Roborock S7 vs Roomba i5: Hoe te kiezen tussen twee high-end robotstofzuigers

10/04/2023 - Actualizado: 13/04/2023

Roborock S7 vs Roomba i5

Dit is een van de grote vragen die veel gebruikers altijd hebben wanneer ze moeten beslissen welke robotstofzuiger ze willen kopen. Vooral wanneer ze moeten kiezen tussen twee zeer vergelijkbare opties, omdat het soms moeilijker is om de verschillen te zien. Daarom wil ik je in dit artikel helpen en je mijn conclusie vertellen na het testen van twee zeer interessante robotstofzuigers: Roborock S7 vs Roomba i5. Wil je weten hoe je de beste kiest, lees dan aandachtig door!

inhoudsopgave

Roborock S7 vs Roomba i5: ik vertel je hun verschillen

Hoewel zowel de Roborock S7 als de Roomba i5 high-end robotstofzuigers zijn, verschillen ze in hun functies en mogelijkheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de twee:

Navigatie technologie: De Roborock S7 bevat LiDAR-navigatietechnologie, terwijl de Roomba i5 iAdapt-navigatietechnologie gebruikt. LiDAR-technologie maakt gebruik van lasersensoren om een nauwkeurigere kaart van het huis te maken, terwijl iAdapt een combinatie van sensoren en camera's gebruikt.

Zuigkracht: De Roborock S7 heeft iets meer zuigkracht (2500Pa) dan de Roomba i5 (1700Pa). Er moet echter worden opgemerkt dat iRobot alleen bij benadering zuigkrachtwaarden geeft, en niet zo gedetailleerd als andere merken, en alleen aangeeft dat hij krachtiger is dan een andere robot in dezelfde productlijn.

Multi-level mapping: De Roborock S7 heeft de mogelijkheid om tot vier niveaus van kaarten te creëren, terwijl de Roomba i5 slechts één kaart kan genereren en opslaan.

Automatische vuilafvoer: De Roomba i5 is compatibel met de Clean Base Automatische Vuilafvoer, waarmee de vuilnisbak na elke reinigingscyclus automatisch wordt geleegd. De Roborock S7 heeft deze functie echter niet, hoewel het merk wel andere modellen in de S7-serie aanbiedt, zoals de S7+, die een automatische vuilafvoerunit bevatten.

Schrobfunctie: De Roborock S7 heeft een ingebouwd schrobsysteem met sonische vibratietechnologie, terwijl de Roomba i5 geen schrobfunctie heeft.

Roborock S7 vs Roomba i5: Belangrijkste overeenkomsten

Nu is het tijd om u te vertellen welke overeenkomsten de twee robots delen:

Obstakeldetectie: Beide stofzuigers hebben sensoren die obstakels detecteren en voorkomen dat hij tegen meubels stoot of van de trap valt.

Mobiele app: Beide robotstofzuigers kunnen worden bestuurd en geprogrammeerd via hun respectievelijke apps, waardoor je schoonmaakschema's en voorkeuren kunt aanpassen.

Opladen en hervatten: Beide stofzuigers kunnen automatisch terugkeren naar hun oplaadbasis wanneer hun batterij bijna leeg is, en het schoonmaken hervatten zodra de batterij volledig is opgeladen.

Virtuele barrières: Beide stofzuigers worden geleverd met virtuele barrièrefuncties waarmee u bepaalde delen van uw huis kunt blokkeren die u niet wilt dat de robot schoonmaakt.

Compatibiliteit met Alexa en Google Assistant: Beide stofzuigers zijn compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor je ze met je stem kunt bedienen.

Randreiniging: Beide stofzuigers zijn ontworpen om langs muren en randen te reinigen, waarbij ze hun zijborstels gebruiken om vuil en afval naar de hoofdborstel te vegen.

Roborock S7 vs Roomba i5_3

Roborock S7 vs Roomba i5: de meest relevante sterke punten

Vervolgens wil ik uitleggen wat ik beschouw als de belangrijkste kenmerken van de twee robots. Elk heeft zijn eigen sterke punten, de sleutel is om te weten hoe ze te vergelijken en te beslissen, als geheel, welke het beste voldoet aan uw behoeften.

Roborock S7 - Preciezere verplaatsing

De Roborock S7 is een eersteklas robotstofzuiger met een aantal geavanceerde functies die hem onderscheiden van andere robotstofzuigers op de markt. Om te beginnen heeft de S7 een krachtige 2500 Pa zuigkracht die moeiteloos vuil, puin en haren van uw vloeren kan opzuigen. Hij kan detecteren wanneer hij zich op een tapijt bevindt en automatisch de zuigkracht verhogen voor een intensievere reiniging.

Een andere opmerkelijke eigenschap is zijn dubbele functionaliteit: naast stofzuigen kan hij ook dweilen. Het bevat een intelligent schrobsysteem met sonische vibratietechnologie om hardnekkig vuil en vlekken van uw vloeren te verwijderen. De dweildoek is ook gemaakt van een uniek materiaal dat snel water opneemt en het gelijkmatig verspreidt, zodat er dieper kan worden gereinigd.

Dankzij het LiDAR-navigatiesysteem van de S7 kan hij zich precies door uw huis bewegen, obstakels vermijden en efficiënt schoonmaken. Gebruikers waarderen dat hij zelden vast komt te zitten of verdwaalt tijdens het schoonmaken. De S7 is uitgerust met 32 sensoren die helpen bij nauwkeurige navigatie en het vermijden van obstakels. Hij kan zelfs variaties in vloerhoogte detecteren en zo voorkomen dat hij per ongeluk van een trap of overhang valt. Dankzij deze functie kan hij tot vier kaartniveaus genereren, waardoor hij ideaal is voor het reinigen van meerdere verdiepingen in uw huis.

Tot slot kan de S7 worden beheerd via een mobiele app, zodat u schoonmaaksessies kunt plannen, no-go zones kunt aanwijzen, enz. Hij werkt ook naadloos samen met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant, zodat je hem kunt bedienen met spraakopdrachten.

Roomba i5 - Innovatieve sensoren

Laten we eerlijk zijn, Roomba-robots zijn niet goedkoop. Of tenminste, ze bieden niet zoveel waar voor je geld als Roborock. Hun uitzonderlijke prestaties zijn echter onmiskenbaar. De Roomba i5 gebruikt bijvoorbeeld de gepatenteerde iAdapt-navigatietechnologie van iRobot, die een reeks sensoren gebruikt om uw huis in kaart te brengen en om obstakels heen te manoeuvreren. Hij heeft ook een ingebouwde camera die helpt bij het herkennen van herkenningspunten en efficiënte navigatie.

Qua zuigkracht heeft de Roomba i5 een krachtige motor en een efficiënt filter die moeiteloos vuil, stof en haren van huisdieren opneemt van tapijten en harde vloeren. Hij heeft ook Dirt Detect-sensoren die gebieden met geconcentreerd vuil identificeren, zodat u meer tijd kunt besteden aan het schoonmaken van die gebieden.

Omdat de Roomba i5 kaarten van uw huis kan maken en opslaan, kan hij meerdere kamers schoonmaken. Het is ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor spraakbesturing mogelijk is.

In tegenstelling tot de Roborock mist het een dweilfunctie, hoewel het kan worden gekoppeld met de Braava vloermop om samen te werken. Het nadeel is echter dat je eerst Braava moet bezitten, wat extra kosten voor een ander apparaat betekent.

Roborock s7 vs Roomba i5_2

Redenen om Roborock S7 te verkiezen boven Roomba i5

Op basis van gebruikersrecensies en mijn eigen ervaring kan ik zien waarom de meeste gebruikers voor de Roborock S7 kiezen. De Roborock S7 maakt gebruik van LiDAR-navigatietechnologie, die nauwkeuriger en preciezer is dan de iAdapt-navigatie die wordt gebruikt door de Roomba i5, maar toch goedkoper is.

Bijgevolg kan de Roborock S7 tot vier niveaus van kaarten maken, wat gunstig is voor gebruikers die meerdere verdiepingen in hun huis hebben. Daarnaast heeft de Roborock S7 een hogere zuigkracht dan de Roomba i5, wat handig kan zijn voor huizen met meer vloerbedekking of haren van huisdieren.

Zoals u kunt zien, overtreft hij de Roomba in de aspecten die het meest relevant zijn in een robotstofzuiger: zuigkracht, navigatiesysteem en de mogelijkheid om kaarten op te slaan voor woningen met meerdere verdiepingen. Hij bevat ook een dweilfunctie, iets wat de Roomba i5 niet heeft.

Dus waarom zou je kiezen voor de Roomba i5?

Denk nu niet dat de Roomba i5 niet zijn fans heeft en zijn redenen om hem te kiezen. De belangrijkste, vanuit mijn oogpunt, is merkentrouw. Als er iets is wat iRobot met zijn Roomba heeft verdiend, is het wel een grote schare fans die de Roomba onvoorwaardelijk blijven kopen en niet geloven dat er een andere robot is die beter is. Het vermogen van het merk om zich te identificeren is bewonderenswaardig.

Aan de andere kant vinden sommige gebruikers de Roomba i5 stiller in gebruik dan de Roborock S7. Hetzelfde geldt voor het onderhoud, dat bij de Roomba i5 iets eenvoudiger is dan bij de Roborock S7, die regelmatiger onderhoud vereist.

Bovendien heeft de Roomba i5 een vuildetectiefunctie waarmee het apparaat gebieden met meer vuil en puin kan detecteren en zich hierop kan richten, wat resulteert in een grondigere reiniging.

Roborock S7 vs Roomba i5: Wat concludeer ik?

In mijn review van beide robots raad ik de Roborock S7 aan vanwege het grote prijsverschil en de superieure functies. De Roborock S7 heeft met name meer zuigkracht, slimmere navigatie met routeplanningsmogelijkheden en een grotere veelzijdigheid met zijn dweilfunctie.

Hoewel de Roomba het voordeel heeft van Dirt Detect-sensoren, denk ik niet dat het genoeg is om mij over te halen, vooral gezien het prijsverschil. Uw prioriteiten kunnen echter verschillen, dus overweeg uw behoeften en neem op basis daarvan een beslissing. Beide opties zijn goed.

Vergeet niet dat de beslissing uiteindelijk aan u en uw specifieke omstandigheden is, dus weeg uw opties zorgvuldig af voordat u een definitieve beslissing neemt.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roborock S7 vs Roomba i5: Hoe te kiezen tussen twee high-end robotstofzuigers je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir