Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E - Vergelijking en analyse

25/01/2023 - Actualizado: 27/01/2023

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E

De dag beginnen met een goede energieshake helpt om je dag positief te ontwikkelen, maar daarvoor is het belangrijk om het juiste middel te hebben. In deze review vergelijken we de verschillen en overeenkomsten tussen twee blenders van toonaangevende merken op de markt en helpen we je de blender te kiezen die het beste bij je behoeften past. We hebben het over de Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E, twee modellen die, ondanks een aantal overeenkomsten, enkele grote verschillen vertonen. Laten we eens kijken welke dat zijn!

inhoudsopgave

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E: hun belangrijkste verschillen

In dit deel beginnen we met een analyse van de belangrijkste verschillen tussen de twee blenders waarover we het hebben:

Maximaal vermogen

Zoals gewoonlijk kijken we eerst naar het vermogen. De Moulinex blender heeft een maximaal vermogen van 1200 watt, wat hoger is dan de 1000 watt van de Black+Decker blender.

Bescherming van de motor

Een ander verschil dat wij benadrukken heeft te maken met een kwestie van preventie om te voorkomen dat de motor oververhit raakt. De Moulinex heeft een luchtkoelsysteem dat de temperatuur van de motor verlaagt en zo het risico op oververhitting en schade aan de motor vermindert. De Black+Decker daarentegen heeft dit mechanisme niet.

Type messen

De messen zijn een essentieel onderdeel van dit type blender, want daarmee kunt u met meer of minder succes voedsel malen. De Moulinex-blender is uitgerust met 6 Powelix-messen, door het merk zelf ontwikkeld, die de prestaties met ongeveer 30% verbeteren.

In het geval van de Black+Decker-blender vinden we vier roestvrijstalen messen, en hoewel ze goede resultaten bieden, zijn de Moulinex-messen beter.

Inbegrepen accessoires

Er is een klein verschil als het gaat om de accessoires die tot de standaarduitrusting behoren. Enerzijds heeft de Moulinex-menger een spatel, maar geen maatbeker. Het heeft wel een beker die het bovendeksel aanvult, maar geen maatbeker.

De Black+Decker-blender heeft daarentegen geen spatel, maar wel een maatbeker van 50 ml. In dit opzicht zal de beslissing dus afhangen van welk accessoire u het meest interessant vindt.

Waar voor je geld

Ten slotte is het logisch dat zij niet dezelfde prijs hebben, hoewel zij veel overeenkomsten hebben. Er zijn echter genoeg verschillen om te rechtvaardigen dat de Moulinex ongeveer 40% duurder is dan de Black+Decker, hoewel dit kan variëren afhankelijk van seizoensgebonden economische aanbiedingen.

moulinex vs black+decker_4

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E: wat ze gemeen hebben

Hieronder zetten we de belangrijkste verschillen tussen de twee protagonisten van onze review uiteen:

Regelbare snelheid

Een andere factor die onze twee protagonisten gemeen hebben, is dat we op beide de mengsnelheid kunnen aanpassen, hoewel dat op een andere manier gebeurt. De Moulinex heeft een duimwieltje waarmee je progressief kunt variëren, niet met specifieke snelheden. De Black+Decker daarentegen heeft 2 snelheden plus de Turbo-optie, dus in totaal 3.

Inhoud en materiaal van de kan

Een ander aspect dat van groot belang is bij de keuze voor dit type blender is de capaciteit van de hoofdkan, omdat de hoeveelheid shake of smoothy die eruit komt daarvan afhangt. In dit geval heeft de Moulinex een kan die tot 2 liter kan bevatten.

De kan van Black+Decker heeft daarentegen een inhoud van 1,5 liter. Waarom plaatsen we dit dan als overeenkomst? Want in de Moulinex kruik zit een bruikbare 1,5 liter.

Opmerkelijk is dat de Moulinex-blender van glas is, terwijl de Black+Decker van glas is gemaakt.

Drievoudige functionaliteit

Een van de overeenkomsten die ons het meest bevalt aan deze twee blenders is dat we ze in beide gevallen kunnen gebruiken met 3 functies: smoothies (of shakes), ijscrusher en zelfreiniging. In die zin hebben ze dezelfde prestaties, en in elk van hen kunnen we een goede slushie maken.

Zelfreinigende functie

Zoals gezegd hebben beide blenders een zelfreinigend programma. We voegen een beetje water toe aan de blender, bij voorkeur lauw, zodat het de resten beter opvangt, en we activeren deze functie. Het betekent niet dat u niet hoeft af te wassen, maar het dient wel om het goed uit te spoelen als u het opnieuw moet gebruiken.

black and decker vs moulinex

Welke staafmixers kiezen Amazon-gebruikers?

Voordat we eindigen, is hier een lijst van de best verkochte blenders op Amazon, voor het geval je twijfelt:

34% korting
Tefal Perfectmix+ High speed Blender, smoothies, 2L, Powelix-technologie, 1200W, 3 automatische programma's, grote glazen kan, snelheidsregelaar, Air Cooling systeem, BL811D38
 • Perfectmix+ high speed blender: de ultieme blendervaring, Powelix Technology: perfecte resultaten tot 30% sneller
 • Krachtige motor: 28,000 rotaties per minuut (RPM) en 1200W voor fantastische blendresultaten in no time
 • 3 automatische programma's: Smoothie, Ice Crush en Auto Clean
 • Verlichte bedieningsknop met pulsestand, Blender kan met grote capaciteit (2 L), groot genoeg voor het hele gezin
 • De hittebestendige glazen blenderkan is geschikt voor het maken van zowel koude als warme bereidingen
H.Koenig Mini Blender / Smoothie Maker Compact SMOO9, 570 ml, BPA-vrij, 300W, Krachtig, 2 flessen met reisdeksel, 4 roestvrijstalen messen, Zwart
 • Inhoud : 570 mL
 • Kleur: Zwart
 • Hoofddeel uit roestvrijstaal
 • 4 roestvrijstalen messen
 • Accessoires : 2 flessen van 570 ml met reisdeksels en een
Russell Hobbs Mixer - Blender & Smoothie Maker to go [23,500 rpm Krachtige Motor] incl 1x 600ml Drinkfles (BPA-vrij, Vaatwasserbestendig & Onbreekbaar incl. Drinkdeksel), RVS, 23472-56
 • Automatische start van het mixproces bij het vastklikken van de fles, alle onderdelen die met levensmiddelen in contact komen, zijn BPA-vrij
 • 1 vaatwasserbestendige kunststof houder incl. deksel met drinkopening (600 ml capaciteit), flessen passen in alle gangbare autobekerhouders
 • 2-vleugelig roestvrij stalen mes – ook geschikt voor ijscrushen, max. Omwentelingen per minuut: 23.500
 • Smoothie Maker met een oppervlak van hoogwaardig, geborsteld roestvrij staal met zwarte kunststof applicaties en anti-slipvoeten, 300 watt - 0,4 pk motor
17% korting
Philips Series 5000 Blender - ProBlend Crush-technologie-800 W, 1,5L kan, 3 snelheden + klopfunctie (HR2228/90)
 • ProBlend Crush-technologie is ontworpen met unieke 6-sterrenmessen waarmee u, samen met onze efficiënt ontworpen motor van 800 W, ijs en grote stukken tot in de perfectie kunt vermalen.
 • Een motor van 800 W voor een efficiënte balans tussen energiezuinigheid en perfecte resultaten. Ontworpen om de prestaties van de ProBlend Crush-technologie te maximaliseren, tweemaal zo snel.
 • De kan heeft een capaciteit van 1,5 liter om heerlijke smoothies te delen met het hele gezin. Het geribbelde design zorgt voor een optimale toevoer van ingrediënten voor de fijnste mengresultaten.
 • De bedieningsknop voor 3 snelheden heeft een antisliphandgreep om de snelheid van de blender te regelen. Van zachtjes mengen tot een krachtige boost, het is helemaal aan u.
 • Maal uw creaties grondig glad met behulp van de handige pulsstanden. Alle stukken worden richting de messen gevoerd voor een superglad resultaat.
22% korting
Philips 7000 Series High-Speed Blender - 1500 watt, 2 liter, ProBlend Ultra-technologie, Quick Select-programma's, NutriU-recepten, Quick Clean-functie, Inclusief 2 Tritan bekers (HR3760/10)
 • ProBlend Ultra-technologie: de op maat gemaakte scherpe en gekartelde messen, een krachtige 1500W motor, en geribbelde beker werken samen voor een superieur resultaat
 • Quick Select-programma's: kies tussen smoothie, notenpasta, dessert, soep, saus en crushed ijs
 • 2 meeneembekers: maak je drankjes in de 2 liter-kan of direct in een van de twee BPA-vrije Tritan bekers (meegeleverd in de doos)
 • Quick Clean-functie: profiteer van een grondige zelfreiniging binnen slechts 2 minuten
 • Recepten onder begeleiding: download de NutriU app met 200+ ideeën over hoe je je favoriete drankjes, maaltijden en snacks kunt bereiden in de blender

Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E: welke kiezen we?

Ten slotte rest ons alleen nog te beslissen welke van de twee de moeite waard is. Wij gaan ervan uit dat beide blenders van merken zijn met een lange geschiedenis en reputatie op de markt. Onze aanbeveling is echter de Moulinex Perfect Mix+ als u voorrang geeft aan kracht en verfijnd mengen.

Het is waar dat beide dezelfde functies hebben, maar de Moulinex-blender is krachtiger, heeft twee extra messen en beschikt ook over een oververhittingsbeveiliging. Deze redenen doen ons geloven dat, hoewel het een duurder model is, het meer de moeite waard is.

Als u de standmixer regelmatig gaat gebruiken, raden wij u daarom aan te kiezen voor de Moulinex. Anderzijds, als u hem sporadisch gebruikt en op zoek bent naar een beter evenwicht tussen prijs en kwaliteit, moet u weten dat de Black+Decker ook een zeer interessante optie is, en vooral heel zuinig.

Bedenk echter wat uw behoeften zijn en stel uw zoekcriteria voorop. Dit zal u veel meer helpen om te beslissen welke het beste bij uw eisen past.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Moulinex Perfect Mix+ vs Black+Decker BXJB1000E - Vergelijking en analyse je kunt de categorie bezoeken blender.

gerelateerde berichten

Subir