Saltar al contenido

POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G – Xiaomi-merk vernieuwt zijn smartphone line-up

POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G

Een van de merken die Xiaomi-technologie gebruikt, POCO, heeft een nieuwe smartphone gelanceerd die het bekijken waard is. Het is een update van het assortiment, dus de vraag die wij ons stellen is: Is het nieuwe model de moeite waard? Om die te beantwoorden, kijken we naar de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G. Zoals u zult zien, zijn de meeste elementen hetzelfde, maar er zijn verschillen die de balans kunnen doen doorslaan. Wij vertellen u erover!

POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G: belangrijkste variaties

Allereerst zullen wij u vertellen waar wij de grootste verschillen zien. In geval van twijfel kunnen zij u beter helpen beslissen wat beter bij uw omstandigheden past.

Type processor

Een van de belangrijkste veranderingen tussen deze twee POCO-smartphones is de processor. De POCO X4 wordt aangedreven door de Snapdragon 695, terwijl de X5 upgradet naar de Snapdragon 778. Deze nieuwere processor biedt meer kracht en prestaties, hoewel er geen grote verschillen zijn in de interne werking van de smartphone.

Besturingssysteem

Net als de processor is ook het besturingssysteem opgewaardeerd. Dit betekent dat de POCO X5 Pro 5G gebaseerd is op het MIUI 14 systeem, terwijl de POCO X4 Pro 5G het MIUI 13 systeem heeft.

Sensoren ontgrendelen

Beveiliging is een van de belangrijkste aspecten voor smartphonegebruikers, die veel relevante documenten en informatie bij zich dragen. Opmerkelijk is dat zowel de POCO X5 Pro 5G als de X4 Pro 5G een ontgrendelingssysteem met vingerafdruksensor hebben.

Maar de POCO X5 Pro 5G heeft ook een gezichtsherkenningssensor op basis van kunstmatige intelligentie waarmee je de telefoon alleen kunt ontgrendelen door bepaalde kenmerken van je gezicht te herkennen. Zo zijn we er dubbel zeker van dat niemand onze telefoon kan ontgrendelen.

Helderheid van het scherm

Zoals je hieronder zult zien, is het scherm van beide smartphones identiek, op één klein detail na dat onze aandacht trok. De POCO X4 Pro 5G is weliswaar een oudere smartphone, maar heeft een hogere maximale helderheid van maximaal 1200 nits, vergeleken met de 900 nits van de POCO X5 Pro 5G.

POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G 2

 

POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G: Hoe zijn ze vergelijkbaar?

Nu is het tijd om alle elementen die ze gemeen hebben te analyseren. Aangezien zij van hetzelfde merk en hetzelfde gamma zijn, is het niet verwonderlijk dat zij verschillende belangrijke overeenkomsten vertonen:

Ontwerp

Vanuit ontwerpoogpunt is het zo dat je kunt zien dat we te maken hebben met twee POCO’s, omdat ze dezelfde esthetische lijn aanhouden. Zelfs in de kleuren, waaronder we blauw, geel of zwart kunnen kiezen, een beslissing die altijd afhankelijk is van de beschikbaarheid van de voorraad. De POCO X5 is iets kleiner, maar het verschil is niet groot.

Schermgrootte

Het merk Xiaomi heeft geen grote veranderingen doorgevoerd in de schermgrootte en resolutie, die respectievelijk 6,67 inch en 2400 x 1080 pixels blijft. Ook het scherm is in beide gevallen Dot Display AMOLED. Bovendien zijn beide voorzien van Corning Gorilla Glass 5 beschermend glas. Het scherm, hoewel het het belangrijkste element is in de esthetiek van de smartphone, maakt dus geen verschil.

Camera’s

Smartphonecamera’s zijn onmisbare accessoires geworden door de grote hoeveelheid audiovisuele inhoud die we regelmatig genereren. Ook in dit opzicht zijn er geen verschillen, want beide smartphones zijn uitgerust met 3 achtercamera’s.

De belangrijkste, die groothoek, is 108 MP, een meer dan voldoende resolutie voor persoonlijk en zelfs professioneel gebruik. De ultragroothoek is 8 MP, terwijl de macrolens een resolutie van 2 MP heeft. En de frontcamera is in beide gevallen 16 MP.

Batterij

Als we naar de batterij kijken, hebben zowel de X5 als de X4 een capaciteit van 5000 mAh en een snellaadoptie van 67 watt, dus de levensduur van de batterij is in beide gevallen hetzelfde, hoewel het zal afhangen van de hoeveelheid toepassingen die je tegelijkertijd gebruikt.

Contactloze betaling

Als u gewend bent elke betaling via uw mobiele telefoon te doen, kunt u dat met elk van onze twee protagonisten doen. Beide zijn compatibel met de NFC-technologie (Near Field Communications), die essentieel is om dit type contactloze betaling mogelijk te maken.

Hetzelfde audiosysteem

Een andere belangrijke overeenkomst tussen de twee smartphones is dat ze dubbele luidsprekers hebben, wat betekent dat er geen grote verschillen zijn in de audio van de twee smartphones.

Prijs

Het is ongebruikelijk dat een recent gelanceerd model dezelfde prijs heeft als het model dat eraan voorafgaat, maar in dit geval is dat wel zo. Dit bewijst dat de lijn die POCO in zijn X5-model heeft aangehouden vrij gelijk is aan die van de X4, aangezien er geen grote wijzigingen zijn en de prijsvariatie dus vrijwel nihil is.

POCO X5 Pro 5G vs X4 PRO 5G 3

POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G: Onze eindconclusie

Nu we de verschillen en overeenkomsten tussen onze twee protagonisten hebben geanalyseerd, is het tijd om te beslissen welke van de twee het meest de moeite waard is. Onze conclusie is dat de continutrend van POCO betekent dat er niet veel veranderingen zijn in de X5, hoewel het interessant is op te merken dat de prijs ook niet veel varieert.

Als u al de X4 bezit, is het dus niet de moeite waard om over te stappen op de X5, omdat u niet veel verbetering zult merken. Aan de andere kant, als je er geen hebt en je twijfelt over welke je moet kopen, is ons advies om direct te kiezen voor de POCO X5 Pro 5G, omdat die een modernere processor en besturingssysteem heeft, maar voor dezelfde prijs.

Ook esthetisch zijn er geen grote verschillen. In feite is de X5 iets lichter dan de X4, hoewel de afmetingen gelijk of zeer vergelijkbaar zijn. Je hebt dus niet veel te verliezen met de X5, en je hebt wel veel te winnen omdat je profiteert van een modernere smartphone.

Wij raden u ook aan om de meningen van andere gebruikers die ze al hebben geprobeerd te raadplegen als u nog steeds twijfelt. In dit geval kunnen we u echter al vertellen dat het verschil tussen de twee smartphones in de meeste relevante aspecten erg klein is.

Ranglijst: de best verkopende POCO-smartphones

In dit deel tonen we je de ranglijst, zodat je kunt zien welke POCO smartphones het best verkocht worden op Amazon:

Xiaomi Poco M5 smartphone 4 GB / 128 GB 6,58 inch display 5000 mAh 22,5 W snel opladen (grafietgrijs)
 • Snelle specificaties: display - 6,58 inch, memory - 4 GB RAM + 128 GB ROM (uitbreidbaar geheugen met microSD), camera - achtercamera: 50 MP, frontcamera: 5 MP, bluetooth 5.3, dual-sim | nano-sim.
 • Octa-Core CPU: Xiaomi POCO M5 beschikt over de snelle en gladde mediaTek Helio G99, een octa-core gaming chipset geoptimaliseerd om ongeïnterrupteerd gamen, vloeibaar dagelijks gebruik en een langere levensduur van de batterij.
 • 5000 mAh high-performance accu: A 5000 mAh batterij met hoge capaciteit voor Xiaomi POCO M5 gedurende het gebruik. En heeft 22,5 W snel opladen, ons speciale proces zorgt de levensduur van de batterij voor een optimaal opladen en opladen gedurende jaren betrouwbaar gebruik.
 • 6,58 inch FHD+ Dot Drop: Xiaomi POCO M5 heeft een massief 6,58 inch dot drop-display, 2400 x 1080 FHD+, is groot en meeslepend, verfrist snelheid tot 90 Hz, biedt een geweldige video- en gaming-ervaring.
 • Opslag & connectiviteit: Xiaomi Poco M5 Houses 128 GB interne opslag. Runs on MIUI 13, Base on Android 12. Verbindingswijs het apparaat ondersteunt 4G, Bluetooth 5.3, wifi: 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 + 5 GHz, ecc.
Xiaomi Poco M5s Smartphone, 4 + 128 GB, display 6,43 inch FHD+ AMOLED, MediaTek Helio G95, 64 MP Quad Camera, 5000 mAh, NFC, blauw (EU versie + 2 jaar garantie) zonder oplader
 • Maak ultraheldere foto's en maak adembenemende 4K-video's met het achterste camerasysteem van de POCO M5s
 • Het bevat een 64 MP hoofdcamera
 • Een 8 MP ultra-groothoekcamera en twee 2 MP-sensoren
 • Aan de voorzijde bevindt zich een camera
 • Aan de voorzijde bevindt zich een camera met 13 MP
6% korting
Xiaomi Poco X5 Pro Smartphone 256 GB, 8 GB RAM, geel
 • Verpakking van ongelooflijke displaytechnologie, POCO X5 Pro 5G impreert met een levendige vloeistof en helder 6,67 inch Flow AMOLED-scherm. Ontworpen voor de nieuwste top dierentelefoons, dit is de eerste X-serie telefoon met Flow AMOLED, bekend als de flexibele displaytechnologie. Als de slimmeste X-serie smartphone maar is hij slechts 7,9 mm dun met een kleine kin en licht lichaam.
 • POCO X5 Pro 5G heeft een vlagship-niveau 120Hz verfrissingssnelheid voor scrolling en games op sociale media en biedt een extreem gladde gebruikerservaring. Het apparaat brengt ook foto's en video's tot leven met 100% DCI-P3 en 10 bit kleurdiepte en vloeiende kleurgraad. Wanneer je naar het donker of in laag licht gaat, beschermt de 1920Hz PWM je ogen en garandeert dat je niets mist.
 • Met de RAM en opslagoptimisatie van de nieuwste MIUI 14 voor POCO 2, kunnen gebruikers genieten van nog meer vloeiende prestaties en opslagefficiëntie. De krachtige chipset betekent dat beelden sneller worden verwerkt, zodat foto's en video's snel en handig zijn.
 • Ontworpen om tevreden te zijn Gen Z nodig voor snelheid en responsieve technologie, POCO X5 Pro 5G's Snapdragon778G cameraverwerkingssysteem is sneller dan vorige generaties telefoons. Een flagship-niveau 108MP-sensor maakt professionele fotografie eenvoudig, levert ultra-hoge resolutie en capour elk detail en kleur, zelfs 's nachts en in donkere gebieden. POCO X5 Pro 5G ondersteunt schieten in 4K en de vlog-functie bevat sjablonen voor eenvoudige updates online.
Xiaomi POCO M5s Smartphone 6 GB/128 GB 643 inch Display 5000 mAh 33 W Fast Charging Blauw Zwart
 • Quick specificaties: display – 6,43 inch, geheugen – 6 GB RAM + 128 GB ROM (uitbreidbaar geheugen met microSD), camera – achteruitrijcamera: 64 MP, frontcamera: 13 MP, bluetooth 5.0, SIM – dual sim | nano-SIM.
 • Octa-Core CPU: Xiaomi POCO M5s beschikt over de snelle en soepele mediaTek Helio G95, een Octa-core gaming chipset geoptimaliseerd om ononderbroken gaming, vloeistofdagelijks gebruik en een langere levensduur van de batterij.
 • 5000 mAh high-performance batterij: een 5000 mAh batterij met hoge capaciteit werkt Xiaomi POCO M5s door dagen van gebruik. En hebben 33 W Fast Charging, ons speciale proces verbetert de levensduur van de batterij om optimaal opladen en opladen gedurende jaren van betrouwbaar gebruik te bieden.
 • 6,43 inch AMOLED FHD+ Dot Drop: Xiaomi POCO M5s heeft een massief 6,43 inch Dot Drop Display, 2400 x 1080 AMOLED FHD+, is groot en meeslepend, verfrissende snelheid tot 90 Hz, biedt een geweldige video- en game-ervaring.
 • Opslag & connectiviteit: Xiaomi POCO M5s huizen 128 GB interne opslag. Op MIUI 13, basis op Android 12. Connectiviteitswise het apparaat ondersteunt 4G, Bluetooth 5.0, WLAN: 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 + 5 GHz, ecc.