Saltar al contenido

Nespresso Vertuo Next vs Plus – Op zoek naar de beste Nespresso capsule koffiemachine?

Nespresso Vertuo Next vs Plus

Als het antwoord ja is, heb je geluk! In deze vergelijking kijken we naar twee van de populairste modellen van het bedrijf: Nespresso Vertuo Next Vs Plus. Dit zijn twee capsule koffiezetapparaten die perfect zijn voor dagelijks gebruik en worden gekenmerkt door hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarom zijn zij twee van de meest populaire onder de gebruikers. Maar weet u hoe ze van elkaar verschillen en hoe u kunt nagaan welke de beste is? Wij helpen u daar in dit artikel achter te komen!

Nespresso Vertuo Next vs Plus: Belangrijkste verschillen

In geval van twijfel nemen wij gewoonlijk een duidelijker besluit door te kijken naar de onderscheidende elementen, die ons helpen een model uit te sluiten of te kiezen. Dit zijn de aspecten waarin wij de grootste verschillen vinden tussen de twee Nespresso Vertuo modellen:

Bluetooth en WiFi

De belangrijkste nieuwe functie die Nespresso heeft geïntroduceerd in de Vertuo Next is connectiviteit met WiFi en Bluetooth. Dankzij deze connectiviteit kunt u alle software-updates of informatie over uw capsulevoorraad direct via een mobiele app ontvangen.

Bovendien is het feit dat u uw smartphone kunt combineren met de koffiemachine echt aantrekkelijk en verbetert het de gebruikerservaring.

Grootte waterreservoir

Om eerlijk te zijn, dit is een van die verschillen die heel moeilijk op te merken zijn. Beide koffiemachines zijn uitgerust met een waterreservoir, maar niet van dezelfde grootte.

Zo kan het reservoir van de Nespresso Vertuo Next tot 1,1 liter water bevatten, in tegenstelling tot de 1,2 liter in het reservoir van de Vertuo Plus.

Afmetingen lekbak

Het volgende punt waar we naar kijken is de verwijderbare lekbak op beide machines. Het Vertuo Plus-model heeft een grotere lekbak dan de Next, wat betekent dat er meer verschillende maten kopjes in passen.

Anderzijds is het bakoppervlak van de Next koffiemachine kleiner, waardoor er misschien niet zoveel kopjes in passen als u zou willen.

Wat ze wel gemeen hebben, is dat de lade op beide modellen op 4 hoogtes is aangebracht. Als een kopje niet op het dienblad past, kunt u het gewoon verwijderen en het kopje op het dienblad zetten.

Visuele lijn en ontwerp

We kunnen het niet helpen op te merken dat de esthetiek van beide koffiemachines zeer verschillend is, ondanks het feit dat ze tot dezelfde reeks koffiemachines behoren.

In feite doet de Nespresso Vertuo Plus denken aan het meer traditionele ontwerp van het merk, terwijl de Vertuo Next breekt met een modernere lijn. De Nespresso Vertuo Next heeft een iets smallere body dan zijn rivaal, en heeft een extra afgerond bovendeel dat hem een modernere look geeft.

De Nespresso Vertuo Plus daarentegen is symmetrischer en bestaat uit één stuk dat, hoewel iets korter dan het Next model, breder is. Als u zich de eerste Nespresso-koffiemachines herinnert, dan hebben die een zeer vergelijkbare esthetiek.

Beschikbare versies

Als de Nespresso Vertuo Plus u bevalt, weet u dat deze alleen in het wit verkrijgbaar is. Anderzijds kan de Nespresso Vertuo Next met het extra stuk op de bovenkant worden gekocht in grijs, rood, glanzend zwart en mat.

De prijs varieert naargelang de kleur die u kiest en de voorraad.

Prijs

Het is niet onredelijk te denken dat, gezien de verschillen tussen de twee koffiemachines, ook de prijs niet dezelfde zal zijn.

U weet dat de verschillende versies van de Nespresso Vertuo Next verschillen in prijs. Ze zijn echter allemaal goedkoper dan de Nespresso Vertuo Plus. Zonder rekening te houden met de aanbiedingen, is het prijsverschil echter niet buitensporig groot.

De prijs kan echter worden verhoogd afhankelijk van seizoensgebonden aanbiedingen en de mogelijkheid om alleen het apparaat of ook de capsules met één dosis te kopen.

nespresso vertuo next vs plus_3

Nespresso Vertuo Next vs Plus: opvallendste gelijkenissen

Het is waar dat zij in vele opzichten verschillen, maar de twee hoofdrolspelers van ons onderzoek hebben ook de volgende kenmerken gemeen:

Centrifugetechnologie

Vanuit functioneel oogpunt is het meest vernieuwende element van deze koffiemachines de Centrifusietechnologie, een van de belangrijkste overeenkomsten tussen de twee hoofdrolspelers van onze bespreking.

Voor het geval u Nespresso niet kent: het Centrifusiesysteem stelt de machine in staat de streepjescode in elke capsule te lezen, waardoor de machine weet welke parameters het meest geschikt zijn voor die koffie. Zo roteren de capsules tot 7.000 keer per minuut om de koffie te mengen met het juiste hete water, afhankelijk van het soort koffie dat u wilt.

Afgezien van dit mechanisme, moet u weten dat zowel de Vertuo Next als de Plus een ontwerp met één enkele knop hebben, waarbij dit technologische systeem verantwoordelijk is voor het in evenwicht brengen van de parameters van elke capsule volgens zijn identificatiecode.

Brouw- en opwarmtijd

Zoals u weet, hebben capsule koffiemachines enige tijd nodig om de optimale verhittingstemperatuur te bereiken, en in dit geval is dat ongeveer 30 seconden.

Om te weten wanneer hij klaar is, hoeft u alleen maar naar het lampje op de knop te kijken, dat knippert tot de temperatuur is bereikt, waarna het blijft branden, en u weet dat u nu op de knop kunt drukken.

Bewaren van gebruikte capsules

Een andere overeenkomst is dat de twee modellen in onze review een verwijderbare tank hebben voor het opbergen van gebruikte capsules, en beide kunnen tot 10 capsules bevatten.

Automatische uitschakeling

Beide koffiemachines hebben een automatische uitschakeloptie om energie te besparen. Het verschil is dat de Vertuo Next na 2 minuten inactiviteit uitschakelt, terwijl de Vertuo Plus tot 9 minuten wacht.

5 soorten koffie

We zijn er vrij zeker van dat u bij het ontbijt niet evenveel koffie drinkt als na de lunch.

Met dit in gedachten hebben zowel de Vertuo Next als de Vertuo Plus de capaciteit om drankjes te maken voor maximaal 5 kopjes: thermos (415 ml), standaard (230 ml), lang (150 ml), dubbele espresso (80 ml) en espresso (40 ml).

Anderzijds zijn er onder de verschillende soorten Vertuo-capsules die u kunt gebruiken, 3 capsuleformaten beschikbaar: large, medium en small, afhankelijk van of u een langere koffie of een espressotype wilt.

Voordat u de capsules koopt, moet u er rekening mee houden dat u alleen de Nespresso Vertuo capsules kunt gebruiken of capsules die daarmee compatibel zijn, maar niet alle capsules uit de Nespresso Original serie.

Lengte kabel

Wij verzekeren u dat u de koffiezetapparaten probleemloos in vrijwel elke hoek van de keuken kunt plaatsen, altijd dicht bij een stopcontact. In beide gevallen vindt u een 75 centimeter lange kabel, dus in dit opzicht is er geen verschil.

nespresso vertuo next vs plus_3

Nespresso Vertuo Next vs Plus: onze conclusie

De beste Nespresso koffiemachine is de machine die het best past bij uw smaak en prioriteiten bij de keuze van criteria.

Wat de kwaliteit van de koffie betreft, kunt u er zeker van zijn dat beide modellen koffie van uitstekende kwaliteit produceren. Het is waar dat sommige gebruikers erop wijzen dat de Vertuo Plus een dikkere crema achterlaat, maar qua aroma, hoeveelheid water en smaak zijn er geen grote verschillen.

In feite kunnen ze allemaal tot 5 verschillende kopjes zetten, en u kunt kiezen uit 3 capsuleformaten, afhankelijk van de hoeveelheid koffie die u wilt. Ze worden ook op dezelfde manier bediend, want het zijn allebei koffiemachines met één knop, wat ze gemakkelijker te bedienen maakt.

Als u echter op zoek bent naar een koffiezetapparaat met een differentiële waarde, dan is onze aanbeveling de Nespresso Vertuo Next. Dit wordt bereikt dankzij de compatibiliteit met het WiFi-netwerk en Bluetooth. Zo kunt u de koffiemachine synchroniseren met de mobiele app van Nespresso en bijgewerkte informatie ontvangen over nieuwe softwareversies, tips om betere koffie te zetten of nieuws over de lanceringen van het merk.

Wij geven u de informatie, maar de beslissing is geheel aan u. Waar het in dit geval om gaat, is dat beide koffiezetapparaten koffie van hoge kwaliteit maken.

Handige tips voor het kopen van de juiste koffiemachine

Als we een snel onderzoek doen, is een van de belangrijkste redenen waarom gebruikers geneigd zijn te kiezen voor koffiezetapparaten met capsules waarschijnlijk het gebruiksgemak zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. En vooral Nespresso is het referentiemerk in deze sector, wat een zekere garantie is voor succes. Maar kent u alle aspecten die uw aankoopbeslissing kunnen beïnvloeden?

 • Compatibiliteit met capsules: sommige modellen eenpersoonskoffiemachines zijn compatibel met een breder scala aan capsules, terwijl andere beperkt zijn tot hun eigen capsules. Zorg ervoor dat de capsules die u koopt bruikbaar zijn, anders is uw aankoop weggegooid geld.
 • Grootte van de kopjes: kies bij voorkeur een koffiemachine die verschillende soorten koffie kan serveren, afhankelijk van de hoeveelheid: espresso, dubbel, lungo, enz. Over het algemeen onderscheiden de capsules zich niet alleen door de smaak of de intensiteit van de koffie, maar ook door de hoeveelheid die zij bevatten.
 • Automatische slaapstand: een andere interessante eigenschap is de mogelijkheid van veel modellen om automatisch uit te schakelen na enkele minuten van inactiviteit. Deze eenvoudige handeling levert aanzienlijke energiebesparingen op en wordt daarom sterk aanbevolen.
 • Inhoud waterreservoir: zoals u wellicht hebt gezien, zijn capsule koffiemachines uitgerust met een waterreservoir, dat gewoonlijk een inhoud heeft van 1-1,2 liter. Sommige modellen kunnen echter zelfs tot 1,8 liter bevatten.

 

Top 5: best verkochte Nespresso-machines op Amazon

Vandaag de dag staat het buiten kijf dat Amazon de belangrijkste marktplaats ter wereld is, en onder de producten die dagelijks worden verkocht en gedistribueerd, bevinden zich ook koffiezetapparaten. Daarom zal het u misschien interesseren om te weten welke de populairste koffiemachines op dit platform zijn, alsook de meningen die andere kopers erover hebben gegeven:

25% korting
Philips L'OR Barista Koffiezetapparaat, voor Capsules LM8012/60, 2 Kopjes Tegelijkertijd, Geschikt voor Nespresso Capsules, Zwart
 • Het eerste capsulesysteem dat twee kopjes tegelijkertijd kan zetten. Met het L'OR Barista-systeem zet je twee kopjes tegelijk of een dubbele espresso in één kop dankzij de L'OR Barista XXL capsules
 • Het L'OR Barista koffe-systeem is ontworpen voor gebruik in combinatie met de exclusieve L'OR Barista XXL capsules en de klasssieke L'OR Espresso capsules
 • Werkt ook met Nespresso capsules en de meeste andere compatibele capsules*
 • Het L'OR Barista koffie-systeem detecteert automatische de capsule grootte en schakelt automatisch om naar de optimale koffie-instelling voor elk koffierecept. Bij een klassieke capsule zal de machine vanzelf een andere waterhoeveelheid aanhouden dan bij de XXL capsule. U hoeft alleen maar op de knop voor de gewenste koffiesoort te drukken
 • Eenvoudig te reinigen en onderhouden: Vaatwasmachinebestendige onderdelen en ontkalkindicator
HANDPRESSO 12 V koffiezetapparaat handpresso auto set caspoel 21021 | Nespresso capsulemachine met kop en koffer | handpresso draagbare espressomachine | koffiezetapparaat 12 V en vrachtwagen koffiezetapparaat 24 V
 • BOX met een 12V espressomachine handpresso auto capsle, een transportkoffer en 2 kopjes. Voor auto's en/of vrachtwagens - 12 V en/of 24 V
 • Ontwikkeld in Frankrijk door Handpresso, het Franse bedrijf, dat sinds 2008 pionier is op het gebied van accu-koffiezetapparaten en 24V- en 12V koffiezetapparaten. Verkoop door de grootste autofabrikanten wereldwijd.
 • Eenvoudig in gebruik: sluit de koffiezetapparaat auto aan op de 12 V of 24 V stekker voor sigarettenaanstekers, voeg water toe, plaats de bijpassende Nespresso capsule en druk op de aan/uit-knop. Een perfecte koffie met een mooie crème in 2 minuten in de auto
 • Aanpasbaar aan de bekerhouder: Dit 12V koffiezetapparaat, aangepast aan de bekerhouder, is ontworpen voor optimaal gebruik op reis in uw auto of vrachtwagen.
 • Snel: een uitstekende koffie in slechts 2 minuten met het 12V koffiezetapparaat Handcpresso Auto Capsule. Handpresso revolutioneert het 12V koffiezetapparaat en het batterijkoffiezetapparaat!
HANDPRESSO - Koffiezetapparaat Nespresso 12 V handpresso auto capsule 21020 draagbare koffiemachine Nespresso voor auto 12 V of vrachtwagen 24 V zwart
 • Gemaakt in Frankrijk door Handpresso, Frans bedrijf voor draagbare koffiezetapparaten 12 V en 24 V sinds 2008. Verkocht door wereldwijd toonaangevende autofabrikanten.
 • Eenvoudig in gebruik: Sluit de draagbare espressomachine aan op de sigarettenaansteker (12 V/24 V); voeg koud water toe en plaats je Nespresso-capsule in de 12 V-koffiemachine. Wacht 2 minuten en geniet van je koffie.
 • Dit draagbare koffiezetapparaat met 12 V is ontworpen voor een optimaal gebruik in je auto.
 • Snel: Dankzij je draagbare Nespresso Handpresso Auto Capsule koffiezetapparaat maak je in je auto een buitengewone koffie in 2 minuten.
 • De handpresso-koffiezetapparaten worden door de grootste autofabrikanten gebruikt en verkocht.
De'Longhi EN650B Nespresso Gran Lattissima Capsulemachine, Koffiezetapparaat met Melkopschuimer, Voor 6 Koffie-Melkdranken Per Vingertop, 36,7 X 20,3 X 27,6 Cm, Zwart
 • Veelvoud in elke keuken: met de Gran Lattissima geniet je van zes verschillende melkrecepten en krijg je met slechts één vinger heel comfortabel thuis
 • Eenvoudige reiniging: met deze onderhoudsarme koffiemachine bespaar je het poetsen, dankzij het Easy-spoelsysteem is voor de automatische reiniging van het melksysteem gezorgd en je blijft meer tijd voor het genieten van espresso, ristretto, Lungo, cappuccino, caffélatte of latte macchiato
 • Efficiënte technologie: de automatische uitschakeling na 9 minuten biedt veiligheid en beperkt tegelijkertijd het energieverbruik tot een minimum, net als het thermoblok, dat voor de perfecte temperatuur in slechts 25 seconden zorgt en daarvoor alleen de benodigde hoeveelheid water verwarmt
 • Aantrekkelijk design: de heldere structuur en het karakteristieke Latissima-design worden door een eenvoudig te bedienen soft-touch gebruikersinterface afgerond, zodat niet alleen de koffiecreatie, maar ook de capsuleautomaat zelf een absolute blikvanger in de keuken wordt
 • Inhoud: 1 x Nespresso Gran Lattissima EN650.B, capsulemachine in zwart van De'Longhi
De'Longhi Nespresso EN 750.MB Lattissima Pro (1400 Watt) koffiezetapparaat zilver
 • Snelle opwarmtijd: klaar voor gebruik in slechts 25 seconden
 • Afneembare melkreservoir (0,5 l) met geïntegreerd auto-clean-touch-bedieningspaneel met zelfsprekend
 • Zes voorgeprogrammeerde warme dranken en warmwaterfunctie
 • Hoeveelheid koffie en melk individueel programmeerbaar
 • Omvang levering: DeLonghi Nespresso EN 750.MB Lattissima Pro capsulemachine