Oral-B iO Series 7N vs Series 8N vs Series 9N | Welk exemplaar past het beste bij je?

15/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

oral b 7n vs 8n vs series 9n

In deze vergelijking komen de verschillen en de overeenkomsten tussen deze drie series van Oral B aan de orde en nader besproken.

De Oral B iO elektrische tandenborstels en de series 7N, 8N en 9N zijn echte hi-tech tandenborstels. Met het mooie strakke design en de luxe uitstraling  wil je er vast één aanschaffen, alleen ben je er nog niet over uit welke. Deze laatste generatie tandenborstels zijn voorzien van een iO magnetische technologie met microtrillingen. Dit neemt niet weg dat er uiteraard verschillen zijn tussen de ene serie en de andere.

Wil je de grootste verschillen weten tussen deze luxe uitvoering Oral B tandenborstels? Laten we gaan kijken welk exemplaar het beste bij je past en beginnen met de vergelijking tussen de 7N, 8N en 9N  series van Oral B.

inhoudsopgave

Oral B iO 7N Series 

De Oral B iO 7N serie is een luxe uitvoering met de revolutionaire magnetische iO technologie voor een professionele reiniging. Meegeleverd wordt een reisetui en een extra opzegborstel. Het is de perfecte tandenborstel als je op zoek bent naar een zachte poetservaring en professionele reiniging met maar liefst 5 poetsstanden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Oral B vs. Philips Sonicare | Welke tandenborstel is het meest effectief?Oral B vs. Philips Sonicare | Welke tandenborstel is het meest effectief?

De magnetische iO technologie geeft de energie een impuls tot het uiterste, zodat je optimaal en gelijkelijk bij alle hoeken van je tanden komt. Deze tandenborstel is bovendien voorzien van een unieke ronde borstelkop met microtrillingen voor een nog groter gevoel van schone en frisse tanden. Ook voor een gezond tandvlees is deze tandenborstel erg aangewezen. Binnen één week zie en voel je al het verschil verzekert Oral B.

De afmetingen zijn 17,8 x 10 x 25,3 cm en dus erg handig in het gebruik voor degenen die op zoek zijn naar een luxe reis tandenborstel en goede prestaties eist.

 1. 5 slimme poetsstanden, te weten Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging en Whitening
 2. De Interactieve Display geeft diverse informatie weer. Zowel de poetsstanden als reminders voor het vervangen van de borstelkoppen
 3. De Slimme Poetsdruksensor geeft je een waarschuwing met een rood, groen of wit lampje in geval van te hard, te zacht poetsen, of met de juiste hoeveelheid druk poetsen.
 4. Door middel van de Kunstmatige Intelligentie herkent de tandenborstel je poetsstijl en word je begeleid zodat je nooit een plekje overslaat.
 5. De ronde Oral B borstelkop met zachte microtrillingen.
 6. Een mooi en strak wit design.
 7. Autonomie batterij tot 14 dagen
Oral-B Braun iO 7n Elektrische tandenborstel, wit, 1 stuk
 • De beste reiniging van Oral-B met de revolutionaire Io-magneettechnologie voor professionele borstels en een zachte ervaring.
 • Combineert de unieke ronde borstel van Oral-B met zachte microtrillingen voor een fris en schoon gevoel in de mond en 100% gezonder tandvlees in een week.
 • De interactieve weergave levert belangrijke informatie: poetsmodus, vervanging van de borstel, je zult bij het starten en glimlachen bij een goed uitgevoerde werkzaamheid.
 • De kunstmatige intelligentie herkent je schoonmaakstijl en voert je door de afdekking van je tanden, zodat je nooit een gebied vergeet.
 • 5 intelligente modi voor het personaliseren van je borstels: schoon, zacht, verzorging van het tandvlees, intensief en bleek.

Oral B iO 8N Series 

De Oral B iO 8N elektrische tandenborstel met een magnetische oplader met 2 pin EU plug, een reserve opzetborstel, reisetui en een full color interactieve display, die een zachte poetservaring biedt dankzij de microtrillingen.

Met als doel een frissen, schone monde en gezonder tandvlees is deze tandenborstel voorzien van een kunstmatige intelligentie waardoor je poetsstijl wordt herkend en je op deze manier te begeleiden en ervoor te zorgen dat je geen plekje in je gebit overslaat en de gebitsreiniging zo efficiënt mogelijk is.

De 8N serie is voorzien van wel 6 verschillende poetsstanden die zich aanpassen helemaal aanpassen aan jouw behoeften. De slimme poetsdruksensor geeft aan of je wel met de juiste hoeveelheid druk poetst om zo bloedend tandvlees en tandgevoeligheid te voorkomen. Deze tandenborstel is beschikbaar in drie kleuren: paars, zwart en wit.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Oral-B Pro 600 vs. 750 vs. 2000 vs. 2500Oral-B Pro 600 vs. 750 vs. 2000 vs. 2500
 1. 6 slimme poetsstanden, te weten Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging, Super Gevoelig en Whitening
 2. 3D Tand Track reiniging door middel van  microtrillingen voor een nog zachtere en poetservaring die bovendien ook nog eens geruisloos is.
 3. De interactieve kleuren display geeft alle poetsstanden aan en signaleert ook als je de borstelkop moet vervangen
 4. De Slimme Poetsdruksensor geeft je een waarschuwing in geval van te hard (rood), te zacht (wit) poetsen, of met een groen lampje als je met de juiste hoeveelheid druk poetst.
 5. Reisetui is inbegrepen.
 6. Beschikbaar in de kleuren zwart, wit en paars.
 7. De tandenborstel gaat tot 14 dagen mee op een volledig opgeladen batterij
Oral-B iO - 8n elektrische tandenborstel - Zwart
 • Combineert de unieke ronde borstelkop van Oral-B met zachte microtrillingen voor een frisse, schone mond en 100% gezonder tandvlees in één week
 • De interactieve display geeft essentiële informatie weer: inclusief poetsstanden en herinnering voor het vervangen van de de borstelkop, begroet u als u hem opstart en beloont u met een glimlach als u goed hebt gepoetst
 • Artificiële intelligentie herkent uw poetsstijl en begeleidt u om heel uw gebit te poetsen, zodat u nooit een plekje overslaat
 • 6 slimme poetsstanden om uw poetsbeurt te personaliseren: Dagelijkse reiniging, Gevoelige tanden, Tandvleesverzorging, Intense reiniging, Whitening,Extra-Gevoelig
 • De verbeterde, slimme poetsdruksensor signaleert rood, wit of groen om te waarschuwen of u te hard, te zacht of met de juiste hoeveelheid druk poetst

Oral B iO 9N Serie

De Oral B iO 9N serie is een zeer luxe uitvoering voorzien van de revolutionaire magnetische iO  technologie met microtrillingen voor een zachte poetservaring en een professioneel schone en frisse gebitsverzorging. Bovendien heb je na één week al aantoonbaar gezonder tandvlees. Dit een kenmerk die eigen is aan de hele iO serie van Oral B.

Je kan het poetsen van alle plekjes in je mond  controleren aan de hand van de 3D Tand Tracking met A.I. met als resultaat de meest complete en  grondige gebitsreiniging die je je maar kunt wensen. Bovendien is dit exemplaar voorzien van een interactief kleurendisplay die belangrijke informatie weergeeft, zoals de -maar liefst- 7 poetsstanden en de waarschuwing om je borstelkop te vervangen.

Geniet tot wel 2 weken achter elkaar van deze geavanceerde tandenborstel. Je kan 'm vinden in de kleuren zwart, wit en roze zodat je ook hier een kleur kan uitkiezen die past bij je persoonlijkheid.

 1. 7 slimme poetsstanden, te weten Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging, Extra Gevoelig, Tongreiniging en Whitening.
 2. Een extra geruisloze en zachte poetservaring dankzij de magnetische technologie. Deze nieuwe technologie geeft de uiteinden van de borstelharen de juiste 'energie' zodat ze met zachte microtrillingen  het tandoppervlak poetsen.
 3. 3D Tand tracking om de 16 verschillende plekken in de mond te bereiken.
 4. Interactief kleurendisplay met gepersonaliseerde coaching
 5. Een magnetische oplader waarmee je in drie uur tijd je tandenborstel volledig oplaadt en komt met een Premium oplaadreisetui om eenvoudig en snel tijdens het reizen te kunnen opladen.
 6. Beschikbaar in de kleuren zwart, wit en paars.
 7. Een volledig opgeladen batterij gaat wel tot 14 dagen mee.

Nu we de kenmerken van elk van deze drie exemplaren besproken hebben, gaan we hierna de verschillentussen de modellen van de iO serie op een rijtje zetten. Laten we van start gaan met de nieuwste lijn die gebruik maakt van de iO technologie

Poetsstanden

Een van de grootste verschillen tussen de diverse modellen zijn de verschillende poetsstanden en wel 5 bij de 7N serie, 6 bij de 8N serie en bij de 9N serie zien we 7 poetsstanden. Meer specifiek heeft de 9N de volgende reinigingsmodi: Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging, Extra Gevoelig, Tongreiniging en Whitening. Bij de 8N serie ontbreekt de Tongreiniging en bij de 7N serie de modi Super Gevoelig alsmede de Tongreiniging.

Afhankelijk van je reinigingsbehoeften kan het ene of het andere model beter je passen, alhoewel je met alle exemplaren een meer dan grondige gebitsreiniging bereikt.

Kunstmatige Intelligentie

Door middel van de Kustmatige Intelligentie herkent de tandenborstel bij alle exemplaren je poetsstijl en word je begeleid zodat je nooit een plekje overslaat. Als aanvulling hierop heeft de 9N een 3D Tand Tracking om je te  helpen afhankelijk van je eigen poetswijze en je zo te helpen bij een grondige reiniging van je gebit.

Kleurendisplay

Alle modellen beschikken over een interactieve OLED kleurendisplay die je belangrijke informatie geeft. De 9N serie biedt daarbovenop een 3D  gepersonliseerde coachen opdat je poetsbeurt nog efficiënter wordt.

Reisetui

Met de 7N en 8N series komt de reisetui met de borstelhouder en tot 2 extra borstelkoppen. De 9N komt daarentegen slechts met 1 extra borstelkop. Om dit gemis te compenseren kan je met de 9N opladen terwijl de tandenborstel zich in het etui bevindt. Met andere woorden je krijgt er een oplaadreisetui bij, tevens erg handig voor tijdens het reizen.

Hoe zit het met de prijs? 

Een volgend groot verschil tussen deze drie modellen is de prijs. Al is het ook zo dat als je de tandenborstels van de 7N, 8N of 9N  van Oral B bij Amazon koop en je geluk hebt dat je een aanbieding tegenkomt, je een nieuwer model tegen een voordeligere lagere prijs kan aanschaffen. Gelet op het feit dat de prijsverschillen tussen de drie modellen niet al te groot, kan de prijs wel degelijk de beslissende factor zijn.

Oral B iO Serie 7N vs Serie 8N

De verkoopprijs tussen deze exemplaren van Oral B ligt erg dicht bij elkaar vandaag de dag. Je kan zelfs een aanbieding bij Amazon vinden waarbij de 8N wordt aanbevolen. Bovendien is de 8N beschikbaar in drie kleuren ten opzichte van de 7N die slechts in het wit beschikbaar is.

De 8n serie heeft 6 reinigingsmodi, slimme poetsstanden, te weten Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging, Super Gevoelig en Whitening en de 7N Serie slechts 5 poetsstanden, te weten Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging en Whitening. Het interactieve display van de 8N is full color, net zoals de bij de 7N.

De winnende optie is de 8N Serie dankzij de prijs, het display en de verschillende reinigingsmodus.

Oral B iO Serie 8N vs Serie 9N

De 8N serie is voordeliger dan de 9N Serie, ook al heb je soms aanbiedingen waardoor de prijs min of meer uiteindelijk op hetzelfde neerkomt. Beide zijn in drie kleuren beschikbaar al verschilt 1 kleur. Paars en Roze.

De iO serie 8N heeft zes poetsstanden, namelijk Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging, Super Gevoelig en Whitening en de 9N Serie heeft er 1 meer: Dagelijkse Reiniging, Gevoelig, Tandvleesverzorging, Intense Reiniging, Extra Gevoelig, Tongreiniging en Whitening.

De 9N Serie heeft een 3D Tand Tracking om voor een nog betere reiniging te gaan. Dit staat nog los van het reisetui die wordt meegeleverd met een magnetische oplader met power2go pin EU plug om in het etui te kunnen blijven opladen. De reisetui van de 8N Serie is standaard en heeft geen geïntegreerde oplader in het etui.

Uiteindelijk kiezen we in dit geval voor de 9N, behalve in geval de kleuren van de 8N je enorm zouden aanspreken. Beschikt over 1 extra reinigingsmodus, 3D tand tracking en een oplaadreisetui en als je een goede aanbieding tegenkomt is het prijsverschil minimaal te noemen.

Oral B iO Serie 7N vs Serie 9N

De Oral B iO Serie is beschikbaar in drie kleuren ten opzichte vn de 7N die slechts in de kleur wit beschikbaar is.  Bovendien beschikt de 9N over wel zeven uiteenlopende poetsstanden tegenover de vijf poetsstanden van de 7N. Laatstgenoemde heeft verder een zwart/wit display en de 9N serie beschikt over een full color display. De 9N beschikt voorts over een oplaadreisetui Power2go om vanuit het etui te kunnen opladen en een volledig 3D Tand tracking Systeem die je niet tegen zult komen in de 7N Serie.

De overeenkomsten tussen de verschillende series 7N, 8N en 9N van Oral B. Laten we gelijkenissen tussen deze drie elektrische tandenborstels nader onder de loep nemen.

Dagelijkse reiniging 

Alle exemplaren beschikken over de 3D magnetische technologie met kantel en draai bewegingen en microvibraties. Alle drie de modellen hebben een Standaard poetsmodus en de modus Gevoelig, naast de Intensieve, Whitening en de Tandvleesverzorging.

Geïntegreerde timer

Alle exemplaren beschikken over een professionele 2 minuten timer zodat je precies weet hoelang je moet poetsen, met een waarschuwing per 30 minuten, opdat je dan van kant wisselt en zo alle oppervlakten aan bod komen.

Ingebouwde drukregeling sensor 

Alle exemplaren hebben een slimme drukregeling sensor die met een rood lampje aangeeft als je te hard poetst of groen licht geeft als de druk precies goed is.

Batterijduur

De lithium ion-batterij van al deze modellen elektrische tandenborstels is oplaadbaar en gaat wel tot 14 dagen mee op een volledig opgeladen batterij. Bovendien beschikken ze over een magnetische oplader met een vergrendelbare stabiliteit en kan er snel binnen drie uur opgeladen worden.

Bluetooth en kunstmatige intelligentie

Alle Oral-B tandenborstels beschikken over een Bluetooth verbinding om je te koppelen aan je Smartphone en daar komt nog eens kunstmatige intelligentie bij om zo te kunnen achterhalen waar je precies al langs bent gegaan in je mond en aan de hand daarvan aanbevelingen te kunnen doen.

Eindconclusie: Welk exemplaar kiezen we uiteindelijk? Gaan we voor de Oral-B 7N, 8N of 9N Serie?

De verschillen tussen elk van de drie modellen van de iO serie zijn niet aanzienlijk groot. Dit wil niet zeggen dat de verschillen niet te waarderen zijn en van belang. Dit is uiteraard afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Ten eerste is de 7N serie slechts in 1 kleur beschikbaar. Bij de andere twee exemplaren kan je kiezen uit meerdere kleuren. Gezegd moet worden dat er geen grote verschillen zijn in de prijs.

Het oplaadreisetui tref je alleen aan bij de 9N-variant. Een belangrijk gegeven  is het feit dat naarmate je verder gaat in de Serie des te meer poetsstanden er beschikbaar zijn. De 7N heeft er vijf, de 8N heeft er 6 en de 9N heeft maar liefst zeven reinigingsmodi.

Alle drie zijn ze meer dan geschikt om een correcte en grondige gebitsreiniging te bereiken. Welke van de drie je ook kiest, zal een juiste keuze zijn. Alle drie beschikken over geavanceerde toepassingen, zijn geruisloos en kan je kiezen uit verschillende kleuren.

De 9N is desalniettemin de beste optie gelet op de prijs-kwaliteit verhouding als je deze in de aanbieding tegenkomt. Als dit niet het geval is en je de 9N niet met korting kan verkrijgen, bekijk dan wel exemplaar beter bij je past.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Oral-B iO Series 7N vs Series 8N vs Series 9N | Welk exemplaar past het beste bij je? je kunt de categorie bezoeken Elektrische tandenborstel.

gerelateerde berichten

Subir