Saltar al contenido

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+ – De grote revolutie op het gebied van robotstofzuigers

Roborock S7 MaxV Ultra vs. Roborock S7+

Voor het geval u het merk Roborock nog niet kent, het is een bedrijf van Chinese oorsprong dat op de markt van dit soort huishoudelijke apparaten is doorgebroken. Zozeer zelfs dat zij bij hun nieuwe lancering hebben gekozen voor een nieuwe functie die wij tot nu toe nog niet hadden gezien. Als u wilt weten wat het is en wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen Roborock S7 MaxV Ultra en Roborock S7+, blijf dan ons artikel lezen!

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+: Criteria om te overwegen

Voordat we in de review duiken, moeten we u waarschuwen dat de Roborock S7 MaxV Ultra nog niet is uitgebracht, maar dat zal binnenkort wel gebeuren. Maar om u een idee te geven van wat komen gaat, vergelijken we het met een van de andere toppers van het bedrijf.Roborock S7 MaxV Ultra_3

1) Zuigvermogen

Zuigkracht verwijst naar de zuigcapaciteit van de stofzuiger. Het lijdt geen twijfel dat een van de belangrijkste kwaliteitssprongen die het merk in de nieuwe versie van Roborock heeft gemaakt, te maken heeft met de zuigcapaciteit. Het S7+ model haalt 2500 Pascals, terwijl de S7 MaxV Ultra dit verdubbelt tot 5100 Pascals.

Beide maken gebruik van het HyperForce-mechanisme, maar het bedrijf heeft dit aanzienlijk verbeterd in het nieuwe model. Bovendien is het in beide gevallen mogelijk om het in drie niveaus en één automatisch niveau te regelen.

In termen van vermogen, haalt de Roborock S7 MaxV Ultra 74 watt, vergeleken met 68 watt voor de S7+.

2) Drievoudige zelfledigende basis

Zoals vermeld in de inleiding, heeft Roborock geschiedenis geschreven in de markt van de robotstofzuigers. Het meest opvallende verschil is dat de Roborock S7 MaxV Ultra een drievoudige auto-leeg, auto-was en auto-vul basis heeft.

Dit betekent dat de mop niet alleen automatisch afval in de mop deponeert, maar ook in staat is de mop zelf uit te wassen en opnieuw met water te vullen om verder te dweilen. Deze drievoudige zelfcapaciteit maakt hem veel onafhankelijker dan andere robots met een eenvoudig ledigingsstation.

Dit is het geval met de Roborock S7+, die alleen een zelflozend station heeft, maar geen automatisch was- en vulstation. In beide gevallen kunt u uit de 4 mogelijke opties de ledigingsoptie kiezen waaraan u de voorkeur geeft.

Als we de grootte van de tanks vergelijken, in het geval van de Roborock S7 MaxV Ultra, heeft de afvaltank een capaciteit van 400 ml, hetzelfde als de Roborock S7+. De S7 MaxV Ultra daarentegen heeft een vloeistoftank met een volume van 200 ml, terwijl zijn rivaal een volume van 300 ml heeft.

De totale autonomie bedraagt in beide gevallen echter 6-7 weken dankzij de respectieve bases, waarvan de zak de capaciteit verhoogt tot 1,8 liter.

3) Intensiteit en levensduur van de batterij

U weet al dat beide modellen een zelfledigende bodem hebben, waardoor de autonomie van gebruik toeneemt tot ongeveer 6-7 weken. Dankzij de inhoud van 1,8 liter hoeft de zak in die tijd niet te worden geleegd.

Beide robots hebben echter een tankinhoud van 400 ml, wat hen een autonomie geeft van ongeveer 180 minuten. In dit verband is het vermeldenswaard dat sommige gebruikers beweren dat de Roborock S7+, in de praktijk, de autonomie vermindert.

Er zij ook op gewezen dat de maximumtijd ook afhangt van het gekozen vermogensniveau. In feite hebben beide een batterijcapaciteit van 5200 mAh, waardoor ze in dit opzicht gelijkwaardig zijn.

4) Automatisch opladen van de batterij

Als we kijken naar de levensduur van de batterij, is het vermeldenswaard dat zowel de Roborock S7 MaxV Ultra als de S7+ een oplaad- en terugzetfunctie hebben. In feite maken zij onderscheid tussen opladen tijdens het reinigen en automatisch opladen na afloop.

Met andere woorden, als de robot nog niet klaar is met schoonmaken en de batterij leeg raakt, gaat hij naar de laadbasis en vult aan tot 80%, zodat hij het proces kan afmaken vanaf het punt waar het werd onderbroken. Als hij klaar is met schoonmaken, gaat de robot uit zichzelf naar de laadbasis om de gebruikte batterij terug te krijgen.

5) Laser verplaatsing

Samen met de zuigkracht is een van de aspecten die de precisie van de oriëntatie het meest beïnvloedt, het navigatiesysteem. Hier is de S7 MaxV Ultra iets beter, maar het is belangrijk op te merken dat beide robots zeer intelligent zijn als het gaat om routeplanning.

Beide robots maken gebruik van LiDAR-lasernavigatietechnologie, waarmee de robot de ruimte waarin hij werkt tot in detail in kaart kan brengen en het meest geschikte reinigingspatroon kan bepalen.

De Roborock S7 MaxV Ultra combineert dit lasersysteem echter met een dubbele camera, 3D en RGB, wat hem een nog grotere precisie geeft. Bovendien is de 3D-scan perfect voor het identificeren van obstakels, zelfs in donkere ruimten.

Aan de andere kant bevat het nieuwste model nog een nieuwe functie ten opzichte van de S7+, en dat is het Reactive AI 2.0-systeem. Dit is een op AI gebaseerde technologie voor objectidentificatie.

De nauwkeurigheid is zo hoog dat hij zelfs in staat is vloermaterialen te detecteren en zo het reinigingstraject aan te passen en te optimaliseren naar gelang van de kenmerken van de ruimte.

6) Aanpassing van de kaart

In de lijn van het vorige punt is het de lasernavigatie die beide modellen de mogelijkheid geeft om real-time kaarten te produceren.
Deze kaarten zijn interactief en aanpasbaar, en u kunt de kamers een andere naam geven, de schoonmaakvolgorde bepalen die u de robot wilt laten volgen, en zelfs het navigatiepatroon zien dat hij volgt.Roborock S7 MaxV Ultra

In het geval van de Roborock S7 MaxV Ultra zijn de kaarten, dankzij de 3D-camera, driedimensionaal, hoewel ze ook in 2D of als matrix kunnen worden weergegeven. Wat de twee robots wel gemeen hebben, is dat ze tot 4 kaarten kunnen opslaan, wat betekent dat de robot ze niet opnieuw hoeft te genereren wanneer u hem de volgende keer aan het werk zet.

7) Sonisch schrobben met hoge snelheid

Zowel de S7 MaxV Ultra als de S7+ zijn robots die ontworpen zijn om stofzuigen met schrobben te combineren. Bovendien voeren ze allebei ultrasnel sonisch schrobben uit, op basis van het VibraRise-systeem.

Dit mechanisme is gebaseerd op de kracht van het geluid, zodat een constante druk wordt uitgeoefend die de reinigingssnelheid opvoert tot 3000 trillingen per minuut. Deze trilling genereert een frequentie van 50 Hz, wat al binnen het sonische bereik van het menselijk oor ligt. Dit systeem versterkt op zijn beurt de werking van de trillingen, wat tot nauwkeuriger resultaten leidt.

8) Luidheid

Lawaai kan een probleem zijn als u buren heeft die er last van kunnen hebben, maar in dit opzicht hoeft u zich geen zorgen te maken. Het bedrijf beweert dat zowel de S7 MaxV Ultra als de S7+ een geluidsvermogen van 67 decibel bereiken.

Aangezien ze de 68-70 decibels waarboven we een stofzuiger gewoonlijk als minder stil beschouwen, niet overschrijden, kunt u zich ontspannen over het lawaai dat hij maakt, aangezien hij uw buren op geen enkel moment zal storen.

9) Borstel met anti-klit systeem

Dit is een van de aspecten waar wij de minste verschillen vonden. De centrale borstel van beide robots is gemaakt van rubber en ontworpen met anti-klit technologie, waardoor het een goede bondgenoot is voor het reinigen van dierenhaar.

Bovendien beschikt hij in beide gevallen over een zweefmechanisme waardoor hij tot 2 centimeter kan worden opgetild op oneffen vloeren, zoals tapijten of vloerkleden.

De mop is ook zelfrijzend, zodat hij omhoog komt wanneer de robot een tapijt detecteert. Hij schakelt ook automatisch over van dweilen naar stofzuigen om dezelfde werkgang optimaal te benutten.

10) Mobiele app en spraakbediening

Een andere overeenkomst tussen de twee Roborock-robotstofzuigers is de WiFi-connectiviteit die ze bieden, zodat beide kunnen worden gesynchroniseerd met de mobiele app.

Via deze app kunt u de status van de robot in realtime controleren, schoonmaaksessies plannen, kamers een andere naam geven of opnieuw indelen en het geselecteerde vermogensniveau kiezen, naast andere acties.

Anderzijds zult u in beide gevallen de robot kunnen verbinden met de spraakassistenten Alexa, Google en Siri.

Amazon: dit zijn de best verkochte Roborocks op Amazon

Als u niet weet welke optie u moet kiezen, is het vaak zeer nuttig na te gaan wat de ervaringen van andere gebruikers zijn. Dit is gemakkelijk te doen op Amazon, aangezien dit ‘s werelds grootste verkoop- en distributieplatform is. Als u wilt weten welke Roborock modellen het populairst zijn op dit platform, kijk dan eens naar deze ranglijst:

Stofzuiger vervangende onderdelen Dweildoek Hepa Filter Zijborstel Roll Borstel geschikt voor Xiaomi geschikt voor Roborock Robot S50 S51 Stofzuiger Reserveonderdelen Stofzuiger accessoires
 • Schone borstels houden uw huisrobot werken op topprestaties.
 • Eenvoudig te verwijderen en te vervangen als onderdeel van routineonderhoud.
 • Verminder de infiltratie van stof, pollen en andere allergenen in de lucht die je ademt.
4% korting
Roborock S7 Robot met Alexa 2500Pa App Monitoring Multi-Level Mapping Tapijtdetectie Drijvende vloeren borstel Automatisch heffen Intelligente stofzuiger voor huisdieren, harde, wit
 • HyperForce-afzuiging: S7-robot combineert 2500 Pa hyper-force-afzuiging met een constante druk van bijna 600 g levert, schrobt tot 3.000 keer per minuut, waardoor vloeren diep en effectief worden gereinigd.
 • Intelligente reiniging: deze stofzuiger maakt gebruik van ultrasoon geluid, de dweil gaat omhoog wanneer tapijt wordt gedetecteerd, aangemeerd en afgewerkt, u kunt harde vloeren dweilen en tapijten stofzuigen in één keer en voorkomt lelijke vuile strepen. Nauwkeurige LiDAR-navigatie maakt gedetailleerde kaarten en identificeert uw kamers op maximaal vier niveaus. Instellen van no-go zones en onzichtbare muren om de toegang tot probleemgebieden te beperken.
 • Opgewaardeerde zwevende en volledig rubberen borstel: de spiraalvormige mesjes van de volledig rubberen borstel bewegen beter, waardoor de weerstand tegen het in de war raken van het haar wordt verbeterd. Het is duurzamer. De nieuwe zwevende hoofdborstel van de veegmachine volgt de grond strak, zelfs op oneffen oppervlakken, voor een betere reiniging.
 • Groter en duurzamer: een vuilnisbak van 470 ml kan dag na dag stof worden opgeborgen. Een watertank van 300 ml kan in één sessie tot 200 m2 6 diep reinigen. Alles wordt aangedreven door een Li-ionbatterij van 5200 mAh die tot wel 3 uur kan blijven branden na één keer opladen.
 • Totale controle binnen handbereik: App, Amazon Alexa en Siri Shortcuts-bediening, controle van exacte dweil- en stofzuigroutes en tapijten, aanpassing van zuigkracht, trillingssterkte, reinigingssequentie en waterniveau. Op bepaalde tijden specifieke kamers schoonmaken en kiezen wat het beste voor u is. Kinderslot kan gemakkelijk voorkomen dat huisdieren en kinderen beginnen met opruimen.
Jajadeal Accessoires voor Xiaomi MI Robot Vacuum Cleaner, 2 centrale borstel + 4 zijborstels + 4 HEPA-filters + 2 reinigingshulpmiddelen, kit voor Xiaomi Mi Robot Mijia Roborock stofzuiger
 • Compatibel met Xiaomi stofzuiger. Deze accessoireset is voor de Xiaomi Mi Robot stofzuiger Mijia / Roborock S50 S51 Roborock 2 robotstofzuiger enz.
 • Effectiever om vuil te verwijderen. Deze borstels kunnen diep in de hoeken en randen binnendringen om meer vuil, stof en haren van de vloer te verwijderen.
 • Eenvoudig te demonteren en te vervangen tijdens routinematig onderhoud. Maak je stofzuiger schoner en verhoog de levensduur.
 • Milieuvriendelijke materialen. Deze zeer efficiënte filtermaterialen bestaan uit zeer sterke, milieuvriendelijke materialen die stof, pollen en andere allergenen in de ademlucht verminderen.
 • De reserveonderdelen kit bevat: 2 centrale borstel, 4 zijborstels, 4 HEPA-filters, 2 reinigingshulpmiddelen. Na levering is een garantie van 60 dagen voorzien. Koop met vertrouwen.
Roborock S7 Robotstofzuiger Krachtige 2500 Pa Robot Stofzuiger Verbonden via WiFi/Alexa/APP Aangepaste Reiniging met Ultrasone Detectie, Ideaal voor Huisdierenhaar (Zwart)
 • Intensief geluid dweilen: De geluidstechnologie van de Roborock S7 schrobt vloeren tot 3.000 keer per minuut. De S7 mop reinigt grondig en effectief.
 • 2500 PA krachtige reinigingafzuiging: In combinatie met de eerste Roborock hefmachines biedt het krachtige vegen een volledig nieuw comfort. Als je de volledig rubberen hoofdborstel en de 2500 Pa HyperForce-stofzuiger toevoegt, krijg je een echte dieptereinigingsmachine.
 • Comfortabel automatisch optillen en intelligente dweilgeleiding: Als het een tapijt herkent, tilt de Roborock S7 de mop in de stofzuiger zonder de reiniging te onderbreken. Er zijn meerdere manieren om de mop op te tillen, tapijten te voorkomen en hem zelfs nat te vegen. Met een ultrasone sensor zijn tapijten snel en nauwkeurig. Een constante druk van bijna 600 g zorgt voor een gelijkmatig dweilen in de woning.
 • 300 ml waterreservoir: nauwkeurige watercontrole, natte bestendigheid is schoner. Biedt het intelligente elektrische waterreservoir een nauwkeurige lekcontrole, zodat je je vloeren kunt afvegen en beschermen. Je kunt tussen de twee functies schrobben en vegen schakelen.
 • Meertraps toewijzing en kinderbeveiliging: Roborock S7 met automatische niveauherkenning kunt u uw robot op meerdere niveaus gebruiken. Sla verschillende kaarten op en toon ze in de app. De kinderbeveiliging kan gemakkelijk voorkomen dat huisdieren en kinderen beginnen met het reinigen.
MIKONG Accessoires Kit voor Roborock S5 Max S4 Max S6 Pure E4 S6 S6 MaxV & Xiaomi Mi Robot Xiaomi Mijia Robot Stofzuiger Vervangende Onderdelen 30 Packs met Hoofdborstel & Filter & Zijborstel
 • Compatibel met:
  Voor Roborock S5 Max S4 Max S6 Pure E4 S6 S6 MaxV & Xiaomi Mi Robot Xiaomi Mijia Robot Stofzuiger.
 • Pakket lijst:
  2 stuks hoofdborstels;
  4 stuks Hepa-filters;
  8 stuks zijborstels;
  4 stuks dweildoeken;
  12 stuks watertankfilters;
  1 stuk reinigingsgereedschap.

 • Het is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Het is duurzaam en gemakkelijk te installeren.

 • Als u de vervangende onderdelen regelmatig zou kunnen reinigen en vervangen, zou het nuttig zijn om uw vacuümwerk op topniveau en een langere levensduur te houden.

 • Als u een probleem heeft, neem dan contact met ons op. We zullen ons best doen om u te helpen de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Uw tevredenheid is ons beste genoegen.

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+: conclusie en oordeel

Dit zijn waarschijnlijk twee van de meest geavanceerde robots van het moment. De keuze tussen de twee hangt af van enkele factoren die we nog niet kennen, zoals de uiteindelijke verkoopprijs van de S7 MaxV Ultra.

We kunnen ervan uitgaan dat de prijs hoog zal zijn, gezien de geavanceerde functies die zijn inbegrepen, maar we zullen moeten afwachten om te zien hoeveel verschil het maakt.Roborock S7 MaxV Ultra

De Roborock S7 MaxV Ultra is een grote sprong voorwaarts in kwaliteit, zowel wat betreft de functionaliteit van de robot als het technologische niveau. Bewijs hiervan is dat het nieuwe model de zuigkracht van de S7+ verdubbelt, die op zijn beurt de vorige robot al overtrof.

Aan de andere kant kunnen we niet ontkennen dat de drievoudige basis van de Roborock S7 MaxV Ultra zeer aantrekkelijk is, misschien vanwege zijn innovatieve karakter. Een ander aspect waar we de evolutie van het bedrijf zien is de navigatietechnologie.

Het navigatiesysteem is in beide gevallen op laser gebaseerd, maar de Roborock S7 MaxV Ultra is versterkt met een dubbele camera, RGB en 3D. Dit gezegd zijnde, moet u weten dat de Roborock S7+ ook een superieur alternatief is voor veel concurrerende modellen, en het levert zeker uitstekende resultaten.

De prijs van deze robot zal waarschijnlijk hoger liggen en een aanzienlijke investering vergen, maar hij beschikt over functies die nog nooit eerder zijn gezien en zeldzaam zijn onder high-end robots. Wij geven daarom de voorkeur aan dit alternatief; hoewel, zoals wij zeggen, het prijsverschil de doorslag zal geven bij de beslissing.