Philips vs Gillette: sleutels tot het kiezen van het beste elektrische scheerapparaat

21/08/2023

Philips vs Gillette

Het kiezen van een scheerapparaat is niet zo eenvoudig als het lijkt, dat zeg ik met zekerheid. Er zijn meerdere factoren die deze keuze beïnvloeden en het is essentieel om ze allemaal in overweging te nemen om de juiste beslissing te nemen. Maar hoe bepaal je welke aspecten cruciaal zijn? Het antwoord is simpel: door mijn gedetailleerde analyse. In mijn review deel ik informatie over de verschillende soorten scheerapparaten die verkrijgbaar zijn en belicht ik de verschillen tussen de scheerapparaten. Dit maakt het makkelijker voor je om de juiste te kiezen voor jouw huidtype.

Daarnaast zal ik de vergelijking toespitsen op twee merken die, naar mijn mening, de duidelijke leiders zijn op de markt van scheerapparaten: Philips en Gillette. Als je erover denkt om je scheerapparaat te vernieuwen of als je een speciaal cadeau wilt geven, dan is mijn artikel een aanrader!

inhoudsopgave

Soorten elektrische scheerapparaten

Voordat we beginnen, en om twijfel te voorkomen, wil ik erop wijzen dat deze vergelijking gericht is op elektrische scheerapparaten. Je kunt ook kiezen voor een handmatig scheerapparaat, maar eerlijk gezegd is dat niet echt de moeite waard gezien het grote aanbod aan elektrische scheerapparaten. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te weten welke soorten elektrische scheerapparaten er zijn. Er zijn er in principe twee: roterend en folie.

Roterende elektrische scheerapparaten

Deze scheerapparaten hebben meestal een hoger prijskaartje en hun ontwerp is meestal omvangrijker dan dat van foliescheerapparaten. Dit zijn hun belangrijkste kenmerken:

  • Hoofdontwerp: roterende scheerapparaten hebben ronde hoofden die meerdere roterende mesjes bevatten. Deze mesjes zijn gerangschikt in een cirkelvormig patroon en bewegen in een cirkelvormige snijbeweging.
  • Contouren van het gezicht: Roterende scheerapparaten zijn vaak ontworpen om de contouren van het gezicht te volgen en werken goed op gebogen oppervlakken. Dit maakt ze vooral geschikt voor mensen met een dichte baard of dikker haar.
  • Snijbeweging: Roterende scheerbladen snijden gezichtshaar in een cirkelvormige, vibrerende beweging. Dit kan het meest effectief zijn om haren op te vangen die in verschillende richtingen groeien.
  • Aantal mesjes: Roterende scheerapparaten hebben over het algemeen drie roterende mesjes, maar dit aantal kan per merk en model verschillen.
  • Huidverzorging: Sommige mensen vinden dat roterende scheerapparaten minder snel huidirritatie veroorzaken vanwege de ronddraaiende beweging en het feit dat de mesjes niet in direct contact komen met de huid.

Folie scheerapparaten

Folie scheerapparaten lijken misschien eenvoudiger en minder geavanceerd dan roterende scheerapparaten, maar ze hebben andere voordelen:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Braun Series 9 Vs 7 - Welk elektrisch scheerapparaat is het beste?Braun Series 9 Vs 7 - Welk elektrisch scheerapparaat is het beste?
  • Folieontwerp: Folie scheerapparaten hebben rechthoekige koppen met dunne, rechte folies die van links naar rechts bewegen. Elke folie heeft meestal perforaties om het haar op te vangen en af te snijden.
  • Gezichtscontour: deze scheerapparaten zijn geschikt voor diegenen die een gladder, gedetailleerder scheerresultaat willen. Ze zijn ideaal voor mensen die hun baard kort en strak willen houden.
  • Snijbeweging: De foliemesjes bewegen van links naar rechts in een lineaire beweging. Dit ontwerp is effectiever voor het scheren van vlakkere gebieden en gladdere contouren.
  • Aantal mesjes: Folie scheerapparaten hebben meestal één of twee hoofdfolies onder een dunne beschermfolie. Ze kunnen ook extra trimmers hebben voor gedetailleerd en nauwkeurig trimmen.
  • Gladder scheren: Folie scheerapparaten staan erom bekend dat ze gladder scheren, waardoor ze populair zijn bij mensen die de voorkeur geven aan een meer gepolijste look.

Philips vs Gillette 2

Hoe gebruik je een scheerapparaat het best?

Uiteraard wil je niet voor elk scheerapparaat dezelfde scheertechniek gebruiken. Voor roterende scheerapparaten is het beter om cirkelvormige bewegingen te maken terwijl je het scheerapparaat beweegt. En met foliescheerapparaten is de beweging rechtlijniger. In feite lijkt het veel meer op de manier van scheren met een handmatig scheerapparaat.

Ik raad roterende scheerapparaten meestal aan bij mensen met dikkere haren, omdat deze veel beter verwijderd worden met deze mesjes. Aan de andere kant, als je dunner of zwakker haar hebt, of als je last hebt van een gevoelige huid, kun je beter kiezen voor scheerapparaten met folie.

Philips vs Gillette: twee merken die geschiedenis hebben geschreven

Als je aan scheerapparaten denkt, denk je ongetwijfeld aan deze twee merken. Maar hebben ze dezelfde geschiedenis? Het merk Philips heeft zijn wortels in Nederland en is uitgegroeid tot een van de grootste en meest erkende technologiebedrijven ter wereld. Het werd in 1891 in Eindhoven opgericht door Gerard Philips en zijn vader, Frederik Philips. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich op de productie van gloeilampen en andere verlichtingsproducten.

De geschiedenis van de elektrische scheerapparaten van Philips begon echter in de jaren 1930. In 1939 introduceerde Philips het eerste roterende elektrische scheerapparaat, bekend als de "Philishave". Dit innovatieve scheerapparaat bevatte een reeks roterende mesjes waarmee je je comfortabeler en efficiënter kon scheren dan met traditionele scheerapparaten. In de loop der jaren bleef Philips zijn elektrische scheerapparaten ontwikkelen en verbeteren, waardoor het een marktleider werd en een reputatie opbouwde op het gebied van productkwaliteit en innovatie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Philips vs Manscaped: Wat is het beste elektrische scheerapparaat voor mannen?Philips vs Manscaped: Wat is het beste elektrische scheerapparaat voor mannen?

Gillette is een ander iconisch merk in de scheerwereld en gaat terug tot het einde van de 19e eeuw. Het werd opgericht door King Camp Gillette, een Amerikaanse uitvinder en ondernemer. Het innovatieve idee achter Gillette was het creëren van een veiligheidsscheermes met vervangbare en wegwerpmesjes. Vóór de introductie van het Gillette-scheermes hadden scheermesjes meestal vaste mesjes die constant geslepen moesten worden.

In 1901 verwierf Gillette een patent voor zijn scheermesontwerp met verwisselbare mesjes en richtte hij de Gillette Safety Razor Company op. Hoewel de eerste Gillette-scheermesjes niet elektrisch waren, brachten ze een revolutie teweeg in de scheerindustrie door een veiligere en handigere scheeroplossing te bieden.

Philips vs Gillette

Philips vs Gillette: Wat zijn mijn favoriete scheerapparaten?

Op dit punt zeggen we altijd hetzelfde, maar het is waar: je kunt niet generaliseren. Tenminste niet als we het hebben over merken met zo'n lange geschiedenis en zo veel modellen op de markt. Daarom ga ik een paar van mijn favoriete scheerapparaten van elk merk uitlichten. Let op!

Philips-serie scheerapparaten

Deze serie roterende scheerapparaten heeft verschillende modellen, de 9000, 7000, 5000, etc. series. Uiteraard heeft elk model een ander niveau van innovatie en in dit geval richten we ons op de 9000-versie. Deze is uitgerust met V-Track precisiemesjes, ontworpen om de haartjes in de beste scheerpositie te leiden en voor een gladder en comfortabeler scheerresultaat te zorgen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Philips vs Remington: een elektrisch scheerapparaat voor iedereenPhilips vs Remington: een elektrisch scheerapparaat voor iedereen

De scheerhoofden bevatten een contourvolgsysteem dat zich automatisch aanpast aan de rondingen van het gezicht, en ik moet zeggen dat ze dat heel goed doen. Alle delen van het gezichtshaar worden perfect afgeschoren zonder dat er meerdere scheerbewegingen nodig zijn. Bovendien bewegen de scheerhoofden in 8 richtingen.

Dit scheerapparaat is geschikt voor zowel nat als droog scheren, maar ik vind vooral dat het nat beter werkt. De gladheid is op zijn best, en dat is een van de dingen die verbeterd zou kunnen worden voor droog scheren. Tot slot hebben sommige modellen een pop-up trimmer voor het vormgeven van de baard, het trimmen van bakkebaarden en fijne details.

Philips OneBlade

Zoals je misschien al geraden had, heb ik het gehad over een Philips roterende, en nu is het de beurt aan een folietrimmer, en de beste is de OneBlade. Deze maakt gebruik van een mesje met dubbele werking dat het haar zowel vooruit als achteruit knipt. Deze mesjes behoren tot de beste die Philips ooit heeft ontworpen, omdat je de bewegingen nauwelijks hoeft te herhalen. Ze zijn zo scherp en de gladheid is zo groot dat het bijna lijkt alsof je er niets van merkt.

Je kunt de OneBlade zowel nat als droog gebruiken, wat betekent dat je met of zonder schuim kunt scheren, en zelfs onder de douche. En, als ik eerder zei dat ik de voorkeur gaf aan de Shaver Series 9000 nat, in dit geval houd ik het bij de droge optie vanwege de kwaliteit van de mesjes.

Sommige OneBlade modellen hebben verstelbare geleidekammen waarmee je gezichtshaar op verschillende lengtes kunt trimmen. Lengtes zijn prima als je je look regelmatig wilt veranderen, maar in werkelijkheid gebruiken we bijna altijd dezelfde lengte omdat we onze baard graag op een bepaalde manier houden. Dus misschien is het niet zo belangrijk of het meer of minder lengtes zijn, maar ik raad altijd een scheerapparaat met meer variatie aan.

Gillette Labs

Dit is het meest complexe scheerapparaat van Gillette, en een van de scheerapparaten die ik het prettigst vind vanwege de eenvoud in gebruik. Het scheert en scrubt in één beweging, wat de verzorgingsroutine vereenvoudigt. Uitgerust met een geïntegreerde scrubbar bereidt dit scheermes de huid voor door onzuiverheden te verwijderen voordat de mesjes gaan scheren.

De combinatie van Gillette's vier eersteklas mesjes zorgt voor een gladde en precieze scheerbeurt zonder in te leveren op comfort. Het adaptieve ontwerp met een 2D FlexDisc zorgt ervoor dat het scheermes zich aanpast aan de contouren van het gezicht, voor een optimaal contact en een uitzonderlijk glad scheerresultaat.

Gillette Fusion ProGlide

De ProGlide maakt gebruik van dunne, scherpe mesjes die zijn ontworpen om weerstand te verminderen en zorgen voor een gladdere, gladdere scheerbeurt met minder getrek en getrek. Een van de dingen waar ik het meest van houd, is de smerende strip aan de bovenkant die wrijving en wrijven vermindert, voor een comfortabelere scheerbeurt zorgt en de huid beschermt.

Net als zijn voorgangers is de ProGlide geschikt voor zowel nat als droog scheren, wat betekent dat hij gebruikt kan worden met of zonder scheerschuim en ook onder de douche. Het heeft ook een ergonomisch handvat dat zorgt voor een goede grip en controle tijdens het scheren.

De Gillette ProGlide-lijn biedt verschillende modellen, waaronder varianten met extra functies, zoals een extra comfortstrip of een langere levensduur van de mesjes.

 

Philips vs Gillette: welk scheerapparaat moet ik kiezen?

Op dit punt heb je misschien meer bronnen en informatie om je te helpen beslissen welk scheerapparaat je moet kiezen. Hoewel beide merken een uitstekende reputatie hebben, zijn de scheerapparaten van Philips over het algemeen geavanceerder en technologischer, maar ook duurder. De scheerapparaten van Gillette daarentegen zijn eenvoudiger, maar zeer geavanceerd en huidvriendelijk.

Als je dus op zoek bent naar een complexer en geavanceerder scheerapparaat, raad ik je aan om voor Philips te kiezen. Maar als het voor jou belangrijker is dat je je gewoon goed scheert en je geen behoefte hebt aan meer innovatie, dan volstaan de scheerapparaten van Gillette.

Bedenk wat je voorkeuren zijn en kies op basis daarvan het scheerapparaat dat daar het beste bij past.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Philips vs Gillette: sleutels tot het kiezen van het beste elektrische scheerapparaat je kunt de categorie bezoeken elektrisch scheerapparaat.

gerelateerde berichten

Subir