Blu-ray Disc-spelers met meerdere zones: wat zijn dat en hoe kiest u de beste?

14/06/2022

lector blu ray multizona 3

In dit artikel bekijken we de topmodellen van multi-zone Blu-ray spelers om u te helpen de juiste te kiezen. Wij laten u ook zien wat regiocodering is en wat de verschillen zijn tussen Blu-ray en DVD-bestanden. Als u de belangrijkste voor- en nadelen van elk wilt weten, lees dan ons overzicht!

inhoudsopgave

Laten we bij het begin beginnen... Wat is een multi-zone Blu-ray speler?

Voordat we op het onderwerp ingaan, is het belangrijk te specificeren wat we bedoelen met een Blu-ray speler met meerdere zones. Op sommige websites worden ze ook wel multiregion genoemd, maar de betekenis is hetzelfde.

Dit zijn spelers die volledige compatibiliteit bieden, ongeacht de regio waarin de discs zijn gecodeerd.

DVD- en Blu-ray-discs zijn vaak regionaal gecodeerd, wat een probleem kan zijn als het apparaat dat ze afspeelt deze codering niet ondersteunt.

De reden hiervoor is de controle op het beheer van de rechten in elk geografisch gebied, ten einde illegale reproductie of piraterij te voorkomen. Daarom wordt dit obstakel met dit type toestel overwonnen, en kunt u elke disc bekijken die vrij is van regionale codering.

lector blu ray multizona 1

Wat zijn de meest prominente multi-zone Blu-ray spelers?

Nu u weet wat een multi-zone Blu-ray speler is, is het tijd om te kijken naar de beste modellen die vandaag de dag op de markt te vinden zijn:

SONY BDP-S1700: rode, groene en blauwe intensiteit voor een meer realistische look en feel

We hebben u al verteld dat Sony het leeuwendeel uitmaakt van de modellen die we bekijken. De eerste die we bekijken is de enige van dit merk waarvan de prijs onder de 200 euro ligt.

Hij reproduceert in Full HD met behulp van TRILUMINOS-technologie, gebaseerd op het versterken van rode, groene en blauwe tinten om een grotere kleurintensiteit te creëren. Via een USB-poort kunt u de speler op uw TV aansluiten en foto's, video's of andere mediabestanden delen.

Het geluid is Dolby TrueHD, dat zich kenmerkt door zijn hoge kwaliteit. Anderzijds heeft hij een opslagcapaciteit van maximaal 1 TB.

Als we het een "maar" moeten geven, missen we misschien de WiFi-verbinding die de andere protagonisten van deze selectie wel hebben. Dit model heeft echter de kwaliteitsgarantie van Sony, een referentiemerk in dit segment.

Sony UBP-X800M2: grote 4K upscaling capaciteit

We gaan verder met een van Sony's modellen, die, zoals u zult zien, de leider is in dit segment. De UBP-X800M2 is de meest complete uit onze selectie, en u zult zien waarom.

Het is een 4K UHD-speler, aangevuld met audio met hoge resolutie. Dit is te danken aan de toevoeging van DSEE HX, dat geluid met meer helderheid weergeeft.

Op beeldgebied speelt hij met High Dynamic Range (HDR), een technologie die verfijnder is dan de standaard (SDR), en het beeld veel meer helderheid en kleurintensiteit geeft.

Bovendien kunt u video's in vrijwel elk formaat afspelen, via USB of uw WiFi-thuisnetwerk. U kunt ook inhoud rechtstreeks van Netflix verzenden om af te spelen, dankzij de draadloze verbinding met dual-band MIMO-technologie.

24% korting
Sony UBP-X800M2 Lecteur Blu-Ray Noir
 • Afspelen van UHD Blu-rays weergave van CD's
 • DVD's en Blu-rays zie de ongeëvenaarde helderheid van 4K Ultra HD Blu-ray met high-resolution audio en DSEE HX meer details horen vibratieremmende constructie voor helderder geluid
 • 4K optimalisatie in real-time Geniet door 4K upscaling van uitstekende beeldkwaliteit in 4K Ultra HD Blu-ray en 4K details voor alle inhoud
 • Voor puur geluid beleef met high-resolution audio en DSEE HX-Upscaling de absolute zuiverheid van het geluid
 • Veelzijdige aansluitmogelijkheden Maak verbinding via Dual HDMI voor afzonderlijke audio-/video-uitgangen, USB, digitaal, coaxiale uitgang, wifi en LAN

Archgon Star UHD 4K-Ultra HD: grote veelzijdigheid met alle soorten besturingssystemen

Van de duurste multi-zone Blu-ray drive tot de voordeligste, met een prijskaartje van minder dan 160 euro. Het is echter zeer veelzijdig, aangezien het compatibel is met MAC-, Windows- en Linux-systemen, zodat u het kunt synchroniseren met allerlei soorten apparaten.

Hij speelt inhoud in 4K UHD af, en de installatie is heel eenvoudig. De draagbare schijf is ook compatibel met een supersnelle USB 3.0 Hi-Speed poort, USB 2.0 en USB 1.0, en werkt met een USB-poort.

Het gestroomlijnde ontwerp heeft een aluminium behuizing, waardoor het risico van oververhitting van de schijf wordt beperkt. Het ondersteunt ook M-Disc technologie, zodat u uw gegevens kunt opslaan en bewaren wanneer u maar wilt.

Archgon, Star UHD externe 4K Ultra HD BD-speler, Blu-ray BDXL-brander extern voor pc, Mac en laptop USB 3.0 / -C, M-drive, beschermdoos, externe portable BluRay CD DVD-drive, aluminium zwart
 • Elegant Design, optische en functionele verrijking voor uw moderne werkplek
 • Universeel compatibel, geschikt voor MAC-, WINDOWS- en LINUX-systemen, Plug & Play (geen driver vereist) - niet geschikt voor Smart TV. Gebruik voor het afspelen van Ultra HD Blu-ray alleen Intel Core i-series en moederborden van de 7e tot 10e generatie die de Intel SGX-functie ondersteunen met Windows 10. Windows 11 kan bestaande SGX-functionaliteit verwijderen
 • Toekomstbestendig dankzij ondersteuning voor Ultra HD, M-Disk en de nieuwste BDXL, BD Rom meerlaagse brandtechnologie met tot 128 GB opslagruimte
 • Eenvoudige Externe Back-up, ARCHIVERING Blu-rays en dvd's zijn snel geschreven en binnen een mum van tijd klaar voor gebruik
 • Geen Oververhit door optimale warmteafvoer door de echte aluminium behuizing, 150 x 148 x 14 mm, geen software inbegrepen

Sony UBP-X700B: Wi-Fi, HDR10-weergave en dubbele HDMI-uitgang

We hebben u al gewaarschuwd dat Sony in deze vergelijking sterk aanwezig zal zijn. Nu is het de beurt aan de UBP-X700B, een ouder model dan de eerste, maar evenzeer aan te bevelen vanwege zijn goede prijs.

Net als zijn grote broer wordt 4K UHD afgespeeld, en het signaal is HDR10, waardoor de kleuren veel levendiger blijven. Hij kan CD's, DVD's en Blu-Ray afspelen, wat de overgrote meerderheid van de formaten is.

Hij kan ook 4K-video streamen dankzij Wi-Fi met MIMO-technologie. En om te voorkomen dat audio en video worden gemengd, heeft hij dubbele HDMI-uitgangen.

Aan de geluidskant is hij ook voorzien van Dolby Vision, voor een veel meeslepender ervaring. Het heeft ook een paar interessante functies, zoals automatische uitschakeling en ouderlijk toezicht.

15% korting
Sony UBP-X700 4K Ultra HD Blu-ray™ -speler, zwart
 • Geniet van de ultieme 4K HDR-ervaring met HDR10 en Dolby Vison* voor adembenemende details, kleuren en helderheid. Audioformaten: AAC (.AAC, .mka), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby Digital (.ac3, .mka), DSD - DSDIFF/DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), HEAAC v.1/v.2/level2, LPCM (.mka)), Monkeys Audio, Vorbis, WMA10 Pro, WMA9-standaard (.WMA)
 • Ondersteuning voor een ruime keuze aan video- en audiocontent zoals Dolby Atmos en DTS: X, DSD, flac, mp3...
 • Krijg toegang tot een groot aantal 4K-content dankzij streamingdiensten die toegankelijk zijn via de Wi-Fi-verbinding van de speler
 • Het slanke ontwerp past zich perfect aan je tv-meubel aan.
 • Stroomverbruik: 15 W in gebruik, 0,35 W in stand-by

Dynastar LG BP-250: PAL- en NTSC-compatibel voor TV-weergave

We eindigen onze review met een multi-zone Blu-ray speler die alle Blu-Ray A, B en C kan afspelen, evenals standaard DVD's, van regio's 0-8. Met andere woorden, voor alle regio's die deel uitmaken van de DVD-codering.

In dit geval is de afspeelkwaliteit Full HD, d.w.z. 1080p. Hij kan worden aangesloten op de TV dankzij de HDMI-ingang en de meegeleverde kabel van 1,82 meter.

Hij is ook compatibel met Pal en NTSC met volledige conversie, zodat u elke DVD of Blu-ray op elke TV kunt afspelen.

Lg Bp250 Blu-Ray-Speler Upscaler 1080P, Usb, Bp250, Zwart
 • Gemakkelijk films, series, foto's en muziek afspelen via je USB stick
 • Kijken in Full HD kwaliteit
 • Afspelen via USB Stick
 • Alleen de kleuren-tv met meerdere systemen kan alle signalen ontvangen die van de speler worden uitgevoerd. Als u een PAL-kleursysteem-tv hebt, ziet u alleen vervormde beelden wanneer u schijven of video-inhoud gebruikt die is opgenomen in NTSC.

Coderingsregio's: DVD en Blu-ray

Als u niet erg vertrouwd bent met deze omgeving, is het normaal dat sommige begrippen u ontgaan. Wanneer we het over "regio's" hebben wanneer het om elektronische codering gaat, is het van belang te weten welke delen van de wereld we in elk geval bedoelen.

Het coderen van DVD's en Blu-Ray's gebeurt van oudsher om de reproductierechten in elk land te beschermen, fraude tegen te gaan en illegaal bekijken en kopiëren te reguleren. Hier is hoe deze regio's zijn opgezet.

Regiocodes op DVD's

Dit is de gestandaardiseerde codering voor DVD's:

 • Regio 0: onofficieel, maar als u het ziet, moet u weten dat het betekent dat het kan worden afgespeeld in de regio's 1-6.
 • Regio 1: Canada, Verenigde Staten en Amerikaanse gebieden.lector blu ray multizona 5
 • Regio 2: Europa (met uitzondering van Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne), Egypte en het Midden-Oosten, Groenland, Japan, Lesotho, Zuid-Afrika en Swaziland.
 • Regio 3: Zuid-Korea, Macau, Hong Kong, Taiwan en Zuidoost-Azië.
 • Regio 4: Australië, Nieuw-Zeeland, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Caribisch gebied en eilanden in de Stille Oceaan.
 • Regio 5: Afghanistan, Afrika (met uitzondering van Egypte, Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho), Oost-Europa, Wit-Rusland, Oekraïne, Rusland, Centraal- en Zuid-Azië, Mongolië en Noord-Korea.
 • Regio 6: China.
 • Regio 7: gereserveerd voor onbepaald speciaal gebruik.
 • Regio 8: Internationale gebeurtenissen, zoals het afspelen van een film in een vliegtuig.

Blu-Ray Disc Regio's

De regiocodes voor Blu-ray Discs zijn:

 • A: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, US Territories, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en andere gebieden van Zuidoost-Azië.
 • B: Europa, Afrika, Midden-Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland.
 • C: Azië (met uitzondering van Japan, Korea, Taiwan en andere gebieden in Zuidoost-Azië).

 

Welke multi-zone Blu-ray speler moeten we kiezen?

Het is belangrijk te beginnen met te zeggen dat alle modellen die wij hebben gekozen waar voor hun geld bieden. Sony heeft echter een streepje voor, zoals blijkt uit zijn sterke aanwezigheid in de selectie.

Vanuit functioneel oogpunt zou onze aanbeveling zijn te kiezen voor de Sony UBP-X800M2, die de meest complete van de vijf is. Het is echter ook het duurst. Hij kan UltraHD-inhoud afspelen, en doet dat met een geweldige beeldkwaliteit. En, zoals gebruikers aangeven, het heeft een zeer goede 4K upscaling kwaliteit.

Als u niet zoveel geld wilt uitgeven, is het Archgon-model ook een interessante optie vanwege zijn enorme veelzijdigheid en afspeelkwaliteit, die ook UltraHD is. Maar, zoals wij altijd zeggen, wij geven u de informatie zodat u het meest geschikte model kunt kiezen.

lector blu ray multizona 4

Amazon: dit zijn de best verkochte multi-zone Blu-ray spelers

Ten slotte tonen wij u de top 5 bestsellers op Amazon, zodat u kunt nagaan wat andere gebruikers denken voordat u kiest, voor het geval u nog twijfels hebt.

Blu-Ray Player 4K UHD
 • Standaard
 • ultra-hd-blu-ray-speler
 • Panasonic ultra hd blu-ray play 4khdr, 5025232894918, dp-ub150ef-k

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Blu-ray Disc-spelers met meerdere zones: wat zijn dat en hoe kiest u de beste? je kunt de categorie bezoeken blu-ray speler.

Subir