LG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LG

24/06/2023 - Actualizado: 20/06/2023

LG QNED vs Nanocell

Als we het over Smart TV's hebben, associëren we vaak snel het merk Samsung. Persoonlijk heb ik de neiging om dit merk direct met Smart TV's te associëren. Er zijn echter andere bedrijven die aanzienlijke vooruitgang boeken op dit gebied en hun eigen technologieën ontwikkelen. Een daarvan is LG, dat me de afgelopen jaren aangenaam heeft verrast met een aantal van zijn modellen. Vandaag wil ik twee van hun meest interessante technologieën met je delen: LG QNED vs Nanocell. Ben je er klaar voor? Laten we meteen beginnen!

inhoudsopgave

LG QNED vs Nanocell: elke technologie definiëren

Toegegeven, het is niet heel gebruikelijk om QNED en Nanocell TV's te zien, en dat komt omdat dit technologieën zijn die LG in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Bovendien is de QNED-technologie een natuurlijke evolutie van Nanocell, zoals het merk zelf heeft aangegeven. Meer specifiek staat QNED voor "quantum nano-emitting diode".

Dit type technologie is gebaseerd op dezelfde technologie als Nanocell, alleen met een helderder licht dat de afwerkingen nog beter maakt. De reden hiervoor is dat het Quantum Dot en Nanocell technologieën combineert, die kleuren versterken die gevoeliger zijn voor het menselijk oog, plus Mini LED technologie om een grotere verscheidenheid aan accurate kleuren te bereiken.

In feite is een van de meest opvallende verschillen in de verandering van technologie de intensiteit van de zwarte kleur. Aan de andere kant wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om het geluid te versterken zonder dat je dit handmatig hoeft te doen.

Verschillen met OLED en QLED

In werkelijkheid zijn QNED TV's gelijk aan QLED's, een terminologie die Samsung heeft overgenomen met zijn modellen die op hetzelfde systeem zijn gebaseerd als de QNED's van LG. Ze zijn echter niet precies hetzelfde, omdat de QNED-technologie Nanocell bevat, wat niet het geval is bij QLED. Hierdoor is de kleurnauwkeurigheid nog nauwkeuriger, zelfs bij verschillende kijkhoeken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Amazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Analyse en vergelijkingAmazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Analyse en vergelijking

Aan de andere kant is het belangrijkste verschil met OLED-technologie dat OLED is gebaseerd op afzonderlijke pixels, in plaats van de mini-leds waarop QNED is gebaseerd. Zoals je kunt zien is de QNED technologie dus het meest nauwkeurig, maar het is ook de technologie die het kortst op de markt is.

LG QNED vs nanocell 2

LG QNED vs Nanocell: Welke modellen springen eruit?

Om uit de eerste hand te kunnen zien welke smart TV het beste bij je past, is het interessant om de topmodellen uit de eerste hand te bekijken. In dit geval hebben we de twee modellen geselecteerd die ons het beste bevallen. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende schermformaten, maar we hebben ons gericht op de 55-inch modellen, omdat dat de standaardmaat is voor de meeste huishoudens:

LG 50QNED826QB: Verbeterd kleurcontrast

Het eerste model dat we hebben gekozen, met QNED-technologie, wordt gekenmerkt door de combinatie van Quantum Dot- en Nanocell Plus-technologieën plus 6 backlight-blokken, waardoor het meer dan 1 miljard kleuren kan weergeven. Tot de belangrijkste kleurentechnologieën behoren Precision Dimming, Dynamic Tone Mapping en Ultra Contrast. Dankzij het gebruik van Mini LEDs is de helderheid en kleurregeling veel nauwkeuriger, wat resulteert in een hoger contrast.

De tv van LG ondersteunt HDR Dolby Vision/ATMOS, HDR 10 pro, HDR HLG en HDR HGiG, wat naast de bovenstaande functies de beeldkwaliteit verbetert. En wat geluid betreft, wordt Dolby Digital Plus ondersteund.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:OLED Televisie vs. QLED televisie - Wat zijn de verschillen?OLED Televisie vs. QLED televisie - Wat zijn de verschillen?

Het heeft de α7 4K Gen6-processor, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, waarmee het de beeldkwaliteit en het geluid ten volle kan benutten. En wat het besturingssysteem betreft, dit model is gebaseerd op webOS22, dat compatibel is met Google Home, Alexa, Apple Home Kit, Airplay en ThinQ. Je kunt de tv dus synchroniseren met vrijwel elke spraakassistent.

Naast andere technische functies vond ik AI Concierge erg leuk, een systeem dat verschillende content aanbeveelt op basis van je zoekgeschiedenis en wat je eerder hebt bekeken. En zoals gewoonlijk heeft hij MultiView, een perfecte functie om videogesprekken te voeren met meerdere mensen tegelijk.

Televisore Lg Smart Tv 4K Uhd
  • QUANTUM DOT EN NANOCELL TECHNOLOGIE: Geniet nog verfijnder en zuiverder kleuren dan een conventionele led-tv dankzij deze exclusieve LG-technologie
  • Processor 7 Gen 5 met AI: een processor van de nieuwste generatie met kunstmatige intelligentie die automatisch beelden en audio optimaliseert volgens wat je ziet
  • GAMING TOT 4K 120fps EN VRR: ideaal voor Next-Gen gaming, deze tv geeft je een soepele en responsieve gameplay en 2 HDMI 2.1-poorten voor gameplay in 4K @ 120fps met VRR en AMD FreeSync Premium
  • Smart TV WEBOS 22 met afstandsbediening: de nieuwe Smart TV biedt u gepersonaliseerde tips en een afstandsbediening die alles gemakkelijker en intuïtiever maakt
  • Veel streaming-platforms zijn beschikbaar: Netflix, Disney+, Amazon Prime, DAZN en vele andere apps zijn klaar voor het bekijken van films, populairste tv-series en live sportevenementen

LG 55NANO766QA: Laagste prijs

Nu richten we onze aandacht op een ander model van LG, in dit geval Nanocell. Het meest kenmerkende aan deze technologie is dat het nanodeeltjes gebruikt om de minder zuivere kleuren van de RGB-golflengten weg te filteren, wat zorgt voor scherpere kleuren en dus een hogere beeldkwaliteit. Deze tv ondersteunt ook HDR 10, HDR HLG, HDR HGiG en HDR HGiG.

De processor is 4K a5 Gen 5, een eenvoudigere versie van de processor die de QNED TV heeft, hoewel de resultaten ook van zeer goede kwaliteit zijn. In feite is het ook gebaseerd op kunstmatige intelligentie, alleen is de nauwkeurigheid iets lager. Een bewijs hiervan is dat het besturingssysteem waarop het is gebaseerd webOS22 is, een eerdere versie van het QNED-systeem.

De audio-output is 20 watt in totaal, iets minder dan de 40 watt van het vorige model, maar genoeg om mee te gaan met de rest van de functies. Aan de andere kant hebben ze iets gemeen, en dat is de mogelijkheid om te synchroniseren met verschillende platforms en spraakassistenten, wat hun veelzijdigheid enorm vergroot en hun vermogen om te worden geïntegreerd in je domoticasysteem.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:QLED Vs Crystal UHDQLED vs. Crystal UHD - Wat zijn de verschillen?

Tot slot is het de moeite waard om de goede prestaties van deze tv voor gamers te benadrukken. Nanocell TV's hebben een latentie van minder dan 19ms en hebben een speciaal menu zodat je snel en gemakkelijk kunt kiezen tussen verschillende instellingen en opties.

No products found.

LG QNED vs Nanocell: Mijn uiteindelijke beslissing

Na het analyseren van de overeenkomsten en verschillen en de meest interessante Smart TV's, moeten we kiezen voor welke we gaan. Het is duidelijk dat de LG QNED technologisch geavanceerder is dan de Nanocell, zoals blijkt uit de prijs, die bijna twee keer zo hoog is. De beeldtechnologie en audiovisuele kwaliteit is over het algemeen echter ook geavanceerder.

Daarom zal de beslissing die je maakt gebaseerd zijn op de mate waarin je wilt genieten van een hogere beeld- en geluidskwaliteit. Met andere woorden, je kunt je favoriete series en films prima bekijken met beide, maar de ervaring zal nog realistischer zijn met LG QNED, vanwege de hogere kleurnauwkeurigheid, scherpte en contrast.

Aan de andere kant, als je liever bezuinigt op je budget maar niet wilt inleveren op kwaliteit, dan is LG Nanocell een goed alternatief, goedkoper en, hoewel niet zo geavanceerd, met een goede verhouding tussen beeldkwaliteit en geluidstechnologie. Denk dus na over je voorkeuren en het zal makkelijker voor je zijn om te kiezen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung vs. LG | Op zoek naar de best verkrijgbare Smart TV

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten LG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LG je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir