Nespresso vs Lavazza - Twee van de beste capsule koffiezetapparaten op de markt

21/06/2022

nespresso vs lavazza_2

De titel is geen overdrijving, maar realiteit. Nespresso en Lavazza zijn twee van de bekendste koffiemerken op de markt, en beide genieten een uitstekende reputatie dankzij de kwaliteit van hun koffie en de goede prestaties van hun koffiemachines. Maar weet u wat de beste capsule koffiemachine is? In dit artikel analyseren wij de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen Nespresso vs Lavazza, zodat u zelf een oordeel kunt vellen, dus stay tuned!

inhoudsopgave

Versies en reeksen: dit is het eerste wat u moet weten

We kunnen de analyse niet beginnen zonder uit te leggen welke verschillende series koffiemachines u in elk geval kunt kiezen. Houd er rekening mee dat de functies en de prijs kunnen variëren, dus u moet goed kijken welke reeks voor u het meest geschikt is.

Lavazza: dubbele keuze

In dit geval zijn er twee reeksen koffiemachines:

  • Jolie Plus: het ontwerp is groter dan dat van de Tiny-reeks, hoewel het minder omvangrijk is dan dat van Nespresso. Anderzijds beschikt hij over meer intelligente en automatische functies, zoals de mogelijkheid om de koffie vooraf te doseren en te programmeren of het Thermoblock-systeem.
  • Tiny: zoals de naam al zegt, is dit een kleiner koffiezetapparaat, perfect voor uw kantoor of werkruimte, en ideaal om koffie te zetten voor uw dagelijkse koffiepauze.

Nespresso: twee alternatieven

Nespresso biedt ook twee opties:

  • Original: dit is het eenvoudigste Nespresso assortiment, en ook het voordeligste. Het omvat de Pixie, Pixie Clips, Essenza Mini, Inissia, Citiz en U machines, die alle capsule-machines zijn.
  • Vertuo: we zouden kunnen zeggen dat dit de "premium" serie van Nespresso is, niet alleen vanwege het ontwerp maar ook vanwege de mogelijkheden die het biedt. Met de Vertuo koffiemachines is het mogelijk uitgebreidere en completere koffies te bereiden, om langzaam van te genieten.

Om de aspecten waarover we in deze analyse nadenken zo goed mogelijk te kunnen vergelijken, zullen we ons concentreren op de Vertuo- en Jolie Plus-gamma's, omdat die van elk merk het meest compleet zijn. Laten we daar eens naartoe gaan!

Nespresso Vs LAvazza_1

Nespresso vs Lavazza: dit is wat ze gemeen hebben

Wij beginnen onze vergelijking met een verwijzing naar de overeenkomsten tussen de twee merken, die beide van Italiaanse oorsprong zijn:

Tray met verstelbare hoogte

Aangezien u bij beide capsule koffiemachines verschillende kopjes kunt kiezen, afhankelijk van de hoeveelheid koffie die u wilt, kan de hoogte van het plateau waarop het kopje wordt geplaatst bij beide machines worden aangepast.

Capsule matching

Een ander gemeenschappelijk kenmerk is de exclusiviteit van beide merken wat betreft de compatibiliteit van de capsules. De Jolie Plus-koffiemachine is alleen compatibel met de A Modo Mio-capsules van Lavazza, terwijl de Vertuo-koffiemachines alleen compatibel zijn met de Vertuo-capsules van Nespresso.

Duurzame materialen

Het valt niet te ontkennen dat milieuvriendelijkheid een steeds grotere rol speelt bij aankoopbeslissingen. In dit geval willen wij de aandacht vestigen op de duurzaamheid van beide merken, die hun praktijken op een milieuvriendelijker manier blijven oriënteren.

Nespresso koffiemachines zijn gemaakt van 54% gerecycled plastic. Lavazza gebruikt geen aluminium meer in zijn capsules, waardoor ze veel gemakkelijker kunnen worden hergebruikt en gerecycleerd.

Automatische uitschakeling

Een ander kenmerk dat beide merken gemeen hebben, is de automatische uitschakeling van de koffiemachine na enkele minuten inactiviteit. Bij Nespresso duurt het 2 minuten voordat de machine in de slaapstand gaat, terwijl Lavazza 9 minuten wacht.

80-centimeter kabel

De twee hoofdrolspelers van ons onderzoek hebben een snoer met een lengte van 75 centimeter in het geval van Nespresso en 80 centimeter in het geval van Lavazza. U zult ze dus probleemloos in uw keuken of kantoor kunnen plaatsen.

Koffie klaar in 30 seconden

Ten slotte hebben ze, net als de automatische uitschakeling na slechts enkele minuten, ook de snelverwarmingsfunctie gemeen. Beide machines zijn klaar voor gebruik in slechts 30 seconden, en u weet het bij beide dankzij een indicatielampje.

nespresso vs lavazza_3

Nespresso Vs Lavazza: en dit zijn hun belangrijkste verschillen

Hieronder analyseren wij de verschillende elementen tussen de twee merken koffiemachines, zodat u kunt beoordelen welke het beste past bij wat u zoekt:

Gebruikte capsule lade

Dit is een van de gebieden waar Nespresso wint, aangezien het een lade heeft die tot 10 gebruikte capsules kan bevatten, in tegenstelling tot de 5 die Lavazza heeft.

WiFi en Bluetooth

Een ander voordeel van Nespresso's Vertuo koffiemachines is dat ze kunnen worden aangesloten via WiFi of Bluetooth om nieuwe updates te ontvangen, een functie die Lavazza niet heeft in haar Jolie Plus model.

Nespresso verdubbelt de Lavazza tank

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk te zien dat de Nespresso koffiemachine volumineuzer is dan het Lavazza model, en dit is grotendeels te wijten aan het maximale volume van zijn tank.

Het Nespresso-model heeft een waterreservoir van 1,1 liter, terwijl de Lavazza-machine een reservoir van 600 ml heeft. Niet slecht, maar Nespresso verdubbelt bijna het volume.

Hoeveelheid koffie per kopje

Een ander belangrijk verschil ligt in het aanbod van verschillende cupmaten waaruit u kunt kiezen. Nespresso biedt tot 5 verschillende formaten (Largo, Cup, Gran Lungo, Dubbele Espresso en Espresso). Lavazza, daarentegen, beperkt zijn aanbod tot twee maten, klein en groot.

Esthetiek en ontwerp

Als u een van diegenen bent die bij de aankoop van een toestel de voorkeur geven aan kleurkeuze, dan is deze rubriek voor u van belang. Esthetisch gezien is er een belangrijk verschil, en dat is de verscheidenheid aan beschikbare kleuren en dessins.

Nespresso Vertuo koffiemachines zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren (rood, wit, grijs, zwart, jade, donkerblauw), terwijl de Lavazza Jolie Plus alleen verkrijgbaar is in donkergrijs of lichtgrijs.

Verkoopprijs

Het is duidelijk dat Nespresso in vrijwel alle parameters een voorsprong heeft op Lavazza, hetgeen de hogere prijs rechtvaardigt.

Het prijsverschil kan echter sterk worden verminderd als u een goede deal sluit, en u kunt de Nespresso zelfs goedkoper kopen dan de Lavazza.

Nespresso Vs Lavazza

Nespresso vs Lavazza: welke moeten we kiezen?

Nu u de verschillen en overeenkomsten tussen de twee hoofdrolspelers van onze bespreking hebt gezien en kunnen vergelijken, is het tijd om te beslissen welke u zou kiezen. Vanuit ons standpunt hangt de beslissing af van hoe u de koffiemachines gaat gebruiken. Wij gaan ervan uit dat het allebei uitstekende modellen zijn en dat ze koffie van hoge kwaliteit maken.

Als u een koffiezetapparaat met capsules koopt met de bedoeling er thuis van te genieten, raden wij u aan te kiezen voor Nespresso. Dit merk biedt meer geavanceerde functies en de mogelijkheden die u kunt ontdekken als het gaat om het selecteren en zetten van verschillende soorten koffie zijn veel beter.

Dit is het geval voor de 5 kopjesformaten waaruit u kunt kiezen, die u kunt aanvullen met de nodige accessoires om cappuccino, mokka of een ander soort koffiespecialiteit te maken waar u de voorkeur aan geeft.

Wilt u daarentegen een koffiezetapparaat voor op kantoor, waar u geen uitgebreide koffie zoekt maar een die snel te zetten en gemakkelijk te onderhouden is, dan raden wij u het Lavazza koffiezetapparaat aan. De capsules zijn goedkoper en de machine is eenvoudiger te bedienen, zodat u niet te veel tijd verliest telkens wanneer u op het werk een koffie wilt drinken.

Wat de prijs betreft, is het belangrijk op te merken dat Nespresso koffiemachines duurder zijn dan Lavazza, maar wij raden u aan alle goedkope aanbiedingen die uitkomen goed in de gaten te houden. In sommige gevallen kunt u een Nespresso kopen voor dezelfde prijs als een Lavazza, of zelfs iets minder.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Nespresso vs Lavazza - Twee van de beste capsule koffiezetapparaten op de markt je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir