Saltar al contenido

OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4 – Twee super innovatieve smartphones

OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4

We geven toe dat wanneer techmerken nieuwe modellen lanceren met nieuwe functies, we dat geweldig vinden. Ooit was het Samsung die het aandurfde met een opvouwbare smartphone, en nu volgt OPPO dit voorbeeld. De vraag is welke van de twee smartphones de betere functies heeft, mocht je al tijden verlangen naar een telefoon met deze bijzonderheid. Om je te helpen, tonen we je de verschillen en overeenkomsten tussen OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4. Lees verder!

OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4: Meest relevante verschillen

We beginnen met het bespreken van de belangrijkste verschillen tussen de twee smartphones:

Externe display: grootte

Een van de verschillen die we in één oogopslag kunnen zien, is dat het externe scherm van beide telefoons, dat wil zeggen het scherm dat je ziet als ze ingeklapt zijn, totaal verschillend is. De OPPO heeft een scherm van 3,26 inch, wat veel groter is dan het scherm van 1,9 inch van de Samsung. Het is zelfs gemakkelijk te zien dat het scherm van OPPO verticaal is geplaatst, terwijl het scherm van zijn rivaal het bovenste horizontale deel in beslag neemt.

Camerakwaliteit

Camera’s zijn een ander essentieel onderdeel van een smartphone. Het is ook een van de verschillen die we hebben opgemerkt tussen deze twee modellen. Beide hebben twee achtercamera’s en een frontcamera; wat verschilt is hun resolutie.

OPPO’s twee achtercamera’s bieden een resolutie van 50 MP en 8 MP voor de ultra-groothoekcamera. De camera’s van Samsung daarentegen zijn elk 12 MP. We zien ook verschillen in de frontcamera: 32 MP voor OPPO en 10 MP voor Samsung.

Type processor

Een ander belangrijk verschil dat de prestaties van elke smartphone beïnvloedt, is de gebruikte processor. Hoewel het in beide gevallen om een 8-core processor gaat, heeft de smartphone van OPPO de Mediatek Dimension 9, in tegenstelling tot die van Samsung, die kiest voor Snapdragon 8 Gen Plus 1.

Om de waarheid te zeggen, hoewel het verschillende processoren zijn, bieden ze beide een zeer uitstekend resultaat in dit opzicht.

Batterij: prestaties en snel opladen

We gaan niet ontkennen dat een van de grootste verrassingen van OPPO’s smartphone de goede prestaties zijn van de 4.300 mAh batterij, vergeleken met de 3.700 mAh van Samsung. Ook is OPPO’s snelladen 44 watt, bijna het dubbele van Samsung’s 25 watt.

OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z4 Flip_2

OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4: Hoe zijn ze vergelijkbaar?

Hieronder bekijken we de meest opvallende overeenkomsten die ze delen:

Vergelijkbaar ontwerp

Het ontwerp van beide smartphones is zeer vergelijkbaar: beide hebben bijna identieke afmetingen, met millimeters verschil, en kiezen voor zeer dunne bezels die nauwelijks zichtbaar zijn, om de esthetiek van de smartphone niet te verharden.

Zelfs de kleuren waarin je ze allebei kunt kopen zijn vergelijkbaar, al heeft de Samsung in dit opzicht meer kleurvariatie. De smartphone van Samsung is verkrijgbaar in blauw, paars, goud en grijs, terwijl die van OPPO verkrijgbaar is in paars en zwart.

Interne displaykenmerken

Als we het hebben over het feit dat de grootte van het externe scherm niets te maken heeft met de OPPO en de Samsung, is het interne scherm zeer vergelijkbaar. In het eerste geval krijgen we een 6,8-inch scherm, heel dicht bij het 6,7-inch scherm van de Samsung-telefoon.

Qua resolutie is het in beide gevallen FHD+, met een zeker voordeel in het voordeel van Samsung, maar nauwelijks merkbaar.

Besturingssysteem

Beide telefoons die we analyseren draaien op het Android 13 besturingssysteem, dus er is geen verschil wat betreft de programma’s, apps en apparaten waarmee ze compatibel zijn.

Verkoopprijs

Tot slot moeten we kijken naar de prijs, een van de belangrijkste factoren in de beslissing. We gaan ervan uit dat geen van deze twee smartphones low-end is, dus de prijs is hoog. Ook mag niet worden vergeten dat OPPO’s recenter is gelanceerd dan die van Samsung, die al een paar maanden op de markt is.

In dit opzicht schommelen beide in een vergelijkbare economische marge, die ongeveer rond de 1.000 euro ligt. Het verschil kan worden verbreed of verkleind, afhankelijk van de seizoensgebonden economische aanbiedingen, maar oorspronkelijk hebben ze een vergelijkbare prijs.

OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z4 Flip_3

OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4: Welke opvouwbare smartphone is meer waard?

Nu je weet wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen onze twee protagonisten, is het tijd om een beslissing te nemen. En eerlijk gezegd is dat moeilijker dan we aanvankelijk dachten. In feite geven we toe dat we, voordat we beide opties bekeken, er behoorlijk van overtuigd waren dat het moeilijk was om Samsung in dit opzicht te evenaren.

OPPO is echter sterk opgekomen met zijn flexibele smartphonemodel en is erin geslaagd Samsung op veel belangrijke punten te overtreffen. Dit is het geval met batterijcapaciteit, cameraresolutie en snel opladen. Dan zijn er esthetische kwesties die meer subjectief zijn.

Wij zijn met name meer overtuigd van het idee van Samsung om het externe display kleiner en aan één kant van de telefoon weer te geven, in plaats van het grote verticale display van de OPPO. Toch is dit een esthetische kwestie die geen afbreuk doet aan OPPO’s voordeel ten opzichte van Samsung in alle andere waarden.

Dus welk model u ook kiest, de beslissing zal de juiste zijn. En aangezien er ook financieel niet veel verschil is, is het aan u.

Amazon: best verkopende smartphones

We weten dat het een zeer algemene categorie is, maar we willen u de ranglijst van de best verkochte smartphones op Amazon laten zien voor het geval u het nuttig vindt:

31% korting
Xiaomi Redmi Note 11S Smartphone (6GB + 128GB); grijs
 • Uitgerust met vier camera's aan de achterkant biedt de Redmi Note 11S een buitengewone fotobeleving zonder compromissen. De hoofdcamera met 108 MP neemt verbazingwekkende foto's en video's met levendige kleuren en hoge resolutie op. Een 8 MP ultra-groothoekcamera vergroot je perspectief met een kijkhoek van 118 graden; een 2 MP macrocamera met hoge nabijheid registreert fijne details en een 2 MP dieptesensor voor natuurlijkere portretten
 • Een 6,43 inch groot AMOLED FHD+ display met een groot kleurenspectrum DCI-P3 levert levendige kleuren en details en bereikt 1000 nits voor optimale scherpte, ook bij vol daglicht. Bovendien biedt de Redmi Note 11S met de twee lineaire luidsprekers aan de boven- en onderkant van de telefoon een meeslepend stereogeluid voor het spelen en bekijken van video's.
 • Uitgerust met een display-upgradefrequentie van 90 Hz en een aanraakbemonsteringssnelheid van maximaal 180 Hz verbetert de Redmi Note 11S de ervaring met vloeiendere animaties en vertragingsovergangen, waardoor elke aanraking direct wordt opgenomen
 • De Redmi Note 11S wordt aangedreven door een grote batterij met 5000 mAh en is uitgerust met één lading. Dankzij het snel opladen van 33 W kun je je accu in 58 minuten van 0 tot 100 A opladen
Smartphone, dual sim Android-mobiele telefoon, 4,5 inch IPS-display, 4 GB ROM, dubbele camera's, Bluetooth, gps, wifi (S21-zwart)
 • 4,5 inch IPS-display: dual simlockvrije mobiele telefoon, visuele topprestaties en comfortabele grip voor een ongeziene ervaring. Een nieuwe visuele ervaring die voor heel wat opwinding en een schokeffect op technologisch vlak heeft teweeggebracht.
 • Android Go 1 GB RAM 4 GB ROM: het operationele aspect van het Android Go-systeem werd geoptimaliseerd om de totale opslagcapaciteit van de mobiele telefoon te verhogen. Met de Android Go-editie werkt alles snel en probleemloos op deze smartphone met 1 GB RAM. Het geheugen kan ook worden uitgebreid tot 32 GB indien 4 GB ROM niet volstaat om te voldoen aan je behoeften inzake opslag van foto's, muziek en video's.
 • Dual simkaart + dual camera: de simlockvrije telefoon is geschikt voor dual simkaarten, zodat je altijd flexibel kunt wisselen van simkaart. Zo geniet je van een perfect evenwicht tussen werk en privéleven en van het lokale hogesnelheidsnet op reis, met een 5 MP dual camera in een eenvoudig ontwerp. Voor foto's met rijke kleuren in een hoge helderheid om de mooie momenten in je leven vast te leggen.
 • 2000 mAh-batterij: met een krachtige 2000 mAh-batterij en smart energy-saving management voor het moeiteloos gebruik van je favoriete apps zoals WhatsApp of Skype, zonder opnieuw te moeten opladen.
 • De klantenservice is van cruciaal belang voor een mobiele telefoon. Bij je aankoop bij MTgood Store krijg je 12 maanden garantie. Het professionele reparatiecentrum in Groot-Brittannië zorgt op een gebruiksvriendelijke manier voor bijstand in geval van defect aan je telefoon.
7% korting
Xiaomi Redmi A1+ - Smartphone 32GB, 2GB RAM, Dual Sim, Black
 • Scherm: 6,52", 720 x 1600 pixels
 • Processor: Mediatek Helio A22 2Ghz
 • Camera: dubbel, 8 MP + 0,3 MP
 • Batterij: 5000mAh
Smartphone, dual sim Android-mobiele telefoon, 4,5 inch IPS-display, 4 GB ROM, dubbele camera's, Bluetooth, gps, wifi (S21-paars)
 • 4.5 inch IPS-display: dual simlockvrije mobiele telefoon, visuele topprestaties en comfortabele grip voor een ongeziene ervaring. Een nieuwe visuele ervaring die voor heel wat opwinding en een schokeffect op technologisch vlak heeft teweeggebracht.
 • Android Go 1 GB RAM 4 GB ROM: het operationele aspect van het Android Go-systeem werd geoptimaliseerd om de totale opslagcapaciteit van de mobiele telefoon te verhogen. Met de Android Go-editie werkt alles snel en probleemloos op deze smartphone met 1 GB RAM. Het geheugen kan ook worden uitgebreid tot 32 GB indien 4 GB ROM niet volstaat om te voldoen aan je behoeften inzake opslag van foto's, muziek en video's.
 • Dual simkaart + dual camera: de simlockvrije telefoon is geschikt voor dual simkaarten, zodat je altijd flexibel kunt wisselen van simkaart. Zo geniet je van een perfect evenwicht tussen werk en privéleven en van het lokale hogesnelheidsnet op reis, met een 5 MP dual camera in een eenvoudig ontwerp. Voor foto's met rijke kleuren in een hoge helderheid om de mooie momenten in je leven vast te leggen.
 • 2000 mAh-batterij: met een krachtige 2000 mAh-batterij en smart energy-saving management voor het moeiteloos gebruik van je favoriete apps zoals WhatsApp of Skype, zonder opnieuw te moeten opladen.
 • De klantenservice is van cruciaal belang voor een mobiele telefoon. Bij je aankoop bij MTgood Store krijg je 12 maanden garantie. Het professionele reparatiecentrum in Groot-Brittannië zorgt op een gebruiksvriendelijke manier voor bijstand in geval van defect aan je telefoon.
5% korting
S21 Ultra 6.1 Inch Smartphone, 12GB RAM 512GB RAOM, voor Android 11, Dual SIM, 1440x3200 Pixels, WiFi,BT,FM,GPS, Dual Camera (24MP+48MP), 4G Unlock Cellphone(Groente)
 • Ondersteuningsuitbreiding: het maximaal ondersteunde geheugen is 128 GB, terwijl de mobiele telefoon 12 GB RAM en 512 GB ROM heeft. De 6,1-inch smartphone ondersteunt gelijktijdig gebruik van twee simkaarten en een geheugenkaart voor telefoongesprekken en gegevensopslag.
 • Krachtige camera's: de camera aan de voorkant, die de brandpuntsafstand kan bepalen, heeft 24 megapixels met een diafragma van f/2.0 en de camera aan de achterkant heeft een camera van 48 megapixels met een diafragma van f/1.8 die automatisch kan scherpstellen, waardoor foto's helder en levendig worden.
 • HD Plus-scherm: met een rond en afgerond ontwerp is 6,1 inch de diagonale lengte van de afgeronde hoeken van het scherm wanneer de hoeken in een rechte hoek worden uitgerekt, waardoor u een breder gezichtsveld ervaart.
 • Meerdere functies: uitgerust met WiFi, BT, FM en GPS, heeft de dual SIM dual standby-smartphone een krachtige functie. Met 3,5 mm koptelefoonaansluiting en USB-oplaadpoort, biedt de 6.1 ontgrendelde mobiele telefoon gebruikers een comfortabele ervaring.
 • Gezichtsherkenning: de 6,1-inch mobiele telefoon ondersteunt gezichtsherkenning, waardoor mobiele telefoons intelligenter worden. De mobiele telefoon kan uw gelaatstrekken scannen en identificeren, draagbaar en intelligent.