Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+ - De grote revolutie op het gebied van robotstofzuigers

27/05/2022 - Actualizado: 11/08/2022

Roborock S7 MaxV Ultra vs. Roborock S7+

Voor het geval u het merk Roborock nog niet kent, het is een bedrijf van Chinese oorsprong dat op de markt van dit soort huishoudelijke apparaten is doorgebroken. Zozeer zelfs dat zij bij hun nieuwe lancering hebben gekozen voor een nieuwe functie die wij tot nu toe nog niet hadden gezien. Als u wilt weten wat het is en wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen Roborock S7 MaxV Ultra en Roborock S7+, blijf dan ons artikel lezen!

inhoudsopgave

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+: Criteria om te overwegen

Voordat we in de review duiken, moeten we u waarschuwen dat de Roborock S7 MaxV Ultra nog niet is uitgebracht, maar dat zal binnenkort wel gebeuren. Maar om u een idee te geven van wat komen gaat, vergelijken we het met een van de andere toppers van het bedrijf.Roborock S7 MaxV Ultra_3

1) Zuigvermogen

Zuigkracht verwijst naar de zuigcapaciteit van de stofzuiger. Het lijdt geen twijfel dat een van de belangrijkste kwaliteitssprongen die het merk in de nieuwe versie van Roborock heeft gemaakt, te maken heeft met de zuigcapaciteit. Het S7+ model haalt 2500 Pascals, terwijl de S7 MaxV Ultra dit verdubbelt tot 5100 Pascals.

Beide maken gebruik van het HyperForce-mechanisme, maar het bedrijf heeft dit aanzienlijk verbeterd in het nieuwe model. Bovendien is het in beide gevallen mogelijk om het in drie niveaus en één automatisch niveau te regelen.

In termen van vermogen, haalt de Roborock S7 MaxV Ultra 74 watt, vergeleken met 68 watt voor de S7+.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyseConga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse

2) Drievoudige zelfledigende basis

Zoals vermeld in de inleiding, heeft Roborock geschiedenis geschreven in de markt van de robotstofzuigers. Het meest opvallende verschil is dat de Roborock S7 MaxV Ultra een drievoudige auto-leeg, auto-was en auto-vul basis heeft.

Dit betekent dat de mop niet alleen automatisch afval in de mop deponeert, maar ook in staat is de mop zelf uit te wassen en opnieuw met water te vullen om verder te dweilen. Deze drievoudige zelfcapaciteit maakt hem veel onafhankelijker dan andere robots met een eenvoudig ledigingsstation.

Dit is het geval met de Roborock S7+, die alleen een zelflozend station heeft, maar geen automatisch was- en vulstation. In beide gevallen kunt u uit de 4 mogelijke opties de ledigingsoptie kiezen waaraan u de voorkeur geeft.

Als we de grootte van de tanks vergelijken, in het geval van de Roborock S7 MaxV Ultra, heeft de afvaltank een capaciteit van 400 ml, hetzelfde als de Roborock S7+. De S7 MaxV Ultra daarentegen heeft een vloeistoftank met een volume van 200 ml, terwijl zijn rivaal een volume van 300 ml heeft.

De totale autonomie bedraagt in beide gevallen echter 6-7 weken dankzij de respectieve bases, waarvan de zak de capaciteit verhoogt tot 1,8 liter.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van DreameDreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van Dreame

3) Intensiteit en levensduur van de batterij

U weet al dat beide modellen een zelfledigende bodem hebben, waardoor de autonomie van gebruik toeneemt tot ongeveer 6-7 weken. Dankzij de inhoud van 1,8 liter hoeft de zak in die tijd niet te worden geleegd.

Beide robots hebben echter een tankinhoud van 400 ml, wat hen een autonomie geeft van ongeveer 180 minuten. In dit verband is het vermeldenswaard dat sommige gebruikers beweren dat de Roborock S7+, in de praktijk, de autonomie vermindert.

Er zij ook op gewezen dat de maximumtijd ook afhangt van het gekozen vermogensniveau. In feite hebben beide een batterijcapaciteit van 5200 mAh, waardoor ze in dit opzicht gelijkwaardig zijn.

4) Automatisch opladen van de batterij

Als we kijken naar de levensduur van de batterij, is het vermeldenswaard dat zowel de Roborock S7 MaxV Ultra als de S7+ een oplaad- en terugzetfunctie hebben. In feite maken zij onderscheid tussen opladen tijdens het reinigen en automatisch opladen na afloop.

Met andere woorden, als de robot nog niet klaar is met schoonmaken en de batterij leeg raakt, gaat hij naar de laadbasis en vult aan tot 80%, zodat hij het proces kan afmaken vanaf het punt waar het werd onderbroken. Als hij klaar is met schoonmaken, gaat de robot uit zichzelf naar de laadbasis om de gebruikte batterij terug te krijgen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

5) Laser verplaatsing

Samen met de zuigkracht is een van de aspecten die de precisie van de oriëntatie het meest beïnvloedt, het navigatiesysteem. Hier is de S7 MaxV Ultra iets beter, maar het is belangrijk op te merken dat beide robots zeer intelligent zijn als het gaat om routeplanning.

Beide robots maken gebruik van LiDAR-lasernavigatietechnologie, waarmee de robot de ruimte waarin hij werkt tot in detail in kaart kan brengen en het meest geschikte reinigingspatroon kan bepalen.

De Roborock S7 MaxV Ultra combineert dit lasersysteem echter met een dubbele camera, 3D en RGB, wat hem een nog grotere precisie geeft. Bovendien is de 3D-scan perfect voor het identificeren van obstakels, zelfs in donkere ruimten.

Aan de andere kant bevat het nieuwste model nog een nieuwe functie ten opzichte van de S7+, en dat is het Reactive AI 2.0-systeem. Dit is een op AI gebaseerde technologie voor objectidentificatie.

De nauwkeurigheid is zo hoog dat hij zelfs in staat is vloermaterialen te detecteren en zo het reinigingstraject aan te passen en te optimaliseren naar gelang van de kenmerken van de ruimte.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV UltraRoborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

6) Aanpassing van de kaart

In de lijn van het vorige punt is het de lasernavigatie die beide modellen de mogelijkheid geeft om real-time kaarten te produceren.
Deze kaarten zijn interactief en aanpasbaar, en u kunt de kamers een andere naam geven, de schoonmaakvolgorde bepalen die u de robot wilt laten volgen, en zelfs het navigatiepatroon zien dat hij volgt.Roborock S7 MaxV Ultra

In het geval van de Roborock S7 MaxV Ultra zijn de kaarten, dankzij de 3D-camera, driedimensionaal, hoewel ze ook in 2D of als matrix kunnen worden weergegeven. Wat de twee robots wel gemeen hebben, is dat ze tot 4 kaarten kunnen opslaan, wat betekent dat de robot ze niet opnieuw hoeft te genereren wanneer u hem de volgende keer aan het werk zet.

7) Sonisch schrobben met hoge snelheid

Zowel de S7 MaxV Ultra als de S7+ zijn robots die ontworpen zijn om stofzuigen met schrobben te combineren. Bovendien voeren ze allebei ultrasnel sonisch schrobben uit, op basis van het VibraRise-systeem.

Dit mechanisme is gebaseerd op de kracht van het geluid, zodat een constante druk wordt uitgeoefend die de reinigingssnelheid opvoert tot 3000 trillingen per minuut. Deze trilling genereert een frequentie van 50 Hz, wat al binnen het sonische bereik van het menselijk oor ligt. Dit systeem versterkt op zijn beurt de werking van de trillingen, wat tot nauwkeuriger resultaten leidt.

8) Luidheid

Lawaai kan een probleem zijn als u buren heeft die er last van kunnen hebben, maar in dit opzicht hoeft u zich geen zorgen te maken. Het bedrijf beweert dat zowel de S7 MaxV Ultra als de S7+ een geluidsvermogen van 67 decibel bereiken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Kärcher RCV 5 vs RCV 3Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?

