Logitech G920 Vs G923 - Is het nieuwe gamingstuur beter dan zijn voorganger?

29/03/2022 - Actualizado: 21/03/2022

Logitech G920 Vs G923

Het is gebruikelijk dat elektronicamerken nieuwe versies op de markt brengen waarin zij updates en verbeteringen aanbrengen om de gebruikerservaring te verbeteren. Vandaag richten we ons op een van de toonaangevende bedrijven in de gamingsector, Logitech. We vergelijken twee van hun meest geavanceerde gamingstuurwielen, die tevens verschillende versies van hetzelfde model zijn. Als je wilt weten hoe de Logitech G920 en de G923 van elkaar verschillen, mag je onze review niet missen!

inhoudsopgave

Logitech G920 Vs G923: kenmerken, analyse en beoordelingen

Er zij op gewezen dat de perceptie die de gebruikers van eenzelfde produkt hebben, volledig subjectief is en kan variëren. Er zijn echter bepaalde parameters waarbij het mogelijk is de prestaties van de verschillende alternatieven op een objectievere manier te vergelijken. Hieronder analyseren we de belangrijkste kenmerken van onze protagonisten om te beslissen of het al dan niet de moeite waard is om te upgraden naar de G923:

Logitech G920 Vs G923

Dubbele koppeling: opwaarderen van de pedalen

De meeste gamestuurwielen die tegenwoordig worden verkocht, zijn uitgerust met een set pedalen, die kan variëren van 2 tot 3, afhankelijk van hoe geavanceerd elk model is. In het geval van deze vergelijking moeten we zeggen dat het ontwerp van de pedalen niet verschilt, maar er zijn wel verschillen. Beide hebben hetzelfde materiaal, voornamelijk gelamineerd staal.

De Logitech G923 bevat twee kleine verbeteringen die zorgen voor een realistischere rijervaring. Enerzijds is de bediening van het rempedaal soepeler, waardoor de abruptheid van de G920 wordt verminderd. Anderzijds kunt u met de dubbele koppeling sneller starten als u de LSB-knop ingedrukt houdt en tegelijk de koppeling intrapt.

Knoppen en ontwerp

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk op te merken dat de Logitech G923 meer knoppen heeft dan zijn voorganger. Het nieuwe model heeft een 24-punts draaiknop voor eenvoudige selectie van verschillende functies met één druk op de knop. Anderzijds is het Logitech-logo in het midden van het stuurwiel groter op de G923.

Wat de verschillen betreft, heeft de G923 geïntegreerde RPM-lampjes, net boven het logo, die het RPM-niveau aangeven door op te lichten in verschillende kleuren. De G920 daarentegen mist deze functionaliteit, wat eigenlijk meer aantrekkelijk dan functioneel is.

Bij de Logitech G920 tenslotte zijn de twee zijstangen en het stuurwielgewricht aan de bovenkant in zilver uitgevoerd. Bij de G923 daarentegen is de zilveren kleur verdwenen, zodat alleen het stuurwielgewricht blauw is.

Compatibiliteit: PlayStation of Xbox?

Gebruikers met beide consoles zullen de voorkeur geven aan de Logitech G923, omdat dit de enige is die compatibel is met beide. De G920 kan alleen verbinding maken met Xbox en macOS, maar niet met PlayStation. Zorg er echter voor dat u bij de aankoop controleert welk model u kiest, zodat u geen vergissing begaat. Naast spelconsoles kunnen beide worden aangesloten op computers met Windows versies 7, 8, 8.1 en 10.

Een andere functionaliteit die ze delen is de verbinding met G HUB, Logitech's applicatie voor het besturen van verschillende apparaten, gebruikers melden dat de G920 wat problemen ondervindt bij deze synchronisatie. De G923, aan de andere kant, is veel gemakkelijker.

Volume en afmetingen: een tekening

U hebt al gezien dat er meer wijzigingen zijn aangebracht in het ontwerp, terwijl Logitech de grootte of het gewicht van de stuurwielen niet heeft gewijzigd. Zowel de G923 als de G920 wegen 2,25 kilogram en zijn 26x27x27,8 centimeter groot. Dus je zult niet veel verschil merken als je ze vasthoudt.

Draai: 900 graden

Als je een gamestuur koopt, heb je vast wel gehoord over de stuurhoek, die verwijst naar het aantal omwentelingen dat het stuur kan maken als het draait. Om u een idee te geven: standaard auto's draaien normaal gesproken tweeënhalve slag, wat hetzelfde is als de Logitech G920 en G923. Beide hebben een stuuruitslag van 900 graden, wat overeenkomt met twee en een halve draai. Dus een van de twee simuleert in dit opzicht perfect het echte werk.

Force Feedback: bijgewerkte versie

Vanuit technisch oogpunt is dit het belangrijkste verschil tussen de twee modellen. Om je in het beeld te brengen, beide wielen integreren force feedback technologie, een op vibratie gebaseerde krachtfeedback die de gamer een zeer realistische rijsensatie laat ervaren.

Het nieuwe gamewielmodel van Logitech heeft een belangrijke upgrade gekregen en bevat TRUEFORCE, een verbetering van Force Feedback.

TRUEFORCE verbetert niet alleen de nauwkeurigheid van het stuurwiel in de bochten, maar laat je ook slippen, verschillende motorgeluiden horen, of wanneer de auto over een grote hobbel of spoorvorming in de weg gaat in het spel.

Om u niet voor verrassingen te stellen, moet u weten dat niet alle spellen compatibel zijn met TRUEFORCE, dus wees u bewust van dit criterium bij het kiezen van een spel.

Prijs: redelijk verschil

Na een analyse van de innovaties van de Logitech G923 in vergelijking met zijn voorganger, is het niet onredelijk om vast te stellen dat de Logitech G923 duurder is. In totaal bedraagt het prijsverschil tussen de twee modellen ongeveer 100 euro.

Dit kan echter worden verlaagd of verhoogd, afhankelijk van de versie die u kiest en de huidige aanbiedingen. In het geval van de G923 kost het PlayStation-stuurwiel niet hetzelfde als het Xbox-stuurwiel, hoewel het verschil niet buitensporig is.

Alles wat je moet weten voordat je een gaming wheel kiest

De keuze van dit type accessoire kan ingewikkelder worden als u niet weet op welke criteria u moet letten bij het vergelijken van de prestaties van de verschillende alternatieven. Een daarvan is de prijs, die u een idee kan geven van het innovatieniveau en hoe geavanceerd elk toestel is. Maar om die eerste indruk te bevestigen, volgen hier een paar belangrijke punten:

 • Compatibiliteit: zoals u hebt gezien, zijn er stuurwielen die compatibel zijn met verschillende soorten videospelletjesconsoles, maar er zijn er ook die dat niet zijn. Zorg ervoor dat het model dat u kiest compatibel is met het model dat u gewoonlijk gebruikt.
 • Bedieningselementen op het stuurwiel: Nieuwere versies hebben waarschijnlijk meer directe bedieningselementen op het stuurwiel zelf, zodat u sneller kunt bedienen en instellingen kunt wijzigen.Logitech G920 Vs G923
 • Draaihoek: Dit is het aantal bochten dat u met het stuurwiel kunt maken. Ons advies is te kiezen voor die met een stuurhoek van ongeveer 900 graden, wat overeenkomt met twee en een halve draai, hetzelfde als u met de meeste auto's kunt doen.
 • Feedback Force: Tegenwoordig zijn bijna alle middenklasse en geavanceerde gamingsturen uitgerust met deze technologie, die fungeert als een zender van sensaties. Er worden echter voortdurend nieuwe updates uitgebracht, zoals TRUEFORCE, waardoor de nauwkeurigheid en de verscheidenheid van de externe agentia waaraan rijsensaties kunnen worden ervaren, worden verbeterd.
 • Pedalen: niet alle game-stuurwielen hebben pedalen, hoewel de meeste die wel hebben. Sommige modellen hebben echter twee pedalen, terwijl andere er drie hebben. Het is het beste te kiezen voor het model met drie pedalen, aangezien dit een realistischer simulatie is en de ervaring van het combineren van de koppeling, de rem en het gaspedaal leuker is en u in staat stelt uw rijvaardigheid te tonen.

Amazon's best verkopende gaming stuurwielen

Weten welke modellen door andere gebruikers van het grootste verkoop- en distributieplatform worden gekozen, kan u helpen bij uw keuze als u tussen twee opties heen en weer wordt geslingerd en niet weet voor welke u moet gaan. Dit zijn de bestsellers op Amazon:

Game-stuurwiel, programmeerbare vibratie Levensecht game-stuur voor pc voor schakelaar voor PS4
 • [Multi-bedieningsknoppen] Professioneel gamestuur, met 4 assen, D-pad en 12 onafhankelijke bedieningsknoppen, wat handig is om verschillende acties te besturen.
 • [Programmeerbaar] Plug en play, het stuur heeft programmeerbare functies voor vooruit en achteruit voor gas, remknop en versnellingswisseling op het voetpedaal, eenvoudig te bedienen.
 • [Lentepedaal] Met een veerbelast acceleratie- en rempedaal, fijne afwerking, veerretourschakelkabels voor wielen en pedalen zijn respectievelijk 2 m/6,5 ft en 1,6 m/5,2 ft.
 • [Levensecht ontwerp] Ingebouwde motor, die een vibratiefeedback-effect kan genereren, het spel levensechter maakt, je in de auto laat rijden als een echte auto en je game-ervaring verbetert.
 • [180° rotatie] Het kan 180 graden worden gedraaid, erg handig in gebruik, dit racestuur is compatibel voor PS4, voor PS3, voor XBOX One, voor XBOX 360, voor Switch, voor Android, pc.
Gamestuurwiel, Vibration Racing Game-stuurwiel, 180 ° Rotatie, Plug and Play voor Schakelaar voor PS3 voor Pc
 • [180 ° rotatie] Het kan 180 graden worden gedraaid, erg handig in gebruik, dit racestuur is compatibel voor PS4, voor PS3, voor , voor , voor Switch, voor , pc.
 • [Veerpedaal] Met een veerbelast versnellings- en rembedieningspedaal, fijne afwerking, veerretour schakelkabellengtes voor wielen en pedalen zijn respectievelijk 2 m/6,5 ft en 1,6 m/5,2 ft.
 • [Programmeerbaar] Plug and play, het stuur heeft programmeerbare functies voor vooruit en achteruit voor gas, remknop en schakelen op het voetpedaal, eenvoudig te bedienen.
 • [Levensecht ontwerp] Ingebouwde motor, die een trillingsfeedbackeffect kan genereren, het spel levensechter maakt, je de auto als een echte auto laat besturen en je game-ervaring verbetert.
 • [Multi-bedieningsknoppen] Professioneel gamestuur, met 4 assen, D-pad en 12 onafhankelijke bedieningsknoppen, wat handig is om verschillende acties te bedienen.
Steering Racing Wheel voor PS5, Draagbaar Gamepad-stuurwiel, Flexibel Antislip Racing Game-stuurwiel voor PS5-consolegreep
 • COMFORTABELE GRIP: Het racegamestuur is gemaakt van ABS-materiaal voor comfortabele grip en duurzaamheid voor een lange speeltijd.
 • NON SLIP DESIGN: Gamepad-stuurwiel is gevormd naar de schaal van de echte machine, de gaten passen precies en er is geen angst voor wegglijden.
 • PLUG AND PLAY: Gaming-racestuur is lichtgewicht, stijlvol, draagbaar, plug-and-play, gratis en klaar voor gameplezier.
 • FLEXIBELE ROTATIE: Het gamingstuurwiel is precies gesneden om perfect te passen bij de PS5-controller, het stuurwiel van de gamepad draait flexibel.
 • GEMAKKELIJK TE BEDIENEN: Voor PS5 is de stuurhendel eenvoudig te installeren en eenvoudig te bedienen, zodat je het spel met een betere ervaring kunt spelen.
Gamepad-stuurwiel voor PS5, USB Racing Game-stuurwiel voor PS5, Antislip-ontwerp, Plug-and-play
 • NON SLIP DESIGN: Gamepad-stuurwiel is gevormd naar de schaal van de echte machine, de gaten passen precies en er is geen angst voor wegglijden.
 • COMFORTABELE GRIP: Het racegamestuur is gemaakt van ABS-materiaal voor comfortabele grip en duurzaamheid voor een lange speeltijd.
 • GEMAKKELIJK TE BEDIENEN: Voor PS5 is de stuurhendel eenvoudig te installeren en eenvoudig te bedienen, zodat je het spel met een betere ervaring kunt spelen.
 • FLEXIBELE ROTATIE: Het gamingstuurwiel is precies gesneden om perfect te passen bij de PS5-controller, het stuurwiel van de gamepad draait flexibel.
 • PLUG AND PLAY: Gaming-racestuur is lichtgewicht, stijlvol, draagbaar, plug-and-play, gratis en klaar voor gameplezier.
KOSDFOGE 7 in 1 Gamestuurwiel Met Pedalen en Vibratie 180° Rotatie Compatibel Met PS4 en Pc Meerdere Bedieningsknoppen USB Racing Game Wheel
 • [180° rotatie] Het kan 180 graden worden gedraaid, erg handig in gebruik, dit racestuur is compatibel voor PS4, voor PS3, voor XBOX One, voor XBOX 360, voor Switch, voor Android, pc.
 • [Multi-bedieningsknoppen] Professioneel gamestuur, met 4 assen, D-pad en 12 onafhankelijke bedieningsknoppen, wat handig is om verschillende acties te bedienen.
 • [Programmeerbaar] Plug en play, het stuur heeft programmeerbare functies voor vooruit en achteruit voor gas, remknop en versnellingswisseling op het voetpedaal, eenvoudig te bedienen.
 • [Veerpedaal] Met een veerbelast acceleratie- en rempedaal, fijne afwerking, veerretourschakelkabellengten voor wielen en pedalen zijn respectievelijk 2 m/6,5 ft en 1,6 m/5,2 ft.
 • [Levensecht ontwerp] Ingebouwde motor, die een vibratiefeedback-effect kan genereren, het spel levensechter maakt, je in de auto laat rijden als een echte auto en je game-ervaring verbetert.

Logitech G920 Vs G923: het beste gamingstuur is...

Wij gaan ervan uit dat elk individu verschillende behoeften heeft, en dit is het eerste wat u moet analyseren en vaststellen. Anders zal het voor u moeilijker zijn om het goed te doen, omdat u zich zou kunnen laten leiden door de verkeerde criteria.

Als u duidelijk weet wat u nodig hebt, dan is het tijd om te kiezen. Eerlijk is eerlijk, beide gamingsturen zijn een goede koop, aangezien ze de kwaliteit van Logitech delen en beide zeer positieve gebruikersrecensies hebben. Maar als we er een moesten kiezen, zouden we voor de Logitech G923 gaan.

Ten eerste omdat het de Force Feedback-technologie verbetert en een niveau verder gaat, wat resulteert in een realistischer gevoel. Ook het remmen gaat soepeler en er zijn meer knoppen en bedieningselementen direct op het stuurwiel, zonder dat dit ten koste gaat van de afmetingen of het comfort.

Daarom is het volgens ons de moeite waard om over te stappen op het nieuwe Logitech-model, waarbij het prijsverschil heel redelijk en te rechtvaardigen is. Maar, zoals je weet, is het laatste woord alleen aan jou.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Logitech G920 Vs G923 - Is het nieuwe gamingstuur beter dan zijn voorganger? je kunt de categorie bezoeken gamestuurwielen.

gerelateerde berichten

Subir