De ultieme gids voor het kopen van de beste Alexa-speaker

18/03/2022 - Actualizado: 14/03/2022

luidsprekers Alexa

Er zijn steeds meer slimme luidsprekers op de markt, maar ze bieden niet allemaal dezelfde prestaties, geluidskwaliteit of slimme functies. Als u niet erg vertrouwd bent met dit soort toestellen, kan de keuze nog verwarrender worden, omdat u niet weet op welke aspecten u moet letten. In dit artikel vergelijken we 5 van de beste Alexa-smart speakers van dit moment, om je te helpen de juiste te kiezen voor jouw behoeften. Ben je er klaar voor? Stay tuned!

No products found.

inhoudsopgave

Vergelijking: de 5 beste Alexa-speakers

Amazon hield op een passieve speler op de markt te zijn om een fabrikant van zijn eigen producten te worden, en een van de bedrijfslijnen waarin het zich begaf was het segment van de slimme luidsprekers. Maar weet u welke de beste zijn in zijn gamma? Hieronder analyseren wij 5 van de modellen die het meeste waar voor hun geld bieden.

1) Amazon Echo Show - Een apparaat voor het voeren van videogesprekken

Ja, we begonnen onze vergelijking met een hybride toestel dat een luidsprekerfunctie combineert met een videofunctie. In feite is de Echo Show het meest complete model, omdat het naast audio ook video biedt. U kunt kiezen uit verschillende schermformaten: 5, 8, 10 en 15 inch. De prijs verschilt, dus wees voorzichtig met welke je kiest. Qua design zijn de opties zwart, wit en antraciet.

Het scherm is het onderscheidende element, maar denk niet dat dit toestel de audiokwaliteit verwaarloost. In het geval van de derde generatie Amazon Eco Show 10, bijvoorbeeld, zijn er twee 1-inch tweeters en een 3-inch woofer.

Net als alle toestellen met video heeft de Echo Show een geïntegreerde frontcamera, die 2 MP is in het geval van de 5-inch, maar oploopt tot 13 MP in de grotere formaten. Bijgevolg verandert ook de resolutie, gaande van 960 x 480 pixels tot 960 x 480 op de 15-inch.

Alexa speaker

2) Amazon Echo Studio - optimalisatie van de geluidskwaliteit

We zouden kunnen zeggen dat de Amazon Echo Studio een extra versie van de Amazon Echo is. Het meest opvallende verschil betreft de geluidskwaliteit, die dankzij de Dolby 5.1- en Dolby Atmos-technologie op een veel optimalere manier wordt geprojecteerd. Met andere woorden, het geluid dat door deze technologie wordt voortgebracht, krijgt een veel grotere dimensie en verheft de diepte.

De Echo Studio is de enige slimme luidspreker in deze reeks waarop je naar 3D- en Ultra HD-muziekformaten kunt luisteren. Daartoe beschikt hij over vijf luidsprekers: drie 25 mm middentonenluidsprekers, een 51 mm tweeter en een 133 mm woofer.

Het beschikt over de Zigbee controller om andere apparaten in huis te bedienen. Bovendien analyseert het automatisch de akoestische kenmerken van uw huis en past het op basis van deze analyse de weergave aan om op elk moment het meest geschikte geluid te leveren. Een andere verandering is het ontwerp, want de Echo Studio heeft een cilindrische vorm en is zwart van kleur.

3) Amazon Echo - Het eerste model dat door Amazon wordt gelanceerd

Het begon allemaal met de Amazon Echo. Amazon koos deze luidspreker om te beginnen met zijn actieve onderneming in de geluidstechnologiemarkt, en als zodanig is het de eenvoudigste van allemaal. Dit betekent echter niet dat hij niet wordt bijgewerkt, en het bewijs hiervan is de verandering in het ontwerp en de functies die we zien in de 4e generatie.

De luidspreker is veranderd van cilindervormig in bolvormig, een radicale vernieuwing waarbij persoonlijke smaak een grote rol speelt. U kunt kiezen uit witte, blauwgrijze of antracietkleurige uitvoeringen. Wat extra opties betreft, kunt u met de geïntegreerde Digital Home controller verschillende Zigbee-compatibele slimme apparaten tegelijk beheren vanaf de speaker.

Over geluid gesproken, wat de belangrijkste factor is, de prestaties van deze luidspreker zijn zeer positief. De Amazon Echo heeft een woofer van 76 mm (en 3,0 inch) en twee tweeters, versterkt met Dolby-technologie. Ten slotte zijn er 7 microfoons ingebouwd om alle commando's die we geven op te pikken, zelfs als er achtergrondlawaai is.

4) Amazon Echo Spot - Luidspreker, klok en wekker

De Amazon Echo Spot is een multifunctioneel apparaat. Naast het gebruik als luidspreker, kan hij uw beste bondgenoot zijn om u 's morgens wakker te maken. We gokken dat de wekker bijna niemands favoriete gadget is, maar geef de Echo Spot een kans, want de veelzijdigheid van zijn gebruik gaat veel verder dan dat. Naast de integratie van klok- en wekkerfuncties, kunt u videogesprekken voeren met gebruikers die een ander compatibel Echo-apparaat, de Alexa-app of Skype hebben.

Wat betekent dit? Het betekent dat u de rest van uw gesynchroniseerde thuisapparaten kunt bedienen dankzij de synchronisatie met Alexa, en dat het u informatie toont zoals het weer, het nieuwsoverzicht of de films die uitkomen, zoals u het vraagt, op het scherm dat het integreert.

Het ontwerp is zeer karakteristiek, met een wijzerplaat met een afgeplatte bovenkant, en u kunt kiezen tussen zwart en wit. Natuurlijk mogen we het geluid niet vergeten. Er zitten vier ruisonderdrukkende microfoons op dit toestel, wat het bereik verbetert van waaruit het uw stem kan oppikken. De kwaliteit van de muziekweergave is niet beter dan die van de Amazon Echo, maar voldoende voor dagelijks gebruik en bevredigend.

5) Amazon Echo Dot - Perfect voor op reis

De laatste hoofdrolspeler van ons overzicht is het kleine broertje van de Echo. Het is waar dat alle Alexa-smart speakers ontworpen zijn om mee op pad te nemen en op verschillende locaties te plaatsen, maar er is er één die er ook in dit opzicht uitspringt. Net zoals smartphones hun mini-versie hebben, is dat in het geval van Alexa-speakers de Amazon Echo Dot met geïntegreerde klok.

Hij heeft niet zoveel functies als de Amazon Echo, maar hij is lichter en gemakkelijker te hanteren. Niet alle functies zijn echter anders: de Echo Dot beantwoordt eenvoudige vragen en verzoeken zoals de tijd, stelt een alarm of wekker in en verandert de afspeellijst.

Wat het geluid betreft, is er een 41 mm luidspreker aan de voorzijde, die nieuw is in deze vierde generatie. Dit geeft het geluid een veel hogere kwaliteit en projectie. Tenslotte integreert hij 4 microfoons om onze commando's te ontvangen, en heeft hij een LED-lampje dat hem een moderner uiterlijk geeft.

 

Wat zijn de best verkochte Alexa speakers op Amazon?

Soms helpt het ons te weten welke producten de meeste gebruikers kopen om te beslissen als we twijfelen tussen verschillende opties. Dit zijn de best verkochte Alexa speakers op Amazon:

Echo Dot (5e generatie, 2022-release) met klok | Internationale versie | Slimme luidspreker met klok en Alexa | Wit | Nederlandse taal niet beschikbaar
 • Onze best klinkende Echo Dot tot dusver: geniet van een verbeterde audio-ervaring vergeleken met elke vorige Echo Dot met Alexa voor duidelijkere zang, diepere bas en levendig geluid in elke kamer.
 • Aanbevolen taal: Engels UK is de aanbevolen taal om toegang te krijgen tot Skills en voor een optimale muziekervaring. Aanbieders van muziekstreams, de Alexa-app en klantenservice zijn alleen beschikbaar in het Engels. Nederlands is niet beschikbaar.
 • Kijk hoe laat het is en meer in één oogopslag: het verbeterde LED-display toont je de tijd, wekkers, het weer en meer.
 • Je favoriete muziek en content: speel in je hele huis muziek, audioboeken en podcasts af van Amazon Music Unlimited, Spotify en TuneIn of verbind via Bluetooth.
 • Alexa staat klaar om te helpen: vraag Alexa het weer, stel handsfree timers in, krijg antwoord op je vragen en luister zelfs naar moppen. Heb je een paar minuten extra nodig ’s ochtends? Tik gewoon op je Echo Dot met klok om je wekker te sluimeren.
Echo Dot (5e generatie, 2022-release) Internationale versie | Slimme luidspreker met Alexa | Antraciet | Nederlandse taal niet beschikbaar
 • Onze best klinkende Echo Dot tot dusver: geniet van een verbeterde audio-ervaring vergeleken met elke vorige Echo Dot met Alexa voor duidelijkere zang, diepere bas en levendig geluid in elke kamer.
 • Aanbevolen taal: Engels UK is de aanbevolen taal om toegang te krijgen tot Skills en voor een optimale muziekervaring. Aanbieders van muziekstreams, de Alexa-app en klantenservice zijn alleen beschikbaar in het Engels. Nederlands is niet beschikbaar.
 • Je favoriete muziek en content: speel in je hele huis muziek, audioboeken en podcasts af van Amazon Music Unlimited, Spotify en TuneIn of verbind via Bluetooth.
 • Alexa staat klaar om te helpen: vraag Alexa het weer, stel handsfree timers in, krijg antwoord op je vragen en luister zelfs naar moppen. Heb je een paar minuten extra nodig ’s ochtends? Tik gewoon op je Echo Dot om je wekker te sluimeren.
 • Houd je huis comfortabel: bedien compatibele smart home-apparaten met je stem en routines die worden geactiveerd door binnentemperatuur sensoren. Maak routines om automatisch een slimme ventilator te starten als de binnentemperatuur boven je comfortzone komt.
Echo (4e generatie) Internationale versie | Met premium sound, smart home hub en Alexa | Antraciet | Nederlandse taal niet beschikbaar
 • Maak kennis met Echo – Echo (4e generatie) maakt verbinding met Alexa, een in de cloud gebaseerde spraakdienst, om muziek af te spelen, timers en alarmen in te stellen, compatibele Smart Home-apparaten te bedienen en meer.
 • Aanbevolen taal – Engels UK is de aanbevolen taal om toegang te krijgen tot Skills en voor een optimale muziekervaring. Aanbieders van muziekstreams, de Alexa-App en klantenservice zijn alleen beschikbaar in het Engels. Nederlands is niet beschikbaar.
 • Beheer je entertainment met je stem – stream muzieknummers van Amazon Music Unlimited, Spotify en TuneIn. Echo levert heldere hoge tonen, dynamische middentonen en een diepe bas voor een vol, gedetailleerd geluid dat zich automatisch aanpast aan elke ruimte.
 • Klaar om te helpen – vraag Alexa om muziek af te spelen, vragen te beantwoorden, het NOS-nieuws en internationale zenders af te spelen, het weer te delen, alarmen in te stellen, compatibele smart home apparaten te beheren en meer.
 • Smart Home eenvoudig gemaakt – met de ingebouwde hub kun je eenvoudig compatibele Zigbee-apparaten instellen voor spraakbediening van verlichting en stekkers.
Echo Pop | Internationale Versie | Compacte slimme luidspreker met Alexa en volledig geluid, wifi en bluetooth | Houtskool | Nederlands niet beschikbaar
 • Echo Pop - Deze compacte slimme luidspreker met Alexa en bluetooth heeft een vol geluid dat geweldig is voor slaapkamers en kleine ruimtes. Klein genoeg voor elke ruimte en indrukwekkend genoeg om op te vallen.
 • Aanbevolen taal: Engels VK is de aanbevolen taal voor toegang tot skills en voor een optimale muziekervaring. Aanbieders van muziekstreams, de Alexa-app en de klantenservice zijn alleen in het Engels beschikbaar. Nederlands is niet beschikbaar.
 • BEDIEN MUZIEK MET JE STEM - Vraag Alexa om muziek, audioboeken en podcasts af te spelen van je favoriete aanbieders zoals Amazon Music, Apple Music, Spotify en meer. Verbind je smartphone via bluetooth om in je hele ruimte te kunnen streamen.
 • MAAK VAN ELKE RUIMTE EEN SLIMME RUIMTE - Gebruik je stem of de Alexa-app om eenvoudig je ondersteunende smart home-apparaten zoals stekkers of lampen te bedienen.
 • HET LEVEN WORDT GEMAKKELIJKER - Laat Alexa timers instellen, het weer controleren, het nieuws lezen, je vragen beantwoorden en zelfs moppen vertellen.
Bose Home Speaker 500, Met Geïntegreerde Amazon Alexa Spraakbesturing en Google Spraakbesturing - Zwart
 • Vervul elke ruimte met indrukwekkend stereogeluid uit één luidspreker
 • Dankzij de spraakbediening met Alexa zijn miljoenen titels slechts één spraakopdrachten verwijderd
 • Dankzij de compatibiliteit met WiFi, Bluetooth en Apple AirPlay 2 kun je je entertainment altijd draadloos streamen
 • Stream geïntegreerde online-diensten zoals Spotify, muziek of audible via wifi of maak een Bluetooth-verbinding met je smartphone of tablet om je eigen muziek af te spelen
 • De speciaal ontwikkelde Array met acht microfoons registreert uw spraakopdrachten zelfs bij hoog volume of op grotere afstand

Alexa-speakers: ons oordeel

Dit is wellicht een van de meest heterogene vergelijkingen tot dusver, aangezien elk model zeer uiteenlopende functies, kwaliteiten en ontwerpen heeft. In sommige gevallen zijn het complementaire apparaten, in plaats van concurrenten. Zozeer zelfs dat uw uiteindelijke beslissing niet zozeer afhangt van de prijs of van uw persoonlijke smaak, maar vooral van hoe u ze gaat gebruiken.

Laten we een voorbeeld nemen. Als u naast de eigen functie van de luidspreker ook een scherm wilt, is de Amazon Echo Show het meest geschikt voor deze behoefte. Als u daarentegen op zoek bent naar een eenvoudige luidspreker zonder technologische extra's, kiest u voor de Amazon Echo of de Echo Dot, waarbij factoren als design en esthetiek een rol spelen.

Aan de andere kant, als het belangrijkste voor u de wekkerfunctie is, raden we de Amazon Echo Spot aan. Of, als u liever iets meer geld uitgeeft aan geluidskwaliteit, de Amazon Echo Studio is ongeëvenaard.

Zie je, er is een Alexa speaker voor alles. De algemene prestaties zijn zeer goed, met allemaal integratie van Alexa en het verzamelen van zeer positieve beoordelingen op Amazon.

Het belangrijkste bij deze beslissing is dat u kunt bepalen wat uw basisbehoeften zijn om te kunnen beslissen welke het best daaraan voldoet.

 

Aanbevelingen voor het kiezen van een slimme luidspreker

Als u besloten hebt een toestel van dit type te kopen, gefeliciteerd! Toch is het een goed idee om te weten op welke aspecten u uw aandacht moet richten, zodat u de prestaties van alle luidsprekers die u op de markt kunt vinden, efficiënt kunt vergelijken:

 • Functionaliteit: u hebt reeds gezien dat sommige modellen gewoon luidsprekers zijn, maar andere kunnen worden gebruikt als wekkers, informatiebronnen en zelfs mini-televisies. Bedenk daarom bij voorrang welk gebruik u van de luidsprekers gaat maken om te weten in welke richting u moet zoeken.Alexa speaker
 • Esthetiek: het is onvermijdelijk dat de eerste indruk reeds tot op zekere hoogte onze beslissing stuurt. Zoals u kunt zien, verschilt het voor elke slimme luidspreker. De Amazon Echo heeft een afgeronde vorm, terwijl de Echo Studio cilindrisch is en de Echo Show rechthoekig. Hetzelfde geldt voor de kleuren, hoewel ze meestal allemaal verkrijgbaar zijn in wit, zwart of antraciet.
 • Verbinding met meerdere apparaten: de "Drop-In"-functie is een van de opties die alleen op sommige Alexa-apparaten aanwezig is. Het wordt gebruikt om het toestel te verbinden met een ander toestel binnen hetzelfde bereik dat uw vrienden en mensen in uw omgeving kunnen hebben.
 • Extra diensten: Alexa heeft overeenkomsten met sommige bedrijven, zodat u via dit apparaat een derde dienst kunt aanvragen. Bijvoorbeeld een taxi of een pizza bestellen, waarvoor Alexa de aanvraag doet.
 • Geluid en audio: dit is het fundamentele criterium bij de aankoop van een luidspreker. Opgemerkt moet worden dat geen van de hoofdrolspelers van onze review van slechte kwaliteit is, maar het is wel zo dat de Echo Studio een stapje boven de rest uitsteekt dankzij de 5 geïntegreerde luidsprekers en het Dolby Atmos systeem.
 • Scherm: Er zijn modellen, zoals de Echo Show, die een scherm hebben voor het weergeven van informatie zoals het weer of het nieuws. Als u alleen een scherm wilt voor incidenteel gebruik, is de Echo Spot misschien voldoende. Aan de andere kant, als je de speaker gaat gebruiken voor videogesprekken of zelfs het kijken van films, dan kun je beter kiezen voor de Echo Show.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten De ultieme gids voor het kopen van de beste Alexa-speaker je kunt de categorie bezoeken Luidspreker.

gerelateerde berichten

Subir