Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

04/01/2023 - Actualizado: 08/01/2023

Roborock S7 MaxV Ultra

Als u overweegt een efficiënte, krachtige en veelzijdige robotstofzuiger te kopen, maar niet weet welke u moet kiezen, zijn hier twee zeer interessante alternatieven die u kunt vergelijken. In feite zijn er niet veel merken met voldoende mogelijkheden om ze te vergelijken met het referentiemerk in het segment van de robotstofzuigers, de Roomba. Maar dit model onderscheidt zich als een grote concurrent, en dat gaan we u bewijzen. Dus, we vergelijken de functies tussen Roborock S7 MaxV Ultra en Roomba s9+. Mis het niet!

inhoudsopgave

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: dit zijn de belangrijkste overeenkomsten

Hoewel het twee robots van verschillende merken zijn, hebben ze de volgende kenmerken gemeen:

1. Mobiele app-besturing en spraakassistent

Programmeren van de robot, intelligent ruimtebeheer of het controleren van de status ervan kan in beide gevallen via de bijbehorende mobiele app. Bovendien kunnen zowel Roborock als Roomba worden gesynchroniseerd met toonaangevende virtuele assistenten zoals Alexa of Google Assistant. U moet er wel voor zorgen dat uw taal beschikbaar is.

2. Automatisch opladen van de batterij en hervatten van de reiniging

De onafhankelijkheid die robots bieden is een van de redenen voor de aankoopbeslissing. En een van de kenmerken die deze autonomie garanderen is de optie "Opladen en terugbrengen".

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Kärcher RCV 5 vs RCV 3Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?

Hierdoor gaat de robot alleen naar de laadbasis als hij klaar is met schoonmaken of als hij detecteert dat de batterij leeg raakt. In het laatste geval laadt hij een voldoende percentage van de batterij op om de reiniging te voltooien, en begint dan opnieuw waar hij was gestopt met reinigen. Nou, beide robots hebben deze functie.

3. Automatische detectie van tapijten

De sensorsuite waarmee ze zijn uitgerust is echt uitgebreid, en beide robots hebben een sensor die tapijten en vloerkleden kan identificeren, en de zuigkracht op het maximale niveau kan instellen. In het geval van de Roborock S7 MaxV Ultra heeft hij ook een zwevend systeem dat de mop op tapijten omhoog brengt om de mop en de stofzuiger in dezelfde handeling te combineren.

Roborock S7 MaxV Ultra_2

In welk opzicht wint de Roomba s9+?

Dit zijn de sterke punten waarin de Roomba s9+ zich onderscheidt van het Roborock-model:

1. Kan nog 6 kaarten opslaan

Beide robots hebben een superieure bruikbaarheidsintelligentie, zodat ze allebei interactieve en aanpasbare kaarten kunnen maken. In het geval van de Roborock zijn de kaarten ook driedimensionaal, dankzij de 3D-scanning van de robot.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:roborock s7 vs s8_1Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan?

Toch heeft de Roomba één groot voordeel ten opzichte van zijn rivaal, en dat is dat hij tot 10 verschillende kaarten kan opslaan, vergeleken met de 4 die Roborock kan opslaan.

Dus als u een huis met meerdere verdiepingen hebt of verschillende locaties wilt opslaan, zoals uw huis en kantoor, biedt de Roomba meer opslagcapaciteit dan de Roborock.

2. PerfectEdge-systeem voor randen en hoeken

De Roomba s9+ is een verbeterde robot, en het zijn de kleine details die het verschil maken.

Dankzij de PerfectEdge technologie waarmee deze robot is ontworpen en de geavanceerde sensor array die erin is verwerkt, kunt u het schoonmaakresultaat op randen en hoeken optimaliseren in vergelijking met andere modellen, waaronder Roborock. Bovendien heeft één kant van de stofzuiger een vierkante vorm, speciaal ontworpen om randen en hoeken effectiever te reinigen.

3. Ingebouwde DirtDetect sensoren

Het derde grote voordeel van de Roomba s9+ is de toevoeging van DirtDetect-sensoren, die de gebieden met de meeste vuilophoping detecteren, zodat de robot op die gebieden intensiever gaat schoonmaken. De Roborock S7 MaxV Ultra, daarentegen, heeft deze sensoren niet, hoewel hij wel andere heeft, zoals tapijt- en obstakeldetectie, die de Roomba s9+ ook heeft.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 vs Roomba i5Roborock S7 vs Roomba i5: Hoe te kiezen tussen twee high-end robotstofzuigers

Roborock S7 MaxV Ultra_3

Wat zijn de voordelen van de Roborock S7 MaxV Ultra?

Voordat we dieper ingaan op de Roborock S7 MaxV Ultra review, moet je weten dat hij nog niet te koop is op Amazon, maar dat zal binnenkort wel het geval zijn. De Roborock is, voor de meeste gebruikers, de meer onbekende van de twee modellen in dit overzicht. Laten we daarom beginnen met de kwaliteiten waarin het zijn rivaal verslaat.

1. VibraRise debugsysteem

Als dit niet de eerste keer is dat u een Roomba gebruikt, weet u dat hun robots geen dweilfunctie hebben, maar ze zijn compatibel met de Braava-serie vloerreinigers, ook van iRobot. Met andere woorden, om te kunnen stofzuigen en dweilen heb je twee verschillende apparaten nodig die gesynchroniseerd zijn. Dit vertaalt zich in een concurrentievoordeel voor de concurrent.

De Roborock S7 MaxV Ultra kan tegelijkertijd stofzuigen en schrobben op hetzelfde apparaat, wat veel tijd en geld bespaart. Bovendien maakt hij gebruik van sonisch schrobben op basis van VibraRise, een high-speed vibratiesysteem waardoor de robot een snelheid tot 3.000 trillingen per minuut bereikt.

2. Verbeterde lasernavigatie met 3D- en RGB-camera's

De Roborock S7 MaxV Ultra beweegt dankzij LiDAR-lasertechnologie in combinatie met een 3D-camera en een RGB-camera. Zoals u ziet, een compleet mechanisme dat het een zeer nauwkeurige precisie geeft bij het in kaart brengen van de ruimte, het zich oriënteren om de meest optimale reinigingsroute te ontwerpen, en het detecteren van obstakels, zelfs bij weinig licht.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock vs LaresarRoborock vs Laresar: innovatieve en veelzijdige robotstofzuigers

De Roomba s9+ is daarentegen uitgerust met iAdapt 3.0, een navigatiesysteem dat voornamelijk is gebaseerd op camera's en VSLAM-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om kaarten in real time te maken door opeenvolgende frames van maximaal 230.400 datapunten per seconde te volgen.

Zoals u kunt zien, navigeren beide robots heel slim, hoewel Roborock nauwkeuriger en effectiever is in donkere gebieden.

3. Kunstmatige intelligentie met het Reactive AI 2.0 systeem

Een ander kenmerk van de Roborock S7 MaxV Ultra is zijn geavanceerde objectidentificatiemotor, Reactive AI 2.0. Dit is een op AI gebaseerde technologie waarmee het een grotere verscheidenheid aan voorwerpen kan herkennen, zoals huisdieren, textiel, schoenen, voetstukken, weegschalen, kabels en stoffer. Met behulp van machinaal leren identificeert de robot elk obstakel en reageert hij verschillend op elk type object.

4. Maximale autonomie van gebruik

De volgende kwaliteit waar we het over hebben is de autonomie, zowel wat betreft de frequentie van het legen als de levensduur van de batterij.

Beide robots hebben een zelflozende basis waardoor ze een totale autonomie hebben van 4 weken in het geval van de Roomba en 7 weken in het geval van de Roborock. En, zoals u hieronder zult zien, hebben beide een oplaad- en retourmogelijkheid.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Robot Vacuum MopXiaomi Robot Vacuum Mop X, S en E: wat is er nieuw aan de robotstofzuigers van het Aziatische merk?

Er zijn echter verschillen als het gaat om de levensduur van de batterij van de robot zelf, ongeacht deze functie. De Roborock S7 MaxV Ultra ondersteunt een batterijlevensduur tot 180 minuten, vergeleken met 120 minuten voor de Roomba s9+.

5. Drievoudige basis voor zelf ledigen, wassen en water bijvullen

Als u zich het begin van het artikel herinnert, verwezen we naar enkele "innovatieve kenmerken", en een van de meest voor de hand liggende is de drievoudige basis die de Roborock S7 MaxV Ultra heeft, een voordeel dat hem onderscheidt van de meeste concurrerende robots.

U moet weten dat de Roomba s9+ een basis heeft waarmee u de autonomie van de robot kunt verlengen tot ongeveer 30 dagen, waarbij de robot zichzelf automatisch leegt.

De Roborock S7 MaxV Ultra heeft echter een drievoudige basis, waarin hij naast de afvaltank een tank heeft om de mop te wassen en een andere om automatisch het water bij te vullen om verder te dweilen. De capaciteit van de basis geeft ook een accuduur van ongeveer 7 weken, tegenover 4 weken voor de Roomba s9+.

6. Motor met HyperForce-technologie voor betere zuigkracht

Om eerlijk te zijn kunnen we de twee modellen op dit punt moeilijk met elkaar vergelijken, omdat de Roomba niet het duidelijkste merk is als het gaat om informatie over de zuigkracht.

Zoals ze zelf beweren, biedt de Roomba s9+ 40 keer meer zuigkracht dan de 600-serie van hetzelfde merk. Uit de rekensom kunnen we afleiden dat de robot een zuigkracht van ongeveer 2500 Pascal bereikt.

Het blijft in ieder geval ver verwijderd van de 5100 Pascal die de Roborock S7 MaxV Ultra haalt, dankzij het verbeterde HyperForce systeem dat het Chinese bedrijf heeft geïmplementeerd.

Roborock S7 MaxV Ultra vs Roomba s9+: Welke moeten we kiezen?

Het antwoord op deze vraag is complex en subjectief, want de beste robotstofzuiger is de stofzuiger die het best beantwoordt aan individuele behoeften, die voor elke persoon anders kunnen zijn. Het is duidelijk dat dit de twee meest geavanceerde robots zijn die momenteel op de markt zijn. En hoewel de Roborock nog niet te koop is, voelen we aan dat de prijs vrij hoog zal zijn. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat er geen significant verschil zal zijn met Roomba, een bedrijf waarvan de prijzen vrij hoog zijn.

Maar afgezien van de prijs is de Roborock S7 MaxV Ultra een meer geavanceerde en complete robot. Hij overtreft zijn rivaal in de meeste belangrijke kenmerken zoals zuigkracht, zelflozende basis, navigatietechnologie en veelzijdigheid van gebruik.

De Roborock S7 MaxV Ultra is ontworpen om tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen; als u met de Roomba wilt dweilen, moet u hem synchroniseren met de Braava-vloermop.

Het Roborock-model daarentegen beschikt over een verbeterd navigatiesysteem, waarbij de voordelen van de laser worden gecombineerd met de 3D-camera. Daarmee kun je dan weer driedimensionale kaarten maken die je via de app kunt raadplegen. In die zin, en om eerlijk te zijn, bieden beide robots de mogelijkheid om kamers afzonderlijk te beheren, de schoonmaak te plannen, enz. De Roomba s9+ slaat zelfs tot 10 kaarten op, veel meer dan de 4 die de Roborock opslaat.

Het is ook vermeldenswaard dat de Roomba s9+ dankzij zijn uitgebreidere sensorapparatuur perfect is voor het effectief reinigen van moeilijkere plekken, zoals donkere hoeken, randen en smalle gebieden.

Zoals u ziet, vanuit functioneel en geavanceerd oogpunt zou onze aanbeveling zijn om te kiezen voor de precisie en technologische innovatie van de Roborock S7 MaxV Ultra. U moet echter wel nadenken over wat uw behoeften en beperkingen zijn, zodat u een keuze kunt maken die daar het beste bij past. De beslissing zal de juiste zijn.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir