Philips 2200 vs 3200 - Een serie koffieautomaten die steeds beter wordt

09/12/2022

Philips 2200 vs 3200

Als u nog niet hebt geprobeerd uw ochtendkoffie te zetten met een superautomatische koffiemachine, raden wij u aan dit te doen! Tegenwoordig zijn er veel alternatieven op de markt om uit te kiezen, hoewel een van de toonaangevende merken op dit gebied Philips is. Maar hoe kies je tussen alle modellen die ze hebben? In deze vergelijking richten we ons op twee van de best verkochte Philips-koffiezetapparaten vanwege hun grote veelzijdigheid en vele opties. We hebben het over de Philips 2200 vs 3200, waarvoor we je al gewaarschuwd hebben dat ze je gaan verrassen. Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

inhoudsopgave

Philips 2200 vs 3200: gemeenschappelijke elementen

Dit zijn de kenmerken die de twee koffiemachines in onze beoordeling delen, wat niet ongebruikelijk is voor hetzelfde merk:

Koffiemaling en temperatuurintensiteit

Een ander aspect waarop u moet letten is de koffiesterkte en de maalgraad. In het geval van deze vergelijking is die voor beide machines gelijk, met drie intensiteitsniveaus en 12 voor de molen. Ze bieden ook in totaal 3 temperatuurinstellingen.

Ze hebben een touch screen

In beide modellen vindt u een touchscreen waarop u het gewenste type koffie kunt kiezen, de hoeveelheid water en koffie, de reinigingsmodus van de koffiemachine, enz.

Pompdruk

Een andere belangrijke factor bij de beoordeling van verschillende koffiemachines is de pompdruk. Dit bepaalt bijvoorbeeld de intensiteit van de koffie, de crema die eruit komt of zelfs het aroma. In beide gevallen bedraagt de druk 15 bar, een niveau dat gebruikelijk is voor dit type koffiemachine.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: twee zeer veelzijdige superautomatische koffiemachines

Wat is de capaciteit van de tanks?

Een van de gemeenschappelijke kenmerken van de twee koffiemachines is het volume van het waterreservoir, dat in beide gevallen 1,8 liter bedraagt. Hetzelfde geldt voor het koffiebonencompartiment, dat in beide modellen 275 gram bedraagt. Er is dus geen verschil in het volume van de twee tanks.

Koffie: bonen of gemalen koffie?

Als je al gemalen koffie hebt, moet je weten dat je die ook kunt verwerken in een van de twee koffiemachines. Ook is de molen in beide gevallen keramisch, en in de koffiedikbak passen ongeveer 10 kopjes espresso.

Philips 2200 vs 3200_3
Philips 2200 vs 3200: Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen

Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Welke koffiemachine kiezen binnen elke serie?

Zoals de naam al aangeeft, zijn de Philips 2200 en 3200 series, en binnen elke serie zijn er verschillende modellen:

Philips 2200: De middenklasse van Philips bestaat uit 5 modellen. Dit zijn de Philips EP2230/10, EP2235/40, EP2231/40, EP2224/10 en EP2220/10.
Philips 3200: in dit geval zijn er slechts twee koffiezetapparaten, de EP3246/70 en de Philips EP3221/40. Het enige verschil is dat alleen de eerste het LatteGo systeem heeft.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt ProCreate Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro: Mijn bijzondere analyse

Verschillende soorten

Als gevolg van het verschil in melksysteem is de verscheidenheid aan dranken die elke machine aanbiedt verschillend. De Philips 2200 biedt de keuze tussen espresso, gewone koffie en heet water. De Philips 3200 daarentegen biedt keuze uit cappuccino, macchiato en Amerikaanse koffie.

Latte systeem

Beide koffiemachines die wij analyseren hebben een geïntegreerd systeem voor het maken van koffie zoals cappuccino of caffe latte, d.w.z. een melksysteem. Het is echter niet hetzelfde.

De Philips 2200 is uitgerust met een klassieke melkopschuimer, terwijl de Philips 3200 het LatteGo-systeem heeft. Het belangrijkste verschil is dat de LatteGo snel kan worden afgewassen, geen buizen heeft en een snelle opschuimkamer heeft.

Het is vermeldenswaard dat sommige modellen uit de 2200-serie wel over LatteGo beschikken, hoewel we ons in deze vergelijking hebben gericht op de modellen zonder deze functionaliteit.

Verandert hun prijs?

Aangezien er, hoewel niet veel, enkele verschillen zijn tussen de twee superautomatische koffiemachines, is het logisch dat de prijs verschilt. Hoewel, om eerlijk te zijn, het verschil niet erg groot is, behalve als je een goedkope deal krijgt voor een van de twee die het verhoogt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteldCreate vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteld

Philips 2200 vs 3200_2

Top 5: Philips best verkochte superautomatische koffiemachines

Voordat we eindigen, laten we u zien welke de best verkochte Philips koffiemachines op Amazon zijn, zodat u de meningen van andere gebruikers kunt vergelijken:

50% korting
Philips AquaClean kalk- en waterfilter voor espressomachines - voor koffie van hoge kwaliteit en intense smaak, verlengt de levensduur van de machine, Twin pack (CA6903/22)
 • Betere smaak, langere levensduur: Met het innovatieve AquaClean kalk- en waterfilter kun je tot 5.000 kopjes zetten zonder het apparaat te moeten ontkalken.
 • Geen verstoppingen meer: met zijn microporiën bevrijdt het filter het water van kalkaanslag
 • Eenvoudige installatie: moeiteloos en intuïtief dankzij het click-and-go-systeem
 • Gebruik alleen Philips-accessoires voor een betrouwbare bescherming van uw machine
 • Gebruik alleen het Philips AquaClean-filter voor een optimale levensduur en veiligheid van uw Philips- of Saeco-espressomachine.
39% korting
Philips 5400 Serie Volautomatische Espressomachine - LatteGo Melksysteem, Ingebouwde Molen, 12 Koffievariaties, Intuïtief Display, 4 Gebruikersprofielen, Chroom (EP5447/90)
 • Zijdezacht schuim: Maak perfect melkschuim dankzij het high-speed LatteGo-systeem - Bestaat uit slechts twee vaatwasserbestendige onderdelen zonder slang voor eenvoudig schoonmaken
 • 12 Koffievariaties van verse bonen binnen handbereik: Maak moeiteloos jouw favoriete koffies van krachtige espresso tot volzachte cappuccino
 • Intuïtief TFT-display: Kies je favoriete bereiding met de eenvoudige one-touch interface van deze espressomachine - Pas aroma, sterkte en het volume aan met de coffee customiser
 • Meer intensiteit: Met de ExtraShot-functie - Voegt kracht en smaak toe aan je kopje, zonder de bitterheid
 • Sla je voorkeur op: Ieders voorkeur kan worden opgeslagen in 4 gebruikersprofielen voor directe toegang en gebruik de Coffee Customiser-functie om van elke koffie de intensiteit, sterkte en melkhoeveelheid naar smaak aan te passen
Philips Saeco CA6700/10 Ontkalker 250 ml - voor koffieautomaten (verpakking van 3)
 • De Philips Saeco ontkalker helpt je machine tegen kalkaanslag uit het leidingwater te beschermen, die de prestaties en de smaak beïnvloedt.
 • De Philips Saeco ontkalker voor koffiemachines wordt geleverd met een gemakkelijk te begrijpen gebruiksaanwijzing (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands) - eenvoudige en veilige ontkalking in een handomdraai.
 • Regelmatig ontkalken zorgt ervoor dat je volautomatische koffiemachine de beste prestaties kan leveren en je de beste smaak en het volle aroma van koffie krijgt.
 • Beschermt je systeem tegen kalkaanslag. Ook geschikt voor filterkoffiezetapparaten.
 • Inhoud per fles: 250 ml.
3% korting
Philips 2200 Serie Volautomatische Espressomachine - Klassieke Melkopschuimer, Ingebouwde Molen, Intuïtief Touchdisplay, Matzwart (EP2220/10)
 • Zijdezacht schuim: De Panarello melkopschuimer zorgt voor perfect melkschuim - bestaat uit slechts twee onderdelen, voor eenvoudige reiniging
 • Moeiteloze bediening: met het intuïtieve touchdisplay van deze koffiemachine selecteer je de koffie waar je op dat moment zin in hebt
 • Personaliseer je koffie-ervaring: In het My Coffee Choice menu pas je de sterkte en de hoeveelheid van jouw koffie aan. Kies eenvoudig jouw favoriet met drie verschillende standen
 • Krachtig filter en eenvoudig onderhoud: dankzij het AquaClean-filter geniet je van helder, gezuiverd water - het apparaat geeft zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden en kan met een nieuw filter 5000 kopjes lang zonder ontkalken
 • Krachtige molen: 100% keramisch - met 12 standen maal je jouw bonen van ultrafijn tot supergrof en alles ertussenin
Philips Saeco smeervet HD5061/01 voor koffiefilters
 • Origineel Saeco siliconenvet
 • Geschikt voor levensmiddelen.
 • Smaakneutraal.
 • Voor de zetgroep en alle afdichtingen
 • Gemakkelijk in gebruik:

Philips 2200 vs 3200: de conclusie

Beide koffiemachines zijn perfect voor u als u op zoek bent naar een krachtig, efficiënt en veelzijdig model. In werkelijkheid zijn de verschillen tussen hen moeilijk waar te nemen, vooral als u kiest voor een van de completere modellen van de 2200-serie, waarvan de kenmerken sterk lijken op die van de 3200-serie.

Daarom hangt de keuze voor een koffiezetapparaat vooral af van het soort koffie dat u gewoonlijk drinkt. Met andere woorden, als u van meer uitgebreide koffies of koffies waarin melk een belangrijkere rol speelt houdt, raden wij u aan de Philips 3200 te kiezen, omdat deze in dit opzicht een grotere verscheidenheid aan dranken biedt.

Als u daarentegen liever espresso of zwarte koffie drinkt, zonder toevoegingen, is de Philips 2200 een even functioneel en voordeliger alternatief. Beide hebben echter de kwaliteitsgarantie van het merk zelf, dus de keuze is hoe dan ook goed.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create vs MelittaCreate vs Melitta | Welke koffiemachine moet u kiezen?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Philips 2200 vs 3200 - Een serie koffieautomaten die steeds beter wordt je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir