Roborock vs Laresar: innovatieve en veelzijdige robotstofzuigers

06/05/2023 - Actualizado: 05/05/2023

Roborock vs Laresar

Zo zouden we grofweg de meest opvallende kwaliteiten van de Roborock vs Laresar robotstofzuigers kunnen samenvatten. Dit zijn twee merken die, hoewel ze geen lange geschiedenis hebben op de markt, slechts een korte tijd nodig hebben gehad om zich te positioneren onder de beste verkopers op Amazon. De waarheid is dat ik niet verbaasd ben, want ze hebben een zeer goede kwaliteit-prijsverhouding in hun producten bereikt. In feite hebben ze niet veel af te dingen op de Roomba, de robotstofzuigers bij uitstek. Toch is er één merk dat boven de andere uitsteekt, en daar ga ik je in deze review alles over vertellen. Doe mee!

inhoudsopgave

Laten we beginnen met Roborock: al onze hoogtepunten

Het eerste wat ik ga doen is je alle modellen uitleggen die we bij elk merk robotstofzuigers kunnen vinden. Hier zien we een heel duidelijk verschil tussen Roborock en Laresar, waarbij de eerste een grotere productie heeft dan de tweede.

Verschillende reeksen robotstofzuigers

Ik begin met Roborock, dat 5 verschillende series heeft en verschillende modellen in elke serie:

 • E-serie: dit is de meest eenvoudige en de eerste die Roborock lanceerde, en ook de goedkoopste. Hier vinden we twee modellen, E4 en E5.
 • S6-serie: we gaan verder met de S6, S6 Pure en S6 MaxV, die meer technologische functies en kunstmatige intelligentie bevatten.
 • Q7-serie: bestaat uit twee modellen, de standaard en de Q7 Max. Dit zijn de eerste Roborock-modellen met een zelflozende basis.
 • S7-serie: dit is de serie met de meeste modellen tot nu toe, want we vinden de robots S7, S7+, S7 MaxV en S7 Pro Ultra versies.
 • S8-serie: we komen nu bij de meest recente van allemaal, bestaande uit de versies S8, S8+ en S8 Pro Ultra. Het merk introduceert verbeteringen in de navigatie, die veel completer is, evenals in de mogelijkheid om kaarten aan te passen en objecten te herkennen.

Roborock S6 Pure - Een zeer scherp geprijsde robotstofzuiger

Hoewel het een van de eerste robotstofzuigers van Roborock is, is het een van degenen die ik het leukst vind vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Ten eerste omdat hij een zeer hoog vermogen heeft dankzij de HyperForce motor. De borstel heeft een specifiek ontwerp om alle dierenharen op te vangen, en de autonomie bedraagt ongeveer 3 uur.

En ook omdat hij een zeer nauwkeurige lasernavigatie heeft die hem een zeer belangrijke onafhankelijkheid geeft, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u thuis bent terwijl de robot werkt. Met deze lasernavigatie kan de robot namelijk de ruimte vooraf in kaart brengen en vervolgens worden de kaarten opgeslagen om de reiniging te personaliseren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Robot Vacuum MopXiaomi Robot Vacuum Mop X, S en E: wat is er nieuw aan de robotstofzuigers van het Aziatische merk?

Bovendien zuigt hij niet alleen, maar schrobt hij ook dankzij de afneembare mop en de ingebouwde watertank. Zo wordt de veelzijdigheid verveelvoudigd. In termen van technologische kenmerken, benadrukken we dat hij naast de Roborock-app ook met de stem kan worden bestuurd.

Roborock S6 Pure zuig- en dweilrobot (zuigvermogen 2000Pa, 180 min batterijduur, 460 ml stofreservoir, 180 ml watertank, 69 dB volume, adaptieve routealgoritme, app- en spraakbesturing), wit
 • Sterke zuigkracht: het krachtige reinigingssysteem zuigt met de automatische functie "versnelling" vuil, afzettingen of haren efficiënt en grondig van vloeren en tapijten af
 • Lasernavigatie: het zeer nauwkeurige lasernavigatiesysteem vormt je huis in realtime af, terwijl de Z-vormige reiniging een maximale dekking van het gebied garandeert
 • Eenvoudige programmering: plannen en aanpassen van de reinigingstijden voor herkende objecten en automatische toewijzing door het zeer nauwkeurige lasernavigatiesysteem
 • Mop: het waterreservoir van 180 ml verandert het vacuüm in een vloerreiniger met een oppervlak van maximaal 150 m2
 • Geavanceerde besturingselementen: definieer je vooraf gedefinieerde programma's, inclusief verboden gebieden, onzichtbare muren, en bedien de robot via spraakopdrachten met de diensten van Alexa of Google Home

Op naar Laresar: wat zijn zijn sterke punten?

Laresar heeft van zijn kant minder robotstofzuigers op de markt. Op dit moment zijn er twee modellen te koop: L6 Pro en Grande 2. Beide hebben een zelflozende basis, en hebben een ultraslank ontwerp, hoewel in verschillende kleuren. De ene heeft echter lasernavigatie en de andere is gebaseerd op sensoren.

Laresar L6 Pro - Lasertechnologie en zelflozende voet

Dit zijn de hoogtepunten van de Laresar L6 Pro, een robotstofzuiger met een meegeleverde zelfreinigende basis met een inhoud van 3 liter. Dit is de belangrijkste kracht van deze robotstofzuiger, die geen slecht vermogen heeft, maar zijn uitmuntendheid kan niet tippen aan die van Roborock. Echter, het feit dat hij een zelfreinigend station heeft waarmee we meerdere weken kunnen gaan zonder de tank te legen, maakt hem veel handiger.

Deze robot beweegt ook met behulp van lasertechnologie, zodat we de reiniging kunnen aanpassen via de kaarten die hij maakt en opslaat in de app. En net als de Roborock stofzuigt en dweilt hij, hoewel we moeten zeggen dat hij dat onhandiger doet. Aan de andere kant duurt het langer om de mapping te doen, die minder volledig is omdat de technologie voor objectidentificatie minder nauwkeurig is.

Toch heeft de Laresar L6 Pro een functieset die moeilijk te vinden is voor deze prijs. Naast de zelflozende basis synchroniseert hij ook met een virtuele assistent, heeft hij een LED-display en heeft hij een batterijduur van iets meer dan 4 uur.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba e5 vs 692 vs 671 vs 605Roomba e5 vs. 692 vs. 671 vs. 605: Welke van de goedkope is de beste?

No products found.

Roborock vs Laresar: hun belangrijkste verschillen

Laresar en Roborock zijn twee populaire merken robotstofzuigers, elk met hun eigen unieke functies en mogelijkheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de twee:

 • Navigatie: Laresar robotstofzuigers gebruiken gyroscopen en sensoren om te navigeren en het schoonmaakgebied in kaart te brengen, terwijl Roborock meestal lasernavigatietechnologie gebruikt, die over het algemeen als nauwkeuriger en efficiënter wordt beschouwd.
 • Zuigkracht: Zowel Laresar als Roborock stofzuigers hebben een hoge zuigkracht, maar Roborock stofzuigers hebben over het algemeen meer zuigkracht en zijn beter in het reinigen van tapijten.
 • Batterijduur: Laresar-stofzuigers hebben een langere batterijduur dan Roborock-stofzuigers, wat betekent dat ze langer kunnen schoonmaken zonder te moeten worden opgeladen.
 • Ontwerp: Laresar-robotstofzuigers zijn meestal langer en slanker dan Roborock-stofzuigers, die meestal breder en korter zijn. Dit hangt echter sterk af van het model.
 • Prijs: Laresar stofzuigers zijn over het algemeen betaalbaarder dan Roborock stofzuigers, hoewel dit verschilt per model.

Roborock vs Laresar: Welk merk wint de strijd?

Na beide merken te hebben getest, moet ik zeggen dat Roborock me positiever heeft verrast dan Laresar. Ten eerste vanwege de evolutie van het merk, dat vandaag de dag op gelijke voet staat met de Roomba, en dat als een van de weinigen doet. Daarnaast heeft iedereen, met elk budget, door de grote verscheidenheid aan modellen toegang tot een min of meer geavanceerde robotstofzuiger met goede resultaten.

Laresar is een merk dat niet slecht is als u op zoek bent naar robots uit het lage middensegment, maar het kan niet concurreren met die uit het hogere segment. Roborock daarentegen wel, zowel qua prestaties als qua prijs.

Het laatste woord is echter altijd aan u, en we kunnen u verzekeren dat beide modellen goede recensies hebben van gebruikers die ze geprobeerd hebben. Ze spelen gewoon in verschillende competities.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba i7 vs. i7+ vs. i3 vs. i3+ | Welke Roomba wordt het meest aanbevolen?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roborock vs Laresar: innovatieve en veelzijdige robotstofzuigers je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir