Oral-B Pro 600 vs. 750 vs. 2000 vs. 2500

20/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Oral-B Pro 600 vs. 750 vs. 2000 vs. 2500

Oral-B Pro 600 vs. 750 vs. 2000 vs. 2500

inhoudsopgave

Inleiding

De elektrische tandenborstels van de Pro-serie van Oral B zijn ideaal om hun prestaties. Eén van de meest gebruikte tandenborstelmerk door tandartsen. Één van de vele voordelen is dat ze het gebit tot wel 100% beter reinigen dan je met een manuele tandenborstel zou kunnen. Als je eraan gedacht hebt om er een te kopen, maar het jou nog niet helemaal duidelijk is welk van de exemplaren Oral B Pro 600, 750, 2000 of 2500 het beste is, blijf dan vooral doorlezen.

Als je wilt weten wat de voornaamste verschillen zijn tussen deze 4 exemplaren om zo de twijfel weg te nemen en te kunnen besluiten welke van de vier het beste bij jou past, dan zullen we je hierna op weg helpen om al jouw twijfels weg te nemen. Heb je zin om erachter te komen?

Laten we even kort stil staan om erachter te komen wat het onderscheid maakt tussen elk exemplaar van de Pro serie van Oral B en de overige series die op de markt zijn gebracht.

Oral B Pro 600

De Pro serie van Oral B is een voordelige tandenborstel die kantelt, roteert en trilt en gebruik maakt van een 3D reinigingstechnologie. Oral B stelt dat "deze tot 100% meer tandplak verwijdert dan een normale tandenborstel". Met een volledig opgeladen batterij kan je tot zeven dagen je tanden poetsen. De ronde borstelkoppen passen zich aan elke tand.

Met andere woorden, de ideale elektrische tandenborstel om mee te beginnen.

Oral-B Pro 600 White&Clean Elektrische tandenborstel, draaibaar, energie-efficiëntieklasse A++, zwart
 • De speciale beker polijst en helderder de tanden vanaf dag 1 en verwijdert vlekken van het oppervlak
 • Verwijdert meer tandplak dan een normale handtandenborstel
 • De door tandartsen geïnspireerde ronde borstelkop zwaait en druk om tandplak te breken en te verwijderen
 • Oplaadbare elektrische tandenborstel met slechts één modus: dagelijkse reiniging
 • 30 dagen risicovrije test: als je niet 100% tevreden bent, krijg je een volledige terugbetaling, details in het pakket

Oral B Pro 750

Laten we nu kijken naar model Oral B Pro 750. Bij deze krijg je een reserve opzetborstel en een reisetui meegeleverd. Dit exemplaar valt bovendien op omdat de 3D technologie zorgt voor een zeer effectieve tandplakverwijdering. Met een volledig opgeladen batterij kan je wel tot 10 dagen je gebit reinigen. De ronde borstelkoppen zorgen ervoor dat je tanden nog schoner worden.

Kortom, de perfecte tandenborstel voor mensen die het altijd maar druk hebben.

Oral-B Pro 1-750 - Oplaadbare Elektrische Tandenborstel Powered By Braun, 1 Opzetborstel, 1 Bonusreisetui
 • Grondige reiniging met 3D-technologie, oscilleert, roteert en pulseert om tot 100% meer tandplak te verwijderen in vergelijking met een manuele borstel
 • Ronde borstelkop reinigt beter en zorgt voor gezonder tandvlees
 • Batterij gaat tot 10 dagen mee
 • Helpt u langer poetsen met de ingebouwde timer van 2 minuten
 • Bevat: 1 handvat met oplader, 1 opzetborstel, 1 reisetui

Oral B Pro 2 2000

We gaan een stapje verder in poetskwaliteit met de Oral B Pro 2 2000, een elektrische tandenborstel met een professionele 2 minuten timer en poetsdrukcontrole. Dit exemplaar verwijdert meer tandplak dan in geval van een manuele tandenborstel, met een drukregeling op het tandvlees, die je waarschuwt als je te hard poetst.

Eén van de meest opvallende kwaliteiten is dat je je tanden kan witten en het een professionele uitstraling geeft. Beschikt over twee poetsstanden: normaal en een Soft modus voor het tandvlees. Met een volledig opgeladen batterij kan je maar liefst 2 hele weken meegaan. De hele serie Pro is voorzien van ronde koppen Sensi Ultrathin voor gevoelige tanden. Bovendien beschikbaar in 4 kleuren. Niet echt van belang wat de prestaties betreft, maar uiteindelijk ben je altijd op zoek naar een accessoire dat perfect bij je past.

Deze Pro 2 2000 elektrische tandenborstel van Oral B is perfect voor personen die last hebben van gevoelig tandvlees of bloedend tandvlees.

Oral-B PRO 2 2000N CrossAction Oplaadbare Elektrische Tandenborstel - 1 Handvat, 1 Opzetborstel - Blauw
 • Grondige reiniging en gezonder tandvlees met 3D-technologie en zichtbare druksensor voor het tandvlees die u waarschuwt als u te hard poetst
 • Wow een geweldige reiniging – verwijdert tot 100% meer bacteriële tandplak vs een manuele tandenborstel
 • 2 poetsstanden: Dagelijkse reiniging en Tandvleesverzorging
 • De lithium-ion-batterij gaat met 1 oplaadbeurt meer dan 2 weken mee
 • Tandartsen raden aan uw opzetborstel elke 3 maanden te wisselen voor de beste reiniging. De opzetborstels van Oral-B passen op elk handvat uitgezonderd Pulsonic en iO

Oral B Pro 2 2500

We komen nu bij het meest bekende exemplaar van de Pro serie van Oral B, de Pro 2 2500, een elektrische tandenborstel van Braun voorzien van een drukregeling op het tandvlees, LED verlichting en professionele timer: 4x30 minuten, zodat je jezelf aanleert om je tanden langer te poetsen aan een kant van je gebit en je betere resultaten bereikt. Met een volledig opgeladen batterij kan je tot twee weken, oftewel 14 dagen, je tanden poetsen, net zoals het vorige model. Deze tandenborstel wordt geleverd met een reisetui, bovendien perfect voor lange reizen.

De perfecte borstel voor een grondige gebitsreiniging en tandvlees met de beste technologie van de Oral B Pro Serie.

Oral-Pro 2 2500N Electric Oplaadbare Tandenborstel Aangedreven door Braun - Black (Packaging May Vary) by Oral-B
 • Oral-B 3D-technologie: de ronde tandenborstelkop oscillert, draait en pulseert, om 100% meer tandplak te breken dan een handtandenborstel.
 • Bescherm je gevoelige tandvlees: de zichtbare druksensor vermindert het aantal tanden en waarschuwt je als je te hard borstelt.
 • Vanaf de eerste dag licht de tanden zacht op vanaf het eerste gebruik door oppervlaktevlekken en plaque te verwijderen.
 • Twee reinigingsmodi: dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging
 • Oral-B is het nr. 1 merk: wordt door tandartsen gebruikt en erkend door de Oral-Health Foundation.

Nu gaan we de verschillen bekijken tussen de diverse exemplaren van de Pro serie van Oral B 

De voornaamste verschillen tussen de elektrische tandenborstels komen hierna aan de orde, zodat je op een meer professionele wijze een keuze kan maken.

Batterijduur 

Een van de voornaamste verschillen tussen de modellen Oral B Pro 600, 750, 2000 en 2500 is de autonomie van de batterij, aangezien het meest voordelige exemplaar tot 7 dagen meegaat op een volledig opgeladen batterij, exemplaar 750 gaat 10 dagen en de modellen 2000 en 2500, de meest geavanceerde tot meer dan twee weken. De batterij van de 600 is bovendien NiMH. Als jouw prioriteit de batterij is opdat je deze overal mee naartoe kan nemen o reis, dan zijn de tandenborstels Oral B Pro 2 2000 en 2500 het meest geschikt.

Reisetui om overal mee naartoe te nemen

De exemplaren 750 en 2500 komen met een reisetui waarmee je eenvoudig en op zeer handige wijze je tandenborstel overal mee naartoe kan nemen. In het geval van de 750 past echter alleen de tandenborstel erin. Bij de 600 en de 2000 krijg je geen etui meegeleverd. Als je niet te vaak van huis bent, hoeft dit geen groot bezwaar te zijn.ORAL B 600 VS 750 VS PRO 2

Diverse poetsstanden

Terwijl de modellen 600 en 750 slechts 1 standaard poetsstand hebben voor de dagelijkse gebitsreiniging, kan je bij de overige twee exemplaren rekenen op een 2 poetsstanden en wel de standaard-modus en een Soft-modus voor het tandvlees. Laatstgenoemde wordt niet al te vaak gebruikt maar is wel degelijk perfect om tanden te poetsen in geval van bloedend tandvlees of gevoelig tandvlees.

Drukregeling op het tandvlees 

De eerste twee modellen hebben ook geen drukregeling, met andere woorden een drukindicator die je waarschuwt als je teveel druk uitoefent op je tanden en tandvlees. Hoe doet hij dit? Enerzijds treedt er een snelheidsreductie op en vervolgens springt er een rood led-lampje aan, zodat je ervan bewust wordt en vanzelf dus ook weer zachter gaat poetsen en zo tandvleesbloeding kan voorkomen om deze reden.

Oral B 2000 vs 2500

De voornaamste verschillen tussen de Pro 2 2000 en de Pro 2 2500 is dat laatstgenoemde geleverd wordt met een reisetui. De Pro 2 2000 komt met de borstelkop Sensi Ultrathin, zeer geschikt voor mensen met gevoelige tanden en is bovendien beschikbaar in vier verschillende kleuren. Daarentegen komt de Pro 2 2500 met de CrossAction borstelkop voor tanden en tandvlees die geen extra zachtheid bezondigen maar wel de precisie van een gerichte reiniging. Deze is beschikbaar in drie kleuren.

Oral B 600 vs 2000

Als we overgaan naar de verschillen tussen deze twee exemplaren dan is het duidelijk dat de 2000 wint dankzij de drukindicator, zichtbaar op tanden en tandvlees. De 600 heeft dit niet. Dankzij de poetsdrukcontrole vermindert de poetssnelheid en krijg je een waarschuwing met een rood lampje als je te hard poetst.

Verder heeft de Pro 2 2000 ook een krachtigere motor met als gevolg dat de gebitsreiniging ook grondiger wordt uitgevoerd en de borstelkop meer bewegingen (pulsaties) per seconde maakt.

Andere pluspunten zijn het feit dat je met een volledig opgeladen batterij dubbel zo lang plezier hebt van je tandenborstel. De Li-ion batterij van de 2000 gaat 14 dagen mee tegenover de 7 dagen van de NiMH batterij van de 600.

Wat de poetsstanden betreft biedt de Pro 2 2000 een een tweede modus aan, te weten Sensible. Ideaal voor mensen met ontstoken, pijnlijke of bloedend tandvlees. Hierdoor bereik je een grondige maar tegelijkertijd niet-agressieve reiniging.

Als je van een manuele tandenborstel op een elektrische overstapt zoals de 600 zal je uiteraard duidelijk verschil merken. Als je op zoek bent naar voordelig, met 3D draaibewegingen en trillingen dan is de 600 een goed alternatief.

Oral B 750 vs 2000

Als gegeven, de Oral B Pro 750 is iets zwaarder dan de overige exemplaren, heeft slechts 1 poetsstand ten opzitten van de twee 2000 exemplaren, namelijk de standaard reinigingsmodus.

De autonomie batterij van de Pro 750 is de helft zo kort en wel tot 5 dagen ook al geven ze aan dat dit tot 10 dagen kan zijn. Daar staat wel tegenover dat een reisetui wordt meegeleverd die weer niet met de 2000 meegeleverd wordt. In het reisetui past helaas wel alleen de borstel en niet de oplader.

De Oral B Pro 2000 heeft een drukcontrole regeling die je met een rood lampje waarschuwt. Meer dan perfect voor de dagelijkse reiniging en verzorging van je tandvlees. Dit is dan weer een groot pluspunt dat je niet tegenkomt bij de 750.

In de vergelijking wint de Pro 2 2000, of de prestaties van de Pro 750 moeten voldoende voor jou zijn. het kan een oplossing bieden als je een voordelige oplossing wenst al zijn de poetsprestaties van het andere model vele malen beter.

Nu de verschillen hierboven besproken zijn, komen nu de overeenkomsten aan de orde tussen alle exemplaren van de Oral B Pro Serie

Tandplak verwijdering

Verwijdert tot 100% meer tandplak dan een manuele tandenborstel om zo dagelijks nog schonere tanden te hebben en de gevolgen van een slechte gebitsreiniging te voorkomen, zoals tandsteen en tandplak.

Professionele 2 minuten-timer

Dankzij de professionele timer kan je de minimaal aanbevolen tijd poetsen. Elke 30 seconden word je namelijk gewaarschuwd zodat je een andere kant van het gebit poetst tot een totaal van 2 minuten. Dit is een voordeel van alle vier de exemplaren.

Borstelkoppen ontworpen door tandartsen

De borstelkoppen van het merk passen zich radeloos aan de consumenten aan om zo nog wittere door oppervlakkige verkleuringen te verwijderen. Ook worden je tandvlees veel beter beschermd vergeleken dan met een manuele tandenborstel. Oral B werkt altijd samen met gehomologeerde tandartsen.

CrossAction borstel

De Cross Action borstel  is een unieke ronde borstel die je tanden één voor één grondig reinigt en bereikt het tandvlees. Hoewel de Pro 2 2000 komt met de borstelkop Sensi Ultrathin voor gevoelige tanden is de toepassing vergelijkbaar.

Verenigbaar met andere borstelkoppen

De Oral B tandenborstels die hier aan de orde zijn gekomen, zijn allen verenigbaar met de opzetstukken CrossAction, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, FlossAction, TrizZone, DualClean, Power Tip y OrthoCare zodat je zelf kan bepalen welke het beste bij je past.

Eindconclusie: welke van de vier is de beste? De Oral B 600, 750, 2000 of 2500

Van al deze vier exemplaren gaat onze voorkeur uit naar de Oral B Pro 2 2500, de prijs is iets duurder dan de Pro 2 2000, maar dan krijg je er ook een reisetui bij. Dat wel, als je gevoelige tanden hebt ben je misschien beter uit met de Pro 2 2000 en zijn Sensi Ultrathin versie.

De exemplaren Pro 2 2000 en 2500 leveren gewoon betere prestaties af vergeleken met de andere modellen, zoals twee poetsstanden, hoge rotatiesnelheid, drukindicator, hoge autonomie tot wel 14 dagen op een volledig opgeladen batterij en veel meer. dit maakt dat wij deze als favoriet hebben uitgeroepen.

Echter als je geld wenst te besparen op je aankoop en je genoegen neemt met basis prestaties danwel je gaat voor het eerst aan de slag met een elektrische tandenborstel dan zou je voor de Oral B 750 kunnen opteren. Deze kan net wat meer dan de Pro 600, levert  iets betere prestaties, heeft een langere batterijduur en wordt geleverd met een reisetui.

De grote winnaar? De Oral B Pro 2 2500 door de topprestaties die het levert. Als je rekening houdt met de prijs, concurreert het met veel duurdere exemplaren die soortgelijk zijn met geweldige resultaten wat betreft de dagelijkse mondzorg, zelfs als je gebitsproblemen hebt of gevoelig tandvlees.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Oral-B Pro 600 vs. 750 vs. 2000 vs. 2500 je kunt de categorie bezoeken Elektrische tandenborstel.

gerelateerde berichten

Subir