LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q: Drie vergelijkbare, maar verschillende soundbars

18/11/2022 - Actualizado: 17/11/2022

LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q

Dit zou een zeer algemene samenvatting kunnen zijn van de drie hoofdrolspelers van deze review: LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q. Het zijn drie soundbars uit dezelfde serie van LG, een van de meest gerenommeerde merken op de markt. Wij wilden hun verschillen en overeenkomsten nagaan, om te beslissen welke van de drie de moeite waard is. Dus, als u overweegt een soundbar te kopen en niet weet welke u moet kiezen, raden wij u aan deze recensie aandachtig te lezen.

inhoudsopgave

LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q: Hoe kies je de beste soundbar?

In dit artikel vertellen we u over de verschillen en overeenkomsten tussen de drie hoofdpersonen, zodat u uiteindelijk kunt beslissen welke van de drie de moeite waard is.

Om dat te kunnen doen, is het echter belangrijk dat u eerst weet hoe u uw behoeften kunt vaststellen. Anders wordt het moeilijker voor u om te weten welke het beste bij hen past.

1) Ontwerp, afmetingen en gewicht

Het eerste wat opvalt is het visuele aspect, en de waarheid is dat de drie soundbars esthetische samenhang behouden. In alle drie de gevallen kunt u ze in het zwart kopen, en het type ontwerp is vrij gelijkaardig. Er zijn echter aanzienlijke verschillen.

De LG S95QR heeft twee extra, grotere luidsprekers, terwijl de LG S80QR drie luidsprekers heeft, zij het kleinere. De LG S65Q heeft geen extra luidsprekers.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Bose Smart Soundbar 300 Vs 500 Vs 700 - We vergelijken drie geweldige soundbars van BoseBose Smart Soundbar 300 Vs 500 Vs 700 - We vergelijken drie geweldige soundbars van Bose

Bovendien is het gewicht, ondanks dat het in hetzelfde bereik ligt, ook verschillend. De LG S95QR heeft de grotere hoofdeenheid en subwoofer, en weegt 5 kilo. De LG S80QR heeft daarentegen een kleiner toestel, waardoor hij 4,5 kilo weegt. Tot slot weegt de LG S675Q 2,8 kilo, door de aanzienlijk kleinere subwoofer.

Een andere overeenkomst tussen de drie soundbars is dat in alle drie de gevallen een gebruikershandleiding en batterijen worden meegeleverd, evenals een accessoire voor wandmontage en een afstandsbediening.

Lg barre son_3

2) Geluidskwaliteit

In dit deel verwijzen wij naar de kenmerken die rechtstreeks verband houden met innovatie en audiokwaliteit.

Beschikbare effecten

Er zijn verschillen tussen de LG S65Q en zijn twee rivalen als het gaat om de beschikbare geluidseffecten. De eenvoudigste van de drie besproken soundbars heeft alleen AI Sound Pro, Game en Cinema effecten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Bose Soundbar 700 Vs 900Bose Soundbar 700 Vs 900: Heeft de nieuwe soundbar betere kwaliteit?

De modellen LG95QR en LG80QR hebben daarentegen dezelfde effecten, maar voegen daar nog de effecten Sports, Clear Voice, Standard en Bass Blast aan toe.

S65Q ondersteunt alleen Dolby Digital en DTS Virtual: X, terwijl de twee recente modellen Dolby Atmos en IMAX Enhanced ondersteunen.

Audioformaten

We controleerden welke audioformaten de drie soundbars ondersteunen, en ontdekten dat de twee soundbars S95QR en S80QR meer audioformaten ondersteunen dan de S65Q.

Naast Dolby Digital, DTS Digital Surround, MP3, WAV of WMA ondersteunen ze onder meer ook Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos, Dolby Digital Plus of DTS-HD Master Audio.

3) Vermogen

We bekijken nu alle vragen over het maximale vermogen van de soundbars, en verdelen ze in twee grote delen.

Hoofdapparaat

Dat wil zeggen, de langwerpige soundbar als zodanig. Het model SG95QR haalt een vermogen van 810 watt, wat daalt tot 620 watt voor de S80QR, en 420 watt voor de S65Q. Maar hoewel elke soundbar een ander maximaal vermogen heeft, stralen ze alle drie maximaal 83 decibel uit.

Subwoofer

Laten we nu eens kijken naar het maximale vermogen van de subwoofer, de grootste luidspreker die de soundbar aanvult. In dit geval hebben zowel de LG S95QR als de LG S80QR een subwoofer met een vermogen van 220 watt, terwijl de subwoofer van de LG S65Q slechts 200 watt levert. Het verschil is, zoals je ziet, minimaal.

4) Connectiviteit

Vervolgens kijken we naar de verbindingsmogelijkheden van de soundbars met andere apparaten.

Mobiele app

Wat mobiele toepassingen betreft, moet worden opgemerkt dat alle drie de bars kunnen worden verbonden met de LG Soundbar-app, dus wat dat betreft zijn er geen grote verschillen.

WiFi-compatibiliteit

Een van de dingen die ons het meest verbaasde is dat de LG S65Q geen Wi-Fi ondersteunt, in tegenstelling tot zijn twee rivalen.

Wat Bluetooth betreft, is het vermeldenswaard dat alle drie de streepjes compatibel zijn, zij het met verschillende versies. De LG S65Q tolereert versie 4.2, terwijl de LG S85QR en LG S80QR maximaal 5.0 ondersteunen.

Verbinding met andere apparaten

Een ander belangrijk onderscheidend punt is de mogelijkheid om te synchroniseren met andere virtuele assistenten, zoals Alexa en Google Assistant. Een mogelijkheid die de LG S65Q mist. De twee nieuwere sticks kunnen daarentegen ook verbinding maken met Spotify Connect, Air Play 2 en Chromecast.

5) Winkelprijs

Een van de meest gemaakte fouten is te denken dat het goedkoopste model de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, wat niet het geval is. Van onze drie protagonisten biedt de LG S80QR de beste prijs-kwaliteitverhouding, omdat dit toestel het beste evenwicht biedt tussen de functies en de prijs.

LG barre son_2

Top 5: best verkochte soundbars

Amazon is 's werelds grootste marktplaats, en het is ook een geweldige referentie als het gaat om het vinden van referenties en meningen. Zodat u kunt nagaan wat andere gebruikers vinden, tonen wij u de lijst van de best verkochte LG soundbars:

LG DS40Q 2.1 Soundbar (300W) met draadloze subwoofer (HDMI, Bluetooth), zwart
 • TV Sound Mode Share
 • Audio met hoge resolutie
 • AI Sound Pro voor automatische geluidsaanpassing
 • Bluetooth (v4.2)
LG Soundbar DSP2 dark gy
 • 2. 1 soundbar met geïntegreerde subwoofer
 • Vermogen: 100 watt (2 x 35 watt front, 30 watt subwoofer)
 • Ondersteunt tv-geluid Share
 • Incl. afstandsbediening (RAV21) met 2x AA-batterijen, snelstarthandleiding, optische kabel, wandhouder, garantiekaart, handleiding: Montage van de wandhouder
 • Connectiviteit: ondersteunt ARC en LG SIMPLINK (HDMI CEC), LG Sound Sync via Bluetooth en optische kabel, besturing en Playback via smartphone; 2x HDMI 1.4 (in & Out), USB- en optische aansluiting; Bluetooth (v4.0)
LG S65Q Smart-Soundbar, 420 W, 3,1 kanalen, surround-sound, DTS Virtual X, Dolby Digital in hoge resolutie, Hi-Res 24 bit/96 kHz, Meridian Sound Music, zwart
 • Multi-directioneel vermogen van 420 W met 3,1 kanalen. Overspoelt elke ruimte met een uitzonderlijk geluid vol nuances
 • VIRTUELE DTS- EN DIGITAL-DOLBY-STEON. Het geluid omringt je en creëert een meeslepend virtueel 3D-gevoel
 • Geluidskwaliteit met hoge resolutie. Hi-Res-gecertificeerd 24bit/96kHZ en Meridian Horizon-digitale technologie
 • Optimaliseert geluid met kunstmatige intelligentie AI. Het geluid past zich aan de inhoud met AI Sound Pro aan en houdt het volume stabiel zonder te trillen
 • Grote connectiviteit. Sluit hem aan op je tv of andere apparaten met en zonder kabel. HDMI ARC, optische ingang, Bluetooth 4.2 BLE en USB
LG S75Q Intelligente soundbar, 380 W vermogen en 3.1.2 kanalen, twee Atmos-luidsprekers, verticale Atmos-luidsprekers, absolute surround-sound Dolby Atmos en dst:X, Hi-Res 24bit/96kHz en Meridian
 • Omnidirectioneel vermogen van 380 W met 3,1,2 kanalen. Overstroomt elke ruimte met uitzonderlijk geluid vol nuances dankzij de dubbele verticale atmosferische luidspreker
 • 720° surround-geluid met Dolby Atmos en DTS:X. Het geluid stroomt om je heen met maximaal 128 onafhankelijke geluiden in beweging
 • Hoge resolutie. Met 24 bit/96 kHz Hi-Res certificering en digitale Meridian Horizon-technologie
 • Optimaliseert het geluid met kunstmatige intelligentie AI. Het geluid past zich aan de inhoud aan met AI Sound Pro aan en houdt het volume stabiel zonder te overschijden
 • Veelzijdige verbinding. Sluit hem aan op je tv of een ander apparaat met en zonder kabel. HDMI eARC, optische ingang, Bluetooth 4.2 BLE en USB
3% korting
LG S95QR Intelligente soundbar, 810 W, 9,1,5 kanalen, 5 verticale atmos-luidsprekers, inclusief achterluidspreker, surround sound Dolby Atmos, dst:X en IMAX, zwart
 • Omnidirectioneel vermogen van 810 W met 9,1,5 kanalen. Overstroomt elke ruimte met uitzonderlijk geluid vol nuances dankzij vijf verticale atmos-luidsprekers
 • 720° surround-geluid met Dolby Atmos en DTS:X. Het geluid stroomt om je heen met maximaal 128 onafhankelijke geluiden in beweging
 • IMAX INHANCED. Driedimensionaal geluid met versterkte bassen om de resultaten van de bioscoop in zijn hele pracht te voelen.
 • Hoge resolutie. Met 24 bit/96 kHz Hi-Res certificering en digitale Meridian Horizon-technologie
 • Verbind je inhoud. Luister direct op de soundbar naar je beste muziek, die compatibel is met Air Play 2, Spotify Connect, Tidal HD en Chromecast. AI met Alexa en Google Assistant

LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q: Wat is onze aanbeveling?

We komen aan het eind van de beoordeling met een vrij duidelijke conclusie, namelijk dat de echte strijd gaat tussen de SG95QR en de SG80QR. Als u op zoek bent naar een budgetmodel en dat uw belangrijkste criterium is, kunt u kiezen voor de LG65Q, hoewel u zich ervan bewust moet zijn dat hij veel tekortkomingen heeft in vergelijking met zijn rivalen.

Maar we moeten kiezen wat we het meest de moeite waard vinden. En in dit geval zouden we zeggen de LG S80QR. Hoewel het niet de meest geavanceerde is in termen van technologie of vermogen, lijkt het ons een goede balans te hebben tussen functies en prijs.

Hij heeft minder vermogen dan de LG S95QR, maar voor een standaard woonkamer lijkt het vermogen van de S80QR ons voldoende om een optimale ervaring te bieden, en zijn prijs is een stuk goedkoper.

Bij alle andere interessante kenmerken, zoals Dolby Atmos-ondersteuning, zijn de twee aan elkaar gewaagd. Toch is de uiteindelijke beslissing aan u, en in elk van de drie gevallen heeft u de kwaliteitsgarantie van een gerenommeerd merk als LG.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten LG S95QR vs LG S80QR vs LG S65Q: Drie vergelijkbare, maar verschillende soundbars je kunt de categorie bezoeken soundbar.

gerelateerde berichten

Subir