Logitech G920 Vs G29 - Verschillen en overeenkomsten tussen twee van de beste gamingstuurwielen

16/08/2022

Logitech G920 Vs G29_1

De ervaring van het spelen van videospelletjes met de juiste apparatuur is veel bevredigender dan zonder. Daarom investeren steeds meer gebruikers in een goede gamingmuis, -stoel of -stuur om het gevoel te vervolledigen dat zij zich in het spel bevinden. In deze vergelijking analyseren we de overeenkomsten en verschillen tussen twee gamingstuurwielen die, ondanks dat ze van hetzelfde merk zijn, kleine variaties vertonen die bepalend kunnen zijn voor uw beslissing. We hebben het over Logitech G920 Vs G29. Mis het niet!

inhoudsopgave

Logitech G920 Vs G29: Ontwerp en esthetiek

Laten we beginnen met het eerste dat opvalt, namelijk het ontwerp. Ze hebben dezelfde esthetiek van het bedrijf, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee stuurwielen. De Logitech G920 heeft geanodiseerde aluminium spaken en een roestvrijstalen stuuras en paddles, iets wat hij deelt met de G29. Ze hebben ook allebei een handgestikt lederen stuurwiel, en zijn even groot.

Dus waar zijn de verschillen? Laten we eens kijken:

 • In het midden toont de Logitech G920 het bedrijfslogo, terwijl de G29 het PlayStation-logo heeft.
 • De G29 voegt meer knoppen toe aan de onderkant, namelijk 5 extra knoppen. Daarom heeft hij meer bedieningsorganen die bereikbaar zijn vanaf het stuurwiel.
 • De Logitech G29 heeft een LED-lichtpaneel op de bovenkant, wat hem een meer technologische, visuele en moderne look geeft. Deze lichten hebben niet alleen een esthetische functie, maar geven ook aan wanneer het tijd is om te schakelen.

Wat de pedalen betreft, zijn er geen grote verschillen tussen de twee modellen, die 3 niet-lineaire rempedalen hebben, met een mat en een antisliplaag en automatische ijking.Logitech G920 Vs G29_2

Logitech G920 Vs G29: Kenmerken en prestaties

Laten we eens kijken of er verschillen zijn in termen van gaming wheel functies. Beide modellen hebben een stuursensor, een draaiwiel van 900 graden en een systeem dat het toestel beschermt in geval van oververhitting.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Logitech G920 Vs G923 - Is het nieuwe gamingstuur beter dan zijn voorganger?Logitech G920 Vs G923 - Is het nieuwe gamingstuur beter dan zijn voorganger?

Ze hebben ook de toevoeging van dual-motor force feedback gemeen, een krachtfeedbacksysteem met twee motoren dat een realistischer gevoel geeft aan het stuur, vooral bij het maken van scherpe bochten.

Bovendien zijn beide speelwielen voorzien van spiraalvormige tandwielen die zijn gebaseerd op die welke in autotransmissies worden gebruikt. Ze hebben precies de juiste spanning om het wiel en de pedalen stevig te houden zonder overdreven hard te zijn.

Logitech G920 Vs G29: compatibiliteit

Zoals u hebt gezien, zitten de belangrijkste verschillen tot nu toe in het ontwerp, want op functioneel niveau zijn de twee stuurwielen identiek. We hebben het echter nog niet over compatibiliteit gehad. Het is hier waar we het verschil vinden dat uw beslissing het meest kan bepalen, aangezien de twee stuurwielen niet compatibel zijn met dezelfde toestellen.

Met welke apparaten is de Logitech G920 compatibel?

Dit model kan worden gebruikt met Xbox X|S Series, Xbox One en PC.

Wat is de compatibiliteit van de Logitech G29?

In dit geval is het compatibel met PS5, PS4, PS3 en PC. Daarom is het centrale ontwerp van het stuurwiel het PlayStation-logo, in tegenstelling tot dat van zijn rivaal.

Het is vermeldenswaard dat er een breder scala aan games beschikbaar is voor Xbox dan voor PlayStation, hoewel het verschil niet erg uitgesproken is. Wat de PC betreft, kunnen beide stuurwielen op dit toestel worden gebruikt.Logitech G920 Vs G29_3

Logitech G920 Vs G29: ons oordeel

Nu je weet hoe ze op elkaar lijken en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de twee gaming wielen die we hebben geanalyseerd, is het tijd om te kiezen voor welke je gaat. De waarheid is dat de beslissing in dit geval waarschijnlijk niet aan u is, maar van andere factoren zal afhangen. Het hangt er met name vanaf welk game-apparaat u gebruikt.

Met andere woorden, het is de console die de keuze zal dicteren welk gamewiel je kiest. Als je een Xbox hebt, weet je dat je alleen voor de G920 kunt gaan. Als u daarentegen een PlayStation hebt, zult u de G29 moeten kiezen. Persoonlijke beslissingscriteria gaan een rol spelen als je beide hebt of als je hoofdzakelijk op een PC speelt.

In dat geval raden wij aan om voor de Logitech G29 te gaan. Gezien het feit dat de technische kenmerken identiek zijn, vinden wij het feit dat de G29 vijf bedieningsknoppen meer op het stuur heeft, erg aantrekkelijk. Om nog maar te zwijgen van het LED-paneel bovenop, dat hem zowel stijlvol als praktisch maakt.

