Oral B vs. Philips Sonicare | Welke tandenborstel is het meest effectief?

09/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

ORAL B VS PHILIPS SONICARE..

ORAL B VS PHILIPS SONICARE..

Het kan wel onmogelijk lijken, maar met de technologische vooruitgang, is de ontwikkeling van de elektrische tandenborstel in een sneltreinvaart gekomen. En de reiniging die ze vandaag de dag aanbieden is verbazingwekkend. De technologische ontwikkeling is de wereld van de tandenborstel binnengedrongen. Een revolutie is ontstaan met de beste klinische prestaties.

Hoewel het al gebruikelijk is om op elke hoek van de straat een elektrische tandenborstel te zien, is het vaak niet makkelijk om te bepalen weke tandenborstel het beste bij jouw persoon past. Als je voornemens bent één van deze apparaten te kopen en je weet niet welke je moet kiezen, mis deze vergelijking dan niet waarbij we de twee meest toonaangevende merken, te weten Oral-B en Philips Sonicare op de markt, naast elkaar zullen zetten. Laten we beginnen!

inhoudsopgave

Hierna analyseren we een aantal modellen van Oral-B en Philips Sonicare, waarbij de overeenkomsten en de prestaties van deze elektrische tandenborstels worden besproken. Daarna komen een aantal algemene voor- en nadelen van elk van beide merken aan de orde.

Zoals we al hebben aangegeven in de inleiding gaat het hier om een vergelijking tussen de twee meest toonaangevende bedrijven in de wereld op het gebied van mondhygiëne, oftewel gebitsreiniging Philips Sonicare en Oral B. Een uitgebreide analyse volgt waarbij de specificaties en prijzen worden aangegeven zodat jij een keuze kan maken die het beste bij je past. In dit geval zullen we de Philips Sonicare Diamond Clean HX9911-09, de Oral B iO 9N bespreken als ook de Philips Sonicare Expert Clean 7300 HX9611/19 en de Oral B Genius 8000N.  We gaan aan de slag!

Philips Sonicare Diamond Clean 9000 (HX9911-09)

Deze tandenborstel heeft 5 reinigingsmodi, oftewel poetsstanden om aan al jouw wensen te kunnen voldoen. Een geavanceerd model van Philips waarbij een tweetal oplaadbare borstels worden meegeleverd. Als reserve exemplaar of om te delen met je partner. Het klopt dat de prijs iets hoger is, maar de kwaliteit die aangeboden wordt, maakt de door te betalen dit prijs ook waard.

Een van de grootste pluspunten van een Philips Sonicare is dat deze kan rekenen op de Sonicare technologie waardoor de reiniging extraordinair is met klinische prestaties. En dit exemplaar rekent ook op dit systeem. Dit mechanisme realiseert tot 62.000 bewegingen per minuut op een wijze dat deze geen plek overslaat. Bovendien wordt de reiniging nog eens extra verbeterd dankzij een systeem dat warm water afgeeft tussen de tanden met als gevolg dat 100% tandplak wordt verwijderd. Tevens merken we op dat deze borstel vijf verschillende reinigingsmodi heeft zodat er altijd wel een modus is die aansluit op een concrete behoefte. Normale reiniging, verzorging van het tandvlees, dieptereiniging, gevoelige reiniging en whitening. Kies de modus die je het meest nodig hebt en wacht de resultaten af.

Een ander belangrijk pluspunt is de krachtige batterij, die wel tot drie weken meegaat. Om deze reden hoef je je ook geen enkele zorgen te maken om je vakantie. Je kan gewoon je tandenborstel meenemen en het oplaadstation thuis laten. Deze lange batterijduur wordt bereikt door de lithium ion-batterij. Het oplaadstation is bovendien geen reguliere. Het is een oplaadglas en ziet er ook daadwerkelijk zo uit. Het oog wil ook wat! Al die grote apparaten die alleenmaat ruimte innemen, kan je dan ook achter je laten.

4% korting
Philips Sonicare Elektrische Tandenborstel DiamondClean 9000 - Voor wittere tanden - Ingebouwde poetsdruksensor - App connected - 4 Poetsstanden - 3 sterktes - Luxe oplaadglas - Reisetui - HX9911/94
 • Verwijdert tot 10x meer tandplak*: Deze opzetborstel zorgt voor de grondigste reiniging.
 • C3 Premium Plaque Control: Deze opzetborstel is ontworpen voor de diepste reiniging ooit.
 • Voortgangsrapport: Hij begeleidt u bij het verbeteren en bijhouden van uw poetsgewoonten.
 • De oplaadbare lithium-ionbatterij biedt een gebruiksduur van tot 14 dagen (van vol tot leeg).
 • Bevat: 1 Philips Sonicare DiamondClean 9000- handvat, 1 C3 Premium Plaque Defence-opzetborstel, een oplaadstation en een oplaadreisetui met USB

Braun Oral-B iO 9n met revolutionaire iO technologie

Met een zeer revolutionaire technologie is Oral B er in 2020  helemaal voor gegaan met dit exemplaar. De geavanceerde prestaties maakt van dit exemplaar niet het goedkoopste exemplaar, de prijs is enigszins aan de hoge kant. Het grote verschil van deze lancering ten opzichte van elke andere tandenborstel is het feit dat deze nieuwe aanwinst kan rekenen op de revolutionaire iO technologie. Deze vooruitgang geeft je het gevoel dat de mondhygiëne professioneel is. Tezamen met deze technologie komt ook de ronde borstel met zachte microtrillingen, waardoor ook het tandvlees wordt bespaard dankzij de superzachte borstel.

Een ander pluspunt dat ervoor zorgt dat deze tandenborstel onderdeel uitmaakt van de top 10 beste elektrische tandenborstel 2020 is het 3D trackingsysteem om je te helpen hoe je de voor- boven en achterkant van je tanden poetst en je hierbij te helpen, zodat je nergens een stuk overslaat. Verder komt deze tandenborstel met intuïtieve sensoren die rood worden in geval van te hard poetsen of te snel poetsen. Hiermee bescherm je je tandvlees.

Ook wat de poetsstanden betreft gaat deze tandenborstel net iets verder dan andere exemplaren. Niet 3, niet 5 maar maar liefst 7 poetsstanden: dagelijks, gevoelig, tandvleesverzorging, intens, whitening, tongreiniging en supersensitive. Op deze wijze kan je de modus selecteren die het best aansluit bij jouw behoeften.

Oral-B iO 9 - Oplaadbare Elektrische Tandenborstel Powered By Braun, 1 Zwart Hoogwaardig Handvat Met Revolutionaire Magnetische Technologie, Kleurendisplay, 1 Opzetborstel, 1 Oplaadreisetui
 • De beste reiniging van Oral-B dankzij revolutionaire magneettechnologie voor een extra stille en zachte poetservaring
 • 100% gezonder tandvlees in 1 week dankzij de unieke ronde borstelkop van Oral-B en zachte microtrillingen
 • Optimale reiniging van alle 16 tandoppervlakken dankzij de 3D-tandoppervlakteanalyse met kunstmatige intelligentie
 • Interactief kleurendisplay maakt gepersonaliseerde coaching mogelijk voor verbeterde poetsresultaten en doet denken aan de vervanging van de borstelkop
 • 7 Smart-poetsprogramma's voor gepersonaliseerd poetssen: extra tongreiniging tegen bacteriën, super gevoelig, dagelijkse reiniging, gevoelig, bescherming tegen tandvlees, dieptereiniging en oplichten

Philips Sonicare ExpertClean 7300 (HX9611/19) - De beste optie als je op zoek bent naar een voordelige elektrische tandenborstel. 

We gaan nu kijken naar de elektrische tandenborstels met een gunstigere prijs. Ondanks dat dit exemplaar goedkoper is, kunnen we spreken over een geweldige gebruikerservaring. Net zoals het exemplaar dat hierna aan de orde komt van Oral B, bezit dit exemplaar een interessant vuildetectiesysteem, een aanzienlijke poetsdruk en snelheid. Op deze voorkom je tandvleesbeschadiging. vertrouw op dit exemplaar als je veel kast hebt van gevoelig tandvlees. Ook de borstelkoppen-systeem is erg interessant. Je wordt gewaarschuwd zodra deze aan vervanging toe zijn.

Het prijsverschil zie je vooral in het aantal poetsstanden. Het vorige model van Philips Sonicare telt 5 standen. Deze beperkt zich echter tot drie poetstanden. Alsnog niet verkeerd als je er rekening mee houdt dat je met een normale tandenborstel normaal gesproken maar 1 poetsstand hebt. Tot slot bespreken we de accessoires die worden meegeleverd. Dit exemplaar is alleen beschikbaar in het zwart en komt met een reisetui om vervoer te vergemakkelijken en twee opzetstukken, de ene tegen antiplak en de andere verzorgt het tandvlees.

21% korting
Philips Sonicare Elektrische Tandenborstel ExpertClean 7300 - Voor gezonder tandvlees - Ingebouwde poetsdruksensor - Connected met app - 3 Poetsstanden - 3 Sterktes - Reisetui - HX9601/02
 • Tot 10 x meer tandplakverwijdering en 7 x gezonder tandvlees in vergelijking met een handtandenborstel
 • Drukcontrole waarschuwt voor te sterke druk
 • Tot 2 weken batterijduur
 • 3 poetsprogramma's en 3 intensiteitsinstellingen
 • automatisch. Verwisselbare indicator van de opzetborstel na slijtage voor optimale schoonmaakprestaties

Braun Oral-B Genius 8000N - Slim systeem om de poetsdruk te reguleren

We gaan nu door met een ander in between exemplaar maar dan van Oral B, genaamd Genius 8000N, een erg compleet exemplaar met een mooie concurrerende prijs. Als er één ding opvalt aan dit exemplaar is het wel dat het een slim systeem heeft om de poetsdruk en de poetssnelheid te reguleren. Wanneer het signaleert dat je te hard poetst, krijg je een waarschuwing zodat je zachter gaat poetsen. Het informeert je zelfs over de delen die je hebt overgeslagen.

Net zoals het vorige model beschikt ook deze over 5 poetsstanden, zodat jij zelf de modus kan bepalen die jou het beste uitkomt. De twee mest opvallende zijn: Whitening en de Pro Clean die voor je tandvlees zorgt. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze borstel bijna tot 100% van de tandplak verwijdert. Je kan er dus zeker van zijn de reiniging volledig is.

Met betrekking tot de accessoires, willen we benadrukken dat deze wordt geleverd met drie reserve opzetstukken. Geen probleem dus mocht er één stuk gaan. Hiermee bespaar je uiteindelijk ook flink, want de aanschaf van nieuwe opzetstukken is vaak nog het duurst bij dit soort apparaten. Minpunt: het oplaadstation is behoorlijk aanwezig dan die van het vorige model. Dit maakt het vervoer ook iets omslachtiger, al wordt deze wel meegeleverd met een heel praktisch reisetui.

Oral-B Genius 8000N Silver Elektrische Tandenborstel Powered By Braun
 • Genius is de beste elektrische tandenborstel van Oral-B, het tandenborstelmerk dat wereldwijd het meest door tandartsen wordt aanbevolen
 • Tot 100% meer tandplakverwijdering: ronde borstelkop reinigt beter en zorgt voor gezonder tandvlees
 • 100% poetsdekking: de enige electrische tandenborstel met positiedetectie zodat u nooit een zone overslaat
 • Bescherm uw tandvlees: de poetsdrukcontrole vermindert de poetssnelheid en waarschuwt u als u te hard poetst
 • Maakt uw tanden witter vanaf de eerste dag door oppervlaktevlekken te verwijderen

Philips Sonicare vs. Braun Oral B - Welk merk elektrische tandenborstel is beter?

Nu we meerdere exemplaren onder de loep hebben genomen en geanalyseerd kunnen we overgaan tot de vergelijking Philips Sonicare versus Braun Oral B, zodat jouw keuze ook werkelijk de juiste is.

Allereerst een klein uitstapje naar de historie van beide merken, Philips is geboren in Nederland in 1891 als oorspronkelijk lampenfabrikant. Vandaag de dag is het één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van electronica en mondhygiëne.ORAL B VS PHILIPS SONICARE

Oral B is daarentegen jaren later tevoorschijn gekomen in de Verenigde Staten en heeft zich volledig gespecialiseerd in mondverzorging. In een later stadium heeft zij zich aangesloten bij het Duitse bedrijf Braun. Dit maakt dat Philips het wint van Braun wat de ervaringsjaren betreft. Anderzijds wint Oral B het weer wat de specialisatie betreft. Het is aan jou om te bepalen welke van beide jouw prioriteit geniet. Laten we beginnen met de voor- en nadelen.

Hoe werkt het reinigingssysteem?

Uiteraard vervullen beide tandenborstel merken dezelfde behoefte door mond en tanden grondig te reinigen en een fantastische poetservaring te bieden. De wijze waarop is echter verschillend. Oral B maakt gebruik van kantel- en draaibewegingen, terwijl Rowenta altijd heeft gekozen voor de sonische technologie, die het vuil afbreekt door middel van sonische trillingen.

De deskundigen zijn het er niet helemaal over eens welk reinigingssysteem beter is. Het is waar dat in het algemeen de Oral B gebruikers meer tevreden zijn met het resultaat. Toch zal het een en ander afhangen van je eigen mond, tanden maar ook tandvlees.

Welk merk biedt meer toepassingen?

Dit is ook een interessant punt waar veel aandacht aan dient te worden besteed bij het uitzoeken van een elektrische tandenborstel. Des te meer reinigingsmogelijkheden een tandenborstel heeft, des te beter de resultaten. Juist omdat je de keuze hebt uit verschillende poetsstanden, kan je de stand selecteren die jou op dat moment het beste afgaat. Wat dit punt betreft gaan beide min of meer gelijk op en hangt het af van het model.

Desalniettemin lijkt het er wel op dat Oral B net iets voordeliger is dan Philips Sonicare als je twee vergelijkbare tandenborstel met dezelfde prestaties naast elkaar legt. Beide merken hebben ook geavanceerde slimme modellen, die gekoppeld kunnen worden aan Bluetooth, het slimme poetsdruk systeem of de uitgebreide reinigingsmodi. Bij Philips zie je deze slimme connectiviteit alleen terug bij de allerduurste uitvoeringen. Bij Oral B echter ook bij de middenmoot-segment.

Hoe lang gaat de batterij mee?

Dit is één van de laatste punten die we nader onder de loep nemen in de deze vergelijking tussen Philips Sonicare vs. Oral B en tevens doorslaggevend wellicht bij het maken van een keuze. Als je een prachtige elektrische tandenborstel hebt, maar je kan 'm niet op reis meenemen, omdat je anders ook het oplaadstation moet meenemen, dan word je daar natuurlijk ook niet blij van.

Wat dit betreft staat Philips Sonicare aan kop. het is gebruikelijk dat de batterijduur met gemak de drie weken overtreffen. Daar staat Oral B tegenover met een batterijduur van twee weken Daar komt nog bij dat Philips een heel interessant oplaadstation heeft ontwikkeld, dat makkelijk te vervoeren is, en eigelijk gewoon op een glas lijkt. Dit ontwerp met een strakke look maakt ook dat het glas mooi staat in je badkamer.

En hoe zit het met de prijs?

Welke is het voordeligst? Een laatste punt dat aan de orde komt is de prijs. Uiteindelijk is gebleken dat ook de prijs een belangrijke rol speelt bij de consumenten bij het maken van hun keuze. Iedereen is op zoek naar een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Wat dit betreftis het moeilijker om te spreken van een duidelijke winnaar. De verschillen zijn uitermate klein en hangen vooral af van de afbeeldingen die er op dat moment zijn. In het algemeen kan je stellen dat de Oral B tandenborstels een zachtere prijs hebben, al is het verschil minimaal.

Conclusie: Voor welk exemplaar onder deze twee merken uit deze vergelijking kiezen we uiteindelijk?

Dit is een hoogst persoonlijke beslissing. Deze moet je dan ook baseren op je eigen persoonlijke behoeften. Denk na over het type elektrische tandenborstel dat je zoekt en kies vooral die tandenborstel die het beste aansluit bij jouw wensen.Ook is het aanbevelenswaardig om vrienden te vragen naar hun mening en ervaringen. Om je toch een beetje op weg te helpen, volgen hier een paar tips.

Als je bijvoorbeeld iemand bent die veel reist en je hebt een elektrische tandenborstel nodig met een lange batterijduur, dan is Philips Sonicare een betere optie met haar grotere autonomie. Ben je echter op zoek naar het beste van het beste op gebied van gebitsreiniging met de beste klinische prestaties, dan bevelen wij de Oral B aan, omdat de resultaten net iets beter zijn.

Ook kiezen we voor de Oral B als je een voordeliger exemplaar zoekt met uiteenlopende toepassingen. Echter, zoals al eerder en meermaals herhaald, de beste tandenborstel is uiteindelijk de borstel die het beste bij jou past.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Oral B vs. Philips Sonicare | Welke tandenborstel is het meest effectief? je kunt de categorie bezoeken Elektrische tandenborstel.

gerelateerde berichten

Subir