Logitech C920 Pro vs StreamCam - Welke webcam moeten we kiezen?

16/12/2022

Logitech C920 Pro vs StreamCam

Als er één computeraccessoire is dat in de nasleep van de pandemie aan belang heeft gewonnen, dan is het wel de webcam. De noodzaak om de werkomgeving te verplaatsen van het fysieke naar het digitale vlak heeft ertoe geleid dat vergaderingen op het scherm zijn gebaseerd. En dat vereist een goede camera. Maar de opkomst van professionele content creators voor sociale netwerken blijft onstuitbaar, een activiteit waarvoor dit instrument ook essentieel is. Daarom wilden we de verschillen vergelijken tussen twee van de meest complete camera's op de markt: Logitech C920 Pro vs StreamCam. Watch this space!

inhoudsopgave

Logitech C920 Pro vs StreamCam: Verschillende aspecten

Laten we eerst de meest relevante verschillen tussen de twee webcams belichten:

Esthetiek

Het duidelijkste verschil, want dat zie je op het eerste gezicht, is het ontwerp van beide webcams. De Logitech C920 heeft een meer afgeplatte, rechthoekige vorm met een bijbehorende standaard. Hij heeft ook twee luidsprekers aan elke kant, wat bijdraagt tot zijn langwerpiger ontwerp.

De Logitech StreamCam heeft daarentegen een meer vierkante en symmetrische vorm, en de lens zelf is aanzienlijk groter dan die van de C920. Bovendien is dit model verkrijgbaar in wit of zwart, terwijl de C920 alleen in het zwart verkrijgbaar is.

Beeldkwaliteit

Een ander belangrijk verschil in een camera is de resolutie. De StreamCam kan beelden opnemen in Full HD-resolutie van 1080 pixels bij 60 beelden per seconde. De C920 daarentegen verlaagt de resolutie tot 30 beelden per seconde, terwijl de 1080 pixels behouden blijven. Een resolutie die wel daalt naar 720 pixels voor videoconferenties via Skype.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:AKASO actie camera'sKlassement: de beste AKASO actiecamera's van 2022

Wat betekent dit? Voornamelijk de video-opname verloopt soepeler met de StreamCam. Hij presteert ook beter bij verticale opname, perfect voor sociale media content.

Lichtcorrectiesensor

Om eerlijk te zijn, moeten we zeggen dat beide modellen een technologie hebben om belichtingsfouten te corrigeren en meer kwalitatieve beelden te leveren, maar dit verschilt. De Logitech C920 is voorzien van RightLight 2-technologie, die de lichtomstandigheden aanpast aan het licht en contrast van de omgeving.

In het geval van de Logitech StreamCam heeft deze een meer geavanceerde intelligente automatische framemodus, die een uitgebreider niveau van detail en nauwkeurigheid mogelijk maakt. In feite past het de beelden aan om het frame gecentreerd te houden, zelfs als je zijwaarts beweegt. Het past ook de diafragma- en ISO-gevoeligheid aan, waardoor realistischere resultaten mogelijk zijn.

Connectiviteit

Beide camera's hebben een USB-poort voor het aansluiten van andere apparaten, zoals microfoons of zelfs uw eigen computer. De Logitech C920 heeft echter USB-A, terwijl de StreamCam USB-C heeft. Dit komt vooral omdat het StreamCam-model nieuwer is dan zijn rivaal.

Software compatibiliteit

Zoals gezegd presteert de StreamCam beter bij het opnemen van streaming video, maar niet alleen vanwege de resolutie. Het heeft ook de software geoptimaliseerd voor het opnemen van live streams voor Open Broadcaster Software (OBS), evenals XSplit en andere software. De Logitech C920 ondersteunt ook XSplit, maar de OBS-software verbetert de mogelijkheden van StreamCam.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:actiecamera'sDe 4 beste 4K sportcamera's op de markt

Extra uitrusting

De twee webcams zijn verschillend uitgerust. Hoewel de Logitech C920 kan worden uitgerust met een statief, wordt dit niet standaard meegeleverd. De Logitech StreamCam daarentegen is uitgerust met een statief en een monitorstandaard.

Ondersteunde besturingssystemen

Wat betreft de compatibiliteit van het besturingssysteem met andere apparaten, is de Logitech C920 compatibel met Windows 8 of later, terwijl de Logitech StreamCam compatibel is met Windows 10 of later.

Prijs

Tot slot kijken we naar een ander belangrijk verschil, de prijs. Voor de prijsvergelijking houden wij geen rekening met eventuele goedkope aanbiedingen die de prijs doen veranderen. Het oorspronkelijke prijsverschil bedraagt dus ongeveer 50 euro.

Logitech C920 Vs StreamCam_5

Logitech C920 Pro vs StreamCam: Gemeenschappelijke elementen

Nu we de verschillen tussen onze twee hoofdpersonen hebben geanalyseerd, laten we eens kijken wat ze gemeen hebben:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Nikon vs CanonNikon vs Canon: zo weet u welke camera de beste is

Beeldhoek en autofocus

Beide camera's hebben autofocus en een beeldhoek van 78°. In dit opzicht zijn er dus geen grote verschillen, hoewel er wel een klein verschil valt op te merken. De StreamCam versterkt de autofocus met een intelligente lichtsensor.

Dubbele microfoon

In beide camera's zijn twee microfoons geïntegreerd om het geluid te vermenigvuldigen voor een realistischer geluid. Beide hebben ook stereogeluid en ruisonderdrukking om externe echo's te verminderen.

Kabelverlenging

Een andere overeenkomst tussen de twee camera's is de kabellengte, die in beide gevallen 1,5 meter bedraagt.

Logitech C920 Vs StreamCam_4

Rankin: Amazon's best verkochte webcams

Hier zijn de populairste webcams op 's werelds grootste marktplaats:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Top 5: de beste vlogcamera's van dit jaarTop 5: de beste vlogcamera's van dit jaar
25% korting
Logitech C920S HD Pro Webcam, Full HD 1080p/30fps videobellen, stereo audio, HD lichtcorrectie, privacy sluiter, werkt met Skype, Zoom, FaceTime, Hangouts, PC/Mac/Laptop/Macbook/Tablet - Zwart
 • Videogesprekken en opnamen in Full HD 1080p met 30 fps – Maak indruk wanneer het erop aankomt met heldere, gedetailleerde video in levendige kleuren
 • Full HD glazen lens – Breng uzelf haarscherp en glashelder in beeld dankzij de glazen lens met vijf elementen en eersteklas autofocus
 • HD-lichtcorrectie – De C920 wordt automatisch nauwkeurig op de lichtomstandigheden afgesteld voor heldere, haarscherpe beelden, zelfs bij weinig licht
 • Stereo-audio met twee microfoons – Leg natuurlijk geluid vast in gesprekken en opgenomen video's
 • De flexibele HD-webcam die verder gaat dan ingebouwd – klein, flexibel en instelbaar voor een geheel nieuwe kijk op videobellen
58% korting
Trust Gaming GXT 1160 Vero 1080p Full HD-webcam, Vaste Focus, 30 FPS, Ingebouwde Microfoon, Automatische Witbalans, voor PC, Laptop, Hangouts, Meet, Skype, Teams, YouTube, Streamen - Zwart
 • Heldere beelden met een full HD-resolutie van 1920x1080 bij 30 frames per seconde
 • Handige ingebouwde microfoon, ideaal voor videochats; perfect voor gebruik met Skype, YouTube en online streamen
 • Slim statief met geïntegreerde klem, ideaal voor zowel laptopschermen als vlakke oppervlakken
 • Automatische witbalans: heldere video in alle lichtomstandigheden
 • Vaste focus voor een helder en scherp beeld
11% korting
Trust Trino HD Video Webcam
 • Perfect voor gebruik met Skype, Cortana en andere spraakchatapplicaties: aansluiten en direct aan de slag
 • Met knop om een foto te nemen met een resolutie tot 8 megapixels
 • Slim, flexibel statief, ideaal voor zowel laptopschermen als vlakke oppervlakken
 • Automatische witbalans: heldere video in alle lichtomstandigheden
49% korting
Logitech C270 HD Webcam, HD 720p/30fps, breedbeeld HD-video-oproep, HD lichtcorrectie, ruisonderdrukkende microfoon, voor Skype, FaceTime, Hangouts, WebEx, PC/Mac/Laptop/Macbook/Tablet - Grijs, 1 stuk
 • Videogesprekken in breedbeeld HD 720p – Voer duidelijke gesprekken op uw favoriete platforms zoals Skype
 • Ingebouwde ruisonderdrukkende microfoon – Voer duidelijke gesprekken, zelfs in drukke omgevingen
 • Past zich aan de lichtomstandigheden aan. Zo krijgt u zelfs bij weinig licht heldere beelden
 • Universele clip – Bevestig de webcam aan uw scherm of zet hem op een plank
 • De flexibele webcam die verder gaat dan ingebouwd – klein, flexibel en instelbaar voor een geheel nieuwe kijk op bellen met beeld
Anker PowerConf C200 2K USB-webcam, webcam voor laptops, microfoons met ruisonderdrukking en K.I, stereo-microfoon, regelbare kijkhoek, lichtcorrectie, geïntegreerde cameraafdekking
 • Een goede indruk: de kristalheldere 2K-resolutie van deze USB-webcam brengt messcherpe helderheid in elke vergadering. Maak indruk op collega's en baas in hoogwaardige videogesprekken en conferenties.
 • Slimme verlichting: het grotere diafragma vangt meer licht op, zodat je met de intelligente webcam ook zonder ringlicht bij weinig licht helder en professioneel kunt uitzien.
 • Stereo microfoon: zonder permanente "kun je me horen? En nu? Gespecialiseerde dubbele microfoons gebruiken KI om je stem op te nemen en tegelijkertijd achtergrondgeluiden effectief te verminderen.
 • Veelzijdig gezichtsveld: pas de openingshoek van de lens aan naar wens aan. Zonder aan beeldkwaliteit in te boeten kun je kiezen tussen 65 ° en 78 ° of 95 ° om alleen je gezicht te laten zien of wat er zich achter je bevindt.
 • Ingebouwde privacybescherming: je privacy is belangrijk voor ons. Na het einde van de conferentie kan de camera eenvoudig met de geïntegreerde inkijkbescherming worden bedekt.

Logitech C920 Pro vs StreamCam: eindoordeel

Nu we de verschillen en overeenkomsten tussen de twee webcams hebben bekeken, is het tijd om te beslissen welke we gaan kiezen. De waarheid is dat het geen gemakkelijke beslissing is, want beide behoren tot een bekend en gerenommeerd merk in dit segment en hebben een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Onze keuze valt echter op de Logitech StreamCam om verschillende redenen. Ten eerste omdat hij een betere resolutie heeft bij het opnemen van video, een type inhoud dat tegenwoordig essentieel is. Bovendien biedt het ondersteuning voor meer geavanceerde software op dit gebied. Het bevat ook een intelligentere autofocus- en helderheidscorrectietechnologie, zodat het resultaat kwalitatief beter is.

Aan de andere kant vinden we persoonlijk het compacte, rechthoekige ontwerp van de StreamCam mooier, en we houden van de witte kleur, hoewel dit een persoonlijke esthetische kwestie is. Het negatieve aspect is dat de prijs hoger is, hoewel we er rekening mee moeten houden dat de functies beter zijn dan die van het C920-model, en dat het een recentere camera is.

Maar, zoals we in het begin al zeiden, beide opties zijn een goed alternatief. En bovenal worden ze geleverd met de garantie van Logitech, wat u veel vertrouwen geeft, welk model u ook kiest.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Logitech C920 Pro vs StreamCam - Welke webcam moeten we kiezen? je kunt de categorie bezoeken camera.

gerelateerde berichten

Subir