Vanuit economisch oogpunt is er eigenlijk geen verschil, aangezien beide modellen even duur zijn. Het kan variëren naar gelang van de economische aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn, maar er is geen stuur dat duurder is dan de andere oorspronkelijk. Daarom vinden wij dat de Logitech G29 meer waar voor zijn geld biedt. Maar, zoals je weet, alleen jij hebt het laatste woord.

De bestverkochte gamewielen van Logitech

U weet al dat Logitech een van de toonaangevende merken in de gamingsector is. Daarom tonen wij u de rangschikking van de best verkochte gaming wielen op Amazon, voor het geval het u helpt om te kiezen tussen de twee alternatieven die we hebben gepresenteerd:

49% korting
Logitech G502 HERO High Performance Gaming Muis, HERO 25K sensor, 25.600 DPI, RGB, Aanpasbare Gewichten, 11 Programmeerbare Knoppen, on-board geheugen, PC/Mac - Zwart
 • Upgrade naar 25k DPI: Verhoog de maximale DPI naar 25.600 om 's werelds eerst sub-micron prestaties te ervaren; beschikbaar voor alle muizen met HERO 16k sensor via een software update via G Hub
 • De nieuwe generatie HERO-sensor is tot 10x efficiënter en levert precisietracking tot 25.600 dpi zonder vertraging, filtering of versnelling
 • 11 programmeerbare knoppen – 11 programmeerbare knoppen en een supersnel scrolwiel met twee modi geven je volledig aanpasbare controle over je gameplay
 • Aanpasbare gewichten – Voeg tot vijf gewichtjes van 3,6 gr toe om het gewicht en de balans op jouw voorkeuren af te stemmen
 • LIGHTSYNC RGB – Intelligente verlichting reageert op acties in de game, audio en schermkleur logitech Gaming Software vereist, verkrijgbaar via logitechG.com/downloads
Muis Scroll Wiel voor Logitech G403 G603 G703 Muizen Roller Scroll Vervanging
 • Het muiswiel is geschikt voor Logitech G403 G603 G703 Gaming Mouse Vervanging.
 • Materiaal: kunststof, rubber.
 • Scroll Kleur: Zwart
 • U ontvangt: 1x Muis Scroll
Ner G29 Stuurstandaard voor Logitech G27 G25 G29 en G920 Stuurwiel Gaming Wheel Stand Racing stuurstandaard met V2 versnellingshendelhouder, zwart
 • Hoge compatibiliteit: als universeel ontworpen stuurstandaard past deze houder op alle racefietsen, pedalen en versnellingshendels. Hij is compatibel met Logitech G25, G27, G29, G920, T300RS, TX F458, T500RS, T3PA-PRO (F1/GT), Fanatec Clubsport en CSR-pedalen. Opmerking: stuurwiel, versnellingshendel en pedalen zijn niet inbegrepen.
 • Volledig instelbaar: de stuurstandaard is in hoek en hoogte volledig verstelbaar (van 68,5 tot 80 cm), wat spelers van verschillende afmetingen de beste rijervaring biedt. Je kunt de knoppen draaien om het stuur en de pedaalplaat op elke ergonomische positie in te stellen, wat het comfort en de flexibiliteit aanzienlijk verhoogt.
 • Duurzame stuurwielstandaard: deze stuurstandaard is gemaakt van zeer sterk koolstofstaal en biedt maximale stabiliteit en robuustheid voor langdurig gebruik. Een dergelijke zeer belastbare houder zal niet verschuiven of vallen in harde wedstrijden. Bovendien wordt elk steunpunt geleverd met rubberen voetjes om de veiligheid te verbeteren.
 • Inklapbaar en compact: nadat je van het spel hebt genoten, kun je deze stuurstandaard eenvoudig opvouwen en onder je bank/bed of in de hoek opbergen, wat hem de perfecte keuze maakt voor spelers met beperkte opbergruimte. Het compacte ontwerp maakt het mogelijk om hem overal mee naartoe te nemen om je enthousiasme voor het spelen bij je te houden.
 • Selecteerbare positie van de houder: onze stuurstandaard is uitgerust met een versnellingshendelhouder, die naar wens naar de linker- of rechterkant kan worden omgezet. De selecteerbare positie is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Voorgeboorde gaten vergemakkelijken bovendien de montage van de schakeling.
Muis Wiel Muis Roller voor Logitech G203 G102 G PRO Bedrade Gaming Muis /Logitech G305 Lightspeed Draadloze Gaming Muis (zwart)
 • Geschikt voor Logitech G203 bedrade gamingmuis
 • Geschikt voor Logitech G102 bedrade gamingmuis
 • Geschikt voor G PRO Wired Gaming Mouse
 • Geschikt voor G305 Lightspeed draadloze gamingmuis
 • Kom met alleen een muiswiel, geen andere inbegrepen.
Logitech G402 en wiel, computermuis, PC/Mac, 2-weg, gaming-product
 • Fusion Engine hybride sensor
 • Acht programmeerbare toetsen
 • Instelbare gevoeligheid tijdens het spelen
 • 32-bits ARM-processor

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Logitech G920 Vs G29 - Verschillen en overeenkomsten tussen twee van de beste gamingstuurwielen je kunt de categorie bezoeken gamestuurwielen.

gerelateerde berichten

Subir