Logitech G920 Vs G29 - Verschillen en overeenkomsten tussen twee van de beste gamingstuurwielen

16/08/2022

Logitech G920 Vs G29_1

De ervaring van het spelen van videospelletjes met de juiste apparatuur is veel bevredigender dan zonder. Daarom investeren steeds meer gebruikers in een goede gamingmuis, -stoel of -stuur om het gevoel te vervolledigen dat zij zich in het spel bevinden. In deze vergelijking analyseren we de overeenkomsten en verschillen tussen twee gamingstuurwielen die, ondanks dat ze van hetzelfde merk zijn, kleine variaties vertonen die bepalend kunnen zijn voor uw beslissing. We hebben het over Logitech G920 Vs G29. Mis het niet!

inhoudsopgave

Logitech G920 Vs G29: Ontwerp en esthetiek

Laten we beginnen met het eerste dat opvalt, namelijk het ontwerp. Ze hebben dezelfde esthetiek van het bedrijf, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de twee stuurwielen. De Logitech G920 heeft geanodiseerde aluminium spaken en een roestvrijstalen stuuras en paddles, iets wat hij deelt met de G29. Ze hebben ook allebei een handgestikt lederen stuurwiel, en zijn even groot.

Dus waar zijn de verschillen? Laten we eens kijken:

 • In het midden toont de Logitech G920 het bedrijfslogo, terwijl de G29 het PlayStation-logo heeft.
 • De G29 voegt meer knoppen toe aan de onderkant, namelijk 5 extra knoppen. Daarom heeft hij meer bedieningsorganen die bereikbaar zijn vanaf het stuurwiel.
 • De Logitech G29 heeft een LED-lichtpaneel op de bovenkant, wat hem een meer technologische, visuele en moderne look geeft. Deze lichten hebben niet alleen een esthetische functie, maar geven ook aan wanneer het tijd is om te schakelen.

Wat de pedalen betreft, zijn er geen grote verschillen tussen de twee modellen, die 3 niet-lineaire rempedalen hebben, met een mat en een antisliplaag en automatische ijking.Logitech G920 Vs G29_2

Logitech G920 Vs G29: Kenmerken en prestaties

Laten we eens kijken of er verschillen zijn in termen van gaming wheel functies. Beide modellen hebben een stuursensor, een draaiwiel van 900 graden en een systeem dat het toestel beschermt in geval van oververhitting.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Logitech G920 Vs G923 - Is het nieuwe gamingstuur beter dan zijn voorganger?Logitech G920 Vs G923 - Is het nieuwe gamingstuur beter dan zijn voorganger?

Ze hebben ook de toevoeging van dual-motor force feedback gemeen, een krachtfeedbacksysteem met twee motoren dat een realistischer gevoel geeft aan het stuur, vooral bij het maken van scherpe bochten.

Bovendien zijn beide speelwielen voorzien van spiraalvormige tandwielen die zijn gebaseerd op die welke in autotransmissies worden gebruikt. Ze hebben precies de juiste spanning om het wiel en de pedalen stevig te houden zonder overdreven hard te zijn.

Logitech G920 Vs G29: compatibiliteit

Zoals u hebt gezien, zitten de belangrijkste verschillen tot nu toe in het ontwerp, want op functioneel niveau zijn de twee stuurwielen identiek. We hebben het echter nog niet over compatibiliteit gehad. Het is hier waar we het verschil vinden dat uw beslissing het meest kan bepalen, aangezien de twee stuurwielen niet compatibel zijn met dezelfde toestellen.

Met welke apparaten is de Logitech G920 compatibel?

Dit model kan worden gebruikt met Xbox X|S Series, Xbox One en PC.

Wat is de compatibiliteit van de Logitech G29?

In dit geval is het compatibel met PS5, PS4, PS3 en PC. Daarom is het centrale ontwerp van het stuurwiel het PlayStation-logo, in tegenstelling tot dat van zijn rivaal.

Het is vermeldenswaard dat er een breder scala aan games beschikbaar is voor Xbox dan voor PlayStation, hoewel het verschil niet erg uitgesproken is. Wat de PC betreft, kunnen beide stuurwielen op dit toestel worden gebruikt.Logitech G920 Vs G29_3

Logitech G920 Vs G29: ons oordeel

Nu je weet hoe ze op elkaar lijken en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de twee gaming wielen die we hebben geanalyseerd, is het tijd om te kiezen voor welke je gaat. De waarheid is dat de beslissing in dit geval waarschijnlijk niet aan u is, maar van andere factoren zal afhangen. Het hangt er met name vanaf welk game-apparaat u gebruikt.

Met andere woorden, het is de console die de keuze zal dicteren welk gamewiel je kiest. Als je een Xbox hebt, weet je dat je alleen voor de G920 kunt gaan. Als u daarentegen een PlayStation hebt, zult u de G29 moeten kiezen. Persoonlijke beslissingscriteria gaan een rol spelen als je beide hebt of als je hoofdzakelijk op een PC speelt.

In dat geval raden wij aan om voor de Logitech G29 te gaan. Gezien het feit dat de technische kenmerken identiek zijn, vinden wij het feit dat de G29 vijf bedieningsknoppen meer op het stuur heeft, erg aantrekkelijk. Om nog maar te zwijgen van het LED-paneel bovenop, dat hem zowel stijlvol als praktisch maakt.

Vanuit economisch oogpunt is er eigenlijk geen verschil, aangezien beide modellen even duur zijn. Het kan variëren naar gelang van de economische aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn, maar er is geen stuur dat duurder is dan de andere oorspronkelijk. Daarom vinden wij dat de Logitech G29 meer waar voor zijn geld biedt. Maar, zoals je weet, alleen jij hebt het laatste woord.

De bestverkochte gamewielen van Logitech

U weet al dat Logitech een van de toonaangevende merken in de gamingsector is. Daarom tonen wij u de rangschikking van de best verkochte gaming wielen op Amazon, voor het geval het u helpt om te kiezen tussen de twee alternatieven die we hebben gepresenteerd:

40% korting
Logitech G502 HERO High Performance Gaming Muis, HERO 25K sensor, 25.600 DPI, RGB, Aanpasbare Gewichten, 11 Programmeerbare Knoppen, on-board geheugen, PC/Mac - Zwart
 • Upgrade naar 25k DPI: Verhoog de maximale DPI naar 25.600 om 's werelds eerst sub-micron prestaties te ervaren; beschikbaar voor alle muizen met HERO 16k sensor via een software update via G Hub
 • De nieuwe generatie HERO-sensor is tot 10x efficiënter en levert precisietracking tot 25.600 dpi zonder vertraging, filtering of versnelling
 • 11 programmeerbare knoppen – 11 programmeerbare knoppen en een supersnel scrolwiel met twee modi geven je volledig aanpasbare controle over je gameplay
 • Aanpasbare gewichten – Voeg tot vijf gewichtjes van 3,6 gr toe om het gewicht en de balans op jouw voorkeuren af te stemmen
 • LIGHTSYNC RGB – Intelligente verlichting reageert op acties in de game, audio en schermkleur logitech Gaming Software vereist, verkrijgbaar via logitechG.com/downloads
36% korting
Logitech G402 Hyperion Fury Gaming Muis, 4.000DPI, lichtgewicht, 8 Programmeerbare Knoppen, PC/Mac - Zwart
 • Logitech exclusieve Fusion Engine levert de hoogste trackingsnelheid van het moment
 • Behaal geweldige resultaten met de standaardconfiguratie direct uit de doos of programmeer tot 8 knoppen voor jouw optimale instelling
 • DPI wisselen tijdens de game; maak de juiste bewegingen in elke gamesituatie; schakel door tot wel 4 dpi-instellingen, van pixelprecies richten (250 dpi) tot bliksemsnelle bewegingen (tot 4000 dpi)
 • Constante communicatie: met de 1 ms pollingsnelheid worden jouw bewegingen met de hoogst mogelijke snelheid doorgegeven aan het spel
 • Absoluut comfort; we gebruikten warmtebeelden om de juiste materialen en gebieden te bepalen die een optimale feel en functie bieden
Logitech G402 en wiel, computermuis, PC/Mac, 2-weg, gaming-product
 • Fusion Engine hybride sensor
 • Acht programmeerbare toetsen
 • Instelbare gevoeligheid tijdens het spelen
 • 32-bits ARM-processor
Happybuy VEVOR G29 Racing Stuurwiel Stand G920 Racing Wielstandaard geschikt voor Logitech G27/G25/G29 Gaming Wielstandaard, Wielpedalen NIET inbegrepen
 • 【UITSTEKENDE KWALITEIT MATERIAAL】- Kleur: zwart; Aantal: 1 stuk; deze racestuurwielstandaard, gemaakt van hoogwaardig koolstofstaal, is betrouwbaar, stevig, stabiel en duurzaam in gebruik. Het is hard gemonteerd en zal niet bewegen als je racen om je een uitstekende game-ervaring te geven.
 • 【HOOGTE & HOEK AANPASSING】- De gamingwielstandaard is volledig in hoogte verstelbaar (varieert van 22 inch tot 30,0 inch) en kantelbaar om uw raceauto in een lage of hoge positie aan te passen. Bovendien is de pedaalplaat in hoek verstelbaar om te passen voor verschillende race-apparaten.
 • Brede compatibiliteit: het oppervlak van de racewielstandaard is uitgerust met glad gepolijste gaten, die geschikt zijn voor Logitech G25, G27, G29, G920, andere wielen kunnen worden geklemd.
 • 【GEBRUIKSVRIENDELIJKE ONTWERPEN】- Dit product wordt verzonden met een versnellingsschakelhouder, die naar wens naar links of rechts kan worden geschakeld. Volledig geschikt voor zowel linkshandige als rechtshandige spelers. De onderste rubberen voetjes kunnen het vloeroppervlak beschermen.
 • 【SNELLE MONTAGE】- Het is zo eenvoudig te monteren met alle accessoires inbegrepen. Het rijden De simulatorstoel kan in enkele minuten worden opgevouwen en verpakt. Perfect voor beperkte opslagruimte zoals een appartement, kleine kamer.
Anman Racing Cockpit Frame Grote Ronde Buis Past voor Logitech Thrustmaster Fanatec Verstelbare Rijden Racing Wiel Stand Stuurstandaard Gaming Cockpit Frame Wiel Pedaal Shifter Niet Inclusief
 • Anman Racing Cockpit Frame Grote Ronde Buis Past voor Logitech Thrustmaster Fanatec Verstelbare Rijden Racing Wiel Stand Stuurstandaard Gaming Cockpit Frame Wiel Pedaal Shifter Niet Inclusief

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Logitech G920 Vs G29 - Verschillen en overeenkomsten tussen twee van de beste gamingstuurwielen je kunt de categorie bezoeken gamestuurwielen.

gerelateerde berichten

Subir