeurt om de ontwikkeling van onaangename geurtjes te voorkomen. De watertank van 5 liter vult automatisch de tank van de robot voor een maximaal dweilbereik van 4305 m². Zelflozend betekent dat u tot 7 weken handsfree kunt schoonmaken en de eenvoudig afneembare dockbasis maakt een grondige reiniging mogelijk voor uw gemak.
 • Dubbel draaiende moppen - zie vlekken verdwijnen. Met een draaisnelheid van 200 RPM en consistente neerwaartse druk verwijdert roborock Q Revo moeiteloos vlekken van frisdrank tot opgedroogde vlekken en meer, zodat je elke keer weer een vlekkeloze vloer hebt. roborock Q Revo heeft 30 waterdebietniveaus zodat je de reiniging kunt afstemmen op jouw vloertype en voorkeuren.
 • Auto Mop Lifting - Moppen en stofzuigen in één schoonmaakbeurt. Met de Auto Mop Lifting van 7 mm kun je met gemak tapijten en vloeren reinigen. Mops worden automatisch opgetild bij het stofzuigen van tapijten en teruggebracht naar het dock, zodat vloeren en tapijten in één keer worden gereinigd en er geen vuile strepen achterblijven.
 • 5500Pa extreme zuigkracht - houdt de rommel weg. De grote zuigkracht helpt de robotstofzuiger dieper te reiken en stof en vuil gemakkelijk op te vangen van hardhouten vloeren tot tegels en zelfs tapijten. De volledig rubberen borstel zweeft op een multidirectioneel frame voor een effectieve reiniging en verwijdert gemakkelijk haren van huisdieren met minder haarklitten.
 • Reactive Tech Obstacle Avoidance - Obstakels detecteren en vermijden met totale precisie. roborock Q Revo kan potentiële gevaren nauwkeurig detecteren en vermijden, waardoor opruimen een fluitje van een cent wordt. PreciSense LiDAR-navigatie met 3D-mappingtechnologie creëert nauwkeurige kaarten die in 3D kunnen worden bekeken, en je kunt meubels en vloermaterialen aan je virtuele huis toevoegen om nauwkeurig en op maat schoon te maken.
NARWAL Freo Robotstofzuiger met dweilfunctie en automatisch dockingstation (freo-modus en DirtSense-vuildetectie, roterende dweilende randreiniging, heteluchtdrogen)
 • Freo-modus: handvrij. Zorgeloos. De Narwal Freo dweilrobot beschikt over zelfreinigende en zelfdrogende functies. Hij integreert stofzuigen en dweilen. In de freo-modus maakt deze stofzuiger en dweilrobot optimale reinigingsbeslissingen en -acties en definieert de automatische reinigingslogica in je leven opnieuw.
 • Dirtsense-technologie: in tegenstelling tot andere dweil- en zuigrobots herkent de Dirtsense*-technologie van Freo op intelligente wijze hoe vuil de moppen zijn. Vervolgens desinfecteert Freo de mops in de hogesnelheidscentrifuge met de exacte hoeveelheid water, gemengd met de wetenschappelijke verhouding van vloerreiniger (in het pakket inbegrepen).
 • Slimme swingbewegingen: stof en vlekken op muren en plinten zijn moeilijk te bereiken voor veel dweil- en stofzuigerrobots. Dankzij de Corner-Traps*-technologie activeert de Freo stofzuiger- en dweilproboter regelmatig de Smart Swing modus, die zich om stof in de hoeken en op de plinten geeft.
 • Diepere en veiligere reiniging: de gepatenteerde, met hoge snelheid draaiende mop pads leveren 12 N ar beneden. Het originele driehoekige design biedt een adloze rotatie en laat geen strepen achter. De ar beneden gerichte kracht kan flexibel worden gekozen voor verschillende vloerbedekkingen. vinyl, tegels, lamiat, hardhouten vloeren, marmer... De Narwal dweil- en zuigrobot beschadigt je vloer niet en reinigt deze grondig.
 • Drie droogmodi voor dweilen kunnen vuil zijn als ze het vegen niet goed drogen. De freo-dweilrobot beschikt over twee luchttunnels met een zachte warmte van 40 C, die ervoor zorgen dat de dweilpads elk gebruik grondig worden gedroogd. Elke veeg is eenvoudig en hygiënisch.
roborock Q5 Pro Robotstofzuiger met dweilfunctie, 5500Pa Zuigkracht, DuoRoller Borstel, LiDAR Navigatie, Robot Stofzuiger met 240 min Werktijd, Slimme No-Go Zone, Perfect voor Huisdierhaar (Zwart)
 • DuoRoller Borstel en 5500Pa Sterkere Zuigkracht voor Indrukwekkende Schoonmaak - Door toepassing van Roborock's nieuwste DuoRoller Borsteltechnologie en dankzij 5500Pa extreme zuigkracht, verwijdert de Q5 Pro effectief vuil van verschillende soorten vloeren en bereikt een diepere reiniging op tapijten, waardoor het haar beter wordt opgenomen en er minder klitten ontstaan. Het is een ideale keuze voor gezinnen met huisdieren.
 • Gecombineerde grote vuilnisbak & watertank - 770 ml grote vuilnisbak kan het hele huis gemakkelijk aan. De Q5 Pro heeft een ruime vuilnisbak van 770 ml aan boord en wordt aangedreven door een batterij die lang meegaat. Hij kan lange haren van huisdieren efficiënt aan en levert 240 minuten en 3767 m² non-stop schoonmaken op één lading, zodat uw hele huis kan worden schoongemaakt met een minimale ledigingsfrequentie. Door de combinatie van de grote vuilnisbak en het waterreservoir kunt u vaker schoonmaken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over legen of bijvullen.
 • Maak slimmer schoon met PreciSense LiDAR-navigatie - PreciSense LiDAR-navigatie met 3D-mapping maakt schoonmaken nauwkeurig. Het PreciSense LiDAR-navigatiesysteem is het brein achter Q5 Pro. Het beschikt over een snelle mapping functie, die kan scannen en gedetailleerde kaarten kan maken in enkele seconden, om een optimale route te vinden om uw huis schoon te maken. 3D Mapping ondersteunt het bekijken van uw huis in 3D en het toevoegen van meubels, dierenbenodigdheden en vloermaterialen om uw huis virtueel opnieuw op te bouwen.
 • Gelijktijdig stofzuigen en dweilen - biedt effectieve reiniging. Met een SnapMop-systeem van 180 ml kan de Q5 Pro gelijktijdig stofzuigen en dweilen om fijn vuil te verwijderen dat bij stofzuigen alleen misschien over het hoofd wordt gezien. Het systeem ondersteunt 2 watertoevoerinstellingen en het afneembare ontwerp van de mop maakt het flexibel genoeg om aan al uw schoonmaakbehoeften te voldoen.
 • Zwevende, volledig rubberen borstel in meerdere richtingen - Een volledig rubberen borstel is sterk bestand tegen haarklitten, waardoor hij ideaal is voor lang haar en haren van huisdieren. Dankzij het ontwerp in meerdere richtingen kan de borstel dichter bij de vloer worden geplaatst voor een diepere en efficiëntere reiniging.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir