Philips vs Remington: een elektrisch scheerapparaat voor iedereen

02/08/2023 - Actualizado: 08/08/2023

Philips vs Remington
Voor ons uiterlijk zorgen is een van de belangrijkste dingen die we doen, want je goed voelen over jezelf maakt ons zelfverzekerder en gezelliger. In het geval van mannen is een van de meest luie dingen het scheren of onderhouden van een baard, iets waar je ook tijd voor moet maken, zo niet elke dag, dan toch om de dag. Daarom zijn elektrische scheerapparaten in deze gevallen een geweldig alternatief, omdat veel scheerapparaten tegenwoordig opzetstukken voor het scheren of trimmen van de baard combineren.
In dit artikel wil ik je alle sleutels geven die je nodig hebt om het juiste elektrische scheerapparaat te kiezen, en dat doe ik door twee topmerken in de sector met elkaar te vergelijken: Philips vs Remington. Ik kan je al vertellen dat Philips een veel hogere prijs heeft dan Remington, maar misschien is dit eerder te wijten aan de premium positionering dan aan specifieke technische verschillen? Dat zoeken we hieronder uit.
inhoudsopgave

Geschiedenis van elk merk

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar een van de eerste dingen die ik doe als ik moet kiezen tussen twee producten van verschillende merken is informatie inwinnen over de oorsprong van elk merk, om te zien welk merk meer ervaring of geschiedenis heeft in de branche. OK, dus zowel Philips als Remington zijn bekende merken met een goede reputatie op het gebied van scheerapparaten, maar wat is de oorsprong van beide?

Philips elektrische scheerapparaten en hun Joodse oorsprong

De geschiedenis van Philips gaat terug tot 1891, toen Gerard Philips en zijn vader Frederik een klein lampenbedrijf oprichtten in Eindhoven. Na verloop van tijd breidde het bedrijf uit en diversifieerde het zijn activiteiten op verschillende technologische gebieden.
In 1939 introduceerde Philips zijn eerste elektrische scheerapparaat, een mijlpaal in de wereld van de mannenverzorging. Het elektrische scheerapparaat werd uitgevonden door Alexandre Horowitz, een Joodse ingenieur die nazi-Duitsland ontvluchtte om bij Philips te gaan werken. Het revolutionaire ontwerp bevatte een set roterende mesjes, waardoor het scheren sneller en comfortabeler ging dan met traditionele handmatige scheerapparaten. Vanaf dat moment zijn de rest van de modellen geëvolueerd tot wat we nu, bijna 100 jaar later, nog steeds gebruiken.

Remington, bijna 100 jaar geschiedenis

De eerste op het voorhoofd. Als we hadden verwacht dat ervaring een van de onderscheidende aspecten tussen de elektrische scheerapparaten van Philips en Remington zou zijn, dan is dat niet het geval. Het merk Remington gaat terug tot maar liefst 1816 toen Eliphalet Remington II in Ilion, New York een bedrijf oprichtte dat zich aanvankelijk richtte op de productie van geweren en munitie. Na verloop van tijd breidde het bedrijf uit naar andere technische gebieden, waaronder elektrisch gereedschap en huishoudelijke apparaten.
Elektrische scheerapparaten kwamen echter pas in de jaren 1930, net als Philips. Remington debuteerde met het eerste elektrische scheerapparaat, dat opviel door het innovatieve ontwerp en de focus op gebruiksgemak. In de loop der jaren is het merk zijn elektrische scheerapparaten blijven ontwikkelen en verfijnen, met technologieën zoals roestvrijstalen mesjes, flexibele scheerhoofden en zeer nauwkeurige snijsystemen.
Remington vs Philips

Verschillen en overeenkomsten

Het is nooit goed om te generaliseren, weet je, want elk model is anders. Maar toch zijn er een aantal verschillen en overeenkomsten tussen de merken die ons kunnen helpen om beter te begrijpen hoe elektrische scheerapparaten zijn en dus om de juiste te kiezen.

Verschillen

We beginnen met enkele van de meer algemene verschillen tussen Philips en Remington, wat betreft hun elektrische scheerapparaten:

Philips is technologischer

Op basis van het feit dat beide merken eenvoudigere en meer geavanceerde apparaten hebben, heeft Philips over het algemeen meer technologische innovatie. Een van de beste opties van de nieuwe Philips-modellen is bijvoorbeeld de druksensor, waarmee het scheerapparaat zelf de druk kan aanpassen aan de hoeveelheid haar. Dit is niet te vinden op de scheerapparaten van Remington.

Roterende scheerhoofden

Eigenlijk zit er een addertje onder het gras bij dit verschil (eerlijk is eerlijk). Remington heeft enkele modellen scheerapparaten met roterende scheerhoofden. We laten er hieronder zelfs een zien.
Maar vrijwel alle scheerapparaten van Philips hebben deze technologie. En eerlijk gezegd is het resultaat gladder dan bij de scheerapparaten van Remington. Wat dat betreft is het natuurlijk logisch, aangezien veel scheerapparaten van Remington foliescheerapparaten zijn.

Prijs

Ik geef toe dat dit een van de verschillen is waar we het meest rekening mee houden, want we hebben het hier niet over een kleine economische variatie. Over het algemeen zijn de elektrische scheerapparaten van Philips tussen de 40% en 50% duurder dan die van Remington.
Uiteraard hebben de hierboven besproken verschillen hier veel mee te maken, hoewel, zoals je weet, elk model anders is. Maar over het algemeen is Philips het duurste merk elektrische scheerapparaten.

Overeenkomsten

Laten we ons nu richten op de punten waarop ze het meest op elkaar lijken:

Meegeleverde accessoires

Over het algemeen hebben de meeste elektrische scheerapparaten van beide merken een baardtrimmer, een van de meest gewaardeerde accessoires door gebruikers. Wij vinden het essentieel om handige accessoires te vinden en dat is deze zeker, en beide merken zijn zich daarvan bewust.

Nat en droog

Als ik erover nadenk, is het lang geleden dat ik een ander type scheerapparaat heb gebruikt dat niet nat en droog kan worden gebruikt. In die zin ontwerpen zowel Philips als Remington hun modellen met deze dualiteit in gedachten, wat, bijna onbewust, voor veel mannen een eerste vereiste is. Persoonlijk ben ik meer fan van scheerschuim, maar je kunt je ook gewoon met water scheren.

Precisie van het scheerblad

De scheerbladen vormen het hart van elektrische scheerapparaten, dus het is geen verrassing dat zowel Philips als Remington er veel zorg aan besteden. Natuurlijk geeft elk merk zijn eigen naam aan de technologie die het gebruikt voor de mesjes. Philips heeft SteelPrecision-mesjes, terwijl Remington voor Comfort Float gaat.
Het belangrijkste verschil is dat de mesjes van Remington scheerapparaten bewegen door flotatie, waardoor sommige bewegingen wat ruwer zijn dan die van Philips, waarvan de bewegingen soepeler zijn.
Naar mijn mening scheert Philips gladder en preciezer met zijn bewegingen. Toch moeten we erkennen dat de mesjestechnologie die Remington in zijn nieuwste modellen laat zien, veel beter is dan een paar jaar geleden en in dit opzicht zeer gunstig is geëvolueerd.

Maximale huidverzorging

Gevoeligheid van de huid is een aspect dat me, in ieder geval bij mij, veel zorgen baart, want omdat ik geen baard heb, moet ik me om de dag scheren, en dat kan wreed zijn voor de huid. Daarom besteed ik veel aandacht aan merken die technologieën gebruiken die een maximale huidverzorging garanderen. Bovendien irriteren ze de huid niet te veel.

Hoe kies je het beste elektrische scheerapparaat?

Ik weet dat het kiezen van een scheerapparaat niet eenvoudig is, zeker nu er zoveel modellen zijn om te overwegen. Daarom wil ik een aantal tips met je delen om je te helpen het model te kiezen dat het beste bij je past, hoewel dit kan variëren afhankelijk van je zoekvoorkeuren.

Roterende of bladen?

Dit is de grote vraag voor veel mensen, hoewel ik er vrij duidelijk over ben. Ik geef altijd de voorkeur aan roterende bladen, omdat ze zich kunnen aanpassen aan de vorm van het gezicht, waardoor je je de eerste keer preciezer kunt scheren, zonder dat je meerdere scheerbewegingen hoeft te maken, en dus minder schadelijk bent voor de huid. Ze zijn vooral geschikt voor mensen met dikker haar.

Beter nat en droog

Om dezelfde reden dat ik je vertelde dat ik de voorkeur geef aan roterende mesjes, geef ik ook de voorkeur aan scheerapparaten die nat en droog gebruikt kunnen worden. Alles wat goed is voor de huid is welkom, en het is altijd beter om iets meer te betalen om de huid zo goed mogelijk te houden. Scheerbladen die nat en droog gebruikt kunnen worden, irriteren minder dan andere.

Accessoires zijn belangrijk

Veel modellen worden verkocht met alleen het scheerapparaat, maar ik vind het net zo belangrijk om te controleren of er op zijn minst ook een baardtrimmer bij zit. Ik ben van mening dat als ik besluit om zo'n scheerapparaat te gebruiken, ik dat op de best mogelijke manier doe. En zelfs als je geen baard hebt, is de trimmer ideaal om je bakkebaarden te polijsten zonder je oor te beschadigen.
We raden je ook aan om te kiezen voor modellen waarvan de kop geschikt is voor andere delen van het lichaam, zoals de romp. Of, als ze dat niet zijn, zorg dan dat ze de juiste accessoires hebben voor dit doel.

Bereik

Elektrische scheerapparaten zijn snoerloos en daarom is de levensduur van de batterij belangrijk. Hoewel ik eerlijk gezegd niet meer dan 15 minuten nodig heb om me te scheren, begrijp ik dat het niet handig is om het scheerapparaat na elk gebruik op te laden. Daarom probeer ik altijd scheerapparaten te zoeken met een batterijduur van ongeveer een uur, zodat je er ongeveer 4-5 keer mee kunt scheren.

Gemakkelijk te vervoeren

Een andere belangrijke vereiste voor mij is de draagbaarheid van elektrische scheerapparaten, omdat ik veel reis en altijd minder gewicht en ruimte nodig heb. Nu vind ik dit niet belangrijker dan bijvoorbeeld huidverzorgingsfuncties en -technologieën, maar het kan een aspect zijn dat me helpt bij het maken van een keuze als het gelijkspel is.
remington vs philips 3

Voorbeelden en vergelijkingen

Tot nu toe heb ik je een aantal interessante dingen verteld die je kunnen helpen beslissen of je meer van Philips of Remington houdt, maar nu is het tijd om iets specifieker te worden. En om dat te doen, kijken we naar de meest complete scheerapparaten van elk merk tot nu toe. Met andere woorden, hier vergelijken we de Philips Shaver Series 9000 vs Remington HyperFlex Pro.

Philips Scheerapparaat Series 9000: Baanbrekende scheertechnologie

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat dit een van mijn favoriete elektrische scheerapparaten is, en dat steek ik niet onder stoelen of banken. Een deel van de reden is de IQ Skin-technologie, waardoor hij zich perfect aanpast aan de vorm van je gezicht. Hij doet het een stuk beter dan Remington, hoewel er merken zijn, zoals Braun, die hem kunnen evenaren of zelfs overtreffen. Niet alleen dat, maar de druksensor waarschuwt me ook als ik te veel druk uitoefen, wat me enorm helpt om onnodige irritatie te voorkomen.
Ik ben ook dol op de batterij die tot 1 uur meegaat, waardoor ik er ongeveer twee weken over doe voordat ik hem weer moet opladen. Ik kan hem nat en droog gebruiken, maar ik raad aan om hem nat te gebruiken, omdat dat beter is voor je huid. En afhankelijk van de lengte van je baard kun je hem op 5 lengtes instellen.
Je kunt hem ook synchroniseren met de Philips GroomTribe app. En ik raad het eigenlijk aan, want je kunt de app gebruiken om tips te krijgen voor een optimaal individueel gebruik van het scheerapparaat. Maximaal aanpassingsniveau.
Philips Elektrisch Scheerapparaat Series 9000, nat en droog, ijsblauw, Lift & Cut scheersysteem en SkinIQ Technologie, pop-up trimmer, baardstyler, reinigingsstation en oplaadstandaard, model S9982/59
  • Van het nr. 1 merk elektrische scheerapparaten¹: intelligent scheerapparaat aangedreven door AI om superieure precisie² en gepersonaliseerd huidcomfort te ervaren; met SkinIQ Technologie voelt, leidt en past zich aan u aan
  • Nauwkeurigheid op huidniveau: snijdt haartjes in elke richting met 360 graden roterende Dual SteelPrecision-mesjes; snij tot op de huid met het gepatenteerde Lift & Cut-scheersysteem, zelfs bij 5-daagse dichte baarden
  • Altijd de optimale druk: de intelligente Pressure Guard Sensor beschermt je huid en het lampje geeft aan wanneer je te hard of te weinig op je scheerapparaat drukt
  • Maximaal huidcontact: flexibele scheerhoofden draaien 360 graden om de gezichtscontouren te volgen voor een grondige en comfortabele scheerbeurt, zelfs op moeilijke plekken - de nek of bovenlip
  • Beschermt tegen irritatie: 30% soepeler glijden³ dankzij de Nano SkinGlide coatinglaag op het scheerhoofd van de trimmer, bestaande uit 250.000 microkorreltjes per cm

Remington HyperFlex Pro: een geweldige evolutie

Ik zeg het al de hele tijd in dit artikel, en nu zul je zien dat het waar is. Remington heeft de technologie en geavanceerdheid van zijn elektrische scheerapparaten enorm verbeterd, en de HyperFlex Pro is daar het bewijs van. Het is een nat en droog scheerapparaat en daarmee is het vergelijkbaar met Philips.
Daarnaast heeft het ook roterende scheerhoofden met Comfort Float technologie, een bewegingssysteem gebaseerd op zwevende bewegingen. Dit type beweging betekent dat de beweging zich goed aanpast aan de vorm van het gezicht, hoewel niet zo goed als het Philips scheerapparaat. De scheerbladen zijn dubbel, net als bij het Philips scheerapparaat.
Wat betreft de werktijd, deze is ook een uur, dus in dit opzicht is het op gelijke hoogte met de Philips Shaver Series 9. Het LED-display is ook een belangrijke vernieuwing, hoewel ik moet zeggen dat het er nog steeds analoog uitziet dan bij de Philips.
Remington Roterend Scheerappraat Hyperflex Aqua Pro (100% Waterdicht, Snoerloos, Turbo-Boost, Snelladen, Scheren) Elektrisch Scheerapparaat XR1470
  • 100% waterproof - Geschikt voor nat/droog gebruik
  • Lange gebruiksduur van 60 minuten, in 90 minuten opgeladen + 5 minuten snelladen
  • Turbo Boost-modus - maakt korte metten met stugge stoppels
  • Antimicrobiële bescherming - Bescherming van de gevoelige huid en verminder irritaties
  • Dubbele snijbladen voor 50% meer scheerbereik

Philips vs Remington: Wat is mijn favoriete elektrische scheerapparaat?

Tussen deze twee merken ga ik voor Philips. Het is goed om in gedachten te houden dat je altijd model met model moet vergelijken, maar over het algemeen vind ik de resultaten van de nieuwste elektrische scheerapparaten van Philips beter dan die van Remington. Toch moet ik toegeven dat Remington een grote kwaliteitssprong heeft gemaakt in hun nieuwste scheerapparaten vergeleken met de scheerapparaten die ze jaren geleden op de markt brachten.
Het is waar dat de prijs van de Philips hoger is, maar er zijn bepaalde aspecten waarin het de voorkeur verdient om meer geld te investeren als we in ruil daarvoor meer gezondheid krijgen. En als het om huidverzorging gaat, is dat voor mij onbetwistbaar.
Daarom betaal ik liever voor de duurdere scheerapparaten, omdat ik weet dat ze een meer geavanceerde scheertechnologie hebben en minder irriterend zijn voor de huid. Mijn huid is bijzonder gevoelig voor irritatie en daarom hecht ik zoveel waarde aan dit aspect.
Dat gezegd hebbende, zijn de elektrische scheerapparaten van Remington erin geslaagd om de nieuwste modellen van Philips te overschaduwen. Dus als je besluit om voor een van deze scheerapparaten met meer waar voor je geld te gaan, dan zit je goed - het is altijd aan jou!

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Philips vs Remington: een elektrisch scheerapparaat voor iedereen je kunt de categorie bezoeken elektrisch scheerapparaat.

gerelateerde berichten

Subir