Aangezien ze de 68-70 decibels waarboven we een stofzuiger gewoonlijk als minder stil beschouwen, niet overschrijden, kunt u zich ontspannen over het lawaai dat hij maakt, aangezien hij uw buren op geen enkel moment zal storen.

9) Borstel met anti-klit systeem

Dit is een van de aspecten waar wij de minste verschillen vonden. De centrale borstel van beide robots is gemaakt van rubber en ontworpen met anti-klit technologie, waardoor het een goede bondgenoot is voor het reinigen van dierenhaar.

Bovendien beschikt hij in beide gevallen over een zweefmechanisme waardoor hij tot 2 centimeter kan worden opgetild op oneffen vloeren, zoals tapijten of vloerkleden.

De mop is ook zelfrijzend, zodat hij omhoog komt wanneer de robot een tapijt detecteert. Hij schakelt ook automatisch over van dweilen naar stofzuigen om dezelfde werkgang optimaal te benutten.

10) Mobiele app en spraakbediening

Een andere overeenkomst tussen de twee Roborock-robotstofzuigers is de WiFi-connectiviteit die ze bieden, zodat beide kunnen worden gesynchroniseerd met de mobiele app.

Via deze app kunt u de status van de robot in realtime controleren, schoonmaaksessies plannen, kamers een andere naam geven of opnieuw indelen en het geselecteerde vermogensniveau kiezen, naast andere acties.

Anderzijds zult u in beide gevallen de robot kunnen verbinden met de spraakassistenten Alexa, Google en Siri.

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+: Robot stofzuiger onderhoud

Een van de belangrijkste vragen die kunnen rijzen bij de aankoop van een robotstofzuiger is welk onderhoud nodig is om de levensduur te verlengen. In dit hoofdstuk wordt kort uitgelegd hoe u elk onderdeel moet behandelen om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat het langer goed blijft werken:

 • Hoofdborstel: idealiter maakt u deze na elk gebruik schoon, vooral om ophoping van haar te voorkomen als u huisdieren in huis hebt. Dit moet echter ten minste eenmaal per week gebeuren.Roborock S7 MaxV Ultra_2
 • Zijborstel: dit accessoire is gemakkelijker schoon te maken; u hoeft het alleen maar met een schone doek af te vegen om eventueel opgehoopt stof te verwijderen. Doe dit echter voorzichtig om te voorkomen dat de borstelharen hun doeltreffendheid verliezen.
  Het interne reservoir van de robot: vergeet niet dat het reservoir automatisch wordt geleegd, maar het is toch een goed idee om het eenmaal per week schoon te maken om er zeker van te zijn dat er geen resten zijn die een slechte geur kunnen veroorzaken. Leeg de tank waarin zich vuil water ophoopt na elk gebruik.
 • Automatische basis: Bij de Roborock S7+ hoeft u alleen het automatische afvoerstation te reinigen, en het wordt geleverd met een hygiënische zak. Als u kiest voor de Roborock S7 MaxV Ultra, die een drievoudige basis heeft, moet u niet alleen de hygiënezak legen en vervangen, maar ook de twee extra compartimenten reinigen. Dit één keer per twee weken doen is voldoende. Dit hangt echter af van hoe vaak u de robot gebruikt.
 • Sensoren: Het is raadzaam de sensoren eenmaal per maand met een microvezel of katoenen doek te reinigen om te voorkomen dat de sensor zijn doeltreffendheid verliest.
 • Dweilmop: als u de Roborock S7+ koopt, is het raadzaam de dweilmop na elk gebruik te reinigen, waarvoor u alleen water nodig hebt. Als u kiest voor de Roborock S7 MaxV Ultra, is het ook aan te raden om dit na elk gebruik te doen, maar u kunt het meerdere keren gebruiken zonder het schoon te maken, omdat het schrobben en schoonmaken dat het dankzij de basis heeft veel effectiever is.

Amazon: dit zijn de best verkochte Roborocks op Amazon

Als u niet weet welke optie u moet kiezen, is het vaak zeer nuttig na te gaan wat de ervaringen van andere gebruikers zijn. Dit is gemakkelijk te doen op Amazon, aangezien dit 's werelds grootste verkoop- en distributieplatform is. Als u wilt weten welke Roborock modellen het populairst zijn op dit platform, kijk dan eens naar deze ranglijst:

roborock Q5 Pro Robotstofzuiger met dweilfunctie, 5500Pa Zuigkracht, DuoRoller Borstel, LiDAR Navigatie, Robot Stofzuiger met 240 min Werktijd, Slimme No-Go Zone, Perfect voor Huisdierhaar (Zwart)
 • DuoRoller Borstel en 5500Pa Sterkere Zuigkracht voor Indrukwekkende Schoonmaak - Door toepassing van Roborock's nieuwste DuoRoller Borsteltechnologie en dankzij 5500Pa extreme zuigkracht, verwijdert de Q5 Pro effectief vuil van verschillende soorten vloeren en bereikt een diepere reiniging op tapijten, waardoor het haar beter wordt opgenomen en er minder klitten ontstaan. Het is een ideale keuze voor gezinnen met huisdieren.
 • Gecombineerde grote vuilnisbak & watertank - 770 ml grote vuilnisbak kan het hele huis gemakkelijk aan. De Q5 Pro heeft een ruime vuilnisbak van 770 ml aan boord en wordt aangedreven door een batterij die lang meegaat. Hij kan lange haren van huisdieren efficiënt aan en levert 240 minuten en 3767 m² non-stop schoonmaken op één lading, zodat uw hele huis kan worden schoongemaakt met een minimale ledigingsfrequentie. Door de combinatie van de grote vuilnisbak en het waterreservoir kunt u vaker schoonmaken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over legen of bijvullen.
 • Maak slimmer schoon met PreciSense LiDAR-navigatie - PreciSense LiDAR-navigatie met 3D-mapping maakt schoonmaken nauwkeurig. Het PreciSense LiDAR-navigatiesysteem is het brein achter Q5 Pro. Het beschikt over een snelle mapping functie, die kan scannen en gedetailleerde kaarten kan maken in enkele seconden, om een optimale route te vinden om uw huis schoon te maken. 3D Mapping ondersteunt het bekijken van uw huis in 3D en het toevoegen van meubels, dierenbenodigdheden en vloermaterialen om uw huis virtueel opnieuw op te bouwen.
 • Gelijktijdig stofzuigen en dweilen - biedt effectieve reiniging. Met een SnapMop-systeem van 180 ml kan de Q5 Pro gelijktijdig stofzuigen en dweilen om fijn vuil te verwijderen dat bij stofzuigen alleen misschien over het hoofd wordt gezien. Het systeem ondersteunt 2 watertoevoerinstellingen en het afneembare ontwerp van de mop maakt het flexibel genoeg om aan al uw schoonmaakbehoeften te voldoen.
 • Zwevende, volledig rubberen borstel in meerdere richtingen - Een volledig rubberen borstel is sterk bestand tegen haarklitten, waardoor hij ideaal is voor lang haar en haren van huisdieren. Dankzij het ontwerp in meerdere richtingen kan de borstel dichter bij de vloer worden geplaatst voor een diepere en efficiëntere reiniging.
29% korting
Roborock S7 Max Ultra Robot Stofzuiger met Auto Mop Wassen/Auto Stof Legen/Warme Lucht Drogen/Auto Tank Bijvullen/Dock Zelfreinigende Stofzuiger (5500 Pa Actief Obstakel Vermijden, App/Voice Control)
 • 【Handenvrije reinigingstechnologie】Het basisstation kan automatisch moppen wassen/autostof legen/warme lucht drogen/autotank bijvullen/zelfreiniging van het dock.De nieuw verbeterde droogfunctie kan de afvalwatertank drogen terwijl de mop wordt gedroogd. Roborock S7 Max Ultra robotstofzuiger volledig automatisch reinigen, bespaart tijd en maakt de handen vrij.
 • 【Verbeterde reinigingskracht】S7 MAX ultra robotstofzuiger heeft 5500Pa zuigkracht en ultrasoon dweilsysteem, 3000 keer/min sonische vibratie dweilen, constante druk, desintegreert effectief hardnekkige vlekken, en de dweil wordt 5 mm opgetild om secundaire vervuiling te voorkomen.
 • 【Reactieve technologie obstakelvermijding】Roborock S7 Max Ultra robotstofzuiger kan de afstand van een object tot zichzelf meten door middel van sensoren, waardoor potentiële gevaren worden vermeden.LDS precieze navigatie plant efficiënte reinigingsroutes, zodat hij zo nauwkeurig mogelijk door uw huis reist - zelfs in het donker.
 • 【Automatisch legen/Auto bijvullen】Het ledigingsstation maakt gebruik van de nieuwste ledigingsmethode, met een 2,5L stofzak, die maximaal eens in de zeven weken gereinigd kan worden.Robotstofzuiger is ook uitgerust met een onafhankelijk 3L waterreservoir en 2,5L vuilreservoir, dat automatisch water aanvult in het waterreservoir voor het reinigen.
 • 【Slimme App】Detecteert automatisch waar de robot vast kan komen te zitten en stelt deze voor als no-go areas. U kunt ook onzichtbare muren tekenen in de Roborock Robot Vacuum App om te voorkomen dat bepaalde gebieden worden gereinigd. Gebruik 3D-mapping,u kunt uw huis virtueel bouwen met details zoals meubels voor een nauwkeurige kaart die ervoor zorgt dat u de best mogelijke reiniging krijgt.
roborock Originele accessoires, VibraRise wisserdoekjes, accessoires voor S8/S8 +/S8 Pro ultra/S7/S7 Maxv/S7 Maxv Ultra/S7 Pro Ultra Robot Stofzuiger Pack van 2 (grijs)
 • Roborock originele dweildoeken zijn compatibel met Roborock S8/S8 +/S8 Pro ultra/S7/S7 Maxv/S7 Maxv Ultra/S7 Pro Ultra stofzuigrobot.
 • Mopdoeken zijn gemaakt van polyester en nylon en verwijderen ultrafijn stof dat anders achterblijft bij normaal stofzuigen.Mopdoeken zijn wasbare en herbruikbare types.Ondersteunt hand- of machinewas (voorkeurstemperatuur van het water is lager dan 90 °C).
 • Eenvoudig te installeren. Je hoeft de robot niet op te tillen of te draaien, je gebruikt gewoon de montagesleuf.
 • De VibraRise dweildoek in combinatie met de sonische triltechnologie van Roborock S7 verwijdert een deel van het droge vuil dat de robot kan achterlaten, van koffie tot modderige voetafdrukken.
 • Vervang de schoonmaakdoek om de 3-6 maanden om de stofzuiger optimaal te laten presteren.
14% korting
Roborock S8 Robotstofzuiger met Dweilfunctie, Dubbele Borstel&6000Pa Zuigkracht&3D Gestructureerd Licht, Stofzuiger Robot met WiFi/Alexa/APP (Upgrade voor Roborock S7)(Wit)
 • 【6000Pa Zuigkracht】Huishoudelijke robotstofzuigers S8 heeft meer zuigkracht dan elke vorige roborock robotstofzuiger, met een maximum van 6000 Pa. Dat is meer dan het dubbele van de roborock S7. Hij zuigt snel vuil, haar, stof en meer op van harde vloeren en tapijten.
 • 【DuoRoller borstel】Roborock S8 reinigingsrobot heeft Dual Rubber Main Brush die effectief vuil en kleine stofdeeltjes kan verwijderen, haarklitten kan verminderen en kan vegen. Verschillende reinigingsmodi laat uw huis schoner zijn dan ooit tevoren.
 • 【Upgrade Dweilsysteem 】 S8 robotstofzuigers met sonisch dweilen dat tot 3.000 keer per minuut schrobt en de mop optilt tot 5 mm om opgedroogde vlekken dieper te verplaatsen.
 • 【Hoge intelligentie】 Uitgerust met 3D Structured Light obstacle sensing, een proces dat gebruik maakt van een patroon geprojecteerd op een scène en patroon vervorming gebruikt om obstakels nauwkeurig te herkennen om S8 robotstofzuiger slimmer te laten denken, en sneller te laten werken, gemakkelijker dan ooit.
 • 【Precisie Navigatie Systeem】Precisie Navigatie Systeem maakt gedetailleerde kaarten om een optimale route te vinden voor een snellere reiniging. De S8 Zelfopladende robotstofzuiger kan automatisch gemakkelijk vast te raken plaatsen detecteren en tekent onzichtbare muren in de Roborock app om no-go zones in te stellen.
4 Stks Filter Hepa voor Xiaomi Roborock Q7/Q7+/Q7 MAX/Q7 MAX + Robot Stofzuiger Vervanging Reserve Accessoires
 • 4 Stks Filter Hepa Voor Xiaomi Roborock Q7/Q7+/Q7 MAX/Q7 MAX + Robot Stofzuiger Vervanging Reserve Accessoires
 • Verbeterde filtermogelijkheden tot 99,98%. Hoog rendement, die kleine deeltjes van 0,3 micron vangt.
 • Filters kunnen de reinigingsprestaties van de veegmachine behouden en het binnendringen van stof verminderen.
 • Het wordt aanbevolen om reserveonderdelen elke 2 tot 3 maanden te vervangen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie om de machine optimaal te laten functioneren
 • Inhoud van de verpakking: 4 x Filter

Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+: conclusie en oordeel

Dit zijn waarschijnlijk twee van de meest geavanceerde robots van het moment. De keuze tussen de twee hangt af van enkele factoren die we nog niet kennen, zoals de uiteindelijke verkoopprijs van de S7 MaxV Ultra.

We kunnen ervan uitgaan dat de prijs hoog zal zijn, gezien de geavanceerde functies die zijn inbegrepen, maar we zullen moeten afwachten om te zien hoeveel verschil het maakt.Roborock S7 MaxV Ultra

De Roborock S7 MaxV Ultra is een grote sprong voorwaarts in kwaliteit, zowel wat betreft de functionaliteit van de robot als het technologische niveau. Bewijs hiervan is dat het nieuwe model de zuigkracht van de S7+ verdubbelt, die op zijn beurt de vorige robot al overtrof.

Aan de andere kant kunnen we niet ontkennen dat de drievoudige basis van de Roborock S7 MaxV Ultra zeer aantrekkelijk is, misschien vanwege zijn innovatieve karakter. Een ander aspect waar we de evolutie van het bedrijf zien is de navigatietechnologie.

Het navigatiesysteem is in beide gevallen op laser gebaseerd, maar de Roborock S7 MaxV Ultra is versterkt met een dubbele camera, RGB en 3D. Dit gezegd zijnde, moet u weten dat de Roborock S7+ ook een superieur alternatief is voor veel concurrerende modellen, en het levert zeker uitstekende resultaten.

De prijs van deze robot zal waarschijnlijk hoger liggen en een aanzienlijke investering vergen, maar hij beschikt over functies die nog nooit eerder zijn gezien en zeldzaam zijn onder high-end robots. Wij geven daarom de voorkeur aan dit alternatief; hoewel, zoals wij zeggen, het prijsverschil de doorslag zal geven bij de beslissing.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roborock S7 MaxV Ultra Vs Roborock S7+ - De grote revolutie op het gebied van robotstofzuigers je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir