Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan?

22/03/2023 - Actualizado: 27/03/2023

roborock s7 vs s8_1

Wanneer een merk een nieuw model lanceert en het vorige goed heeft gepresteerd, ben ik altijd benieuwd welke verbeteringen het introduceert. Daarom wilde ik de prestaties van Roborock S8 vs Roborock S7 in al zijn versies vergelijken: Roborock S8 vs S8+ vs S8 Pro Ultra vs S7 vs S7+ vs S7 MaxV vs S7 Pro Ultra.

Na het analyseren van de verschillen en overeenkomsten is mijn beslissing duidelijk, maar ik wil u ook helpen de uwe te maken. Daarom laat ik je in dit artikel alle verschillen en overeenkomsten tussen hen zien, evenals voor- en nadelen, dus mis het niet!

inhoudsopgave

Roborock S8: Waarin verschillen de modellen?

De Roborock S8, S8+ en S8 Pro Ultra maken deel uit van dezelfde serie, maar er zijn enkele verschillen tussen hen. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

 • Kleur: De S8 komt in het zwart, terwijl de S8+ en S8 Pro Ultra in het wit komen.
 • Tankinhoud: De S8 en S8+ hebben een interne tankinhoud van 420ml, terwijl de S8 Pro Ultra een grotere afvalbakinhoud heeft van 480ml.
 • Geluidsniveau: De S8 heeft een geluidsniveau van 55 dB, terwijl de S8+ en S8 Pro Ultra een geluidsniveau van 67 dB hebben.
 • Batterijduur: De S8 heeft een batterijduur tot 150 minuten, terwijl de S8+ en S8 Pro Ultra een batterijduur tot 180 minuten hebben.
 • Zuigkracht: De S8 en S8+ hebben een zuigkracht van 2000Pa, terwijl de S8 Pro Ultra een hogere zuigkracht heeft van 2500Pa. In werkelijkheid is het verschil moeilijk te zien, maar in theorie is het er wel.
 • Mapping-technologie: Hoewel alle drie de modellen een combinatie van laser en optische sensoren gebruiken voor mapping en navigatie, heeft de S8 Pro Ultra ook een gespecialiseerd AI-algoritme om beter door moeilijke omgevingen te kunnen navigeren.
 • Prijs: De S8 is over het algemeen de meest betaalbare optie, terwijl de S8+ en S8 Pro Ultra duurder zijn.

Over het algemeen delen de S8, S8+ en S8 Pro Ultra veel functies en voordelen, maar de S8 Pro Ultra biedt enkele extra geavanceerde functies, zoals een grotere bakcapaciteit, meer zuigkracht en een gespecialiseerd AI-algoritme. De S8+ biedt een langere batterijduur, terwijl de S8 meestal de meer betaalbare optie is.

Roborock S7: Wat onderscheidt elke robot?

Er zijn verschillende versies van de Roborock S7, en hoewel ze veel functies delen, zijn er enkele belangrijke verschillen:

 • S7 vs. S7+: De S7+ is een opgewaardeerde versie van de S7, met een zelflozende bak die tot 2,2 liter vuil en puin kan bevatten. De S7 heeft een standaard vuilnisbak die tot 470 ml vuil en afval kan bevatten.
 • S7 vs. S7 MaxV: De S7 MaxV heeft een krachtigere motor dan de S7, met een zuigkracht tot 2500Pa tegenover 2000Pa voor de S7. De S7 MaxV heeft ook een verbeterd mopsysteem met een grotere watertank.
 • S7+ vs. S7 MaxV: De S7+ en S7 MaxV hebben vergelijkbare kenmerken, met als belangrijkste verschil de zelflozende stofbak op de S7+. De S7 MaxV heeft een standaard stofbak waar 460 ml vuil en afval in past.
 • S7 vs. S7 Pro Ultra: De S7 Pro Ultra heeft een grotere afvalbak dan de S7, namelijk 520 ml tegenover 470 ml bij de S7. De S7 Pro Ultra heeft ook een krachtigere motor met een zuigkracht tot 3000Pa.

De belangrijkste verschillen tussen de verschillende versies van de Roborock S7 zijn de vuilnisbakcapaciteit, de zuigkracht, het mopsysteem en het al dan niet hebben van een zelflozende vuilnisbak. Hogere modellen, zoals de S7 Pro Ultra en S7 MaxV, hebben krachtigere motoren en verbeterde functies, terwijl de S7 en S7+ standaardfuncties bieden tegen een lagere prijs.

Roborock S8: dit zijn de belangrijkste voordelen

Roborock S8, S8+ en S8 Pro Ultra zijn robotstofzuigers die zijn ontworpen om het schoonmaken van uw huis gemakkelijker en handiger te maken. Enkele van de belangrijkste voordelen van deze modellen zijn:

 • Geavanceerde reinigingstechnologie: Alle drie de versies van de Roborock S8 maken gebruik van geavanceerde reinigingstechnologie voor een grondige reiniging van uw vloeren. Ze beschikken over een krachtig stofzuigsysteem, een grote stofbak en verschillende schoonmaakstanden om verschillende soorten vloeren effectief schoon te maken.
 • Intelligente kartering en navigatie: De S8-serie maakt gebruik van geavanceerde kaart- en navigatietechnologie om uw huis in kaart te brengen en een schoonmaakplan op te stellen. Ze gebruiken lasers om uw vloeren te scannen, waardoor ze om obstakels heen kunnen navigeren en efficiënt kunnen schoonmaken.
 • Multi-level mapping: De S8+, en S8 Pro Ultra hebben de mogelijkheid om meerdere kaarten te maken en op te slaan, wat handig is als je meerdere verdiepingen of kamers met verschillende schoonmaakvereisten hebt.
 • App en spraakbesturing: U kunt de S8-serie bedienen met de Roborock-app of spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant. Hiermee kun je de schoonmaak starten of stoppen, de schoonmaakmodus aanpassen en schema's instellen.
 • Lange batterijduur: De S8-serie heeft een lange batterijduur, waarbij de S8+ en S8 Pro Ultra tot drie uur continu schoonmaken op één lading bieden.
 • Aanpasbare reiniging: U kunt de reinigingsinstellingen aanpassen aan uw specifieke behoeften. U kunt bijvoorbeeld de zuigkracht aanpassen, no-go zones instellen en reinigingsschema's definiëren.

Al met al bieden de Roborock S8, S8+ en S8 Pro Ultra een reeks geavanceerde functies die het schoonmaken van uw huis gemakkelijker en efficiënter maken. Het zijn uitstekende keuzes voor drukke huishoudens of iedereen die zijn schoonmaakroutine wil vereenvoudigen.

Negatieve aspecten van Roborock S8

Hoewel de Roborock S8, S8+ en S8 Pro Ultra veel geavanceerde functies en voordelen bieden, zijn er enkele nadelen in vergelijking met de Roborock S7, S7+, S7 MaxV en S7 Pro Ultra modellen. Hier zijn enkele potentiële nadelen om te overwegen:

 • Prijs: De Roborock S8-serie is over het algemeen duurder dan de S7-serie, wat misschien niet in ieders budget past.
 • Kleinere bak: De S8-serie heeft een kleinere bak in vergelijking met de S7-serie, wat betekent dat deze vaker geleegd moet worden tijdens het schoonmaken.
 • Minder zuigkracht: Terwijl de S8-serie een hoge zuigkracht heeft, biedt de S7-serie iets meer zuigkracht, wat misschien beter is voor het reinigen van diep tapijt.
 • Geen sonisch schrobben: De S8-serie biedt geen sonisch schrobben, een functie die beschikbaar is op de S7 MaxV- en S7 Pro Ultra-modellen. Sonisch dweilen maakt gebruik van hoogfrequente trillingen om vloeren te schrobben en een diepere reiniging te geven.
 • Geen automatische tapijtboost: In tegenstelling tot de S7-serie heeft de S8-serie geen automatische tapijtboost, die de zuigkracht verhoogt wanneer de robotstofzuiger tapijten detecteert.
 • Geen Lidar-sensor: De S8-serie gebruikt een combinatie van laser en optische sensoren om uw huis in kaart te brengen, terwijl de S7-serie een Lidar-sensor gebruikt, waarvan bekend is dat deze nauwkeuriger en efficiënter is.

Hoewel de S8-serie van Roborock veel geavanceerde functies biedt, is deze niet voor iedereen geschikt. De S7-serie is wellicht een betere keuze voor wie een sterke zuigkracht, sonisch schrobben, automatische tapijtversterking en Lidar-mappingtechnologie belangrijk vindt.

Roborock S7: Wat zijn de hoogtepunten?

De keuze tussen de Roborock S7- en S8-serie hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Er zijn echter een paar redenen waarom u de Roborock S7 zou kunnen overwegen boven de S8-serie:

 • Sonic Scrubbing: De S7 MaxV en S7 Pro Ultra modellen bieden sonic scrubbing, die hoogfrequente trillingen gebruikt om vloeren te schrobben en een diepere reiniging te bieden. Deze functie is niet beschikbaar op de S8-serie.
 • Automatische tapijtdetectie: De S7-serie heeft een automatische tapijtdetectiesensor, die de zuigkracht verhoogt wanneer de robotstofzuiger tapijt detecteert. Deze functie is niet beschikbaar op de S8-serie.
 • Lidar navigatie: De S7-serie gebruikt een Lidar-sensor voor kartering en navigatie, waarvan bekend is dat deze nauwkeuriger en efficiënter is dan de laser en optische sensoren die in de S8-serie worden gebruikt.
 • Hoge zuigkracht: De S7-serie heeft een hoge zuigkracht, wat vooral handig is voor het diep reinigen van tapijt.
 • Lagere prijs: De S7-serie is over het algemeen minder duur dan de S8-serie, wat voor sommige mensen een factor kan zijn.

Dat gezegd hebbende, heeft de Roborock S8-serie nog steeds veel voordelen, zoals geavanceerde reinigingstechnologie, slimme mapping en navigatie, aanpasbare reinigingsinstellingen en spraak- en app-bediening. Uiteindelijk zal de beste keuze voor u afhangen van uw specifieke schoonmaakbehoeften en budget.

Wat we zouden veranderen aan de Roborock S7

Hoewel de robots uit de Roborock S7-serie veel geavanceerde functies en voordelen hebben, zijn er enkele potentiële nadelen ten opzichte van de robots uit de S8-serie. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 • Geluidsniveau: S7-serie robots kunnen luider zijn dan S8-serie robots, wat een probleem kan zijn als u een gevoelig gehoor heeft of als u van plan bent de robotstofzuiger te gebruiken terwijl u thuis bent.
 • Kortere levensduur van de batterij: De robots uit de S7-serie hebben een kortere batterijduur dan de S8-serie, wat een nadeel kan zijn als u een groter huis hebt of als u wilt dat de robotstofzuiger meerdere kamers op één lading schoonmaakt.
 • Groter ontwerp: De robots uit de S7-serie hebben een omvangrijker ontwerp in vergelijking met de S8-serie, wat een probleem kan zijn als u krappe ruimtes of laag meubilair hebt waar de robotstofzuiger omheen moet bewegen.
 • Beperkte dweilcapaciteit: Hoewel de S7 MaxV en S7 Pro Ultra modellen sonisch dweilen bieden, is de dweilwatertankcapaciteit beperkt tot 297 ml, wat mogelijk niet voldoende is voor grotere huishoudens of uitgebreidere dweilbehoeften.
 • Geen multi-level mapping: De robots uit de S7-serie kunnen niet op meerdere niveaus mappen, wat betekent dat u geen mappen voor verschillende vloeren in uw huis kunt maken en opslaan.
 • Hogere prijs: Hoewel de robots uit de S7-serie over het algemeen minder duur zijn dan de S8-serie, zijn de S7 MaxV- en S7 Pro Ultra-modellen nog steeds duurder dan het standaard S8-model.

Hoewel de Roborock-robots uit de S7-serie veel geavanceerde functies hebben, zijn ze misschien niet de juiste robots voor iedereen. Als u voorrang geeft aan een langere levensduur van de batterij, een slanker ontwerp en mapping op meerdere niveaus, is de S8-serie wellicht een betere keuze voor u.

Roborock S8 vs Roborock S7: Eindconclusie

Zoals je hebt gezien, zijn beide versies van Roborock perfect als je op zoek bent naar een robotstofzuiger uit het hogere middensegment, en hoewel er enkele verschillen zijn, zijn ze behoorlijk vergelijkbaar. In het bijzonder zien we veel meer verschil tussen de high-end versies van Roborock S7 versus de standaard versie dan er is in het geval van Roborock S8. Met andere woorden, als u op zoek bent naar een instaprobot, zouden wij kiezen voor de S8, maar als u op zoek bent naar een high-end robot, heeft de S7-reeks twee zeer interessante alternatieven, namelijk de MAxV Ultra en de Pro Ultra, en deze hebben meer waar voor hun geld dan de Roborock S8 Pro Ultra.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir