Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S: vergelijking tussen de beste koffiemachines

18/07/2023 - Actualizado: 24/07/2023

Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S

Het koffie-universum is enorm en groeit voortdurend, met steeds meer volgers. Als koffieliefhebber ben ik altijd op zoek naar de meest geschikte koffiemachines voor elk type bereiding. Daarom heb ik twee van de populairste modellen op de markt met elkaar vergeleken: Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S, om uit te vinden of ze hun reputatie echt waarmaken.

Beide koffiemachines hebben uitstekende recensies, waardoor ze een uitstekende keuze zijn in de markt van superautomatische koffiemachines. Hoewel ze iets anders geprijsd zijn, zitten ze in een vergelijkbare prijsklasse. Hier zijn de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de twee, zodat je kunt bepalen welke het beste bij jouw voorkeuren past. Laten we beginnen!

inhoudsopgave

Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S: Wat zijn de verschillen?

Allereerst kijken we naar de belangrijkste verschillen tussen de twee koffiemachines, die ons het meest zullen helpen bij het maken van een beslissing:

Volume koffiebonenreservoir

Zowel de Philips 3200 als de De'Longhi Magnifica S zijn koffiemachines waarin koffiebonen direct gemalen kunnen worden. Een van de verschillen is de capaciteit van het bonenreservoir, dat 250 gram bedraagt bij de De'Longhi en 275 gram bij de Philips. Oké, het is geen groot verschil, maar 25 gram koffie is 10% van het reservoir, dus het is de moeite waard om er rekening mee te houden.

Melkreservoir

Zoals je hieronder zult zien, hebben beide koffiemachines een opschuimer waarmee ze melkschuim kunnen maken. De Philips 3200 heeft echter een voordeel ten opzichte van zijn rivaal, omdat hij een melkreservoir van 260 ml heeft. Er is echter ook een optie om de koffiemachine zonder karafaccessoire te kopen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Delta Q vs Nespresso: twee zeer intuïtieve capsulemachinesDelta Q vs Nespresso: twee zeer intuïtieve capsulemachines

Maalgradaties

Zoals je weet, bevatten superautomatische koffiemachines een molen die de koffiebonen ter plekke maalt, zodat al hun aroma en intensiteit langer behouden blijven in een meer geconcentreerde vorm. In dit geval is de molen van de Philips 3200 keramisch en kun je kiezen uit 12 maalstanden. De De'Longhi Magnifica S heeft daarentegen een conische stalen molen met 13 maalstanden, eentje meer.

Touchscreen

Een ander verschil tussen de twee koffiemachines is dat alleen de Philips 3200 een touchscreen heeft. Bij de De'Longhi Magnifica S is het display niet aanraakgevoelig, maar bestaat het uit verschillende knoppen en een wiel voor het selecteren van het type drank en de maalinstelling. De selectie van parameters op de Philips 3200 gebeurt daarentegen via het aanraakscherm, wat het apparaat een modernere look en feel geeft. Om heel eerlijk te zijn is dit echter geen wezenlijk verschil, maar eerder een esthetisch verschil.

Philips 3200 vs Delonghi Magnifica S

Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S: Welke aspecten hebben ze gemeen?

Zoals we in de inleiding al zeiden, is er een reden waarom ze twee van de populairste op de markt zijn. Onder andere omdat ze de volgende kwaliteiten delen:

Kracht en druk

De twee koffiemachines hebben dezelfde druk en praktisch hetzelfde vermogen. Zowel de Philips als de De'Longhi hebben 15 bar druk, een cijfer dat meer dan voldoende is voor dit type koffiemachine. Sterker nog, om je een idee te geven, alle machines die meer dan 9-10 bar hebben zijn uitstekend.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Incapto vs Smeg: aanbevelingen voor het kiezen van een koffiezetapparaat uit het topsegmentIncapto vs Smeg: aanbevelingen voor het kiezen van een koffiezetapparaat uit het topsegment

Qua vermogen heeft de Philips 3200 1500 watt, terwijl de De'Longhi 1450 watt heeft. Het verschil is echter zo minimaal dat het niet als verschil geclassificeerd kan worden. Al helemaal niet als we na het testen van beide niets anders hebben opgemerkt.

Capaciteit waterreservoir

Een andere kwaliteit die beide koffiemachines delen is dat het volume van het waterreservoir hetzelfde is, 1,8 liter. Daarom kunnen ze dezelfde hoeveelheid koffie zetten, hoewel dit zal variëren afhankelijk van het soort koffie dat je zet, omdat niet alle evenveel water nodig hebben. Beide koffiezetapparaten kunnen echter hetzelfde aantal kopjes zetten.

Koffiebonen of gemalen koffie

Als je je afvraagt of je zowel koffiebonen als gemalen koffie kunt gebruiken, is het antwoord ja, in beide koffiezetapparaten. Beide hebben een reservoir voor gemalen koffie, voor het geval je koffie in huis hebt en niet weet wat je ermee moet doen. Ik gebruik het vooral als ik cafeïnevrije koffie wil drinken, dus ik gebruik de cafeïnevrije koffie al gemalen en de gewone koffiebonen.

Meerdere kopjes tegelijk

Als het je opvalt, hebben beide koffiemachines een dubbele koffie-uitloop, wat betekent dat je in beide machines twee kopjes koffie tegelijk kunt zetten. Maar alleen als het espresso's zijn, want je kunt niet twee lange koffies tegelijkertijd zetten. Bovendien kunnen we met de dubbele uitloop ook een langere koffie zetten dan normaal, met een dubbele scheut.

Ingebouwd melksysteem

Het is ook gemakkelijk om in één oogopslag te zien dat de twee koffiemachines in deze review een opschuimer aan de zijkant hebben, waarmee we melkcrème kunnen maken. De Philips 3200 heeft het tweedelige LatteGo-systeem, waarmee het maken van koffie in cappuccinostijl heel eenvoudig is. In het geval van de De'Longhi Magnifica S is het systeem zeer vergelijkbaar, Advanced Cappuccino, met een opschuimer als belangrijkste element om dicht melkschuim te maken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Nespresso vs Dolce Gusto | Wat zijn de verschillen? 

Verscheidenheid aan dranken

Omdat beide koffiemachines het melkopschuimsysteem hebben, kunnen ze allebei 4 verschillende soorten bereiden: espresso, Amerikaanse koffie, cappuccino of latte macchiatto. Daarnaast kun je ook alleen het water verwarmen om infusies te bereiden, met behulp van de wateropschuimer.

Philips 3200 vs Delonghi Magnifica S 3

Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S: Wat is mijn keuze?

Uiteindelijk moeten we de voor- en nadelen van elk apparaat tegen elkaar afwegen om te beslissen welke we gaan kiezen. En eerlijk gezegd vond ik dat moeilijker dan ik had verwacht, want ik zou voor beide kiezen. Maar als ik er maar één zou moeten kiezen, zou het de Philips 3200 zijn. Eigenlijk baseer ik mijn keuze op kleine details, omdat ze de meeste relevante functies delen, zoals druk, vermogen, melkopschuimsysteem of de bereiding van verschillende dranken.

Het zijn dan ook de kleine details, zoals het feit dat de Philips een touchscreen heeft of een grotere bonencontainer, die mij ertoe aanzetten voor dit model te kiezen. Bovendien creëert het LatteGo systeem een dichter melkschuim dan dat van de De'Longhi, hoewel je heel exquise moet zijn om het op te merken. Maar omdat deze twee koffiemachines zo dicht bij elkaar staan, telt elk klein verschil.

Dat gezegd hebbende, is het aan jou om de meest interessante superautomatische koffiemachine te kiezen. Maar je kunt er zeker van zijn dat welke je ook kiest, het een zeer goede keuze zal zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:DELONGHI VS KRUPSDeLonghi vs. Krups | Welke volautomaat koffiemachine is beter?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S: vergelijking tussen de beste koffiemachines je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir