Roborock S5 Max vs S6 MaxV  - Welke Roborock is het slimst?

27/05/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Roborock is een Chinese onderneming opgericht in 2014 met de ambitie om te concurreren met de toppers in de sector van de robotstofzuiger. Sinds Xiaomi ook onderdeel is van dit bedrijf en haar kennis deelt, presenteert Roborock de ene na de andere geavanceerde robotstofzuiger tegen zeer schappelijke prijzen, een regelrecht succes!

Twee van de meest slimme robotstofzuigers worden hierna vergeleken, model S5 Max en S6 MaxV.

inhoudsopgave

Verderop komen de overeenkomsten aan bod, maar eerst tref je hieronder de verschillen aan tussen de Xiaomi Roborock S5 Max en de S6 MaxV 

1) Motorkracht is zuigkracht

De Roborock S6 MaxV heeft het grootste zuigvermogen. Met een nieuwere versie van de motor heeft de Roborock S6 MaxV een beter zuigvermogen en is deze de helft stiller dan de Roborock S5 Max. Uitgedrukt in Pascal-eenheden heeft de Roborock S5 Max: 2.000 Pa en de Roborock S6 MaxV: 2.500 Pa

2) Hoe lang gaat een volle accu mee?

De Roborock S6 MaxV gaat ongelofelijk lang mee op een volledig opgeladen accu, wel 180 minuten. oftewel drie uur!! De Roborock S5 Max doet het ook niet verkeerd met 150 minuten.

3) Navigatiesysteem

Beide modellen maken gebruik van de  LiDAR laser navigatiemethode met infrarood sensoren. De robot scant de woning en brengt daarmee een nauwkeurige en interactieve kaart van je woning in beeld. Met behulp van de App kan je er vervolgens interactief mee communiceren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Roborock S6 vs. S6 Pure vs. S6 MaxV - Welke van deze drie is de beste?

Model S6 MaxV gaat een stapje verder en voegt een tweetal camera's toe (Reactive AI-ssysteem). Om deze reden is haar navigatie uitgerust met betere algoritmes, waardoor ook slimmer en efficiënter. De robot kan hierdoor zelfs voorwerpen analyseren en onderscheiden van elkaar.

4) Opslag van Kaart-rapporten

De Roborock S6 MaxV kan tot vier Rapporten opslaan in de Xiaomi Home App en is daarmee de robotstofzuiger met de grootste hoeveelheid Rapporten opslag. De Roborock S5 Max slaat er maximaal drie op. 

5) Prijzen verschillen niet veel van elkaar 

De Roborock S6 MaxV is door haar uitgebreidere toepassingen uiteraard iets duurder dan de S5 Max.

Je vindt hierna alle overeenkomsten tussen beide robotstofzuigers en onderaan deze pagina alle redenen om voor één van deze stofzuigers te kiezen.

1) Multifunctionele modellen die vanalles kunnen

Het zijn beide multifunctionele modellen die zowel zuigen, vegen, schrobben als dweilen en het leven een stuk makkelijker maken.

2) Geen stofzuigerzak maar een opvangbak 

In de opvangbakken kan net iets minder dan een halve liter vuil opgeslagen worden. Daarna moet je deze wel zelf legen. Waar veel stofzuigers alleen bedoeld zijn om het stof in de kamer op te zuigen, kunnen deze Roborock's ook nog eens dweilen. Zowel de Roborock S6 MaxV als S5 Max hebben ook een watertank en kunnen na het stofzuigen je woning ook helemaal dweilen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba (iRobot) vs. Roborock (Xiaomi) - Welk topmerk robotstofzuigers is het beste?

De capaciteit wordt gemeten in milliliters en is voor beide vergelijkbaar. De S5 Max heeft een opvangbak van 460 ml  voor vuil en 290 ml voor water. Voor de Roborock S6 MaxV geldt een opvangbak van 460 ml (vuil) en 297 ml (water).

3) Aansturing via WiFi-verbinding en de Xiaomi Home App

De robotstofzuigers kan je het handigst besturen via de smartphone applicatie van Xiaomi. Hiermee kun je, of je nu thuis bent of niet, elk moment de stofzuiger aanzetten of ervoor kiezen om een schema te maken op welke momenten de stofzuigers de schoonmaak ronde moet maken.

4) Ook dweilen is geen probleem.

Vanaf de App kan je de dweilfuntie besturen. Tevens is het mogelijk om de hoeveelheid water te reguleren of bepaalde ruimtes uit te sluiten, zodat deze niet worden gedweild.

5) Genoeg slimme Kaart-opties

Dankzij de slimme Kaart-opties kan je interactief met de Roborock communiceren vanaf de App. Zo kan je de schoonmaak volgorde bepalen, instructies geven om slechts bepaalde ruimtes schoon te maken of juist te beperken. Beide stofzuigers worden namelijk geleverd met virtuele muur zodat je makkelijk een deel van je woning af kan zetten waar de stofzuiger juist niet mag komen.

6) Spraakbesturing ook aanwezig

De Roborock S6 kan je nu ook besturen via de virtuele assistenten Alexa of Google Home. Hierbij  kan je je eigen spraakcommando's configureren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ - Welke robotstofzuiger wint de strijd?

7) Wat bedoelen we met Opladen en Hervatten?

Beide modellen Roborock keren uit zichzelf terug naar het basisstation om te wachten tot je de stofzuiger leegt in geval de robotstofzuiger vol zit.

Conclusie -  De Xiaomi Roborock S5 Max óf toch de Xiaomi Roborock S6 MaxV?

Als je prijs-kwaliteit zoekt, is de Roborock S5 Max een zeer goed beoordeeld model. Het beschikt over geavanceerde toepassingen zoals de slimme dweil-functie, de laser navigatiemethode en je kan er interactief mee communiceren.  

Als je een slimmere versie zoekt en uiteenlopende prestaties eist, is de Roborock S6 MaxV één van de beste dankzij haar nieuwste technieken. Dankzij het Reactive AI navigatiesysteem is het de meest slimme ter wereld. Daarnaast is deze Roborock ook veel krachtiger dan de Roborock S5 Max. 

Als wij moeten kiezen, kiezen we voor de Roborock S6 MaxV. Ondanks het hogere prijskaartje, maken de nieuwste slimme technieken  het één van de beste robotstofzuigers die tegenwoordig te koop wordt aangeboden.  

Op zoek naar een Xiaomi Roborock S6 MaxV? Bekijk hier de aanbiedingen van Amazon!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Proscenic P11 vs P10 Pro vs M8 ProProscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro - De beste stofzuiger van Proscenic

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Roborock S5 Max vs S6 MaxV  - Welke Roborock is het slimst? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir